Kafam Bir Milyon

Biraz on yargiyla bakmiş gibi olacagim belki ama bana kpss sorunu olmasa sanki zaten başka problemlere takılirmışsınız gibi geldi. Sanki içinizde oturmayan şeyler var gibi. Oğretmenlik bu, birebir ögrenciyle ilgileniyorsunuz, yani hepsinin geleceğine dokunacakaınız, ne kadar hassas oldugunu egitim almış bir insana anlatmama gerek yoktur. Bence oğrencileriniz size alışmadan ayrılın, çocuklar zaten çok büyük zorluklar yaşıyor, bir de böyle bir duygusal zorlugun içinde olmasın. Bol sans diliyorum.
sadece içimde çok fazla yorgunluk var ve ben bunu atamıyorum bir türlü.

hem kpss hem ücretliyi nasıl götüreceğim düşüncesi.Çocuklar küçük oldukları için daha fazla ilgi istiyorlar ve velilerle ayrı ayrı görüşmek gerekiyor.Bunlarda zaman ve enerji kaybı geliyor bana.
Öğretmen olunca da yapacaksınız vakit kaybı değil işinin parçası, ücretliye çok ihtiyacı olup başvurunca çıkmayanlar var..

3 gün sonra ben yapamicimm deyip bırakmak hem yakışık kalmaz hem öğrenciye hem idareye ayıp olur zor durumda bırakırsınız

Öğretmen olunca da yapacaksınız vakit kaybı değil işinin parçası, ücretliye çok ihtiyacı olup başvurunca çıkmayanlar var..

3 gün sonra ben yapamicimm deyip bırakmak hem yakışık kalmaz hem öğrenciye hem idareye ayıp olur zor durumda bırakırsınız
yeni ücretli bulana kadar onları zor durumda bırakmamak için devam edeceğimi söyleyeceğim.

Daha uzaktan eğitimle bu kadar strese girip kaldıramıyosanız bırakın öğretmenlik gönül işidir o çocuklara yazık etmeyin . Ayrıca atanmış olsanız da aynı sorumlulukları alacaksınız . Atanınca rahatlarım diye bi şey yok

bu kadar yorucu olacağını düşünemedim.
ogretmen degilim ama ben bile tempoyu tahmin edebiliyorum, ogrenciler, veliler, idari toplantilar ustune kpss ustune sosyal hayatiniz.. boyle deneme yanilma yoluyla her seyi tecrube etmeye kalkarsaniz hayatta cok vakit kaybedersiniz. ya biraz ongorulu davranin ya da tecrube edenlere sorun, tecrubelerinden faydalanin. neden acele ettiniz hemen ucretli ogretmenlikte..

Daha uzaktan eğitimle bu kadar strese girip kaldıramıyosanız bırakın öğretmenlik gönül işidir o çocuklara yazık etmeyin . Ayrıca atanmış olsanız da aynı sorumlulukları alacaksınız . Atanınca rahatlarım diye bi şey yok
sozum meclisten disari.. atandim ne yapsam maasim yatacak rahatliginda olan ogretmenlere denk geldim hayatimin en onemli yillarinda. koca bir zaiyattir egitim hayatim. kac yasindayim hala cabalarim.

Başvurmasaydınız o zaman hocanım...

Stressiz bir hayat için ev hanımlığını tavsiye ederim.

Öğretmenlik salt, garanti maaş+rahatlık değildir. Hele branş, sınıf öğretmenliği ise...

Sizler geleceğin değerlerinin temelini atıyorsunuz. Bu meslekten anladığınız atanıp, tıkır tıkır maaş almak ise rica ederim bırakınız.

Başvurmasaydınız o zaman hocanım...

Stressiz bir hayat için ev hanımlığını tavsiye ederim.

Öğretmenlik salt, garanti maaş+rahatlık değildir. Hele branş, sınıf öğretmenliği ise...

Sizler geleceğin değerlerinin temelini atıyorsunuz. Bu meslekten anladığınız atanıp, tıkır tıkır maaş almak ise rica ederim bırakınız.
bu bakis acisi yuzunden insanlar ogretmenlik kebap meslek, yazin uc ay tatil yapip tam maas aliyorlar vs diye konusuyor. halbuki cok kutsal bir meslek. hayatimizi, karakterimizi sekillendiriyorlar. konu sahibini tanimiyorum onun icin soylemedim bunu. bu bakis acisi icin soyledim.

bu bakis acisi yuzunden insanlar ogretmenlik kebap meslek, yazin uc ay tatil yapip tam maas aliyorlar vs diye konusuyor. halbuki cok kutsal bir meslek. hayatimizi, karakterimizi sekillendiriyorlar. konu sahibini tanimiyorum onun icin soylemedim bunu. bu bakis acisi icin soyledim.

Ne kastettiniz anlayamadım? Ben zaten öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsettim.

Ne kastettiniz anlayamadım? Ben zaten öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsettim.
size katildigimi soylemek istedim. sizin o mesajinizda dediginiz gibi bazi ogretmenler garanti maas meslek bol tatil rahatlik seklinde goruyor. oyle goren ogretmenler yuzunden diger insanlar ogretmenlik meslegine saygi duymuyor. uc ay tatil, garanti maas ohh ne rahatsiniz diyor. bu arada ogretmen degilim. cok kotu ogretmenlere denk geldim. derse gelen gelmeyen, rapor alan, gelse bile ders anlatmayan, hazir yetismis ogrenciyi seven, ugrastirip emek isteyen ogrenciye kotu davranan, velilerle gorusmeyi fazladan is olarak goren..

Ben olsam KPSS odaklı düşünüp bırakır, tüm vaktimi ders çalışmaya ayırırdım

Yeni mezunsunuz ücretli de olsa hemen iş bulmuşunuz. Sizi değerlendirmişler. Kıymetini bilin. Kpss yi nasıl garanti görebiliyorsunuz ki..
Açıkta kalıp pişman olabilirsiniz. İşinize iki elle sarılmalısınız. Fırsat buldukça da kpss ye hazırlanın ve şansınızı deneyin

Keşke hem çalışıp hem kpss çalışabilir miyim diye baştan düşünseydiniz. Yada burada konu açsaydınız ücretli başlama sınava hazırlan derdim. Ama öğrencilerle tanışmışsın. Bırakırsan onlar için iyi olmayacak. Ilk dönemi bitir bari. 15 tatilde birini daha kolay bulurlar kopukluk olmaz.. Bu arada öğretmenlik yorucu bir meslek ama yıllar geçtikçe bu yoğunluğa alışıyorsun sanırım. Bir de sistemi ögrendigin için evrak işlerini daha kolay yapıyorsun.

size katildigimi soylemek istedim. sizin o mesajinizda dediginiz gibi bazi ogretmenler garanti maas meslek bol tatil rahatlik seklinde goruyor. oyle goren ogretmenler yuzunden diger insanlar ogretmenlik meslegine saygi duymuyor. uc ay tatil, garanti maas ohh ne rahatsiniz diyor. bu arada ogretmen degilim. cok kotu ogretmenlere denk geldim. derse gelen gelmeyen, rapor alan, gelse bile ders anlatmayan, hazir yetismis ogrenciyi seven, ugrastirip emek isteyen ogrenciye kotu davranan, velilerle gorusmeyi fazladan is olarak goren..
Konu sahibinin rahatlık diye bahsettiği atanınca üzerinde sınav stresi olmayacak . Ama başvurmadan düşünecekti tabi

Aklıma geldi.Bizim okulda sınıfın birinin öğretmeni yoktu 2 sınıfı birleştirdiler. Sonra ücretli geldi sınıflar ayrıldı. 2hafta sonra o kişi sınıfın yaramaz olduğunu söyleyerek başka okula gideceğim diye tutturdu ve gitti. Sınıflar tekrar birleşti sonra yeni biri geldi ve sınıflar ayrıldı vs böyle gidiyor o sınıfın hikayesi. Ara ara hatırlarız o arkadaşı ... Bu yüzden veliler öğretmenin ücretli olduğunu duyunca rahatsız oluyor. Her an gidebilir.

Neden başvurdunuz bu işe o zaman ? Kpss için çalışsaydınız öğrencilere yazık değil mi bu düşünceyle yol yakınken bırakın zaten.

sozum meclisten disari.. atandim ne yapsam maasim yatacak rahatliginda olan ogretmenlere denk geldim hayatimin en onemli yillarinda. koca bir zaiyattir egitim hayatim. kac yasindayim hala cabalarim.
Tabi ki var . Her mesleğin iyisi kötüsü var ama öğretmenlikte bu durum geleceğe mal oluyor insan kaybettiriyor üzücü . İşte bu yüzden konu sahibine rahatlık arama diyoruz rahatlayacak bi durum yok ki . Öğretmenlik öğretmenliktir ücretlisi kadrolusu sözleşmelisi olmaz her şartta işini hakkıyla yapabilmeli .

Back
X