Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kadınlarda saç dökülmesi sebepleri nedir?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

cumburcumcum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
5
1
1
Kadınlarda yaşanan saç dökülmesi alışık olunmayan bir durumdur. Ancak kadınlar böyle bir sorunla baş başa kalırlarsa, bu durumdan erkeklere oranla daha fazla etkilenirler. Kadınlarda oluşan saç dökülmesi genellikle ön taraftaki saçların korunduğu, arka taraftaki saçların dökülmesi şeklinde yaşanır. Ancak bazı durumlarda genetik etkenlerden kaynaklı tüm kafa derisini etkileyen saç dökülmeleri yaşanabilir. Kadınların erkeklerden daha farklı saç dökülmesi sorunu yaşamasının sebebi, erkeklerde saçın dökülmesine neden olan 5 alfa redüktaz enziminin kadınlarda az olmasıdır. Piyasada bulunan saç dökülmesi ilaçları genellikle erkeklerin saç dökülmesine etkili olduğundan, kadınların bu sorununa deva olmazlar.

Kadınlarda saç dökülmesi sebepleri nedir?

• Genetik etkenler kadınları bu konuda etkileyebilir. Saçlar incelerek dökülme eğilimi gösterir. İlerleyen dönemlerde kelliğe kadar gidebilecek sorunlar yaşanır.
  • Kansızlık sorunları, hormonal dengesizlikler, stres, tiroit problemleri, doğum sonrasında yaşananlar, menopoz dönemi kadınlarda saç dökülmesinin arttığı zamanlardır.
  • Kadınların saçlarına sıka yaptırdığı boya, perma, röfle, fön gibi etkenler saç dökülmesine sebep olabilir.
  • Beslenme konusunda yapılan hatalar saç dökülme sebepleridir. Özellikle düşük kalorili ve yağlı gıdaların alınması etkendir.
  • Düzenli olarak kullanılan bazı ilaçlar saç dökülmesi yapabilir.
  • Kadınlara uygulanan yüz germe uygulaması sonrasında kalıcı saç dökülmesi olabilir.
  • Saçların gergin bir şekilde uzun süre toplanması dökülme sebepleridir.
  • Konnektif doku rahatsızlıkları dökülmelere sebep olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim dokulmem genetik sanirim asla durmuyo dokulmem saclarim inceldi o kadar az kaldi ki sacim nerseyse yok gibi. yok mu bi caresi bıktım artìk :'(

bana göre dışardan gelen hıçbır etken saçı azaltacak kdr dökmez..saç dökulmesı aşırı yoğunsa kesınlıkle ya kadınlık hormonlarınızda sorun vardır yada yumurtalıklarınızda kist vardır başka yerde aramayın sorunun kaynagını

Back
X