• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa karışıklığı...

Nar-Agaci

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
58
77
18
Bakalım envai çeşit fikirden teşekkül kıymetli kk üyeleri benim sorunuma ne diyeceksiniz. ?
Size 10 aylık birlikteligimden söz edip sonra da var olup olmadığı bile süpheli olan problemimden bahsedecegim. Ikimiz hakkında kısaca bilgi verdikten sonra…

Ben:
23 yaşındayım. Memurum (Öğretmenim). Erken yaşta bir evliligim oldu. 2.5 yıl önce nihayete erdi. 4.5 yaşında, aramızda çogu Anne ve bebeğinde oldugu gibi büyülü bir bağ olan bir kızım var. Sanırım bu fikir alacağım konuyla ilgili hakkımda yeterli veriyi sağlayacaktır.

Hayatımdaki insan:
33 yaşında. Biri iyi bir üniversitede makine mühendisligi olmak üzere 3 fakülte mezunu. Aynı zamanda müteahhit. Para kazandığı meslegi bu. Daha önce evlenmemis. Dolayısıyla cocugu yok. Hayata baktığı yer, olayları algılama ve yorumlama biçimi , hoşgörüsü , saygısı bilimum manevi her degeri beni tatmin eden ve hayranlık uyandıran düzeyde (çogu zaman). Kumar, pc ve laptop oyunu, halı saha, maç izleme gibi alışkanlıkları yoktur. Hoşa gitmeyen bir iki huyu var fakat artılarının yanında bunların lafını yapmaya değmez.

Ilişkimiz:
Başlıkta degindigim gibi 10 ayı gecti. 1 yıla dayandı. Bu bir yıl icerisinse tek bir an saygımızı köşeye kaldırmadık. Birbirimizi incitmedik. Farklı düştügümüz yerde ‘sen bilirsin’ dedik. Birbirimizin en ufagından en büyügüne hosumuza gitmeyen hicbir yanını degistirmeye kalkmadık. Sevgisi ya da bağından zerre süphem yok ki gözü kör bir kadın degilim. Tabiri caizse ‘bulunmaz hint kumaşı’ oldugumu düşünüyor. Bana kalırsa bu iltifatı hakeden O’dur. Ilgisi, alakası olması gereken yerdedir. Tek bir ‘hayır’ ını duymadım. Fakat isteklerim de hep makul oldu zaten. (Birlikte yaptıgįmız aktivitelerle ilgili istekler). Cimri degil. Birlikteyken tek lira harcamam. (Güzel bir gelirim var fakat ihtiyacı olmadıgı sürece erkegin yanında hesap ödemekten hoşlanmam.) NOT: Bu benim fikrim. Tartışmaya açık degildir. Ben karsımdaki erkegin maddi ve manevi benden güçlü olmasından hoşlanan bir kadınım. Belki de bunu gözüme sokmadıgı icin. Velhasıl ikimiz de maddi sorumlulugun tamamen onda olmasından memnunuz.

Onun haberinin bile olmadıgı problemim ise;
Yapı olarak aşık olabilecek bir kadın degilim. Duygularım hicbir zaman mantıgıma galip gelmez. Fakat yogun bir sevgi de hissetmiyorum. Itiraf etmek gerekirse; onun bu kadar çabaladıgı ,hayatıma hicbir negatif yük getirmeyen , hicbir bulanıklığı olmayan bu ilişkiyi sonlandırmamamın tek nedeni; bunu yapmanın O’na karşı bir zulüm olduguna inanmam . Benim mazeretimden dolayı ayrı gecirmek durumunda kaldıgįmız bir Pazar günü bile yogun bir bosluk yasayan bir Adam. (Samimiyetsiz duyguyu farkederim). Bu kısmı aslında pek detaylandırmak istemiyorum. Sorumun cevabı icin yeterli oldugunu düşünüyorum. Evlilik ve cocuk icin hevesim yok. Fakat onun biyolojik saati tıkırdamaya başladı.

Sorum: Elle tutulur hicbir sebebi yokken, adam kafamdaki profile dunya şartlarında olabilecek en uygun adamken , ayrılık hic haketmeyen bu adamı muhtemelen depresyona sokup hayatın anlamını sorgulatacakken, sırf aşık degilim diye (ki yapısal olarak uygun olmadıgım icin başkasına aşık olmam da muhtemel ) bu ilişkiyi sonlandırmak zulüm,haksızlık ve sıvayıp bir de tüy dikmek olur mu?

YANİ haksızlık diyemem.
Böyle bir cevheri kaybetmeniz sanırım sizin açınızdan kayıp.
Fakat insanlar tanır tanışır hayaller kurar olmaz
Olmazsa da olmuyordur zorlamanın mantığı yok.
Özgüveniniz yüksek yazınızdan anladığım bu gayette mantıklı açıklama yaparak sonlandırabilirsiniz.

Merak etme ölmez, ayrılabilirsin.

Hayatı sorgulayıp bu derece boşluğa düşeceğini sanmıyorum. Başınızdan bir evlilik geçmiş bu da 2. ciddi sanırım ama erkekleri hala tanıyamamışsınız. Eşim ben olmadan 1 günü zor geçirir, hiçbir aktivite yapamaz, derste olduğumda dahi sıkılır, sevgisi ailesini silecek kadar büyük oldu ama ben bile böyle konuşamam.
Bence bir deneyin ayrılın bakalım ne olacak.

YANİ haksızlık diyemem.
Böyle bir cevheri kaybetmeniz sanırım sizin açınızdan kayıp.
Fakat insanlar tanır tanışır hayaller kurar olmaz
Olmazsa da olmuyordur zorlamanın mantığı yok.
Özgüveniniz yüksek yazınızdan anladığım bu gayette mantıklı açıklama yaparak sonlandırabilirsiniz.
Dedigim gibi olayın vicdani boyutundayım. 'Keser döner sap döner' 'etme bulma dünyası' gibi sözlerin kof olmadığına inanırım.

Merak etme ölmez, ayrılabilirsin.

Hayatı sorgulayıp bu derece boşluğa düşeceğini sanmıyorum. Başınızdan bir evlilik geçmiş bu da 2. ciddi sanırım ama erkekleri hala tanıyamamışsınız. Eşim ben olmadan 1 günü zor geçirir, hiçbir aktivite yapamaz, derste olduğumda dahi sıkılır, sevgisi ailesini silecek kadar büyük oldu ama ben bile böyle konuşamam.
Bence bir deneyin ayrılın bakalım ne olacak.
Öncelikle ölür mü ölmez mi bunu sormadım. Tam anlaşamamışız sanırım. Sordugum soru: hiç hatası olmayan birinden ayrılmak haksızlık mıdır? Cevabınız bu yönde olursa göz önünde muhakkak bulunduracagım. Ve ayrılık denemesi nedir ? Benim bildigim ya ayrılırsın ya da devam edersin. Erkekleri tanıyamama konusuna gelince ; evet bugüne kadar hic bu yönde araştırmam olmadı. Ve bana kalırsa kendi birlikteliginizi baz alarak farklı bir birlikteligi yorumlayamayın.

Öncelikle ölür mü ölmez mi bunu sormadım. Tam anlaşamamışız sanırım. Sordugum soru: hiç hatası olmayan birinden ayrılmak haksızlık mıdır? Cevabınız bu yönde olursa göz önünde muhakkak bulunduracagım. Ve ayrılık denemesi nedir ? Benim bildigim ya ayrılırsın ya da devam edersin.
Ayrıl dedim zaten, sonra dediğin gibi olur mu bakarsın anlamında.
Sevmediğin biriyle birlikte olmanın o insana yapılan daha çirkince bir davranış olduğuna inanıyorum. Samimiyetsiz ve çıkara dayalı bir birliktelik. Aşk yok. Sınra başkasına aşık olursanız bunun bedeli ne olacak?
Tekrar söylüyorum, ayrılın! Korktuğunuz gibi adam hayattan soğumaz, yasa girmez, hayatı sorgulayacak kadar arabesk moduna girmez.

Adama sevgi duyamıyorsunuz.
Size sağladığı maddi duygusal olanaklar hoşunuza gidiyor hepsi bu.
O çok önem değer veriyorken sizin aynı şeyleri duyamamanız ona haksızlık.
İfade biçiminiz güzel, bu şekilde uygun bir dille söyleyin.
Üzülür ağlar belki ama geçer merak etmeyin kimse vazgeçilmez değil neticede.

Sorduğunuz soruların cevabı bence Evet!yaa aşk nedir ki gelir geçer..sevgi,saygı,uyum,evet bu hayatı bir ömür geçirebilirim dediğim insan in..artı o daha önce evlenmemiş,hayat statüsü olarak siz daha fazla yaşanmışlıklara sahipsiniz..Aşk falan deyip anlattığınız kadarı ile bu güzel ilişkiye yazık etmezdim..

Bu konuda haklı haksızlık mevzusu yapamazsınız şöyleki eğer evlenmeyecekseniz bu insanı oyalamak haksızlık ama kendi açınızdan ileriye dönük bi hedefiniz yoksa bu da kendinize yaptığınız haksızlık olur.ama her insan bir evlendiği insana kör kütük aşık değil ki bazen mantık daha önemli

Ask degil de sevgi saygi dahi yoksa o adamla bosuna evlenmis olursunuz. Bu arada hizli yasamissiniz masallah 23 yasinda hem ogretmenlik hem de 4,5 yasinda cocuk sahibi olmak. Bilemedim. Ne istediginizi bilmeyen biri gibi geldiniz bana
Tam olarak ne ariyorsunuz bu hayattan ne beklentiniz var?

Yaa birde ben hayatım boyunca kimseye aşık olmadım..nedir bu peşinde koştuğunuz Aşk?bir yiğenim var,her hücresine öldüğüm,kokusu cenneti düşündüren,öptüğüm de ağzımın içine bal dolan..aşk böyle birşey mi kızlar?valla bilmediğimden soruyorum:)))

Ayrıl dedim zaten, sonra dediğin gibi olur mu bakarsın anlamında.
Sevmediğin biriyle birlikte olmanın o insana yapılan daha çirkince bir davranış olduğuna inanıyorum. Samimiyetsiz ve çıkara dayalı bir birliktelik. Aşk yok. Sınra başkasına aşık olursanız bunun bedeli ne olacak?
Tekrar söylüyorum, ayrılın! Korktuğunuz gibi adam hayattan soğumaz, yasa girmez, hayatı sorgulayacak kadar arabesk moduna girmez.
Ondan hicbir cıkarım yok. Ve aşık olmadıgımı daha once dile getirmistim. Ama sizinki de ne büyük bir önyargı..

Sonradan mesaja düzenlene yapmışsınız.
Kendi birlikteliğim değil olay sadece. Görüyoruz, yaşıyoruz.
Bir kadının ben olmazsam karşımdaki ölür, biter, bana kör kütük aşık, ben olmazsam yıkılır modunu anlamıyorum. Böyle düşünen kadınların konularını sonradan maalesef okuyoruz.

Erkekler hakkında araştırma da yapmaya gerek yok. Mantıklıyım diyorsunuz, mantıkla anlayabilirsiniz.

Ondan hicbir cıkarım yok. Ve aşık olmadıgımı daha once dile getirmistim. Ama sizinki de ne büyük bir önyargı..
Çıkarınız olduğunu ima etmedim. Sevmediğiniz ve ileriyi düşünmediğiniz insanla birlikte olmanız çıkara ve bencilliğe girer dedim. Ki başkasına aşık olabilirim demişsiniz.

Yorumları tam anlayıp cevaplarsanız, daha iyi anlaşabiliriz.

Bakalım envai çeşit fikirden teşekkül kıymetli kk üyeleri benim sorunuma ne diyeceksiniz. ?
Size 10 aylık birlikteligimden söz edip sonra da var olup olmadığı bile süpheli olan problemimden bahsedecegim. Ikimiz hakkında kısaca bilgi verdikten sonra…

Ben:
23 yaşındayım. Memurum (Öğretmenim). Erken yaşta bir evliligim oldu. 2.5 yıl önce nihayete erdi. 4.5 yaşında, aramızda çogu Anne ve bebeğinde oldugu gibi büyülü bir bağ olan bir kızım var. Sanırım bu fikir alacağım konuyla ilgili hakkımda yeterli veriyi sağlayacaktır.

Hayatımdaki insan:
33 yaşında. Biri iyi bir üniversitede makine mühendisligi olmak üzere 3 fakülte mezunu. Aynı zamanda müteahhit. Para kazandığı meslegi bu. Daha önce evlenmemis. Dolayısıyla cocugu yok. Hayata baktığı yer, olayları algılama ve yorumlama biçimi , hoşgörüsü , saygısı bilimum manevi her degeri beni tatmin eden ve hayranlık uyandıran düzeyde (çogu zaman). Kumar, pc ve laptop oyunu, halı saha, maç izleme gibi alışkanlıkları yoktur. Hoşa gitmeyen bir iki huyu var fakat artılarının yanında bunların lafını yapmaya değmez.

Ilişkimiz:
Başlıkta degindigim gibi 10 ayı gecti. 1 yıla dayandı. Bu bir yıl icerisinse tek bir an saygımızı köşeye kaldırmadık. Birbirimizi incitmedik. Farklı düştügümüz yerde ‘sen bilirsin’ dedik. Birbirimizin en ufagından en büyügüne hosumuza gitmeyen hicbir yanını degistirmeye kalkmadık. Sevgisi ya da bağından zerre süphem yok ki gözü kör bir kadın degilim. Tabiri caizse ‘bulunmaz hint kumaşı’ oldugumu düşünüyor. Bana kalırsa bu iltifatı hakeden O’dur. Ilgisi, alakası olması gereken yerdedir. Tek bir ‘hayır’ ını duymadım. Fakat isteklerim de hep makul oldu zaten. (Birlikte yaptıgįmız aktivitelerle ilgili istekler). Cimri degil. Birlikteyken tek lira harcamam. (Güzel bir gelirim var fakat ihtiyacı olmadıgı sürece erkegin yanında hesap ödemekten hoşlanmam.) NOT: Bu benim fikrim. Tartışmaya açık degildir. Ben karsımdaki erkegin maddi ve manevi benden güçlü olmasından hoşlanan bir kadınım. Belki de bunu gözüme sokmadıgı icin. Velhasıl ikimiz de maddi sorumlulugun tamamen onda olmasından memnunuz.

Onun haberinin bile olmadıgı problemim ise;
Yapı olarak aşık olabilecek bir kadın degilim. Duygularım hicbir zaman mantıgıma galip gelmez. Fakat yogun bir sevgi de hissetmiyorum. Itiraf etmek gerekirse; onun bu kadar çabaladıgı ,hayatıma hicbir negatif yük getirmeyen , hicbir bulanıklığı olmayan bu ilişkiyi sonlandırmamamın tek nedeni; bunu yapmanın O’na karşı bir zulüm olduguna inanmam . Benim mazeretimden dolayı ayrı gecirmek durumunda kaldıgįmız bir Pazar günü bile yogun bir bosluk yasayan bir Adam. (Samimiyetsiz duyguyu farkederim). Bu kısmı aslında pek detaylandırmak istemiyorum. Sorumun cevabı icin yeterli oldugunu düşünüyorum. Evlilik ve cocuk icin hevesim yok. Fakat onun biyolojik saati tıkırdamaya başladı.

Sorum: Elle tutulur hicbir sebebi yokken, adam kafamdaki profile dunya şartlarında olabilecek en uygun adamken , ayrılık hic haketmeyen bu adamı muhtemelen depresyona sokup hayatın anlamını sorgulatacakken, sırf aşık degilim diye (ki yapısal olarak uygun olmadıgım icin başkasına aşık olmam da muhtemel ) bu ilişkiyi sonlandırmak zulüm,haksızlık ve sıvayıp bir de tüy dikmek olur mu?

Şu durumda bitirmek bitirmek, sürdürmekten daha az acıtır
Size karşı samimi duyguları olan birine, seviyormuş gibi davranmak , ilişkiyi sürdürmek hakkaniyetli bir davranış değil
Anlattığınız özellikte bir adam, bir çok kadına göre aranan adam ama olmuyorsa olmuyordur
Sevgi evliliği dayanılabilir kılan şey, sevgi olmadan tahammül olmaz o şekilde de evlilik gitmez, dediğim gibi bence sürdürerek haksızlık yapıyorsunuz, bırakın o da yoluna baksın, bir iki gün üzülür sonra geçer kimse bulunmaz değil.

Ask degil de sevgi saygi dahi yoksa o adamla bosuna evlenmis olursunuz. Bu arada hizli yasamissiniz masallah 23 yasinda hem ogretmenlik hem de 4,5 yasinda cocuk sahibi olmak. Bilemedim. Ne istediginizi bilmeyen biri gibi geldiniz bana
Tam olarak ne ariyorsunuz bu hayattan ne beklentiniz var?

Sonradan mesaja düzenlene yapmışsınız.
Kendi birlikteliğim değil olay sadece. Görüyoruz, yaşıyoruz.
Bir kadının ben olmazsam karşımdaki ölür, biter, bana kör kütük aşık, ben olmazsam yıkılır modunu anlamıyorum. Böyle düşünen kadınların konularını sonradan maalesef okuyoruz.

Erkekler hakkında araştırma da yapmaya gerek yok. Mantıklıyım diyorsunuz, mantıkla anlayabilirsiniz.
+1

o kadar edebi bir dille yazılmış ki ne kadar mantık insanı olduğunuzu görebiliyorum:ruh: sorunun cevabına gelırsek, istediği kadar kafanıza hitap etsin, kalbinizin atmadığı adamla evlenmeyin.

Her sabah uyandığında yanında görmek isteyeceğin yüz onun yüzü mu? Kendisine karşı herhangi bir çekim duyuyor musun? Uzun süre görüşmediğinizde ozlemiyor musun? Cevaplarin hayır ise bence sırf karşıdakini uzmemek için ayrılmamak her ikinize de haksızlık.

Back
X