Kafa karışıklığı

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
merhaba 21 yaşındayım bir ünide anestezi okuyorum.
staja gidiyorum iki gündür. bir yandan kpssye hazırlanıyorum umudum büyük anadolu lisesi çıkışlıyım matematiğim felan iyidir. benim merak ettiğim bir nokta var. ben kppsye ekimde gireceğim 2017 temmuz ayı ataması açılırsa tercih yapabileceğim. fakat ben başka bir bölüm okumak istiyorum. daha net kararlaştıramadım ama adalet duygum yüksek oldugu için hukuk veya psikoloji ile ilgilendiğim için psikoloji olabilir. Bu meslekte mutlu olur muyum bilmiyorum, durup düşünüyorum hayata bir kere geldim ve olmak istediğim bu muydu diye.. bir yandan yaşım geçiyor diye düşünüyorum. 23de başlasam 27 mezun olacağımı düşünüyorum. Sevgilimle 5 yıldır beraberiz, onla da sorun çıkacak kesin. kafam bir hayli karışık. Bir konuda kafamı netleştirmek için en azından okudugum okula göre memurlugum gelir mi? mesela atamam Kırıkkaleye oldu ama okudugum okul İstanbul'da. Değiştirirler mi?
Arkadaşım hayır dedi ama bir de size sormak istedim cevaplar için teşekkürler.

Bence eğitimini aldigim mesleğe odaklan, profesyonel calisma hayatina baslayinca ilgilendiğin tum sosyal bilimleri takip edebilirsin
Haa yine tatmin olmadin, tekrar sinava girersin Bolu'm tercihi yaparsin.
Bugun ayni şeyi ben de düşündüm, hala düşünüyorum kendime verdiğim öğüt buydu :)

Bence eğitimini aldigim mesleğe odaklan, profesyonel calisma hayatina baslayinca ilgilendiğin tum sosyal bilimleri takip edebilirsin
Haa yine tatmin olmadin, tekrar sinava girersin Bolu'm tercihi yaparsin.
Bugun ayni şeyi ben de düşündüm, hala düşünüyorum kendime verdiğim öğüt buydu :)
bir yanım da aynı böyle diyor :)
yapabiliyorum, öğreniyorum mutlu da oluyorum yaptıkça ama emin olamıyorum bir türlü. yorumunuz için teşekkür ederim

Okulun olduğu şehire tayin istersin eğer bir degisiklik olmadıysa yasada atıyorlar.
Eğer sorun olursa da, okudugun okul çalıştığın için devamsızlığını sorun yapmıyor sadece sınavlara gelip gidiyorsun.

Okudugun bölümü seviyorsan devam ettirmeni tavsiye ederim. Genelde bölümünden memmun olmayanlara başka bölüm önerilir :)
İyi düşün.

Okulun olduğu şehire tayin istersin eğer bir degisiklik olmadıysa yasada atıyorlar.
Eğer sorun olursa da, okudugun okul çalıştığın için devamsızlığını sorun yapmıyor sadece sınavlara gelip gidiyorsun.

Okudugun bölümü seviyorsan devam ettirmeni tavsiye ederim. Genelde bölümünden memmun olmayanlara başka bölüm önerilir :)
İyi düşün.
Önceden olmuyormuş ama şuan hala dediğiniz yasa geçerli sanırım. Aslında yapabiliyorum, mutlu da hissediyorum bir şeyler öğrendikçe ama staj gördüğüm hastanedeki anestezistler "burada napcanız", "başka bölüm mü yoktu", "başka bölüm tercih etseydiniz" diyor iki gündür. üstelik staj yaptığm hastane çok rahat. Bunlar da etkiliyor sanırım. Şuan okudugum bölümü bırakmayı kesinlikle istemiyorum zaten, bitirdikten sonra eğer atanabilirsem çalışıp okumayı düşünüyordum ama arkadaşım olmuyo öyle deyince danışmak istedim. Teşekkür ederim:)

Kime sorsan başka bölüm mü yoktu der :) bu Türk kafası her yerde var.

Hayırlısı olsun hakkında inşallah gönlüne göre gelişir her sey Siyah Kugu Siyah Kugu

Bir arkadaş matematik mezunuydu, memurdu, elektrik-elektronik müh. ögrencisiydi üstüne birde pedagojik eğitimi alıyordu. (:
Yani diceğim o ki yaşın bir önemi yok, neyi yapmak istiyorsan koşullarını zorla yaparsın. Yeter ki iste.

Kızım boşver erkek arkadaşın sorun çıkarırsa çıkarsın sana koca çok sen hayallerinin peşinden koş

merhaba 21 yaşındayım bir ünide anestezi okuyorum.
staja gidiyorum iki gündür. bir yandan kpssye hazırlanıyorum umudum büyük anadolu lisesi çıkışlıyım matematiğim felan iyidir. benim merak ettiğim bir nokta var. ben kppsye ekimde gireceğim 2017 temmuz ayı ataması açılırsa tercih yapabileceğim. fakat ben başka bir bölüm okumak istiyorum. daha net kararlaştıramadım ama adalet duygum yüksek oldugu için hukuk veya psikoloji ile ilgilendiğim için psikoloji olabilir. Bu meslekte mutlu olur muyum bilmiyorum, durup düşünüyorum hayata bir kere geldim ve olmak istediğim bu muydu diye.. bir yandan yaşım geçiyor diye düşünüyorum. 23de başlasam 27 mezun olacağımı düşünüyorum. Sevgilimle 5 yıldır beraberiz, onla da sorun çıkacak kesin. kafam bir hayli karışık. Bir konuda kafamı netleştirmek için en azından okudugum okula göre memurlugum gelir mi? mesela atamam Kırıkkaleye oldu ama okudugum okul İstanbul'da. Değiştirirler mi?
Arkadaşım hayır dedi ama bir de size sormak istedim cevaplar için teşekkürler.
Canım maalesef okuluna göre atama yapmıyorlarmış yani bir dönem falan işi denersin okula öyle başlarsı ya da dondurursun eğer memnun kalırsan devam edersin kalmazsan seveceğini düşündüğün iş için çabalayabilirsin tabiki.

Canım maalesef okuluna göre atama yapmıyorlarmış yani bir dönem falan işi denersin okula öyle başlarsı ya da dondurursun eğer memnun kalırsan devam edersin kalmazsan seveceğini düşündüğün iş için çabalayabilirsin tabiki.

Tayin isteniyormuş benim eksik bilgim varmış demekki o zaman ne güzel işte çalışa da bilirsin :)

Bir arkadaş matematik mezunuydu, memurdu, elektrik-elektronik müh. ögrencisiydi üstüne birde pedagojik eğitimi alıyordu. :-)
Yani diceğim o ki yaşın bir önemi yok, neyi yapmak istiyorsan koşullarını zorla yaparsın. Yeter ki iste.
Teşekkür ederim ne güzel örnek:) umarım ben de başarabilirim

Kızım boşver erkek arkadaşın sorun çıkarırsa çıkarsın sana koca çok sen hayallerinin peşinden koş
Evlenmek felan uzak geliyor bana da aslında. Senelerce beraber olmanın verdiği şeylik sanırım. Teşekkür ederim umarım atanırım da maddi kazancım varken okuyabilirim

Bi tur alışkanlığa dönüyor sonrasında amin inşallah canım Rabbim gönlüne göre versin

Back
X