• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa vurma sorunu

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.251
398
Merhabalar. Bu sefer ki konum kendim için değil kendimden çok daha fazla önemsediğim dünyalar tatlısı yeğenim için.
Kendisi 2,5 yaşında çok hırçın bir çocuk. Bizim göz bebeğimiz ve annemlerin ilk torunu.
Sorun şu ki ne zaman sıkılsa, kızsa sürekli kafasını vurmaya gidiyor . Hani öyle numaradan değil ciddi ciddi çok sert vuruyor. Önceden bir şeye hayır dediğimizde yapıyordu şimdi canı sıkılınca gidip vuruyor. Çok üzülüyorum o böyle şeyler yapınca bana hiç normal gelmiyor.
Arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum hepsi normaller bir tek yeğenim böyle sanki.
Bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilen var mı ?
İlgilenmeyin demeyin lütfen o zaman daha çok vuruyor kendini.
Not: Gelinimiz yeni çalışmaya başladı , çocuğa annem bakıyor.

Son düzenleme:
2.5 yaş sizi anlayabileceği bir yaş.
böyle yapmaya başladığında sıkı sıkı sarılın, kendine vurmasına izin vermeyin bir yandan da anlatın, bu senin canını acıtır, bak acıdı di mi? diye.
konuşabiliyorsa sorun, neden böyle yaptığını.
profesyonel yardım almak en güzeli aslında. anne-baba ne diyor? belki büyükanne ile sıkılıyordur evde, anne ile sabahtan birlikte çıkıp kreş, öğlen büyükanne alsa yarım gün böyle bir şey düşünebilirsiniz belki

Benim kızım bir yasındayken yapmaya basladı
Gidip parkeye vururdu sinirlenince
Suan 22 aylık oldu
Şimdide kendisini geriye atıp kütt diye kafayı yere cakıyor
Ben care bulamadım
İnş gecici bir sürecdir diyorum

Aklıma kardeşim geldi o yaşlara kadar hatta küçüklükten beri o da duvara yerlere kafasını güm güm vururdu durdurmaya çalıştığımızda daha beter yapardı ama zamanla bıraktı

2.5 yaş sizi anlayabileceği bir yaş.
böyle yapmaya başladığında sıkı sıkı sarılın, kendine vurmasına izin vermeyin bir yandan da anlatın, bu senin canını acıtır, bak acıdı di mi? diye.
konuşabiliyorsa sorun, neden böyle yaptığını.
profesyonel yardım almak en güzeli aslında. anne-baba ne diyor? belki büyükanne ile sıkılıyordur evde, anne ile sabahtan birlikte çıkıp kreş, öğlen büyükanne alsa yarım gün böyle bir şey düşünebilirsiniz belki
Cevap için çok teşekkür ederim.
Pedagoga da götürdüler. AmA O 2-3 Yaş ergenliği gibi bir şey söylemiş.
Konuşamıyor ama bizi çok iyi anlıyor. Hiç ummadık anda vurduğu için biz koşana kadar vurmuş oluyor.
Sarılmamıza asla müsade etmiyor :(
Bu arada saat 2 ye kadar kreşte sonrasında annem alıyor. O da başka bir kriz. Eve girmek istemiyor sürekli dışarıda olmak istiyor.
Gerçekten çocuk yapmaktan gözü korkuyor insanın.

Merhabalar. Bu sefer ki konum kendim için değil kendimden çok daha fazla önemsediğim dünyalar tatlısı yeğenim için.
Kendisi 2,5 yaşında çok hırçın bir çocuk. Bizim göz bebeğimiz ve annemlerin ilk torunu.
Sorun şu ki ne zaman sıkılsa, kızsa sürekli kafasını vurmaya gidiyor . Hani öyle numaradan değil ciddi ciddi çok sert vuruyor. Öncede bir şeye hayır dediğimizde yapıyordu şimdi canı sıkılınca gidip vuruyor. Çok üzülüyorum o böyle şeyler yapınca bana hiç normal gelmiyor.
Arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum hepsi normaller bir tek yeğenim böyle sanki.
Bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilen var mı ?
İlgilenmeyin demeyin lütfen o zaman daha çok vuruyor kendini.
Not: Gelinimiz yeni çalışmaya başladı , çocuğa annem bakıyor.
öyle yaparken sarılın sıkıca sakinleşmesini bekleyin canım ;) zamanla unutacak.

Benim kızım bir yasındayken yapmaya basladı
Gidip parkeye vururdu sinirlenince
Suan 22 aylık oldu
Şimdide kendisini geriye atıp kütt diye kafayı yere cakıyor
Ben care bulamadım
İnş gecici bir sürecdir diyorum
Eğer o an vuracağı duvar yoksa kendini geriye atıyor.
Annem aşırı üzülüyor . Güzelce alıyoruz karşımıza konuşuyoruz.
Ama yok yine aynı...
Allah yardımcınız olsun.

öyle yaparken sarılın sıkıca sakinleşmesini bekleyin canım :KK66: zamanla unutacak.
Parkym inan her şeyi denedik . Eğer o an durdurursan daha da sinirleniyor ve bu sefer de kendini yerlere atıyor. Fazla mı şımarttık diyeceğim ama yok yani bebeklikten beri çok zor bir çocuk. Yemek yemez, uyumaz sürekli ilgi ister..
Başka bir önerin var mı?

Cevap için çok teşekkür ederim.
Pedagoga da götürdüler. AmA O 2-3 Yaş ergenliği gibi bir şey söylemiş.
Konuşamıyor ama bizi çok iyi anlıyor. Hiç ummadık anda vurduğu için biz koşana kadar vurmuş oluyor.
Sarılmamıza asla müsade etmiyor :KK43:
Bu arada saat 2 ye kadar kreşte sonrasında annem alıyor. O da başka bir kriz. Eve girmek istemiyor sürekli dışarıda olmak istiyor.
Gerçekten çocuk yapmaktan gözü korkuyor insanın.
evet 2 yaşta bu gibi problemler olur ama zamanla iyiye gitmesi gerekir ve süreci yönetmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
gittiğiniz pedagog size nasıl davranmanız gerektiğini açıklamadı mı?
konuşamadığı ve kendini ifade edemediği için de hırçınlık yapıyordur.
bence tekrar başka biri ile görüşün. okul-aile-çocuk psikoloğu birlikte hareket edin.

Parkym inan her şeyi denedik . Eğer o an durdurursan daha da sinirleniyor ve bu sefer de kendini yerlere atıyor. Fazla mı şımarttık diyeceğim ama yok yani bebeklikten beri çok zor bir çocuk. Yemek yemez, uyumaz sürekli ilgi ister..
Başka bir önerin var mı?
benim zibidi de yapıyordu bir ara şu an 38 ay kesti o da kesecektir emin ol bi önerim yok dikkatini dağıtın başka şeylerle meşgul edin zamanla körelir ama o kafasını vurunca ay yapma diye üstüne giderseniz o yaştaki bebeler hemen beyne yerleştiriyorlar pekiştirme denilen huyu ediniyorlar.

evet 2 yaşta bu gibi problemler olur ama zamanla iyiye gitmesi gerekir ve süreci yönetmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
gittiğiniz pedagog size nasıl davranmanız gerektiğini açıklamadı mı?
konuşamadığı ve kendini ifade edemediği için de hırçınlık yapıyordur.
bence tekrar başka biri ile görüşün. okul-aile-çocuk psikoloğu birlikte hareket edin.
Aslında ben o görüşmede yoktum ama gelinimize demiş ki sert tepkiler vermeyin . Hayır demek yerine çocuğunuza neden yapmaması gerektiğini açıklayın . Hepsini harfiyen uyguladık ama yok yani..
Yetişe bildiğimde tutuyorum sarılıyorum , yapma kuzum acır bak diyorum( kafasının her yeri mor ) sakinleşmesini bekliyorum ama nafile..

Öncelikle normal karşıladığımız bir durum değil çocuklarda.
genellikle iç dünyasında bir sıkıntı veya huzursuzluk olan çocuklar bunu bir baş etme yöntemi olarak kullanabiliyor.
Bazen de karşıt gelme bozukluğunun bir göstergesi ve öncülü olabiliyor.
Hırçınlığının ve özelde de bu davranışının altında yatan sebep iyi tespit edilmeli öncelikle.
Sebebi bulmadan çözüme ulaşmak mümkün olmuyor.
Çocuğu gözlemlemeden,genel tepkilerini ve oyun halindeki tavırlarını izlemeden,ebeveynlerinden kısa bir gelişim öyküsünü dinlemeden,uzaktan, ezbere konuşmam doğru olmaz.
Bununla birlikte bu davranış yerleşip kalıcı hale gelmeden, bir çocuk psikoloğundan yardım almanızı tavsiye ederim.
Çocuk psikiyatristi Prof.Dr.Bengi Semercinin YouTube kanalında bu konuyla ilgili bir videosu vardı diye hatırlıyorum.

Benim kızım da o yaşlarda vururdu.
Sizin hassas noktanız olduğunu bildiği için yapıyor. Dikkat çekmek ve isteklerini yaptırmak için.
Kriz anlarında başka şeylere yönlendirin. Kızmayın ve çok tepki göstermeyin.
Üzüldüğünüzü ve yanlış yaptığını sizin davranışlarından anlasın. Kısa sürede düzelir inşAllah.

benim zibidi de yapıyordu bir ara şu an 38 ay kesti o da kesecektir emin ol bi önerim yok dikkatini dağıtın başka şeylerle meşgul edin zamanla körelir ama o kafasını vurunca ay yapma diye üstüne giderseniz o yaştaki bebeler hemen beyne yerleştiriyorlar pekiştirme denilen huyu ediniyorlar.
Erkek çocukları daha çok yapıyor galiba parkym ya.
Valla kafası mos mor oldu . Her yanı ezikli resmen. Sinir ediyor böyle yapınca . Yapma dememeye çalışıyoruz ama o kadar hızlı ki anlatamam sana. Bir anda koşup vuruyor . Ay çocuk büyütmek çok zor ya :D

Öncelikle normal karşıladığımız bir durum değil çocuklarda.
genellikle iç dünyasında bir sıkıntı veya huzursuzluk olan çocuklar bunu bir baş etme yöntemi olarak kullanabiliyor.
Bazen de karşıt gelme bozukluğunun bir göstergesi ve öncülü olabiliyor.
Hırçınlığının ve özelde de bu davranışının altında yatan sebep iyi tespit edilmeli öncelikle.
Sebebi bulmadan çözüme ulaşmak mümkün olmuyor.
Çocuğu gözlemlemeden,genel tepkilerini ve oyun halindeki tavırlarını izlemeden,ebeveynlerinden kısa bir gelişim öyküsünü dinlemeden,uzaktan, ezbere konuşmam doğru olmaz.
Bununla birlikte bu davranış yerleşip kalıcı hale gelmeden, bir çocuk psikoloğundan yardım almanızı tavsiye ederim.
Çocuk psikiyatristi Prof.Dr.Bengi Semercinin YouTube kanalında bu konuyla ilgili bir videosu vardı diye hatırlıyorum.
Aslında size özelden danışacaktım ama sonra çekindim .
Pedagogu çok ilgili bir kadın , bir sürede gözlemledi aslında.
Ama bu hırçınlığı doğduğundan beri var. Neden böyle anlamıyoruz.
Acaba iki evde birden gidip gelmekten olmuş olabilir mi?
Sizce annem nasıl davranmalı ? Kimse inanın hayır bile diyemiyor çünkü hemen kendini vuruyor.
Çok zor bir imtihan .
Teşekkür ederim not ettim hemen izleyeceğiz.

Benim kızım da o yaşlarda vururdu.
Sizin hassas noktanız olduğunu bildiği için yapıyor. Dikkat çekmek ve isteklerini yaptırmak için.
Kriz anlarında başka şeylere yönlendirin. Kızmayın ve çok tepki göstermeyin.
Üzüldüğünüzü ve yanlış yaptığını sizin davranışlarından anlasın. Kısa sürede düzelir inşAllah.
Peki sonrasında kendiliğinden bırakır mı?
Ama şu anda da inanılmaz vuruyor. İçim acıyor o öyle vurunca..

Benim oglum da yapardi 2 yas civarindayken. Doktoru yapma demeyin,siz yapma dedikce daha cok yapar demisti. Boyle yaparak beni uzuyorsun demek yeterli demisti. Birkac ay sonra birakti kendiliginden. Genellikle istedigi sey yapilmayinca basvurdugu bir disa vurumdu bizimki. Siz de doktorunuzdan tavsiye isteyebilirsiniz.

Benim oglum da yapardi 2 yas civarindayken. Doktoru yapma demeyin,siz yapma dedikce daha cok yapar demisti. Boyle yaparak beni uzuyorsun demek yeterli demisti. Birkac ay sonra birakti kendiliginden. Genellikle istedigi sey yapilmayinca basvurdugu bir disa vurumdu bizimki. Siz de doktorunuzdan tavsiye isteyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim .
Doktoru da aynen öyle söylemiş yapma - etme demek yerine üzüldüğünüzü , canının acıyacağını söyleyin demiş.
Söylüyoruz ama nafile. Ve artık bir şeye kızınca değil resmen can sıkıntısından vuruyor.

Back
X