• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların laf atma merakı.

_lady_bug_

Sabır
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
359
91
298
evet, uzun zamandır içimde biriktirdiğim bir sorundu bu:) bir derdim var bölümünü bugün ilk defa gördüm estetik bölümünden aşağı inmediğim için:)

nerede yaşarsam yaşayayım ister doğunun ücra bir ili olsun, isterse ege'nin incisi olsun durum aynı ve ciddi anlamda, gerçekten çok rahatsız oluyorum.meramım kadınların, daha çok ergen genç kızların diyelim laf atma, yüksek ses ile laf söyleme akıllarınca fikir beyan etme ve ya rencide etmek isteme problemi ile karşı karşıyayım. aynaya bakıyorum hayır, gerçekten dalga geçilecek laf söylenecek bir tip miyim diye? öyle olduğumu düşünmüyorum.

arkadaşlarımla, ailemle olsun,ya da erkek arkadaşım ile yürürken şu lafları çok sık duyuyorum.

-ihihi.
-aa olmamış.
-uff çok kötü ya berbat hahah.
-o kadar makyajı bende yapsam...

aklıma gelmeyen birçok şey daha.kıyafetimde çok ölçülüdür. yaşam koşullarına uymaya çalışırım:) ortam neyi gerektiriyorsa öyle davranırım genelde insanların yüzüne bakmam, karşıya bakarım.ama anlamıyorum, nedir bu laf sokma, laf atma merakı?

eminim birçoğumuzun başına geliyor.bu tipler heryerde çünkü.boşver diyorum hadi diyorum.sonra eve gelince inceliyorum kendimi acaba bir şey var mı diye?

ohhh rahatladım:)):1:

Son düzenleme:
amann takma kiskanmayan ne diye laf atmak icin ugrassin? Sahsen ben begenmedigim birine bir laf soylemek icin caba sarf etmem..

kendine guveni olmayan insanların yaptıgı birsey diye dusunuyorum..birkeresinde bir kız yanındaki cocuk bana dogru baktı diye buna bakma bari dedi bagırarak :1: cevap vermeye bile tenezzul etmedim :9: bu yaptıgı onun basitligi..yanımdan gecerken o ayakkabı olmamıs derler veya ne biliyim gulerler falan bende anlamam cok abes giyinmem ama tuhaf valla insanlar..benimde dikkatimi ceken giyimini sevmedigim insanlar olur ama yanımdakine diyceksem bile o insanın gecmesini beklerim anlamasın gerek yok diye dusunurum

kendine guveni olmayan insanların yaptıgı birsey diye dusunuyorum..birkeresinde bir kız yanındaki cocuk bana dogru baktı diye buna bakma bari dedi bagırarak :1: cevap vermeye bile tenezzul etmedim :9: bu yaptıgı onun basitligi..yanımdan gecerken o ayakkabı olmamıs derler veya ne biliyim gulerler falan bende anlamam cok abes giyinmem ama tuhaf valla insanlar..benimde dikkatimi ceken giyimini sevmedigim insanlar olur ama yanımdakine diyceksem bile o insanın gecmesini beklerim anlamasın gerek yok diye dusunurum

benimde anlamadığım, bozulduğum nokta bu yahu sanane değil mi? seni dürten nedir? neden o bağırma tavrı?

benimde anlamadığım, bozulduğum nokta bu yahu sanane değil mi? seni dürten nedir? neden o bağırma tavrı?

kendini kucuk dusuruyor farkında degil kendinden emin olan bir kadın bunu yapmaz zaten kıskanıyordur diye dusunuyorum ben arkadasında dedigi gibi kimse begenmedigi bir insana duysun diye bagıra bagıra laf soylemez artık icindeki o nasıl bir hazmedememekse dısarı vuruyor bu sekilde :1:

Son düzenleme:
Yazını okurken, bir an diyaloglara ister istemez güldüm çok özür dilerim, ama gerçekten çok sinir bozucu bir durum.
Sözüm meclisten dışarı internet, facebook, sosyal faaliyetler, digital oyunlar, aşırı özgürlük v.b derken maalesef bazı ergenlerin şımarıklıgı ve özgüveni son zamanlarda fazla artmış.

Zaten hiç dikkat ettiniz mi ? Hiç tek başına laf atan var mı ? Çok nadir. Neden ? Bir ara da olduklarında kendilerine aşırı özgüven duyup, birbirilerini kendileri kanıtlama çabasında olduklarından mazur görün, size özel bir davranış degil yaptıkları.

hıc basıma bu tarz bişey gelmedı bende bır sorun var sanırım yanı toplasn belkıdee 2 kere bole denk gelmstrr dıyelımmm odaa cocukluk donemımızden hehehe:27::27:

ben açıkçası hayatım boyunca hiç bir ergen kızın böyle birşey yaptığını görmedim.kendimde ergenken böyle birşey yapmadım...

sonuçta bu garip birşey
yolda yürürken laf atma olayı

ama şu anki yeni nesil ergenlerde hiç bir had sınır bilme bi utanma bir edep göremiyorum..

çok yaşlı insan tarzında bir yorum oldu bu ama maalesef gençlik inanılmaz dejenere olmuş durumda ...

kimse karşısında bir insan varmış gibi davranmıyor...

ki öğretmenim ve okullarda durum çok vahim değişen eğitim sistemiyle beraber artık çocuklara hiç birşey söyleyeme hakkınız yok disiplin sistemini zaten çalıştırmıyorlar...

e bu çocuk ailede zaten bir ilgi alaka görmüyor al evladım cep telefonu al yavrum bilgisayar internet al evladım tv al evladım para...

ne bir aile ortamı ne bir ebeveynlik bilinci çocuğuyla sohbet etmez konuşmaz gitsin başındanda ne olursa olsun ama sen okulda evladım dur yapma etme desen gelir sana çemkirir...

ay bilemiyorum konudan çıktım iyice kusura bakmayın yaa:18:

bırde sole bısı var acaba sen ustune alınıyor olmayasın?

Bu laf atma olayının en şokunu ben yaşadım sanırım."
1 ay önce filan sabah evden çıktım, işe gitmek için.
Kısa ama üsturublu bir elbise giyinmişim. (çok mini değil yani) yanımdan geçen yaşlı kadın "Yuh soba al" dedi. İki sn kaldım öyle. :53: Kadın kadına bunu yapıyorsa erkekler ne yapmasın ?

Bu laf atma olayının en şokunu ben yaşadım sanırım."
1 ay önce filan sabah evden çıktım, işe gitmek için.
Kısa ama üsturublu bir elbise giyinmişim. (çok mini değil yani) yanımdan geçen yaşlı kadın "Yuh soba al" dedi. İki sn kaldım öyle. :53: Kadın kadına bunu yapıyorsa erkekler ne yapmasın ?

Yaa moralim çok bozuktu cidden, çok güldüm :52:

İşyerimde ara sıra da olsa lens dışında gözlük takarım.
Bir gün her davranışımı eleştiren bir iş arkadaşımın (kadın) Cümlelerini aktarıyorum:

- HayyaL, gözlük sana hiç yakışmamış.
Ben: Sağol. :44:
- Çok kötü olmuşsun gerçekten.
Ben: ?

Aynı kadından başka cümleler:

-Hangi burçsun?
-Yengeç.
-Ben de yengeçlerle hiç anlaşamam.
-İyi. :44:

Bunun gibi pek çok örnek sayabilirim, saçımdan tutun makyajıma ya da kıyafetime...
Anlayamadığım şekilde hasetlenme vardı benden 6 yaş büyük koskocaman kadın...
Ne alıp veremediği vardı benle hala anlamış değilim... :6:

Bana da ergen değil orta yaşlı bir kadın yanında eşi olmasına rağmen bana laf atmıştı giyimime. Üstelik çok da normal gündelik sade bir kıyafetti. Ya kocasının ağzını arıyordu bakıyor mu diye, ya da gerçekten eşini bakarken yakaladı bilemeyeceğim. Ama duymazdan gelmiştim o zaman şimdi olsa ben de dik dik bakardım. Böyle yaparak neyin hıncını alıyorlar acaba güvensiz tipler.

İnsanlar kendilerini ilgilendirmeyen şeylere burnunu sokmaya o kadar meraklılar ki o yüzden öyle davranıyorlar bence.

Yazını okurken, bir an diyaloglara ister istemez güldüm çok özür dilerim, ama gerçekten çok sinir bozucu bir durum.
Sözüm meclisten dışarı internet, facebook, sosyal faaliyetler, digital oyunlar, aşırı özgürlük v.b derken maalesef bazı ergenlerin şımarıklıgı ve özgüveni son zamanlarda fazla artmış.

Zaten hiç dikkat ettiniz mi ? Hiç tek başına laf atan var mı ? Çok nadir. Neden ? Bir ara da olduklarında kendilerine aşırı özgüven duyup, birbirilerini kendileri kanıtlama çabasında olduklarından mazur görün, size özel bir davranış degil yaptıkları.

kesinlikle aynı fikirdeyim.bazen düşünüyorum acaba yaşım küçük gösteriyor diye mi böyle yapıyorlar?
malatya'da yürüyorum, inanın ben kimseyi kınamam üzülürüm allah yardım etsin derim.varil gibi 3 kız 3'ü birden

aa kaynak mı o?
hahah lady diana'da gelmiş!

:)ya gülüyorum geçiyorum cvp vermiyorum ama psikolojim bozuluyo.toplumsal baskının başka bir yüzü buda.

bırde sole bısı var acaba sen ustune alınıyor olmayasın?

suratıma bakarak, hönküre hönküre

hahah,
falan.normalde ben insanların yüzüne bakmam ama tam karşı karşıya geldiğimiz mesafede böyle yapıyorlar işte anlam verebilsem.ya da kendimi çok çok aşmam gerek bu konuda takmamam gerek.ama onuda yapamıyorum malesef hassasım:)

Back
X