Kadn olmak hep bir eylerden mahrum kalmak m?

hayır tabiki de...size bi olay anlatayım benim kuzenim bi devlet dairesinde uzman aynı zamanda şef...kariyer tamam yani..ama cebinde parayla gezmiyor.maaş kartı eşinde..eşine şu kadar versene x,5tl versene x deyip dururdu..annesi kıl oluyordu..bu kız çalıştığı halde neden parayla gezmiyor diye..haliyle damada da kızıyordu kendi kendine..acaba kızımı sindirdimi diye...kadın haklı biz bile sinir oluyorduk..neyse ben evlendim..işi bırakmak zorunda kaldım vs..ama para hep bendeydi..ben biriktirdim,istediğimi aldım,topluca çarşıya pazara çıkardık kuzenim annemler falan..bende yeterince para olurdu..kendi eksiklerimi alırdım bazen anneme hediye alırdım..teyzemde kızına sinir olurdu..e dayanamamış bir kaç defa beni örnek göstermiş kuzenim ve damadının yanında..işte "bak çalışmıyorda ama aferin kıza para onda..valla çok uyanıkmış bizim kız" vs gibi bir sürü şeyler söylemiş..aslında hoş değil kıyas yapılması ama kadının canına tak demiş..şimdi kuzenimde parayla geziyor...ne kadar anlamsız yaa kendini bu kadarda erkeğe teslim etmek hoş değil..ne erkek etsin ne kadın..herkesin kendine güveni olmalı,duruşu olmalı..ipleri tamamen kadın yada erkek alırsa iş yaşşş...

Öncelikle yorumlariniz icin hepinize tesekkür ederim kizlar!!

Bugün o kadinin esini yine gördüm pazarda, kafasina göre alisveris yapiyordu erkek arkadasi ile!!:kızgın:

Derine inmek gerekiyor evet...Erca arkadasimin dedigi gibi biz kadinlarada cok is düsüyor burda., Ne olursa olsun tamamiyle herseyi eslerimize endekslememiz gerekiyor.

Bir Kadin calissin calismasin 2 Kurusluk birsey icin esinden izin almamali...

Maddi özgürlügü olmasa bile evdeki islere kosturan kadindir, cocuklarin egtimini bakimini yüzde 90 üstlenen kadindir, yikayan paklayan yediren iciren kadindir.....ev hanimi olsa bile bir kadinin yaptigi is ve fedaklarlik erkekten cok cok daha fazla......erkek karisina kiymet deger vermeyebilir, cokca görüyoruz cevremizde......ama en önemlisi öncelikle kadin kendine deger vermeli....

2 Euroluk hatirim olmayan bir adamdan ben olsaydim izin almazdim acikcasi....:kahve:

gülsümcüm ben de senin gibi en çok bu kadar ufacık birşey için bile eşinden izin almasına şaşırdım ve üzüldüm
demek adam kadını buna mecbur kılıyor, ne acı
kadın da bunu kabulleniyor bu daha acı

Maalesef bir çok çalışan bayan maaş kartını teslim ediyor eşine sonra bir kotu etek tisort icin para dilenmeye başlıyor. Eşi vermiyor :oklava: bilmiyorumda ben kendim çalışıyorum bu noktaya kolay gelmedim bir kpss sınavına giren arkadaşlar az çok bilirki tek o engelden geçmedik. Çalışırken ne kadar zorlanıyoruz ve de bayansın evin işi sende. Bir çok iş görev ve bir adam çıksın maaşını yok sen alma ben alacağım desin. Ben kendim için değil de yazık babacağızım o üniversite sınavlarına hazırlanırken akşam vakitlerinde kac kere bekledi benim dersten cıkmamı o kadar masraf etti okuttu. Ya annem benden daha fazla ilgiliydi en iyisi olması .için şimdi annem ve babam bana maaşımı görmeyeyimmi diye bu kadar çaba emek sarfetti. Tamam kocamdır severim sayarım fakat emeğimi vermem zaten o maaş çaba sarfedenindir benden başkasına hayır getirmez. a

dünyada var olan bir gerçek varki bir çok ailelerde kadın eğer çalışmıyorsa eşine sormadan danışmadan bir iğne bile alamıyor. istisnalar kaideyi bozmaz tabiki, ama özellikle dar gelirli ailelerde bu böyle, sadece okadına istediği şeyi verip mutlu edebilridin belki ama yaa diğerleriii çok değil oturduğum şehirdeki varoş kesime uğraaman yeterli canım , ne kadınlar var bırak bişey almayı adımını dışarı eşinden izinsiz atamayan :1hug:

Kadın olmak asla ve katta birşeylerden mahrum kalmak değildir olamazda. ben tasm aksine Kadınların her konuda daha üstün vasıflara sahip olduğunu düşünürüm . Ve gerek yetiştirilme tarzı gerekse de toplumsal öğretiler nedeniyle kendini bişilerden mahrum eden kadınlar olduğunu düşünürüm hep. Ahh biz kadınların kendimize ettiğini hiç bir erkek etmemiştir.

calismayan kadın mahrum kalabilir iste boyle...kulture gore de degisir...ama kadın olmak mahrum kalmak degil yanlis bence, herkes boyle degil

sdece şunu söliim..,
erkeklere yetkiyi ve o güğvenceyiş veren yine erkek!
baba.. erkekçiyse bi aile annenin hiçte hükmü olmuyor..
kişilik babadan oğula geçiyor her ihtimalde anne suçludur denemez bence.

Back
X