Tatlım böyle konuya parmak basmaktan çok kanattıgın için sana teşekkür ederim içimizi dökme fırsatı verdin
Kanatamak diyorum çüünkü parmak basmaktan çok sürekli kabuk tutan tekrardan kanatılan,kanatıldıkça bizi yaralayan bir konu bu
Justum,seninle özelden de konuştuk,yaşadıgımız bir çok şey hayatın gerçekleri biliyorsun,ben hesap olayını aslında kendi eşim ve babamdan gördüklerim açısından o sonuca bagladım,ki toplumsal olarakta erkek pek hesap bilmeyen varlıktır
Babam ailesinin bir şeyi eksik olsun yemez içmez alır,biz öyle gördük mesela babam ve eşim biz olmadan asla çarşıda karınlarını doyurmazlar,bir adet tatlı alıp yemezler birşey yenecekse mutlaka alınır ailecek yenir,eşim bir yere misafirlige gitsin ben işten geç çıkacak olayım bensiz sofraya oturmaz sensiz bogazımdan geçmez der,babam aynı keza,
Hesap işine gelince,örnegin 3-4 gün evvel çarşıya inmişti,telefon açtı canım X markasının borcamlarında,yemek takımında (hala bir yemek takımım yokta)indirim varmış alayımmı
-Hayır alma canım gerek yok
-Ama bak indirimli imiş alayım işte
-Canım gerek yok dedim alma lütfen
-Tamam
Der telefonu kapatır,eve gelir takımı almamıştır ama benim sevecegim birşeyi mutlaka almıştır
Demem o ki bazen erkelerin hesabını bileninden çok cimrisi ile karşılaşan kadınlar vardır belki ama geneli har vurup harman savuran tiplerdir,işte bu yüzden kadın hem çocuklarının hem geleceginin yatırımını yapmak zorunda,nice kadınlar var 45 tl pazar parasından 3-5 lira ayıran
Nice kadınlar var,kendi ihtiyaçlarını karşılamayıp evlatlarının gelecegi için bir köşeye birikim yapan
Bizlerde öyle olmalıyız,valla ben gördümki bir eve ne kadar çok para giriyorsa o kadar çok çıkıyor ne kadar az giriyorsa kıt kanaat yetiştirilmeye çalışılıp o kadar az çıkıyor
Diyorum ki neden az varken yetiştirilmeye çalışılan para bolken biraz daha rahat yaşayıp yinede yokluk zamanları hatırlanıp biriktirilmez
Dünya telaşesi işte bir kagıt parçası üzerine neler oynanıyor az çok biliyoruz
Oysa dünya han bizler yolcu,önemli olan 3 günlük dünyada insanların eşlerinin birbirlerinde razı olması ki Allah'(cc)da bizden razı olsun
Eşimin bana deger vermesi inan bana benim iyi olmadan çok onun merhametli olmasıdır,yoksa bizimde hayatımız güllük gülüstanlık degildi 14 yıl bitti ama benden eşimden çok şey aldı götürdü,bizimde kavgalarımız günlerce küslüklerimiz ayrı yatmışlıgımız olmuştur,kv yüzünden kendi ailem kardeşlerim yüzünden çoook tartışmalarımız oldu,ama baktım ki olmuyor böyle hayatımı paylaştıgım bir insanı ve en çokta kendimi neden üzeyim ki,oturup konuşamadıgımız çok olmuştur ki,şimdi bile eşimle tartışayım oturup konuşulacak bir tip degildir bakma sen ben öyle diyorum bazı konu yorumlarında ama kelin ilacı misali kendime faydam olmuyor bazen

Eşim biraz bencildir,bunu bu konuda çok uyarmama ragmen artık onu öyle kabullendigimi görünce kendi degişmeye başladı,şimdimi bana nefesimsin,sensiz olamam benden bir gün boşansanda seni kimseye yar etmem diyebilecek kadar da gözü kara
Her neyse erkek kadına saçı uzun aklı kısa diyor ama valla hem saçları kısa hemde akılları,3 kuruşluk aklı olanda ya uçkuruna çalışıyor yada anasının verdigi akılla yaşıyor(hepsi için diyemem tenzih ederim)
Kadın güçlü olabilmeyi başardıgında bunu kabullenmeyecek erkek yoktur,kadının bir erkege her zaman ihtiyacı vardır ama kadının aklı şeyinin başında degildir yani sadece oraya çalışmaz,kadın erkegin en çok merhametine,basını yaslayacagı omuzuna,biri ona birşey dediginde sırtında dag gibi duruşuna ihtiyaç duyar
Yoksa hayat sadece erkegin kadına verdigi harçlık(çok özür kaba tabirle)karnına koydugu çocuk yedigin önünde yemedigin ardında sözleriyle devam etmiyor
Şu hayatta kadın denen varklık olmasaydı dünyayı bok götürürdü kesin,o yüzden yatıp kalkıp bize degil bizi erkege lütuf olarak gönderen Rabbimize hamd etsinler