Kafam çok karışık 🥴

7 yıllık evliliğim bir kızım var 5 yaşında ben 30 eşim 40 yaşında cinsellik yüzünden problemler tartışmalar yaşıyoruz daha doğrusu oto boka tartışıyoruz eşim asla suçlu yada haksız olmayı kaldıramıyor kabul etmiyor herşeyde ben suçluyum hersene ramazanda vurdu kırdılı kavgamız olur boşanma eşiğinden döneriz ama bu sene ki kavgadan sonra aklım çok karıştı aklımda sürekli boşanma isteği var çok şey yazabilirim ama beni en çok etkileyen konu geleceğimizin çocuğumuzun hiç bir şeyi olmayacak olması yada evli olduğum süre boyunca ne bir ev ne bir araba alamayacak olmamız çünkü eşimin aldığı maaş yeterli gelmiyor zaten nereye gittiği de anlaşılmıyor sürekli borçla ev dönüyor yada benim annemin desteği ile kolejde öğretmen asgari ücret alıyor bırakıp başka bir işte yapmıyor bu şekildeede bir yere varamıyoruz sürekli aklımda boşansam ailemle yaşasam her şey sahibi olabileceğim ve daha iyi yerlerde olabileceğimden kendimi alamıyorum umarım kendimi anlatabilmişimdir boşanmak için mutlaka büyük bir şey mi olmalı bilmiyorum şımarıklıkmı yapıyorum saçma mı düşünüyorum nedir derdim
Evlenirken ne amaç ile evlendiniz, şimdi ne için boşanmak istiyorsunuz? Hayır, adamın maddi durumundan haberiniz yok muydu? Madem geçim sıkıntısına gelemeyince boşanmak isteyecektiniz neden daha zengin birini bulmayı beklemediniz ve de bu adamla evlendiniz? Anlattıklarınızı tam bağdaştıramadım bile. Cinsellik sorunlarından girip, "Ramazanda vurdulu kırdılı kavga , maddi kaygılar, ev-araba alamayacağız, boşansam mı?". Deseydiniz ki cinsellik yönünden tatmin olmuyorum,saygısı yok, sözlü-fiziksel şiddet var, bu adama sabredip de ne kendime ne kızıma eziyet etmek istemiyorum, eyvallah. Ama başta cinsellikte sorun yaşıyorum, vurdulu kırdılı kavga,boşanma muhabbetleri ve sonda eşinizin asgari maaş alması, hiç ev araba edinemeyeceğinizi düşünmeniz ve en sonda da ailenizin yanına dönseniz her şeye sahip olacağınıza inanıyorsunuz, çok enteresan. Öncelikle çözüm odaklı bir düşünce hiç yok yazdıklarınızda. Bunca zamandır mesela neyi çözümlemeye ve nasıl çözümlemeye uğraştınız eşinizle? Tartışmaktan bahsetmiyorum. Normal karşılıklı oturup iletişim kurmaktan, birlikte sorunları güzel bir dille anlatıp bir çözüm yolu düşünmekten ve de birlikte istekleriniz ölçüsünde bir şeyleri güzelleştirmek, iyileştirmek adına bir gayretiniz oldu mu? Tartışmak, eleştirmek,kavga-dövüş, bağırmak, çığırmak bunlar hep iletişimi koparan,ilişkiyi zedeleyen şeyler. Ailenizde iletişim var mı iletişim? Evi, arabayı, malı mülkü bırakın ve de bence ilk bunu düşünün. Cinsellikte bir sorun var ise bunu oturur karşınızdakini rencide etmemeye çalışaraktan "Ben şu durumdan veya davranışlarından rahatsız oluyorum, şöyle yapsak diyorum, senin düşüncen ne?" ya da "Ben cinsel ilişkimizde bunlara dikkat etmeni istiyorum, bu şekilde kendimi daha iyi hissedeceğim, daha heyecanlı olabilir veya daha sık daha az olmasını istiyorum" vs vs oturup doğru düzgün konuşmadan kavgayla gürültüyle, eleştirmekle,kırıp dökmekle neyin düzeldiği görülmüş? Oturup şikayet etmek,bahane üretmek, ti yansın olmuyor en iyisi salla gitsin demek en kolayı. Zengin biri ile de evlenseniz, fakir kalabilirsiniz. Eşinizi seviyor musunuz, ailenize değer veriyor musunuz, eşinizin sizi sevdiğine inanıyor musunuz, eşinize güveniyor musunuz, sorunlarınızı çözmek için eşinizle kavga etmek, kırıp dökmekten başka bir şey yaptınız mı, şu an maddiyat için mi boşanmayı düşündünüz ,yoksa eşinizle geçinemediğiniz için mi? Bu ve bunun gibi soruları kendinize bir sorun.

Haftada 3-4 defa yapıyoruz ama bazen istemiyorum uyuyorum ertesi gün yapmadığım için birbirimize giriyoruz son kavgamız bu yüzdendi ve şiddetliydi zaten her kavgada beni kızımla tehdit eder sen git kızı bir yere götüremezsin diye böyle deyince de benim şarteller atar biliyor Bunuda kızıma çok düşkünüm her kavgada kızımı önüme duvar örer
Haftada 3..4 defa gayet iyi aslında

Vurdulu kırdılı kavga demişsiniz nasıl yani anlayamadım.Cinsel problemler var galiba eşinizlemi alakalı ve bunları önemsemiyor.
Bence daha açık yazarsanız net cevaplar alırsınız.Çok muallak bir yazı.Şu anda sadece maaşı yeterli ol.adığı için boşanmak istiyorsunuz görüntüsü var yani boşanma sebebi para olarak görünüyor.Tartışmaları para yüzünden sizin çıkardığınız anlamı çıkıyor daha açık yazın bence
Diğerler sorularınızı soranlar oldu cvp verdim hepsine sadece vurdulu kırdılı kavga eşyalar kırıldı ev dağıldı aileler geldi birinde de beni telefonla arayıp annemlerdeyken tehdit etti kesip doğrayacağını parçalarımı kimsenin bulamayacağını söyledi aslında gerçekten kötü şeyler yaşadım ama sindiriyorum bir şekilde

Ve de bence insan çocuğuna ilk öncelikle mal mülk bırakmayı hedeflememeli. Öncelikle iletişimi kuvvetli bir ailede yetişmesini, güzel bir ahlak ve kişilik sahibi olmasını, aynı zamanda da iyi bir meslek edinebilmesini sağlamayı düşünmeli. Yani bunlar olmadıktan sonra saray da bıraksanız 2 güne hiç etse bir kıymeti var mı?

Diğerler sorularınızı soranlar oldu cvp verdim hepsine sadece vurdulu kırdılı kavga eşyalar kırıldı ev dağıldı aileler geldi birinde de beni telefonla arayıp annemlerdeyken tehdit etti kesip doğrayacağını parçalarımı kimsenin bulamayacağını söyledi aslında gerçekten kötü şeyler yaşadım ama sindiriyorum bir şekilde
Yanlış bir evlilik ve beraberinde gelen sorunlar, eşiniz hep böyleydi ve siz bunu görmediniz.Aranızda ciddi bir yaş farkı var bir kere ve adam sizi öldürmekle tehdit ediyor.Klasik soru, neden çocuk yaptınız?Boşansam nasıl olur diye sormayın,adam size zarar vermeden boşanın.Derdiniz maddiyat falan değil,çok daha büyük.

Ve de bence insan çocuğuna ilk öncelikle mal mülk bırakmayı hedeflememeli. Öncelikle iletişimi kuvvetli bir ailede yetişmesini, güzel bir ahlak ve kişilik sahibi olmasını, aynı zamanda da iyi bir meslek edinebilmesini sağlamayı düşünmeli. Yani bunlar olmadıktan sonra saray da bıraksanız 2 güne hiç etse bir kıymeti var mı?
Çocuğuma herşeyden çok önem veriyorum inanın herşeyini de düşünüyorum

Yanlış bir evlilik ve beraberinde gelen sorunlar, eşiniz hep böyleydi ve siz bunu görmediniz.Aranızda ciddi bir yaş farkı var bir kere ve adam sizi öldürmekle tehdit ediyor.Klasik soru, neden çocuk yaptınız?Boşansam nasıl olur diye sormayın,adam size zarar vermeden boşanın.Derdiniz maddiyat falan değil,çok daha büyük.
Çocuktan önce 3 yıl hiç tartışmamız yada böyle durumlar yoktu çocuktan sonra oldu herşey önce olsaydı çoktan boşanmıştım

Öncelikle bu yazdığınız şey bir ölüm tehdidi farkındamısınız.
Ancak ana konuda öyle bir yazmışsınızki ailemin yanında birşeyler alabilirim gibi söylemlerden dolayı sadece adamın maaşı az ev araba alamıyor diye boşanmak istiyor görünüyorsunuz şu anda.
Bundan dolayı insanlar size şunları söylüyor.
O zaman zenginle evlenseydin veya iyi kötü günde birlikteliktir evlilik tarzında şeyler söylüyorlar.
Bence siz şuna karar verin neden boşanmak istiyorsunuz?
Geçimsizlikten mi yoksa maddi sebeplerden mi?
Bunu net belirlerseniz boşanıp boşanmama kararını daha kolay alabilirsiniz.
Ayrıca ailemin yanında olsam birşeyleri olur düşüncesinden sıyrılın kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakın.
Aileniz maddi olarak yardım eder ancak binbir türlü laf işitirsiniz veya hayatınıza karışmaya kalkar.
Olmaz demeyin bu platformda bununla ilgili onlarca konu var.

Öncelikle bu yazdığınız şey bir ölüm tehdidi farkındamısınız.
Ancak ana konuda öyle bir yazmışsınızki ailemin yanında birşeyler alabilirim gibi söylemlerden dolayı sadece adamın maaşı az ev araba alamıyor diye boşanmak istiyor görünüyorsunuz şu anda.
Bundan dolayı insanlar size şunları söylüyor.
O zaman zenginle evlenseydin veya iyi kötü günde birlikteliktir evlilik tarzında şeyler söylüyorlar.
Bence siz şuna karar verin neden boşanmak istiyorsunuz?
Geçimsizlikten mi yoksa maddi sebeplerden mi?
Bunu net belirlerseniz boşanıp boşanmama kararını daha kolay alabilirsiniz.
Ayrıca ailemin yanında olsam birşeyleri olur düşüncesinden sıyrılın kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakın.
Aileniz maddi olarak yardım eder ancak binbir türlü laf işitirsiniz veya hayatınıza karışmaya kalkar.
Olmaz demeyin bu platformda bununla ilgili onlarca konu var.
Biliyorum herseyin farkındayım o başlıkta kendimi anlatamadım uzunca yazıp sıkmak istemedim kimseyi tehdit içinde sanırım herkadın gibi sinirle söyledi yapmaz diye düşünüyorum kendiside sinirle söylediğini öyle bir şey yapmayacağını söyledi ama her kavgamızda da çok korkuyorum bir yandan da çok teşekkür ederim herkese gerçekten akıl akıldan üstündür kimsenin yazdıklarına alınmadım hepsini okudum üstüne düşüneceğim 🙏

Biliyorum herseyin farkındayım o başlıkta kendimi anlatamadım uzunca yazıp sıkmak istemedim kimseyi tehdit içinde sanırım herkadın gibi sinirle söyledi yapmaz diye düşünüyorum kendiside sinirle söylediğini öyle bir şey yapmayacağını söyledi ama her kavgamızda da çok korkuyorum bir yandan da çok teşekkür ederim herkese gerçekten akıl akıldan üstündür kimsenin yazdıklarına alınmadım hepsini okudum üstüne düşüneceğim 🙏
Amacım sizi yermek değil bu arada öyle hisse kapıldıysanız özür dilerim.
Dediğim gibi mutsuzsanız bitirmeniz en doğrusu.
Ayrıca bu kavgalar sağlıklı değil yarın birbirinize zarar vermeyeceğinizin garantisi yok.

Back
X