Kadınlar ve saçları

Merhaba kızlar,
Her kadının genel problemi olduğunu düşündüğüm ama henüz çözüm bulamadığım bir problemi sizlere sorup öğrenmek istiyorum. Saçlarım,çoğu kadın gibi dökülüyor. Derdim eve dökülüyor olması. Bu beni çok rahatsız ediyor. Sürekli evde saç toplamakla uğraşıyorum, artık tam olarak halletmek istiyorum. Her yerden saç çıksın istemiyorum. Evde saçlarınızın dökülmemesi için yaptığınız herhangi bir şey var mı? Keşke evlerde saçlarımız dökülür dökülmez toplayan bir aygıt olsa... 😂
dogum sonrası cok dokuldu saçım. kan degerlerinize bakılmalı, çinko degerleri onemli

Benimde öyleydi topuz yapıyodum
Uzundu o zamanlar hiç sorun olmuyodu banyodayken taramaya özen gösteriyodum birde saç fırçasıyla tarayınca yere dökülmede yarı yarıya azalıyo
Geçen sene çoook kısa kestirdim heryer saçtı bir sene şimdi topuz yapabiliyorum 😁
Galiba günde bikaç kez taramak gerekiyor, ben öyle yapmıyorum.. benim kısa da olsa uzun da olsa dökülüyor :(

Sağlıklı olan her gün belli bir miktar dökülmesi zaten. Günlük 100 tel miydi emin değilim ama uzman açıklaması vardı.
Malesef ben de çok rahatsız olduğum icin süpürme haricinde, döküleni gördüğüm yerde tek tel bile olsa elimle alıp çöpe atıyorum. Çözümüm bu 🤦🏻‍♀️
Dökülmesi normalse bu içime su serpti biraz ama siz de benim gibi süpürmenin dışında da onları toplamakla uğraşıyorsunuz.. o da sıkıyor insanın canını almasan olmuyor topladıkça da topluyorsun her yerden :(

Sacım beyaza yakın sari belli olmuyro yerlerde :KK70: ama zaten her gün el süpurgesiyle bi sefer süpüruyorum sorun olmuyor öyle avuc avuçta sacim dokülmüyor
Koyu renklerde öyle olmuyor malesef :( az döküldüğü için şanslısın 😉 her yerden saç çıkması çok kötü

Dökülmesi normalse bu içime su serpti biraz ama siz de benim gibi süpürmenin dışında da onları toplamakla uğraşıyorsunuz.. o da sıkıyor insanın canını almasan olmuyor topladıkça da topluyorsun her yerden :KK43:
Haftaiçi mesai sonrası evdeyken, her gördüğüm yerde topluyorum. Hani özellikle gözüm yerde aramıyorum ama yerde gördüğüm anda alıyorum. Haftasonu zaten temizlik yapıldığı için o kadar gözüme batmıyor. Batanı da alıyorum yine😂
Annem hep toplar ondan görüp yerleşti sanırım bu bana.
Ama dökülmenin normal olduğunu biliyorum. 100 teldi sanırım. Aşırı bir dökülme yoksa endişelenmemek lazım. Zaten saç hücreleri sürekli olarak kendini yeniliyor.
Siz anormal bir dökülme fark ediyorsanız kan vermek doğru olabilir. Vitamin ya da kansızlık saç dökülmesi yapabileceği gibi tiroid rahatsızlıkları da dökülme yapar. Tiroid hastasıyım tiroid ilacıma ilave olarak vitamin kullanıyorum, normal harici dökülme olmasın diye.

Öyle böyle dökülmüyordu saçım bi ara..
o kadar üzülüyordum ki, birden başladı, mevsimseldir dedim, mevsimler geldi geçti yok hala aynı.
bioblas şampuan kullanmaya başladım, şimdi sadece banyoda yıkarken az bişey dökülüyor.
evet, kendi saçlarımın döküntülerinden kurtuldum... aferim banaaa...
peki evdeki kedilerin tüylerinden, ve de eşimin kıvır kıvır minik bacak kıllarından nasıl kurtulacağım =)))
onları da mı bioblasla yıkasam :KK53:
aslında eşime ağda yapıp kedilerin de tüylerini kazıtmak gibi çılgın düşlerim var ama, adı üstünde düş

Bu dediklerinizi şu an ben yaşıyorum ve kurtulmak istiyorum 😣 dediğiniz şampuana bakacağım teşekkür ederim. Bu dediklerinizi ne kadar sonra normale döndünüz
Ya sanırım o dönemsel bir şeydi ben dikkat etmeye başladıktan bir ay sonra da normale döndü. Sizin de kısa sürede düzelir umarım.

Bende benzer yorumu yapmış olacam ama kesinlikle kan değerlerinize baktırın içerde bişeyler eksik olunca saç dökülmesi çok oluyor mesela tırnaklarınız kırılıyo mu ? Halsizlik yorgunluk var mı evetse cevap kesin kansızlık vardır kendimde yaşadım ordan biliyorum 2 sorunuma da iyi gelen doktorun verdiği kan+ vitamin hapları ve benim takviyem kollajen içerek düzeldi sorun

Vitamin değerlerinizi kontrol ettirip bir sorun varsa tedavi ettirene kadar bir içten ve bir dıştan iki çözüm önerim var.
  • İlki karanfil suyu kullanım süresi boyunca %70 ve %80 e kadar çözüm sağlıyor. Bırakınca ise %30 kadar düşüyor o yüzdelik.
1 bardak kaynamış suyu kavanoza alıyoruz içine 15/20 tane karanfil atıp bir gece boyunca karanlıkta bekletiyoruz.(dolap içi gibi)Sprey şişesine alıp günde iki defa tarama öncesinde kullanıyoruz. Yapışkanlık hissi yok ve yıkama gerektirmiyor.
  • İçten olan ise bira mayası tüketimi. Toz şeklinde satılıyor nette. 1 çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz. İnternette detaylı bilgiler var. Başlangıçta yarım çay kaşığı tüketirsiniz isterseniz alerji olasılığına karşı.

Back
X