bence kadınların yetiştirdiği çocuklara karşı vereceği eğitim herşeyi çözer .Erkek çocuğunu da kız çocugunu da yetiştiren anneler ve anneler erkek çocuklarına kadınlara saygıyı ve sevgiyi kız çocuğu annelerde haklarını öğretseler gerisi gelir.![]()
Haklısın.Mesela teyzeme dikkat ettim bir keresinde.Erkek kuzenimin lise dönemiydi.Dersleri boşvermiş,okulu sallamıyormuş, kavgası falan olmuş vs vs işte teyzem açıklama olarak dedi ki "erkek adam ya o kadar da olsun" dedi.Teyzeme bu yüzden öfke duydum içimde.
Çocuğun yaptıkları normal,yaşının getirdiği şeyler olsa bile savunması "erkek adam" olması olmamalıydı ...Mesela aynı toleransı kızları için de göstermiyorlar. Kız da erkek olandan iki üç yaş falan küçük.O biraz gezsin, sırf kafa dağıtmak için okuldan eve gitmeden biraz oyalansın babası "sürtük gibi sürtüyorsun" falan diyormuş buna. Teyzemin de tepkisi aynı. Ve üstelik bir de ondan ev işi bekliyorlar, azıcık kendi hayatını yaşayıp bu konuda tembellik yapacak olsa hemen hizmetçiymiş gibi" Bu aralar iyice tembelleştin, hiç ev işi yapmıyorsun" vesaire diye kızın üstüne gidiyorlar. Ama aynı sözler,istekler,dayatmalar ne annesi tarafından ne de babası tarafından erkek kuzenime de yöneltilmiyor.
O paşa paşa bilgisayar oyunlarını oynamakta , hiçbir işe el sürmemekte, istediği saatlerde arkadaşlarıyla gezip içmekte özgür.çünkü o "erkek adam"
İşte teyzem bir anne olarak evinde büyüyen erkeğin önünde kızı böyle aşağıda tutarsa toplum tabi böyle olur değil mi...