Kafalar yine karışık yardımm:(

Bademfindik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
568
391
103
35
Merhaba kızlar.

Üniversite için tercih yapicam ama istediğin bölüm olmadi. Bu ikinci girişimdi. O yüzden bi kere daha girmek istemiyorum. Hic aklımda olmayan hiç bi zaman düşünmedigim ilahiyat bölümünü tutturdugumu farkedince kafam karıştı. Sonuçta önü açık bi bölüm. Ama sorunum kapalı olmamam. Şimdilik kapanmayida düşünmüyorum. Ama çok absürd olmaz mi? Atanip öğretmen olduğum da zorlanir miyim yada yadirganir miyim? Unide falan büyük ihtimal kızlar kapalı olur ben makyaj da yapan biriyim of cidden fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Ilahiyatta da imam hatipte de acik insanlar var hatta ateist hocalar bile calisabiliyor ama sevmedigin bir bolum okuma bence sirf onu acik diye.

Mecburi bir durum yoksa, kimin ne diyeceği ne düşüneceği çokta önemli değil bence. Ama mecburiyse böyle bir değişiklik yapabilir misin iyi düşünmelisin.

Ilahiyatta da imam hatipte de acik insanlar var hatta ateist hocalar bile calisabiliyor ama sevmedigin bir bolum okuma bence sirf onu acik diye.
Mesleği seviyorum öğretmenlik olarak sadece bu branşı daha önce hiç düşünmemiştim simdi aklıma yattı ama dediğim gibi dış görünüşüm uygun olur mu bilemedim

Alt yapı olarak arapça felan biliyor musunuz?
Bence çok zorlanırsınız amaç sadece öğretmen olmak için olmamalı diye düşünüyorum.Ki artı olarak formasyon da almanız gerekecek.
Eşimin yeğeni okuyor İlahiyatta ama alt yapısı olduğu halde bile çok zorlanıyor.
Tabi yinede tercih sizin

İlahiyati hangi şehirde okuyacaksınız bilemiyorum ama öyle çok kek bir bölüm değil. Hatta sözel bölümlerden en zoru diyebilirim.
Hadis,kuran ezberleri,hukuk kaideleri ,felsefe,mantık dersleri,sosyoloji, psikoloji, dil dersleri sadece küçük bir kısmı..
Önü açık kısmına gelince çok açık değil öyle tamamen siyasi rantlara göre kontenjani değişen bir bölüm.

Acik olmanıza gelince...
İdealist ve bir yaklaşımla söylemem gerekirse kişinin aldığı ilim kendisine yansimali.
Açıkçası birisi çocuklara namaz kıl diyor ise o da kılmali yoksa bir etkisi olmaz.
İlahiyatlarda açık insanlar yok mu?
Her fakültede bir yada iki tane oluyor. Ne yaşadıklarını bilemiyorum.

Ancak istemediğiniz bir bölüm sizi ve yapacağınız meslekte dokuma ağımızı her öğrenci sizin ayağınıza bir bağ olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…