Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kadınlarda Genetik Saç Dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

fuLik

07.07.2010 Enes Kenan <3
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
1.031
7
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bir gün buraya yazıcağım hiç aklıma gelmezdi çünkü çok çok gür saçlara sahiptim herkes bana senden 3 4 kişeye peruk çıkar derdi
ama ne olduysa 2 ay önce falan saçlarım birden dökülmeye başladı ama ne dökülme 1 ay içinde saçlarımın 4/3 ü gitti ve hala gitmeye devam ediyor.
Artık bir tutam saçım kaldı kel kalıcam diye dün özel bir hastaneye gittim doktor hanım bir aletle şöyle 2 dk. bakıp genetik saç dökülmesi dedi
ve 2 şampuan 1 deri spreyi 2 de gıda takviyesi verip gönderdi.
Bu nasıl birşey anlamadım ama nasıl bir aydamı bütün saçı döküyor bu genetik dökülme dedim evet olur dedi bir bakışta
nasıl hemen teşhis koydu anlamadım
Arkadaşlar aranızda genetik saç dökülmesi yaşayan var mı yada saç dökülmesinden dolayı doktora gidipte
bir bakışta teşhis konulan var mı ? Gerçekten kafam çok karıştı

canım bende seninle aynı durumdaym. ama benim saçlarım senin gbi bir ay içinde dökülmedi. saöçımı br kere evde bir kadına boyattım boyanın içine açıcı diye birşey kattı ne odluysa ondan sonra oldu. onun öncesidne de elbette dökülmeler vardı ama onlar hiç birşeymiş sonra anladm tbi bunu. 1 sene içinde saçımın 3/2 gtti. resmen. bu özel doktor hiç kan tahlili istemedi mi senden ?

Hayır hiç tahlil falan istemedi çok şaşırdım 2 dk baktı hemen teşhisi koydu.Gür bir saçtan bir tutam saça düşünce insanın psikolojisi çok bozuluyor
birde ben saçıma boya vs.hiç birşeyd uygulamadım bu zamana kadar.. birde bana demez mi 3 te 1 i geri gelebilir o kadar off çok kötü çok...

arkdsm burda bi sorun var zira önce sana kan testi yaptırmalıydı tiroidinden hormonlarına kadar hepsine bakılmalı..
bence baska bidoktora daha görün mesela bende özel hastanede gttm önce kan testi istedi ve hap kullanıp kullanmadıgmı fln sordu
ayrıca bu olayı kafana takmamaya bak daha cok dökülüo eger kafana takarsan

canım gerçekten doktorun senden hiç bir kan tahlili istemeden gördüğüyle uzaktan teşhis koyması düşündürücü. önce bir kan tahlili yaptırıp bu problemin altında yatan sorunları araştırması gerekliydi. çünkü demir, çinko, keratin vb.. değerlerin eksikliğinden yada fazlalığından kaynaklanan dökülmelerde mevcut ve bunlar düzenli bir tedaviyle ortadan kaldırılabiliyor. o yüzden bence bu doktorun verdiklerini alıp kullanmadan önce başka bir doktora görünmende fayda var diye düşünüyorum

Evet bende çok tereddütte kaldım netten bir kaç doktor sitesinde dermatologa durumu anlatıp sordum onlarda tahlil gerektiğini söyledi.
Verdiği ilaçlar şampuanlar vs.200 tl tuttu ve 6 ay boyunca her ay bunları alıp kullanmam gerekicek içlerinde bir tane deri spreyi var
netten araştırdım bırakıldığı anda daha beter döküyormuş 2 kere kullandım korktum bıraktım.
En iyisi bir doktora daha gitmek, böyle bir saçmalık görmedim ister doktor olsun ister başka meslek işinin ehli olunmayınca böyle oluyor işte

canım bence özelden ziyade araştırma-üniversite hastanesine gitsen daha iyi olur. çünkü özelde çok fazla detaylı araştırmıyorlar,ellerindeki malzemede kısıtlı oluyor... devlet hastanesi olduğu için sıra sıkıntısı vs olabilir ama kesinlikle daha iyi sonuç alırsın... umarım kısa sürede çözüm bulunur canım geçmiş olsun

Evet bende en kısa sürede araştırma hastanesinden randevu alıcam çok teşekkür ederim canım

sadece bi aletle bakılıp anlaşılmaz bu saç dökülmesi..
ilk önce kan tahlilinde hemogram biyokimya ve hormon testine bakılması gerekir Vitamin ve mineral eksikliği var mı diye
Tiroid bezi bozuklukları da saç dökülmesine neden olduğu için boyun ultrasonografi çekilmesi gerekir
suprapubik(pelvik) ultrasonografi çekilmesi gerekir
vs. vs.
bendede saç dökülmesi aniden başladı aşırı şekilde dökülmem var halada devam ediyo bu gidişle kel kalıcam korkarım
yapılan tetkikler sonucu bende demir eksikliğine bağlı saç dökülmesi çıktı..
bence sende tekrar iyi bir doktora muayene ol derim..

Devlet hastanesinden randevu alıcam inşallah bu sefer ki doktor iyi çıkar ....
Nedense bu saç konusunu önemsemiyorlar mı yoksa iyi doktora rastlamak mı zor anlamadım kime denk gelsem
saç konusunda doktorun başından savdığını söylüyor

iyi doktora rastlamak zor bence .. birazda önemsemiyolar ilgilenmiyolar ben kaç defa gittim
şikayetlerimi sürekli dile getirdim dökülmen normal diyip durdular bense normal degil diyerek hep söylendim ki gerçekten normal değil
günde 100 tel dökülmesi normal fakat benim 200 ü geçiyodur kesinlikle, her elimi saçıma atışımda tutam tutam saç geliyo elime
yaşın daha genç dökülenlerin yerine yenisi çıkar diyolar onada inanasım gelmiyo, anlayacağın doktorlarda pek önemsemiyor.. artık benden kurtulmak için sana yapacak başka bişeyim yok sana önerdiklerimi ve ilaçlarını kullanacaksın bunun dışında elimden birşey gelmiyor dedi ..
şuan demir tedavisi görüyorum artı birde bitkisel destekli tedaviyle tamamlamaya çalışıyorum bakalım bu ay ki kan değeri sonuçlarım nasıl olacak merak ediyorum.

Canım benim çok geçmiş olsun inan seni çok iyi anlıyorum banada genetik dökülme ,tedaviden sonra 3/1 i geri gelebilir
dediğinde sanki başımdan aşağı kaynar su döktüler
çünkü beniç çok gür ve kıvır kıvır saçlarım vardı.
Herkes saçların ne kadar güzel derdi kuaförüme göre nazardan oldu:26:
Ama ben genetik olduğuna inanmıyorum bakalım inşallah bu gidiceğim doktor iyi çıkar
aslında ben çapaya gitmek istiyorum orda saç polikiliniği var ama bana çok uzak olduğu için gidemiyorum
Saç dökülmesi gerçekten insanın moralini çok bozuyor
Sanada,banada ve tüm bu dertten çeken arkadaşlara Allah şifalar versin inşalllah

amin.. bir an önce eski saçlarımıza kavuşuruz inşallah..

bu arada çok gür ve kıvır kıvır saçlarım vardı yazmışsın ya dökülmeye başladıktan sonra zamanla kıvırcıklığıda gitti değil mi

Ya bir garip oldular keçe gibi sanki tuhaf sanki benim saçlarım değiller
kıvırbakan garip bir saç oluyorlar evet herşeyleri gitticıklığı şöyle gitti saçlarımda hacim gürlük kalmadığı için bugün yıkasam yarın böyle cılız
uçları başka tarafa

benim saçlarımda kıvırcık ve çok gürdü. çok da güzel şekil verebiliyordum ama dökülme başlayıp alamlaar oldukltan sonra bir garip oldular gerçekten. ne yaparsam yapayım şekilveremiyorum. kaç tane köpük denedm bana mısın demedi. eski saç köpüğüm de iş görmüyor artık. ne yaopcamı bilmiyorum şekil verme konsuunda

Benimkilerde çok şekilsiz ve garipler o yüzden hep topluyorum çünkü başka yapıcak birşey kalmıyor
Artık aynaya bile bakmak istemiyorum gerçekten çok kötü birşeymiş bu saç dökülmesi

Senin yine iyi ben bir doktora gittim kan testi verdi bana.kan testim normal çıktı ama hiç bir ilaç yazmadı bana.Dedim en azından saçım için birşey yazın dedim yok dedi birşeyin yok dedi.saçlarım ileri derecede dökülmüş durumdaydı zamanla giderek arttı bu.dedim doktora sarımsak kullansam bir işe yarar mı dedim yok dedi zaten kötü kokuyor yapma dedi.halbuki nerden bileyim doktorların doğal yöntemlere karşı olduğunu.Daha sonra bir devlet hastanesne gittim ve şuan çok memnunum doktorumdan.benimle gerçekten ilgileniyor.

Çok geçmiş olsun canım evet gerçekten senin gittiğin doktor daha betermiş,neden böyle baştan savıyorlar anlamıyorum
Bende 2 hafta sonrasına randevu aldım araştırma hastanesinden bakalım inşallah ordaki doktor ilgili çıkar da ne olduğunu gerçekten anlarım
Bu saç konusunda birtek doktora görünmek kesinlikle yeterli olmuyor bunu anladım artık...Peki neyden kaynaklıymış dökülmen ne dedi bu doktor nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz

Başka bir doktora daha gitmenizi öneririm kesinlikle. Ama saç dökülmesi ne yazık ki ilaç sektöründe az ama kozmetik sektöründe fazlaca yer tutan bir sağlık sorunu. İşini hakkıyla yapan doktorlar olduğu gibi bazı firmaların resmen ürünlerini aldırmak için uğraşan doktorlarda çok. Bana 640 milyonluk bir reçete dahi yazıldı o kadar çok doktora gittim ki artık yazdıkları reçetelerden ürünlerden amaçlarını anlıyorum. Doktor konusunda çok dikkatli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…