Kafa nakli yapacak!

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
34
İtalyan doktor Canavero kafa nakli yapacağını iddia etti.

Beyin ölümü gerçeklen birdonörden sağlanan “sağlam bedeni”, felç veya ALS gibi hastalıklar nedeniyle bedenini kullanamayan hastanın kafasıyla birleştirmeyi planlayan Canavero, çalışmasının ayrıntılarını haziranda ABD’de düzenlenecek bir konferansta açıklayacak ve destek isteyecek. Başarılı olursa, tekerleklisandalyeye mahkûm olan ALS hastası İngiliz fizikçi Stephen Hawking gibi hastalar ve omurilik yaralanmaları nedeniyle felçli kalanlar sağlam bedenlere sahip olacak; hareket edebilecek.

'Maymunlarda yapıldı'

Soner Özcan'ın Habertürk'te yayımlanan haberine göre, Surgical Neurology InternationalDergisi’ne yazdığı makalede Canavero, kafa naklinin maymunlarda yapıldığını, şimdi sıranın insanlarda olduğunu vurguladı. Canavero, kullanacağı tekniği şöyle anlattı:

“Hücrelerin oksijensiz halde daha uzun süre yaşayabilmeleri için operasyon öncesinde, donörün vücudunun ve alıcının kafasının ısısı düşürülecek. Donörün ve alıcının kafaları aynı anda kesilecek. Önce boyun etrafındaki dokular kesilecek. Ana damarlar küçük tüpler kullanılarak birbirine bağlanacak, sonra 2 kişinin de omurilikleri kesilecek. Daha sonra hareket kabiliyetini kaybetmeyen ancak beyin ölümü gerçekleşen kişinin bedeniyle, bedeni hasarlı kişinin kafası birleştirilecek. Bunu yapmak için alıcı ve vericinin omuriliklerinin uçları poli etilen glikol adlı maddeyle yapıştırılacak. Sonraki aşamada ise kaslar ve damarlar dikilecek.”

http://www.webdehaber.com/saglik/kafa-nakli-yapacak-h19859.html

frankenstein geldi aklıma... bu operasyonun başarıya ulasmasi zor gibi. Ya da benim aklim almıyor. Bilmiyorum ya ürkütücü geldi bana.

Büyük ihtimalle maymunlar üzerinde denemeye devam edip sonra insana geçecekler.Maymun türleriyle insanın gen haritası oldukça benzer,neden olmasın ki?
Ben dünyada bu riski alabilecek birçok felçli hasta olduğunu düşünüyorum.

Beyin olumu gerceklesen beyin tekrar nasil calisacak
Beyinde kayitli olanhafiza olen sahsa aitse bu kafa nakli degil de kafayakomplevucut nakli olmuyor mu?
Felcli kisinin hafizasi yani benligi yokolocagina gore bu cinayete girmez mi?

Beyin olumu gerceklesen beyin tekrar nasil calisacak
Beyinde kayitli olanhafiza olen sahsa aitse bu kafa nakli degil de kafayakomplevucut nakli olmuyor mu?
Felcli kisinin hafizasi yani benligi yokolocagina gore bu cinayete girmez mi?

beyin ölümüyle bitkisel hayatı karıştırmayın.Beyin ölümü gerçekleşmiş birinin beyni bir daha çalışmaz ,bu kişi zaten kısa zaman sonra ölür.Kişinin hafızası,yaşadıkları beyin korteksinde kayıtlıdır.Kişinin zaten beyin ölümü olmuş,yani ölmüş.Hafızısına kimse dokunmuş olmuyor ki.Böyle birinin vücudunu ,vücudunu kullanamayan birine nakledilmesi olayı var haberde.

beyin ölümüyle bitkisel hayatı karıştırmayın.Beyin ölümü gerçekleşmiş birinin beyni bir daha çalışmaz ,bu kişi zaten kısa zaman sonra ölür.Kişinin hafızası,yaşadıkları beyin korteksinde kayıtlıdır.Kişinin zaten beyin ölümü olmuş,yani ölmüş.Hafızısına kimse dokunmuş olmuyor ki.Böyle birinin vücudunu ,vücudunu kullanamayan birine nakledilmesi olayı var haberde.
Olmus beyin nasil baska bir vucutta tekrar calisacak?
Siz benim mesajimi anlamamissiniz :KK14:

Nakil derken de sinirleri ve calisan dokulari naoledecekler benim anladigm bu oldu.

Bence olabilir ve olursa insanlik tarihinde donum noktasi olur.

ölene kafa nakli
yaşayana beden nakli olmuş oluyor
şimdi değil ama ilerleyen yıllarda
teknolojinin daha da gelişmesiyle olur mu olur ...

X