Kadn olmak hep bir eylerden mahrum kalmak m?

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Selam Kizlar...uzun bir aradan sonra merhaba hepinize...net hattimda olan bir sorun yüzünden baya uzak kalmak zorunda oldum...özlemisim hepinizi vallaha!kaydirigubbakcemile3

Ben ticarete basladim...Hafta sonlari ablamla beraber bit pazarinda satis yapiyoruz, kullanmadigmiz esyalar, incik boncuk toka vs. vs...hem kendi kalabaligmizdan kurtulmak hemde uygun fiyata baska birinin isine yaricak seyler satiyoruz!zemuszemus

Gecen hafta sonu yasadigim bir olayi size aktarmak istedim.:delphin:

Bir Bayan geldi, genc güzel ve muhtemelen arap ülkelerinden bir bayandi...kapali oldugu icin öyle tahmin ettim, türk degildi ama..

Bir Bileklik cok hosuna gitti...ne kadar bu dedi? 2 € dedim, bakti etti cevirdi inceledi, önde yürüyen esine seslendi, esi geldi oda bakti falan filan kadina birseyler söyledi ve kadin üzgün bir sekilde bilekligi yerine koydu ve gittiler.:delphin:

Konustuklarini anlamadim ama kadinin yüz ifadesi herseyi anlatiyordu, ablam keske hediye etseydin yazik dedi!:kahve:

Tuhafima giden neydi biliyormusunuz kizlar, hadi 100 € olsa tamam 200 € olsa tamamda, 2 € luk birsey icin esinden izin isteyen bir kadina rastlamak beni cok üzdü...:çok üzgünüm:

Kadin olmak hep birseylerden mahrum kalmakmi?benneyaptımki

Ablama hak verdim, keske hediye etseydim...

kadın olmak bişeylerden mahrum kalmak değil elbette.
ezik kadın yoktur, hırbo koca vardır.

Öncelikle Hoşgeldin canımıniçi..:1hug:
Kadın olmak=mahrum kalmak değil elbette ama...
O adamı(!) da yetiştiren,bu zihniyeti kafasına işleyen yine bir kadın değil mi?:kızgın:
Hatta maalesef kadına da erkeğine boynunu bükmesini aşılayan yine kendi annesidir bence...
Gelecek nesilleri korumalıyız bu düşüncelerden ama nasıl???:uhm:
Eğitim,eğitim,eğitim:lepi:

yazık!çok üzülüyorum ben böyle kadınları görünce..:sinifsinif:
belkide durumları gerçekten yoktur,eşine bütce ayırıp ayıramayacağını soruyordur.CADIARZU

Bir kadının mutlaka cüzdanının çantasının köşesinde parası olmalı!
Kadının kendine olan güvensizliği bu başka neki
Ben kızıyorum bu tip kadınlara yada Yetiştirdiklerini sandıkları Ailelerine.
Konu derin
Kadın çalışmasada Canı biirşey istediğinde alacak 2 kuruşu koymalı ya.

bu arada bu olay arap ülkeleriyle de alakalı değil biliyomusunuz.
durumu çok iyi olup alacağı afedersiniz donu bile babasına sormak zorunda olan insanlar tanıyorum.
adam kızının üstünde bi faklı bişi görse hemen sorarmış nie benden habersiz aldın die.
ben bişi giysem babam hayatta anlamaz yeni mi eski mi, nerden almışım onun haberi yokmuş falan filan.
herkesin huyu farklı sanırsam :sm_confused:

abine,babana,sewgiline,kocana bağlı mahrum kalıp kalmayacağınn . . .kaydirigubbakcemile

Iste hep ayni plak....bu yetkiyi erkege veren yine biz kadinlariz degilmi?

Öncelikle Hoşgeldin canımıniçi..:1hug:
Kadın olmak=mahrum kalmak değil elbette ama...
O adamı(!) da yetiştiren,bu zihniyeti kafasına işleyen yine bir kadın değil mi?:kızgın:
Hatta maalesef kadına da erkeğine boynunu bükmesini aşılayan yine kendi annesidir bence...
Gelecek nesilleri korumalıyız bu düşüncelerden ama nasıl???:uhm:
Eğitim,eğitim,eğitim:lepi:

Hosbulduk bitanem....
Cocuklarimizi helede erkek cocuklarimizi bilincli yetistirerek korumaliyiz...kadina 2. sinif bir insan gibi davranmasina izin vermeyerek..

Kiz cocuklarimizida özgüveni yerinde istek ve arzularini geri plana atmayan erkektir ne derse yeridir zihniyeti ile yetistirmeyerek gelecek nesilleri korumaliyiz laalisim.

Temel egitimi cocuklar aileden aliyor, cok dogru söylüyorsun.:delphin:

yazık!çok üzülüyorum ben böyle kadınları görünce..:sinifsinif:
belkide durumları gerçekten yoktur,eşine bütce ayırıp ayıramayacağını soruyordur.CADIARZU

Böcegim dedigim gibi 100 € olsa 200 € olsa ammennah...tabikide esine sorar, sormak zorundadir, aile bütcesi iki tarafida ilgilendiren birsey nede olsa....lakin bu 2 € luk birseydi....esine sormasi bile benim tuhafima gitti....benneyaptımki

Bir kadının mutlaka cüzdanının çantasının köşesinde parası olmalı!
Kadının kendine olan güvensizliği bu başka neki
Ben kızıyorum bu tip kadınlara yada Yetiştirdiklerini sandıkları Ailelerine.
Konu derin
Kadın çalışmasada Canı biirşey istediğinde alacak 2 kuruşu koymalı ya.

Bende öyle düsünüyorum canim....ama bu düsünce tarzimiz muhtemelen annemizden gördügmüz birsey.:delphin:

Mesela benim rahmetli annemde öyle her bes kurusun hesabini yapmazdi, babamda sormazdi zaten...ama decemberin dedigi gibi bircok öyle kadinlar var, buda aileden gelen birsey kanimca..:delphin:

Genel anlamda kadın olmak, eşe bağımlı olmak,mahrum kalmak değildir tabiki...
ama heryerde mevcut bu tipler,
bazıları parası olduğu halde,eşinden izinsiz ya da fikir almadan birşey alamıyor,
bence bu kendine güvensizlikle alakalı...
diğer bir taraftan maddi güç eş olan aile tiplerinde,
maalesef eş isterse,uygun görürse alır,istemezse yüz asıklığı olur...
aslında birşey alıp,satmak değil,
eşe bağımlı yaşamak kadar zor birşey yoktur sanırım..
düşünsenize,eşinizin ağzından çıkacak söze göre hareket etmek...
alıp satma konusuna gelirsek,bir bayanın her durumda
yanında 3-5 kuruşu olmalı,bir kere parasız dışarı çıkmamalı,
nice ev hanımları var,o kadar güzel arttırıp para biriktiriyor ki,
sonra da istediğini alıyor...
helal olsun diyorum...
sevgiler...

Son düzenleme:
Elticim hoş geldin ve bol kazançlar öncelikle.
Yaşanan olay çok üzücü, ama bu zihniyet meselesi bence.
Eminim ki o adam 2€'yu eşine vermedi, ama 2 adım sonra 20€ verip kendine sigaraları kutu kutu alır.
Evet o adamı(!) da yetiştiren bir anne; ama erkek de akıl sahibi sonuçta.
Suç hem annede ya da yetiştiren kimsede, hem de o erkek diye dolanan hırtta :olmaz:

Asla mahrum kalmak değildir tabi...
Ama derine inmek gerekir bazende .
Sonuçta onuda bir anne büyütmüş ailede belkide öyle görmüş yetişmiş.
Kadına istediği sorulmamış.
Ne olursa olsun kadının kenarda birazda olsa parası olması lazım.
Burada annelere çok iş düşüyor hanımlar.

ben bununn annelerin yetiştirmesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum,
insanların yapılarında olur böyle şeyler,
kendilerine gelince b... gibi para dökerler,
ama eşlerine gelince zırnık koklatmazlar:kızgın:
çevremde bir çok insan var eşim dahil annesi oğlumun kazancı diye tuttuur,
aman oğlum alma,çok alma,harcama,o gereksiz,bu gereksiz
nedense bütün gereksizler benimle alakalı:mymeka:
ama eşimin de eli bi okadar açıktır,ne istesem alır,hatta istemesem bile...
onun cebinde nekadar para varsa benimde okadar vardır ikiye böler herzaman
ama iştee arada böyle örnekteki gibi tiplerde var,
kadının cebine para koymayan o herifde hata:olmaz:

Selam Kizlar...uzun bir aradan sonra merhaba hepinize...net hattimda olan bir sorun yüzünden baya uzak kalmak zorunda oldum...özlemisim hepinizi vallaha!kaydirigubbakcemile3

Ben ticarete basladim...Hafta sonlari ablamla beraber bit pazarinda satis yapiyoruz, kullanmadigmiz esyalar, incik boncuk toka vs. vs...hem kendi kalabaligmizdan kurtulmak hemde uygun fiyata baska birinin isine yaricak seyler satiyoruz!zemuszemus

Gecen hafta sonu yasadigim bir olayi size aktarmak istedim.:delphin:

Bir Bayan geldi, genc güzel ve muhtemelen arap ülkelerinden bir bayandi...kapali oldugu icin öyle tahmin ettim, türk degildi ama..

Bir Bileklik cok hosuna gitti...ne kadar bu dedi? 2 € dedim, bakti etti cevirdi inceledi, önde yürüyen esine seslendi, esi geldi oda bakti falan filan kadina birseyler söyledi ve kadin üzgün bir sekilde bilekligi yerine koydu ve gittiler.:delphin:

Konustuklarini anlamadim ama kadinin yüz ifadesi herseyi anlatiyordu, ablam keske hediye etseydin yazik dedi!:kahve:

Tuhafima giden neydi biliyormusunuz kizlar, hadi 100 € olsa tamam 200 € olsa tamamda, 2 € luk birsey icin esinden izin isteyen bir kadina rastlamak beni cok üzdü...:çok üzgünüm:

Kadin olmak hep birseylerden mahrum kalmakmi?benneyaptımki

Ablama hak verdim, keske hediye etseydim...

erkektede kadındada doğru olanı bulmak önmeli adam adamsa kadın neden mahrum kalsınki

kadın olmak asla bişeylerden mahrum kalmak değildir bence..
ha bunun malesef böyle algılandığı yerler yok mu?
elbette var.
kadını meta olarak gören ve erkeğin sadece bir gölgesi olarak yetiştiren zihniyet elbete ki mevcut.
ve bu durum da sadece eğitimle de ilgili değil bence..
eğitim var,eğitim var...

ayrıca bahsedilen olay da bana cok garip ve üzücü gelmedi nedense.
belki de iç yüzünü net olarak bilmediğimizden olsa gerek.
2euro basit bir rakam olarak görünebilir,
ama herkes için her bütçe için durum aynı değildir.
kim bilir belki de farklı bir durum vardı bilemediğimiz..

ama yine de kadının mahrumiyeti en cok da erkekle ilgilidir diye düşünüyorum ben.
eşine verdiği değeri bir erkek,
ne kadar zor durumda olursa olsun yaptığı inceliklerle elbet belli eder.
illa maddiyat da değildir bu.
vsvsv neyse cok su götürür bu konu..

kadını kadın yapan vefakarlığıdır doğasında vardır bence,evli olanlar bunu çok iyi anlar diye düşünüyorum adamlar buranın yabancısıymış belkide eşine maddi olarak sormuştur eşide elinde fazla paraları yoksa luzümsuz harcımayalım demiştir. bu olabilir hayat müşterek ben sözlendiğimde eşim iyi para alıyordu düğün tarihimiz belli oldu şirkette işler kötü gitmeye başladı üçbinlira kredi çektim düğünü rahat çıkarsın diye maaşımla birçokşeye destek oldum düğünde bileziklerden vazgeçtim mehir olarak borçlanayım hemde benim hakkım olmaz tamamen senin olsun dedi kabul ettim balayından vazgeçtim ama mutluyum çarşı pazar düğün alışverişine çıkmadım diye birşeyim eksilmedi yada balayına gitmedim diye ama bu ona birşey gösterdi hep yanında olucağımı ve bundan grur duyuyor. Şimdi ise yaptığım vefakarlıkların karşılığını alıyorum il dışına gezmeye götürüyor birşeyler alıyor kaydirigubbakcemile3.

yha benim en çok korktuğum konu bu aslında... şuan çalışıyorum şükürki maddi olarak aileme bir bağımlılığım yok kaldıki evle ilgilide yardımlarda bulunuyorum bulunmak zorundayımda... ama anlattığın gibi bir olay evlendiğimde başıma gelirse bu beni inanılmaz sarsar herhalde...yada onadamı alışır insan:S:S:S bunu herhalde bekarlığında çalışıpta evlenince işini bırakan arkadaşlar cvplayabilir..ne olursa olsun bayanın ekonomik özgürlüğü olmalı diye düşünoyorum...

bence kadin olmak biseylerden mahrum kalmak diil
ama esi anlayissiz ve cimriyse eger isde böyle mahrum brakir kadini
bence sorun 2euroda diil ama demekki kadin esine sormadan ondan izinsiz kendine hic birsey alamiyor cok üzüldüm simdi
ki esler arasi sakli gizli olmamali elbet ben calismiyorum ne yazikki hamileligimde kuafför salonumu satmak zorunda kaldik :( düsük riskim vardi
sonrasindada cok üzüldügüm halde herseyde bi hayir varmis demekki dedim cünkü dogumda ölümden döndüm zaten calisamicaktim uzun bir süre
ben daima elime gecen kendi cüzdanimdan olsun esimin cüzdanindan olsun kuruslari aklima geldikce biriktiririm ama esimde bilir
damlaya damlaya göl olurmus birikir biriki YA SIKISINCA kullaniriz yada calismiyorum ama aniden alisveris icin lazim oluyo yada cok begendigim biseyi almak icin
ama nezaman para harcasam esime gösterirken helal ediyomusun askim derim helali hos olsun der bilmiyorum neden ama aliskanlik yapmisim
esim ben ne icin kimin icin calisiyorum der asla sakindigi olmamisdir
ama zor günler gecirdik askim bu senin kismetinse bidahakine alalim dedigi olmusdur iyikide diyo gaetde anlayisla karsiliyorum ozaman bu durumu
ay ama varya o kadina cidden icim gitti :(

adam ailesinden ne gördüyse onu uyguluyor. kadında annesi nasıl sustuysa susuyor.
kocan o senin geçin masraf ettirme herşyi isteme.... 3 kuruş deyip harcarsan sonra iki yakan bir araya gelmez oğlum sıkı tut paranı gibi nasihatlar yeni aileyi çiftleri böyle etkiliyor diye düşünüyorum.
bizler olsaydık belkide almıştık onu.. mesela bizler biraz daha çalışmasakda para pul derdini aşmış olabiliyoruz.
mesela ben asla para istemedim şimdiye kadar eşimden ama her zaman eşim cüzdanıma koymuştur.takip eder. ve ben evlenmeden önce anlattım ben birşeyi çok istesemde al demem para ver demem. cüzdanıma bakarım varsa alırım diye.. o da ona göre hareket eder.
yani bizim eşlerimizi nasıl eğittiğimizde çok önemli.

Back
X