Kadınların Bir Eşte Olmasını İstedikleri

Thia

Kaderle bağlı iki alyans.
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
415
0
46
Adana

Araştırmalar, kadınların bir eşte olmasını istedikleri özellikleri dört kategoride gruplandırdılar.

*İstenen fiziksel özelliklerin yansıtıldığı iyi genler
*Maddi Kaynakları

*Çocuk sahibi olma arzusu ve iyi ebeveyn olma potansiyeli

*Sadakat ve bağlılık

Pek çok kadının, bütün bu özellikleri tek bir kişide bulmayı tercih etmelerine rağmen, ideal eşi bulamadıklarında bazı özelliklerden feragat edebildiklerini göstermiştir.

Her ne kadar kadınların seçiciliği onların diğerleri tarafından ne kadar çekici bulunduğu ile ilgili olsa da araştırmacılar erkeklerin arzuladıkları özelliklerin kendi fiziksel çekiciliklerine bağlı olmadığını göstermiştir.

Alıntıdır.

Son düzenleme:
istenilen bütün özelliklerin bir insanda toplandığını düşünemiyorum..böyle düşünüyorsak öncelikle baştan ayağa kendimize bakmamız lazım..zamanla kadınların düşünceleri değişir mi? ben değiştiğimi düşünüyorum..illa şöyle olucak diye bir kalıba sığdırırsak bir insanı,uzun bir müddet mutsuz olmayı tercih etmişiz demektir..zaten çok duyarız şu lafları: " her işten anlarım,kariyerim var,ee güzelim de ama neden bir birlikteliğim yok?" işte cevabı burda bence..insanları tanıma yoluna gitmeden,olduğu gibi kabul etmeden,karşımızdakini "bizim" istediğimiz kalıplara sokmaya çalışırsak sittinsene yalnız kalmaya mahkumuz demektir...istemeden de olsa yaptığımız bazı ayrımlar var maddesel olarak; yakışıklılık,karizma,kariyer,maddi olanaklar...bunların başında geliyor..öze inmeyi bilmek gerek..evlilik uzun süren bir birlikteliği kapsıyorsa,uzun vadede bu insan bana ne katabilir? nasıl bir paylaşım yaşanır? sorularını sormak gerekiyor artık ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…