Kafam çok karışık...Ne yapabilirim???

eli_nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
5
0
36
İstanbul
Şimdi yaşadığım bir kafa karışıklığı var...
Yaklaşık 4 aydır çıktığım biri var.Kendisiyle ciddi düşünüyoruz..Sürekli beni baskı altında bırakıyor.Artık ailenle konuş seni istemeye gelelim diye...Dolayısıyla beni kasıyor,evet bende evlenmek istiyorum ama şu aralar ailevi sorunlarım tavan yapmış durumda..Ne yapsam,ne etsem kara kara düşünüyorum derken görücülerim çıktı bu sefer...Israrla eve gelmek istiyorlar.Bir tane değil hem de..Hepsininde çok iyi insanlar olduğunu söylüyorlar...Bu durumda ne yapacağımı şaşırdım.Elbette konuştuğum kişi içinde geleceğe dair kaygılar taşıyorum..Yapacağım seçimler içinde pişman olmamak adına bir durum yaşamak istemiyorum..Hatasız olmaz bunu bilirim ama ;Gönlümde karışık,kafam da karışık..
Siz bu durumda olsanız ne yapardınız?

görüştüğüm kişiye kendisini daha iyi tanımak için zamana ihtiyacım olduğunu, beraber vakit geçirmek gerektiğini söylerdim.

görücülere ise henüz evlenmeyi düşünmüyorum derdim.

kafan bu kadar karışıkken yaptığın seçimler sizi daha sonra üzebilir.

ailedeki sorunları çözmeye odaklanırdım.

Ailevi sorunlarınız tavan yapmışken, yeni görücüyü de kabul etmeyin.
Biraz zaman tanıyın kendinize.
Birlikte olduğunuz kişi de size ve ailenizideki sorunlara karşı birazcık duyarlı oluversin.
Sıkıntılarınız varken gerginliğe mahal verebiliyorsa, bir kez daha gözden geçirin.

aile yaşantınızı kültürünüzü bilmiyorum ama görücülerın gelıp gelmemesı ailene ve sana baglıdır ıstemedıgını soylersın gelmezler... görüştügün kişiyede henüz hazır olmadıgını soylersın kımseyle zorla evlenmek zorunda degılsın bu senın hayatın hayatının kararlarını sen ver hıcbır sey ıcın zorunlu hıssetme kendını....

Yazinizdan anladigim kadariyla;
Siz hem gelen görücüleri, hemde nisanlinizi istiyorsunuz.
Yani aslinda kesin bir secimiz yok.
Sadece aralarindan en iyisini secmek istiyorsunuz.
Sunu söylemeliyim ki insanlar kavun degil, öyle koklayarak anlasilmiyor.
Eger evliligi kesin olarak düsünüyorsaniz, ailenizin size yol göstermesine izin verin.

4 ay son derece kisa bir donem. Yasiniz kac bilemiyorum ama evlilik inanilmaz ciddi bir kurum.

Bence 4 aylik sevgilinize gercekten asik olmus olsaydiniz goruculeri asla gozunuz gormezdi hatta baskasinin lafini bile ettirmezdiniz.

Biraz zamana birakmayi deneyin bence. Su akar, yolunu bulur emin olun.

benim eşim biz 3 yıllık sevgiliyken başladı gelip istiyim demeye, 7 sene üstüne evlendik.
4 sene oyalamışım onu yaw :27:

4 ay evlilik kararı için çok erken yaşını bilmiyorum ama bence acele ediyorsun arkadaşın da dediği gibi o kadar da sevmiyorsun çok sevsen görücüleri görmez hemen ailenle konuşurdun zaten böyle yapma bekle tanıyın biririnizi sonra pişman olmak daha kötü gerçi uzun zamanda tanıdıktan sonra evlenip kötü çıkanda var ama o da senin kabiliyetin insan kendini azda olsa belli eder işte o dönem sana kalmış ölçüp biçmek eğer gözün görmez kör aşık olursan sonra vay haline ama ne kadar seversen sevip ölçüp tartarsan yanlışı doğruyu o zaman güzel ama çoğu kisiler bunu yapamıyorlar genelde 15-23 yaş arası oluyor.bide şans meselesi var tabi benden sana tavsiye hiçbirşey göründüğü gibi değil herşey biranda bitebilir o yüzden acele karar verme yaşa hayatını gör tanı öl evlenmek marifet değil ve başından isteklerini ve şartlarını belirt ve hiçbir zaman yaklan konuşmayın birbirinize ucunda ölümde olsa

Çok erken bence de.Tabi ki ciddi düşünmek güzel ama bence önce bir yılı bir tamamlayın iyice tanımaya çalışın birbirinizi.

Canım 4 ay cok kısa bir sürec. Cok iyi tanıyıp evlilik kararını ondan sonra alman gerekiyor. Erkek arkadasınla iyice konus. Biraz daha zaman iste ondan. İlk is olarak ailendeki sorunlara odaklan. Önce aile ici sorunları cözmeye bakın. İstemeye gelen kisiler icinse onlar gelmeden,henüz bunun uygun olmadıgını belirtin ailenle birlikte. Düsünmüyorum henüz diyip,uzaklastır onları... Zamanının geldigini düsündügünde ise önce erkek arkadasına bak bu zaman da nasıl tanıdın onu? İliskiniz ne boyutta. Hala onunla evlenme istegi var mı icinde? Bu sorulara cevap buldugunda evlilik icin adım atarsın. Hakkında hayırlısı olsun. Üzme o tatlı canını böyle seyler icin.

Görücü usulu sevgililik gibi birşey oluyor sizinkisi sözlükte yeri yoksada ya da gönül eğlendirme..
4 aylık bir süre içinde elbet tanıyamaz kimse kimseyi fakat en azından sevdiğini, ileriye dönük adım atılacak bir insan olarak görebilir.

Eve gelecek görücülerin iyi insan oluşu bile kafanızı karıştırıyorsa belli ki şuan ki ilişkiniz size göre değil.O kişiyede fazla umut vermeden ayrılmalısınız.
Baksanıza evliliğe kadar getirmiş işi. Ya açık açık konuşun, evlenecek kadar tanımadığınızı, bunu istemediğinizi söyleyin ya da ayrılın.

Back
X