Kadir gecesinde haydi duaya;) dualarınızın kabul olması için önerim var

bir dua için sayı veya sayısız fark etmez arkadaş ne güzel bizlerle faydalı bir durum paylaşmış
yapmak istemiyorsanız yapmazsnızı bu kadar basit
neden hemen karşı çıkılıyor hiç anlam vermiyorum.
duayı ayrıca bu şekilde zaten şu kadar syaıyla yaparsma olmaz düşüncesiyle yaparsanız olmaz zaten
önemli olan sayıyı unutup tüm inancımızla içtenliğimizle dua etmek..

Arkadasimda benden istemisti. Ben dedigi an okumadim cunku dua oyle cabucak okuncak bisey deil. İnanarak kunmasi lazim. Gece yatmadan okudum ama Allahtan herkes icin hayirli olani diledim. Ne isterseniz isteyin yeterki Allahtan isteyin

tum kalbinizle ve ruhunuzla Kabul olacagina inanarak dua ederseniz insallah Kabul olacaktir arkadaslar. ister 50 defa okuyun ister 100 defa. sayilardaki hikmet de bana gore boyle. hani o 40 kere okumus Kabul olmus bende okuyunca kesin olacak dusuncesi yani. yeter ki dua olsun.

Yer gök dua üstüne
ben yolda tanımadığım insanlara dahi dua ediyorum,bunun karşılığını da yalnız Rabbimden istiyorum
arkadaş başından geçen bir olayı paylaşmış saygı duymak lazım
haa bana derseniz yolda birilerini çevirip dua istermisin diye,bu kafayla istemem...
ama burada ve reelde bazı kendime yakın gördüklerime 4444 Tefriciye okuttuğumu ve başkalarına okuduğumu iyi bilirim
hatta 50 tane terficiye borcum bile var bir arkadaşıma
bunun verdiği maneviyat ve sorumluluk duygusu apayrı,yaşamayan hissedemez duaların gücünü
bence içimizden dua isteği geldiğinde etmeliyiz,inanarak olursa ya Rabbim istediğimizi verir,ya da istediğimizin en hayırlısını..bu dünyada olmasa bile ahirette mükafatını alacağımıza inanıyorum ben
insan dua ile insanlığını farkeder,modern dünyanın dualardan inançlardan kopardığı insanlar çok çevremizde..
elbetteki insanları dua et diye zorlayamayız ama vesile olabiliriz bu şekilde dualar isteyerek...

konu sahibinin iyi niyetli olduğundan eminim ama neticede dua allah rızası için okunur, dilek için değil.
bi de forumda dini içerikli konu açmak yasak diye biliyorum.

Sayılara takılmayın.

Müslümanın kardeşine ettiği dua kıymetlidir.

Tanıdıklarınızdan dua isteyin, denk gelirseniz toplu yapılan dualarda isminizin geçmesini rica edin.

Ne kadar çok dua edilirse o kadar güzel. 100e tamamlamaya veya sayıyı akılda tutmaya çalışmaya gerek yok.

sayı ile okunan dualar vardır, burdaki sayılar kilidi açan anahtar gibidir böyle açıklamışlardı, özellikle bir niyet, bir murat için okunan dualar..insan bazen sadece kul olduğu için dua eder, Rabbinin büyüklüğünü anladığı için, bazen de istekleri dilekleri için.. Dileğimiz için dua etmek ayıp değil ki, verecek olandan istemek neden ayıp olsun...

paylaşım için teşekkürler, kabul olur inşallah...

Ben tartışmak için söylemedim Canım Benim, fikrimi yazdım. 4444 ün de bir dayanağı yok, sayı işte.

Benim falcıya gittiğimi de nereden cıkardınız :) Ben Rabbime ederim duamı otururum. Yok tespihi kıbleye koy duvara as falan nedir bunlar ya.

Neyse size bol sayılı dualar.

Canım benim biz duyduğumuzu söyledik ve bilirsin ki hayat umuda dayalı ve insanlarında umada ihtiyacı var. Sayılarla yapılan bir sürü dua vardır çünkü Allahın 99 güzel ismi olan esma-i hüsnada ebced sayılarına göre çekilir. Mesela 3 ihlas 1 Fatiha diyorlarda neden 4 ihlas 2 Fatiha demiyorlar biraz düşünmek gerek ve çocuğu olmayan tedaviyi bu gibi güzel dualarda arayan onca insanın umudunu kıramazsın. Emin ol özellikle 4444 salavatı tefriciyeyi çok deneyen ve kendimde bizzat denedim kabul olan çok dua var. Bir anahtar kilidi gibidir bu dualar. Sana yap demiyoruz ama insanların kalplerine umut olan şeyleride bilip bilmeden çürütmeye çalışmayın. En güzeli olumsuz yorum yapmak yerine uygulamamak. Selam ve saygıyla Hayırlı ramazanlar.

Dinimizde bazı sayılar gerçekten özeldir. Bir hikmet taşırlar.
Bence bu kadar da çıkışmaya gerek yok.

İsteyen istediği kadar okuyabilir tabi ki ama dilek dualarına sayılar konuluyor.
Bunda abartılacak bir şey yok.

51 kez, 500 kez, 3 kez, 7 kez, 19 kez, 11 kez, 1000 kez gibi rakamlar döner genelde.

Back
X