Kafam çok karışık

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
103
Kızlar merhaba,
Ben ekonomi mezunu işsiz bir insanım şu anda. Derdim ne yapacağımı bilememek. Nereye yöneleceğimi bilemiyorum. Öncelikle enn enn çok istediğim şey yurt dışına bir şekilde gitmek ve en az 6 ay orada kalmak. Bunu nasıl yapacağımı henüz bilmiyorum. Yüksek lisans düşünmüyorum.

Şimdi annem tutturuyor kpss ye hazırlan diye. Tamam hazırlanmasina hazirlanayim ama eğer devlet memuru olursam yurt dışına gitme hayallerim suya düşer.

Özel bankalara basvuruyorum. Sinavlara falan giriyorum. Eğer yurt dışı gibi bir durum çıkarsa istifa ederim. Tazminat ödemem gerekir ama olsun. Ama devletten istifa etmeyi göze alamam.
Artık bir şeylere karar vermem gerekiyor. Ona göre YDS KPSS çalışmaya başlıcam.
Ama yurt dışına çıkmak en büyük hayalim.

Napsam kafam çok karışık yaa..
Bir diğer konu da hep evdeyim. Sosyal gönüllülük projelerine katılmak istiyorum. Birine yazdım egitim zamanini kacirmisim. Birine daha yazdım cevap alamadım. Sizce bununla ilgili napabilirim?

25 yaşındayım ve hayatımı şekillendirmek için önümde 3 4 sene gibi bir zaman var. Çok üzülüyorum. Sanki her şeye geç kaldım. Ama bundan sonra istediğim şeyleri yapabilmek istiyorum. Bir an önce bir şeye karar verip kanalize olmam lazım.

Once işini ayarlamalisin. Yillik izin ve bayramlarda da yurt disina gidebilirsin rahat rahat

Yurt dışına ne amaçla gideceksin?Eğitim mi,dil mi,gezmek tozmak için mi?Biliyosun bu tarz şeyler maddiyata bakıyo.Ayrıca ailenin senden işe girmen gibi bir beklentisi var sanırım.Yani hayallerle gerçekleri göz önüne alıp bir an önce ne yapman gerektiğine karar vermelisin.

kendımı gordum bır an sankı :) 22 yasındayken yuksek lısansı yurtdısında yapmak ıcın cabaladım durdum toefl gre ne varsa aldım ama skype da mulakat yaptıgım hoca tarafından elendım bende senın gıbıydım hatta devlete gırersem cıkmak zor olur dıye yurtdısı dıye tutturmustum. sansını dene bence. ıcınde kalmasın olmuyorsa da zaten bır hayır var dersın.

suan 31 yasındayım ve bır unıv de akademısyenım. belkı yurtdısına gıttıkten sonra kadro bulamayabılırdım. demekkı hayırlısı buymus dıyorum. he ama post doktora ıcın gıdebılırım belkı neden olmasın :)

Yurtdışı diyorum.Zira bende 24 yaşında ve Almanya'da mühendislik okumak için çırpınıyorum.Ki basit bir şey. Sadece cesaret gerekiyor. Bazen o kadar kafaya takıyorum ki; 'Ne istiyorsun diyorum. Ben: Almanya'da okumak.Bunun için mi onca kalp çarpıntın, kurdeşenlerin,Ben:Evet. O zaman git ve istediğini al.' diyorum.

Biri beni anlatmış
AGH diyorum, sana cooook uygun.
Araştır, seveceğine eminim

Work and Travel yapabilirsiniz ve dil okullari var belli bir sure sizi yurt disina gonderiyorlar. Ama bu ikisi icin maddiyat gerekiyor. Bu sekilde gidip dilinizi gelistirirseniz ozel sektorde ise girmenize de katki saglar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…