Kadınlığa dair..

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Arkadaşlar merhaba,

Brezilyalı ıllustratör Carol Rosetti, tüm dünyada kadınlara yönelik gerçekleştirilen baskılara ve eleştirilere yönelik çok dikkat çekici çalışmalar yapmış. Forumun en yoğun yeri BDV olduğu için burada paylaşmak istedim.

Yöneticiden ricam konuyu bir müddet ilgili bölüme taşımaması. Umarım linke göz atarsınız. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada var olan kadına yönelik önyargıları ve cinsiyet ayrımcılığını çok güzel eleştirmiş. Hepimiz için farkındalık yaratmasını umut ederek sizlerle paylaşıyorum.

http://www.nolm.us/cinsiyete-dayali-yargilara-karsi-guclu-ilustrasyonlar/

Beğendim ama daha etkileyici bir Türkçe kullanilabilirdi.. hicbir dil birebir cevrilemez ama o duygulari daha iyi yansitsaydi keske çeviren.
Güzel, beğendim

Hadi ya :/
Cinsiyete dayalı ön yargılara karşı çok güçlü illüstrasyonlar! yaz google'a çıkar. Bende linki değiştireyim.
Açıldı şimdi
bazıları hoş ama bazılarına katılmıyorum
Bazilari ise biraz illuminati işi gibi geldi

Beğendim ama daha etkileyici bir Türkçe kullanilabilirdi.. hicbir dil birebir cevrilemez ama o duygulari daha iyi yansitsaydi keske çeviren.
Güzel, beğendim

Bende sevdim. Son dönemde duygularımı bu kadar iyi yansıtan bir çalışma olmamıştı. Sanatçının ayrım yapmadan, dünya üzerinde tüm ayrımcılıklara dokundurması hoşuma gitti en çok.

Carrie linki değiştiremedim ya, bir tek bu var. :S Google'dan bulursun muhtemelen.

Açıldı sonra baktım
sagol

Açıldı şimdi
bazıları hoş ama bazılarına katılmıyorum
Bazilari ise biraz illuminati işi gibi geldi

Aslında çalışmanın amacı, ortak bir dil oluşturmak değil bana göre. Sadece saygı ve hoşgörüyü sağlamak. Kimse aynı hayat görüşüne ve hayat tarzına sahip olmak zorunda değil ama başkalarına saygı duyuyorum, eleştirmek ve o kişiyi rahatsız etmek çok yanlış diye düşünerek anlayışlı olmak zorunda.

Güzel bir çalışma ingilizce herkes anlamaya bilir ama etkili.

Evet orasi öyle ama biliyorsun özgürlüğün başkasının özgürlüğünü ihlal ettiğin yerde biter

Evet orasi öyle ama biliyorsun özgürlüğün başkasının özgürlüğünü ihlal ettiğin yerde biter

Elbette, haklısın.

Ama burada kastedilen de bu zaten. Her türlü inanç, düşünce biçimi, yaşam tarzı, fikir ve duygular kişilere özgüdür. Kimseye zarar vermeden insanlar kendi hayatlarını yaşamakta özgürdür. Ama bizim ülkemizdeki gibi ülkelerde fazlasıyla görülen (ve elbette dünyanın genelinde) ve bu çalışmanında konusu olan özel hayata müdahale ve yaşam tarzı dayatmaları insanların özgürlüğüne yapılan en büyük saldırıdır. Bu saldırılar insanların, özellikle de biz kadınların en büyük sorunu değil mi?

Orası öyle ama ben killi kadın sevmem

öz saygı ne ya kendine saygı deseymiş hakikaten çeviren google translate kullanmış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…