Kadınların asli görevi nedir temizlik ve yemek yapmakmı???

esila_esila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
267
1
26
Elazığ
Boşanan kadınlara Yargıtay'dan kötü haber geldi.Kocasından aldattığı gerekçesiyle boşanan kadın, evlilik boyunca çocuk bakımı ve ev hizmetleri emeğinin karşılığı olarak tazminat istedi.Yerel mahkeme bunu kabul etmedi.Yargıtay'da bunu kabul etmeyerek temizlik ve yemek yapmanın kadının asli görevi olduğuna hükmetti.

Komik ve şaşırtıcı bir gerekçe, kadın ister çalışsın ister ev hanımı olsun ev ekonomisine her şekilde katkısı olan eşinin başarılı olmasında, çocuklarım bakıp büyütülüp eğitilip geleceğe hazıranmasında evin çekip çekiştirlmesinde emek veren katkı sağlayan kişidir.

Boşanırkende kendine yeni bir gelecek sağlamak ayakları üzerinde durabilmek belkide çocukların geleceğini düşünerek talep ettiği tazminat talebinin red edilmesine bakarmısınız.

Boşanırken bir erkeğin bir kadına vereceği en büyük ceza maddiyat ve evlatlarıyla verilen cezadır. Hep şahit olmuşsunuzdur etrafımızda sırf korkudan baskıdan 30 40 yıllık emeğini bırakıp bir elbisesiyle ayrılan kadınlarımıza bakın, nafaka yerli yerince alamayan alsa bile şu hayat şartlarında yetiremeyen kadınlarımız napsınlar nasıl dursunlar ayakta. En verimli en gençlik dolu yıllarında harcadıkları emeğin hiçmi karşılığı olmasın napsın bu kadınlar ihaneti kabul edip köşelerindemi otursunlar, kötü yolamı düşsünler napsınlar????

Bu karar bir bayan için verilmiş bir karar değil bu her kadını ilgilendiren hayatını ailesine adayan kadınların emeklerinin hiçe sayıldığı bir karardır. Sizin yorumlarınız nelerdir hanımlar??

ülkemizde kadın, eşşek gibi çalışmak, delikanlı gibi yürümek, dahi gibi düşünmek zorunda olan bir varlıktır. devamlı yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik, ütü peşinde koşan kadınların kocaları eşlerinden memnun olmazlar. süslenmiyorsun, beni mutlu etmiyorsun, çekici değilsin, bakımsızsın vs. vs. bunların hiçbirini yapmayıp süslenip püslenip vitrin süsü gibi oturursak da bir haftada sıkılacaklarından ve aptal sarışın yerine konulacağımızdan eminim. şu sözü unutmayın : Allah cc önce erkeği yarattı. sonra bu arkasını toplayamaz deyip kadını yarattı... Türk kadını: ilk hedefin temizliktir... ileriiiii ... :)

««Yemek yapmak camasir yikamak ev supurmek gibi isler kadinin vazifesi degildir.Bunlari yapiyorsa esine cocuklarina ikramidir hurmetidir .»» ne guzel demis peygamberimiz

Peki çok güzel de yapınca birileri plaket mi veriyor yapmayınca suç yapınca ödül nerede..!

Sinir bozucu..

ne kadar talihsiz bi karar

eski medeniyetlerde kadınlar çok daha değerliymiş, neden son yüzyıllarda böyle olmuş

bu saatten sonra keser döner sap döner mi

pek sanmam
:27:

ben yargıtayın kararına katılıyorum, aile içinde görev paylaşımı vardır, kadın çalışmıyor ev işleri yapıyorsa erkek çalışıp para getirdiği için ikisi de emek vermiş oluyo, ama adamın eve hiç katkısı olmadığını sadece kendisinin çalıştığını ispat ederse zaten kabul görür,

bu gidişata bakılırsa, bu günler kadınların daha iyi günleri gibi geliyor bana...ama etrafıma bakınca bu zihniyeti destekleyen ve bu durumları haklı bulan o kadar çok kadın görüyorum ki vayyy halimize diyorum...görevmiş miş ! bak sen ya pessss!

ülkemizde kadın, eşşek gibi çalışmak, delikanlı gibi yürümek, dahi gibi düşünmek zorunda olan bir varlıktır. devamlı yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik, ütü peşinde koşan kadınların kocaları eşlerinden memnun olmazlar. süslenmiyorsun, beni mutlu etmiyorsun, çekici değilsin, bakımsızsın vs. vs. bunların hiçbirini yapmayıp süslenip püslenip vitrin süsü gibi oturursak da bir haftada sıkılacaklarından ve aptal sarışın yerine konulacağımızdan eminim. şu sözü unutmayın : Allah cc önce erkeği yarattı. sonra bu arkasını toplayamaz deyip kadını yarattı... Türk kadını: ilk hedefin temizliktir... ileriiiii ... :)

süperrrr yorum ve yerlerdeyim :60::60::60::60:

ben yargıtayın kararına katılıyorum, aile içinde görev paylaşımı vardır, kadın çalışmıyor ev işleri yapıyorsa erkek çalışıp para getirdiği için ikisi de emek vermiş oluyo, ama adamın eve hiç katkısı olmadığını sadece kendisinin çalıştığını ispat ederse zaten kabul görür,

Hanfendi kendinizle bile tezata düşmüşsünüz, evet aile içi görev paylaşımı var ikiside emek vermiş konuda zaten bu ya kadın ayrılırken bu emekten dolayı maddi talepte bulununca Yargıtay sen bunları yapmaya mecbursun karşılık bekleyemessin demiş işte bizde bunu tartışıyoruz, bilmem daha açık nasıl anlatılır. EE erkeğinde eve bakma mecburiyeti var, yılların birikimi erkekte kalınca burada kadının yaptığı hizmetlerin bedeli nerde lütfen açıklarmısınız. Yada yemiş içmiş yeter karın tokluğumu diyorsunuz.

Back
X