Kendinizi sempatik ve net bir şekilde ifade etmişsiniz, naçizane yazmak istedim.
Öncelikle 'aman boşverin, kendiniz gibi olun' , ' kasmayın, sizi beğenen/seven böyle beğensin/sevsin' demeyeceğim. :)
Sizde farkındasınız bazı şeyler yapınızda ya vardır ya yoktur. (Güleryüzlü olmak, çekici olmak, seksi olmak, işveli, cilveli, kıpır kıpır olmak gibi)
Yine de kendinizde birtakım değişiklikler yaparak daha farklı hissetmeniz mümkün bence. Ne hissederseniz de dışarıya onu yansıtırsınız. Mutlu olmak bile bir kadının güzelliğini ciddi manada etkiler mesela.
Anladığım kadarıyla bu mevzu sizi ufaktan rahatsız etmeye başlamış, 'kendiniz' istediğiniz için değişmek istiyorsunuz.
Özellikle sevgilinizin şu cümlesi '' erkek gibi oluyorsun bazen benim yanımda bari bırak kendini '' sizi etkilemiş ve düşündürmüş.
Her insanın hassas noktaları vardır ya ben bu cümleyi sevgilimden duysam kafama takardım sanırımve olduğumdan çok daha iyi olmak için hırs yapardım.
Yanlış algıladıysam affola ama sevgiliniz bazen karşısında sevdiği ve aşık olduğu kadın değil de normal bir erkek arkadaşı varmış gibi görüyor ve hissediyor olabilir ki dile getirme ihtiyacı duymuş.
Bu arada size cool ve havalı denmesi de hoş birşey bence.Başka bir kadında cool olmak için çabalıyor ama başaramıyor olabilir mesela. İşte insanın kendinde olmayanı cazip bulduğu olabiliyor.
- - -
Çözüme gelirsek;
Kendinizi gözlemlemeye ve izlemeye başlayın derim. Ayna karşısına geçin ve kendinizi biraz analiz edin mesela. Konuşma tarzınız, hal ve hareketleriniz, yürüyüşünüz, duruşunuz, bakışınız, dış görünüşünüz olsun bunlar önemli.
Dış görüntünüzden memnun musunuz mesela? Aynaya bakınca kendinizi çok beğeniyor musunuz? Genel olarak kendinizi Bakımlı bulur musunuz? Giyim tarzınız nasıldır?
Sizin yerinizde olsam dış görünümüme yoğunlaşır, bunun üzerinde çalışırdım. Daha önce kendinizi kadınsı hissettiğiniz bir zaman dilimi olmuş siz gayret ettikten sonra neden tekrar olmasın ki?
Hatta yakın bir kız arkadaşınıza bu konuda danışabilir, fikirlerini alabilirsiniz. Sizin belki göremediğinizi dışardan bir göz olarak görüp söyleyebilir. Şimdi atıyorum yürüyüşünüz düzgün ve zarif değildir mesela kaba saba erkek gibi yürüyorsunuzdur bunu arkadaşınız görebilir. ( kişisel algılamayın bunu örnek babında yazdım. )
Son olarak şöyle bir örnek vereyim; günlerden bir gün biraz kilo almışsınızdır bu durum canınızı sıkıyordur, sporu bırakmışsınızdır, bakım konusunda kendinizi salmışsınızdır, o gün kendinize özenmek içinizden gelmiyordur spor ayakkabı jean ve basic tişört giymişsinizdir sıfır makyaj ve gelişigüzel toplanmış bir saçla dışarıya kahve içmeye çıkmışsınızdır.
Başka bir gün ise; kilo vermiş istediğiniz bedene ulaşmışsınızdır güzel ve renkli bir mini elbise ve altına ince topuklu bir ayakkabı giymiş, kuaföre gidip bir fön çektirip, manikür ve pedikür yaptırıp el ve ayaklarınıza farklı bir renkte oje sürdürtmüşsünüzdür, size yakışan hafif bir makyaj yapıp kırmızı ruj sürmüşsünüzdür. Yeni aldığınız bir aksesuarı o gün takmışsınızdır. (farklı tarzda bi güneş gözlüğü ya da güzel bir büyük şapka ya da güzel bir kolye,küpe gibi)
Bu iki gün arasında, kendinizi nasıl hissettiğiniz konusunda çok bariz bir fark olmaz mı?
Öncelikle çok teşekkür ederim :)
Aynen yürüyüşüm en kötü problemim bence..
Dik yürüyemiyorum, eskiden kıvrımların belli olurdu çok zayıfladıkça kemik gibi hissediyorum falan filan...
İlk olarak bileklik yakmaktan başladım bakalım :)
Olmadığın biri gibi davranmaya uğraşma canım eğreti durur. Kendin gibi ol boşver.
Konuşma dilini naiflestirmeye çalisabilirsin sadece. Ne bileyim argo filan kullaniyorsan o erkeksi yapiyor olabilir.
Giyim kusam oturus kalkis yuruyus... Bunları erkeksi yapmadigin surece ekstra cilveli rolü yapmaya gerek yok. Mutlu olun kendinizi sevin gülümseyin yeter de artar bile :)
Olmadığın biri gibi davranmaya uğraşma canım eğreti durur. Kendin gibi ol boşver.
Konuşma dilini naiflestirmeye çalisabilirsin sadece. Ne bileyim argo filan kullaniyorsan o erkeksi yapiyor olabilir.
Giyim kusam oturus kalkis yuruyus... Bunları erkeksi yapmadigin surece ekstra cilveli rolü yapmaya gerek yok. Mutlu olun kendinizi sevin gülümseyin yeter de artar bile :)
Bana çok kadınsı olduğumu söylüyorlar neye göre söylüyorlar bilmiyorum ama ben her daim süslü olmaya gayret ediyorum. Dekolte severim, belimi ortaya çıkaracak elbise etek tercih ederim, topuklu ayakkabı olmazsa olmazimdir minicikte olsa olmalı. Ellerimide çok kullanırım tabi ben kapalıyım bunları dışarda yapmam mümkün değil. Dışarı bu şekil çıkamazdim sanırım. Bu yüzden açıksan eğer saçını muhakkak uzat kadını gösteren sacidir bence. Zarif hareket et ister istemez kadınsı olursun zaten.
pilatese başlayın hem duruşunuz, vücut kıvrımlarınız hem de yürüyüşünüz için spor şart, mümkünse gurup derslerine katılın. büyük çoğunluğu kadınlar oluşturacaktır. oradaki kadınların hal ve hareketlerini gözlemleyin ve kadın arkadaşlar edinin kendinize
genel olarak yapılan kadın muhabbetlerinden kaçmayın korkulacak bir yanı yok..
sanırım sizi gözlemlerinizi kendinize uygulamak kurtaracak bir de pilates :)
mesela benim de yürüyüşüm çok fenaydı ve bunu çok dikkatli yürüyerek, dışardan nasıl göründüğümü düşünüp ona göre yürüyerek düzelttim, resmen bacaklarımı iki yana savura savura yürürdüm neyseki düzeldi :)
sadece bisiklet sürmen yine iyi, futbol ve basketbol daha fena yapar yürüyüşünü :)Hakikatten öyle yürüyüşüm felaket :)) arkadaşım bir ara yürüyüş dersi veriyordu bana o kadar fenalardayim
Pilates konusunda umarım vakit olarak ayarlayabilirsem spora baslayabilirim. Spor yapmaya da çok üşeniyorum. Sadece bisiklet surmek ve futbol-basket oynamaktan mutlu olan biri olarak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?