kadınlar neden babalarına benzeyen adamlara aşık olur

Ulaşılmaz gördüğümüz için baba kötüyse ona hep ulaşmak ve bizi ssevsin isteriz öyle birini eş olarak buldugumuzda beni sevecek ulaştım sonunda deriz... Ama hikaye burda bitmez aynı sseyleri birde onla yasarsın aklın varsa ders cıkartır bırakırsın. gercek sevginin saygı ve deger vermek oldugunu anlarsın

Kader motifi diye aratırsanız konuyla ilgili şeyler bulabilirsiniz. Ben de bununla ilgili konu açmıştım,tüm sevgililerim birbirinin ve huy olarak babamın aynı diye. Neyse ki babam dünya tatlısı,sakin bir insan.
Konuyla ilgili okumalarımda şeyi gördüm, insan küçükken yaşadığı hisleri güvenli görüyor,tanidik-bildik his. O yüzden de iyi de olsa kötü de olsa farketmeden kendini öyle hissettiren insanlara bağlanabiliyor.
Mesela görünmez, var mı yok mu belli olmayan babanın kızı kendisini sallayamayan bir adamin peşinde yıllar harcayabiliyor.
Ama tabii bu genelgecer bir kural değil, böyle hisseden var,hissetmeyen var.
Ama tipi ile bile benzer insanlar bulmanız çok ilginç. Belki de babanızın tipi hoşunuza gidiyordur, yakışıklı kavramınız odur. Bende de öyle mesela, dalgalı saça dibim düşer,babami saçları da dokulmeden önce lülük lülüktü

Ben unide bulmustum aynen dediginiz gibi. Huyu tipi hatta kokusu bile babama benziyodu. Hatta erkek kardesim tabisinca ya babami hissediyorum bla abide demisti. Ilginc bi duygu… 4 sene sonunda ayrildik. Pisman degilim 😅 simdi babama benzemeyen biriyle evliyim.

çok klasik bi soru ama şuan bunun sebebini öğrenmeye ihtiyacım var :kahve:
karakterinden tut yüzüne kadar aynı olan hemde :KK54:
Ben hep babamın zıttı tiplerden hoşlandım, bırak karakterini şakaları, gülüşü bile benzese hoşlanmadım yani. Ama var böyle bi olay, ya babana çok benzeyen ya da tam zıttı tiplerden hoşlanma durumu. Genelde ya baba travmaları planlar ya da çok iyi baba ilişkisi yaşayanlarda oluyor bence. Orta halli ilişkilerde çok yok bu durum giib

Benim mevzu sevgilimi iyice tanıdıktan sonra bazı huylarının babama benzediğini fark etmemdi. Yani aaa aynı babam diyip aşık olmadım. Babamı çok severim bazı huylarına gıcık olurum. Gıcık olduğum huylar sevgilimde de var. Bence imtihan 😂

Benim eşimle babam hiçbir şekilde birbirlerine benzemiyor. Bilemiyorum o yüzden . Babam iyidir hoştur ama biraz ataerkil kafada . Ama eşim hayat müşterek modunda . Babam gibi biriyle evli olmak zor olurdu .

Benim esim de babama karakter ve yasayis olarak cok benziyor. Ama ben bunu bilmiyordum ki sevgili oldugumuzda. Zamanla farkettim. Hatta belki de zamanla bu boyle oldu. Ben şöyle dusunuyorum. Kadinlar askinda babalarina benzeyen adamlari sever degil de, iliskideki karakterlerimiz karsilikli iliskimiz icerisinde sekillendigi icin, kizlar anneleri gibi bir iliski yasar, annelerinin babalarini koydugu konuma koyar, beklentilrri annelerinin babalarindan beklentisi gibidir. Kadin erkegin iliskideki karakterine annesini ornek alarak babasina benzeterek sekil verir bence. Benim babam mesela 30 senelik evlilikte annemden ayri hicbir yere gitmemistir. Her yere birlikte giderler. 1 gece bile ayri yerde uyumuşluklari yoktur. Ben olmasi gereken buymus hissiyle sıkı sıkı tutundum esime. Ben boyle olmasam belki ayri ayri zaman gecirmeye alisir oyle giderdi, ama biz hic ayri kalmadikk bir yere ayri gitmedik mesela. Benzer bi iliskimiz oldu annem babamla yani. Babam ev islerine cok yardim ederdi, ben esimden benzer bir davranis bekledim, o da uyumlu oldgu icin oyle sekillendi vs vs

çok klasik bi soru ama şuan bunun sebebini öğrenmeye ihtiyacım var :kahve:
karakterinden tut yüzüne kadar aynı olan hemde :KK54:
Herkes icin gecerli degil o tabi.Yuzu benzeyeni bulmak hele 😅
Esim gocmen.Ne yuz ne karakter babamla alakasi yok😅
Babam da savurgandir,esim cimri😅Babam bugun yer yarini dusunmez,kocam makarnanin bile yarisini yapar yarisini saklar yarina.😅Esim sarisin babam esmer.
Ama babmla yasamak daha zor.Sinirlidir.Dinlemez,fevri kararlar verir.Esim bi konuyu 100 sene dusunebilir😅
Bi ayakkabi almak icin bile gunlerce tartar bicer🙈

Rahmetli babam sessiz sakin bir adamdı konuşmayı pek sevmezdi.Onun tam tersi eşim.Ben huy değil ama tip olarak babama benzeyen biriyle olmazdım bana itici gelirdi.

2 kez ciddi düşündüğüm erkek oldu, 2si de babama ne tip ne huy olarak pek benzemiyor. Bence bu ilişkide babayı aramak sağlıksız,mutsuz baba-kız ilişkilerinden çıkıyor, babadan alamadığı sevgiyi bazı kadınlar karşıdaki erkekte arıyor. Sonuç da genelde sağlıksız, mutsuz ilişkiler oluyor.

Genelleme yapılacak bir konu değil bence. Her kadın babası gibi birine aşık olmuyor çünkü. Özellikle yüzü bile benzeyeni nasıl buldunuz
Ben babamin tam aksi birine asik olup evlendim. Babam cok caliskan, idealist, karisini cocuklarini maddi acidan ferahini saglayan ama cocuklarina neredeyse Hic sevgi gostermemis, cok kati biriydi. Hisettigim sevgi boslugunu Beni sarip sarmalayan esimle giderdigimi dusundum. (Not: babam yas aldikca o eski asiri sert hali azaldi. Olmasi gereken ideal Baba figuru oldu)
Kissadan hisse: kesinlikle babaniza benzeyene asik olup evlenin.

Back
X