Kafam çok karışık lütfen bir akıl fikir verin :(((

İşte kültür farkı dedikleri bu sanırım.

Erkek arkadaşınızın üniversite mezunu olması, onunla eş kültüre sahip olduğunuz anlamına gelmez ne yazıkki.

Çünkü aile faktörününde bu konuda oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Onun yeişme tarzı bambaşkadır, sizinki bambaşka.

Bunu sevgilinzin ailesini yadırgamak için söylemiyorum kesinlikle benimde ailem ilkokul mezunları.

Eğer sevgiliniz kendi ailesinden aldığı kazanımlarların üstüne bişey ekleyemdiğiyse, sizede o doğrultuda bi hayat sunarsa zorlanırsınız.
Ve eşinizin ailesinin sizden beklentileri olursa dahada zorluk çekersiniz.

Yani burda iş kesinlikle sevgilinizde bitiyor. Ailesiyle sizin aranızda bi bağ kurabilcekmi, ailesinin sizden beklentileini en aza indirgeyebilecek mi, aşkın verdiği pembe gözlüğü çıkarıpta bunları ölçüp tartmalısınız.

Son düzenleme:
insanları yaptıkları mesleklerle yada okumamış olmamalarıyla yargılamak ne kadar kötü çöpçü deyip geçtiklerimiz yada lağamcı diye küçümsediklerimiz olmasaydı ne yaparlardı herkez okuyup mimar yada mühendis olsaydı diğer işleri kim yapıcaktı imkanlar dahilinde okuyabilenlere ne mutlu ama imkanları el vermeyip okuyamayanları küçümsemek daha kötü bence ailen çok büyük yanlış yapıyo önce o insanları tanıyıp yorumlarını ona göre yapmaları gerekli kimse tanımadan yargılanmayı haketmiyo

İşte kültür farkı dedikleri bu sanırım.

Erkek arkadaşınızın üniversite mezunu olması, onunla eş kültüre sahip olduğunuz anlamına gelmez ne yazıkki.

Çünkü aile faktörününde bu konuda oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Onun yeişme tarzı bambaşkadır, sizinki bambaşka.

Bunu sevgilinzin ailesini yadırgamak için söylemiyorum kesinlikle benimde ailem ilkokul mezunları.

Eğer sevgiliniz kendi ailesinden aldığı kazanımlarların üstüne bişey ekleyemdiğiyse, sizede o doğrultuda bi hayat sunarsa zorlanırsınız.
Ve eşinizin ailesinin sizden beklentileri olursa dahada zorluk çekersiniz.

Yani burda iş kesinlikle sevgilinizde bitiyor. Ailesiyle sizin aranızda bi bağ kurabilcekmi, ailesinin sizden beklentileini en aza indirgeyebilecek mi, aşkın verdiği pembe gözlüğü çıkarıpta bunları ölçüp tartmalısınız.

İyi de lola hangimiz evlenmeden önce ailesini tam tanıyabiliyor ki. Kaldı ki eşlerimizi bile evlendikten sonra daha iyi tanırken. Yani kültür eğer okul okumayla paralelse ben okuyup da gerçekten görgüsüzlük abidesi olan bir sürü insan gösterebilirim. Para ise yine taşıyamayan insanlar var.
Ailelerin paralel olması önemli bir konu ama bence bu okumayla değil insani değerlerle ilişkili.
Ha bu konuda da yalan söylemem, evleneceğim insanda kendime paralellik ararım ama ailesi 2. Planda.

Ailemde üniversite mezunu olmayan yetişkin yok.

En küçük kardeşim son derece mütevazi bir ailenin oğluyla evlendi.
Eğitim durumları ilk, ora düzeyinde.
Maddi olarak da sıkıntılılar.
Ama öyle görgülü, aklı başında, zarif insanlar ki.
İlk başta bize karşı çekingenlerdi. Sonra bizim diploma ve paranın bizim kriterimiz olmadığını anladılar.
Kardeşime kızları gibi davranıyorlar. Hakettikleri saygıyı da görüyorlar.
Umarım senin ailen de bir şans verir karşı tarafa.

ben insanların okumuş okumamış o mesleği yapıyor bu mesleği yapıyor gibi ayrıma tabi tutulmalarını hiç doğru bulmuyorum.sanırım burda biraz ego problemi var.bence sevgilinizin ailesi çocuklarının sizin ailenize damat olacağı için endişelenmesi lazım.

İyi de lola hangimiz evlenmeden önce ailesini tam tanıyabiliyor ki. Kaldı ki eşlerimizi bile evlendikten sonra daha iyi tanırken. Yani kültür eğer okul okumayla paralelse ben okuyup da gerçekten görgüsüzlük abidesi olan bir sürü insan gösterebilirim. Para ise yine taşıyamayan insanlar var.
Ailelerin paralel olması önemli bir konu ama bence bu okumayla değil insani değerlerle ilişkili.
Ha bu konuda da yalan söylemem, evleneceğim insanda kendime paralellik ararım ama ailesi 2. Planda.

Bende zaten net bir dille konuşmadım İpek. Ucu çok açık bir konu bence.
Belki eğitimli bir aile değildir ama çok görgülü görenekli saygılı bir ailedir ve müstakbel geline sorun teşkil edecek bir durum değildir.
Ama bide tam aksi olma ihtimalide var.
Aslında kastetmek istediğim şu, eğitimli işiyle gücüyle meşgul olan bireyler adet gelenek görenek gibi şeylere mecburiyet hissetmezler.
Şimdi müstakbel kayınvalide tutturursa gelin gezmesi diye, gelin hizmet eder zihniyetindeyse, yada benzeri birsürü şey okuyoruz burada.
Ozaman konu sahibesinin daha önce rastgelmediği yaşam tarzından dolayı bocalayacağını düşünüyorum.

Tabi bunlar hep varsayım.
Bunun aksi örneklerde var hayatımda.
Dengimiz ailelerle bile okadar tezatlıklar yaşıyoruz ki...

Bende zaten net bir dille konuşmadım İpek. Ucu çok açık bir konu bence.
Belki eğitimli bir aile değildir ama çok görgülü görenekli saygılı bir ailedir ve müstakbel geline sorun teşkil edecek bir durum değildir.
Ama bide tam aksi olma ihtimalide var.
Aslında kastetmek istediğim şu, eğitimli işiyle gücüyle meşgul olan bireyler adet gelenek görenek gibi şeylere mecburiyet hissetmezler.
Şimdi müstakbel kayınvalide tutturursa gelin gezmesi diye, gelin hizmet eder zihniyetindeyse, yada benzeri birsürü şey okuyoruz burada.
Ozaman konu sahibesinin daha önce rastgelmediği yaşam tarzından dolayı bocalayacağını düşünüyorum.

Tabi bunlar hep varsayım.
Bunun aksi örneklerde var hayatımda.
Dengimiz ailelerle bile okadar tezatlıklar yaşıyoruz ki...

Senin dediğin ailelerin hiç sorunları olmuyor mu acaba? Herkes kendi hayatından başka hayatı tam olarak bilemez.
Onlar da başka şeylere takıyordur ama illa ki takıyordur.
Benim komşumun kpederi savcı kvalidesi de ya öğretmen ya da eczacı ikisinden biri unuttum şimdi.
Konuşurken dedim “aa ne güzel durması gereken yeri bilirler okumuş insanlar”
Dedi ki: gel bir de bana sor. Bunlar da okumuşun cahili.
O yüzden azcık alakalı olsa da koca evliliğe karşı çıkacak kadar önemli olduğunu sanmıyorum.

Ailenin yaptığını haklı göremiyorum maalesef. Nolmuş Babası otobüs şoförü, anneside ev hanımıysa. Hayat herkese eşit davranmıyor ki. Bunun için onları cezalandırmaya, böylesine hor görmeye ailenizin hakkı yok.

Sizde aceleci davranmayın lütfen. 10 ayda ne kadar tanıdınız ki adamı????:26:

Senin dediğin ailelerin hiç sorunları olmuyor mu acaba? Herkes kendi hayatından başka hayatı tam olarak bilemez.
Onlar da başka şeylere takıyordur ama illa ki takıyordur.
Benim komşumun kpederi savcı kvalidesi de ya öğretmen ya da eczacı ikisinden biri unuttum şimdi.
Konuşurken dedim “aa ne güzel durması gereken yeri bilirler okumuş insanlar”
Dedi ki: gel bir de bana sor. Bunlar da okumuşun cahili.
O yüzden azcık alakalı olsa da koca evliliğe karşı çıkacak kadar önemli olduğunu sanmıyorum.

Bende evliliğe karşı çıkılacak kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Bu söylediklerim konu sahibesinin anne-babasını desteklediğimden değil.
Karşılaşabileceğini düşündüğüm sorunlardan bazıları.

siz kendinizi dusunuyorsunuz.
ya karsidaki arkadasiniz sizinle evlenmis olsa sanirim bir omru sizin ailenize kendini ispatlama cabasiyla gecicek.
nedense bende boyle dusundum.
nedir bu on yargilar boyle tanimadan etmeden.okumus okumamis belki cok istedi okumak ama ailesi okutamadi.
sonucta dogarken kimseye sorulmuyor hangi anne baba istiyosun diye.
bilmiyorum bencede siz kendi cevrenizden ailenizin standartlarina uygun birini secin mutlu olabilirmisin sans artik.
o da kendi gibi okumus ama ailesi okumamis birini bulur mutlaka.
insanlari boyle tepeden bakmak belkide cok mutavazi insanlar hosgorululer tabi tam terside olabilir tanimadan bilemezsinizki kimseyi.

okumuş cahillerde var ama. onlar daha kötü... eş adayınla aranda uçurum olsaydı yorumum farklı olabilirdi.

üniversitede hocam vardı adam karısını kemerle dövermiş... ben bunu duyunca şok olmuştum.

bence aileside kendiside adam olsun yeter...

Sevgilin ailesinin sozune bakarak hareket ederse cok zor bir is kim ne derse desin evlenecegin kidinin ailesi cok onemli insan evlenmeden anlamiyor.benim de esimin ailesi o seklide annem calisan bi kadin basta com zorlandim ama esim onlara dur demesini bildigi halde ve ayri sehirlerde olmamiza ragmen baxi olaylarda cok üzüldüm engel olamadim yiprandim esimle aramizda bu konular disinda hic sorun yasamayiz vok seviyorum onu

kızlar çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. en azından benim düşüncemin yanlış olmadığını gördüm sayenizde. çünkü ben de eğitimin bir yere kadar önemli olduğunu ama esas önemli olanın insanların kişiliği olduğunu düşünüyordum. bunu da ailesiyle tanışmadan, yaşamlarını görmeden bilemeyeceğimi düşünüyorum. zaten evlilik için acele eden bir insan değilim.10 aylık bir ilişki, daha adamı ne kadar tanıdın ki diyenler de çok haklı zaten. sadece ailemden böyle yorumlar aldıkça kendi ilişkimi sorgulamaya başlıyorum ve bu da beni kötü etkiliyor. acaba duygularımın etkisiyle gerçeği göremiyor muyum diye düşünüyorum her seferinde, birbirimizi boşa mı oyalıyoruz gibi düşünceler geliyo aklıma ve sonra bunları düşündüğüm için kendimi kötü hissediyorum. ama gördüğüm kadarıyla herkes benim gibi düşünüyo :1: o yüzden içim rahatladı. yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. :16:

Bence bir evlilikte aileler elbette önemli fakat aileyi tanimadan etmeden böyle ahkam kesmek çok yalnis.
Birak aileyi tanimak, müstekbel damat adayi ile bile tanisilmadi. Kusura bakma, buna kibir derim ben.

Benim annem lise mezunu ve birçok üniversiteli insandan eminim daha bilgili ve modern düsünüyor.
Sonuçta herkezin üniversiteye gitmeye imkani yok. Ki üniversite sonuçta bir okul, istersen 10 üniversite biter,
halen insanlikten nasipini almamis isen, üniversite sana o insanligi ögretemez.
Ve bunun örneklerini etrafimda görüyorum zaten.

Burada ailenin değil evleneceğiniz insanın okumuş olması önemli kendilerinin ne şartlarda okuyamadıklarını bilmiyorsunuz sonuçta çok okuyan cahil var memlekette maalesef ailenizde okumuş ama hemen daha görmediği insanlara önyargılı davranabiliyor. Hele bir o gün gelsin tanışsınlar sonra karar verilir belki çok iyi insanlar belki okumuş bir de gelinleri olduğu için çok mutlu olacaklar. Ev hanımı olsa ne olur. Okumuş bir ailenin okumuş oğluna gittiğinizde mutlu olacağınızın garantisi var mı iyi insanlar mı hep okumuş insanlar beyinde bitiyor iş. Bence ailenizin sözüyle karar vermeyin zaten daha çok erken ciddiye bindiğinde tekrar konuşursunuz.

Benim annem lisans, babam yuksek lisans mezunu.
Esimin ailesinde ise kvdem hic okula dahi gitmemis okuma yazma bile bilmiyor,
Kprim ise lise mezunu.
Ama gel gor ki pirlanta gibi insanlar.
Evlenecegimiz zaman ailem sorun da etmedi sadece babam
sen bu ailede yapabilecegine inaniyor musun kizim dedi.
Ama ben aileyi değil esimi baz aldim.
Cunku sunu dusundum bu kadar iyi ahlakli bir insanı yetistiren anne baba asla kotu olamaz dedim.
Cok sukur yanilmadim da.
Sadece esim degil gorumcem ve kayinbiraderim de pirlanta gibi insanlar...

Bence anneniz tanimadan onyargi ile yaklasiyor olaya.
Ve sizin icin de 10 ay cok kisa bir sure.
Biz 7 yil flortten sonra evlendik.
Siz de iyice tanımadan evlenmeyin...

Asalet ve görgü, alınan eğitim ve meslekle ilgisiz şeyer. Her eğitimli kimse asil ve görgülü olamaz. Zaten mesele de bu değil.
Mesele, denklik meselesi, senin ailen erkek arkadaşının ailesini eğitimsiz oldukları için istemiyorlar, anlaşamayız oturmamız kalkmamız tutmaz diye. Böyle eyleri önemsiyorlar. Yani ailenin istemediği bir ilişki bu. Haklı haksız kim tartışılır ama ailenin istemediği bir ilişkide mutlu olmayacağın açık.

Back
X