Kafam çok karışık

ben 2 yıldır toplasam onunla 10 kez bağıra çağıra kavga etmişimdir nelerle denedim ben babamdan çok güvensizim emin olabilirsiniz tövbe etmiş sinir anlarını da gördüm başka insanlara davranışlarını da
Aynı eve girmeden göremezsin sınır sınırlarını ve babanı ikna etmek icin tek başına degil sevgilinle beraber mucadele et yani anneninde desteği varsa sana bi gun aksam yemeğine falan gelse sevgiliniz orda babanla beraber konuşmayı deneseniz nasil olur ki acaba tabi baban cok sınırlı biriyse boyle bi emrivakiye kalkışma ama eger cok sınırlı bi tepki vermiceksede böyle bi yöntem dene belki sevgilinle konuşunca yumuşar. Sonuçta her insan hata yapabilir önemli olan ders çıkarıp tekrarını yapmamaktir. Ayrıca moralinizide cok bozmayin boyle ozel bi günün mutluluğunu keyfini sonuna dek çıkarın herşey olacağına varır yeterki siz hayırlısını isteyin. Hakkinizda her şeyin hayırlısı olsun inşallah :dua:

Peki babaniza arastirinca bukadar ne dediler ki etraftan evinize girip cikicak kadar alistigi birini simdi istemiyor. Belki kotu anlattilar. Ben olsam dava dosyasini okurum. Annesi kiyamaz cocuguna basit anlatir cocukta belki oyle anlatmistir. Ama etraf dogruyu anlatmistr belki babanda hic istemiyor demkki bu yuzden

Ben babaya hak verdim acikcasi.adam oldurmek ne demek kasten hem de.tuylerim diken diken oldu valla.tovbe ettim dese de ben de emin olamam yarin bi gun benim evladima da aynisini yapmayacagindan.bilemedim...
Ben çok sabrını sınadım emin olmasam değiştiğine bende insanım şüpheyle oturamam yanına

"
Aynı eve girmeden göremezsin sınır sınırlarını ve babanı ikna etmek icin tek başına degil sevgilinle beraber mucadele et yani anneninde desteği varsa sana bi gun aksam yemeğine falan gelse sevgiliniz orda babanla beraber konuşmayı deneseniz nasil olur ki acaba tabi baban cok sınırlı biriyse boyle bi emrivakiye kalkışma ama eger cok sınırlı bi tepki vermiceksede böyle bi yöntem dene belki sevgilinle konuşunca yumuşar. Sonuçta her insan hata yapabilir önemli olan ders çıkarıp tekrarını yapmamaktir. Ayrıca moralinizide cok bozmayin boyle ozel bi günün mutluluğunu keyfini sonuna dek çıkarın herşey olacağına varır yeterki siz hayırlısını isteyin. Hakkinizda her şeyin hayırlısı olsun inşallah :dua:
Çok teşekkür ederim yorumunuz benim bir nebze de olsa içimi rahatlattı deniyeceğim zaten her yolu.Allah tüm isteyenlerin gönlüne göre versin hep hayırlısını istedim hiç ille de o olsun demedim Nasip olur inşallah

Peki babaniza arastirinca bukadar ne dediler ki etraftan evinize girip cikicak kadar alistigi birini simdi istemiyor. Belki kotu anlattilar. Ben olsam dava dosyasini okurum. Annesi kiyamaz cocuguna basit anlatir cocukta belki oyle anlatmistir. Ama etraf dogruyu anlatmistr belki babanda hic istemiyor demkki bu yuzden
götürcem zaten dosyayı ifadeleri falan gördüm ben şahitlerin ifadelerini de bakalım her yolu deniycem

Şiddetli bi kavga oluyo üniversite 1. sınıf sevgilim ailesine çok ağır iftiralar atıyolar annesinden dinlemiştim arkadaşlarını alıp konuşanların yanına gidiyor karşı tarafa onlarda toplanmış oluyolar çocukla kavga ederken çocuk bıçak çıkarıyor alıp geri ona saplıyor . Çocuğun arkadaşları kasıtlı yaptı gördük diyorlar esnaflar şahit oluyor tabi oşekilde cezasıda az oluyor çıkıyor şimdi kavga etmez direk bu şekilde olaylarda hayatından çıkarır insanları
Boyle olaylari duyunca hepimiz aman uzak duralim diyoruz
Ancak su bahsettiginiz olay o kadar insani bir durum ki
Sevgiliniz delikanli caginin o deli dolu haliyle buyuk bir hata yapmis ve cezasini cekmis
Bahsettiginiz olay daha farkli olsaydi , yaninda bicagi goturen sevgiliniz olsaydi boyle bir yorum yapmazdim ama olay anlattiginiz gibiyse nefsi mudafa gibi duruyor
Insallah babanizi ikna edersiniz , ama benim de kizim eski suclu biriyle evlenicem dese ayni onyargiyi gosterirdim
Mumkuns3 babanizi sevgilinizin patronuyla falan bi araya getirin , bide onlari dinlesin

Boyle olaylari duyunca hepimiz aman uzak duralim diyoruz
Ancak su bahsettiginiz olay o kadar insani bir durum ki
Sevgiliniz delikanli caginin o deli dolu haliyle buyuk bir hata yapmis ve cezasini cekmis
Bahsettiginiz olay daha farkli olsaydi , yaninda bicagi goturen sevgiliniz olsaydi boyle bir yorum yapmazdim ama olay anlattiginiz gibiyse nefsi mudafa gibi duruyor
Insallah babanizi ikna edersiniz , ama benim de kizim eski suclu biriyle evlenicem dese ayni onyargiyi gosterirdim
Mumkuns3 babanizi sevgilinizin patronuyla falan bi araya getirin , bide onlari dinlesin
Tamam çok teşekkür ederim şuan çıkmam gerekiyor ev doldu bi anda misafirler geldi sonra sonuçları yazıcam burdan gene hepinize teşekkür ederim ayrı ayrıı

Haksız demiyorum sadece fazla ön yargılı anlayışlıolmalı kaç sinir anı geçti yanında bsevgilim bu olaylar ortaya çıkmadan önce evimize gelir giderdi yani tanıyo düzelmiş olamazmı hiç mi görmiycek sabrını azmini:KK43:

Yani bilemedim sevgilin gerçekten akıllanmış olabilir tabi ki
Babanı üzme yine de

Bir insanı öldürmenin cezası 1 yıl mı...........
Nefsi müdafaa gibi anlattınız olayı,öyle ise bilemicem.

Babanız çok haklı.
Sevgiliniz değişmiş,dersini almış bile olsa babanız haklı.
Siz anne olsanız evladınızı kimlere layık görür,kimlere görmezdiniz bir düşünün.
Hayırlısı...

İnsanlar geçmişte yaptıkları hataların bedelini bir ömür çekmemeliler ama diğer taraftan babanızın sizin için endişelenmesini haksız bulamadım..

Babanızı erkek arkadaşınızla tanıştırın hatta işyeri adresini verin gitsin görsün patronuyla da görüşmüş olur böylece..bu şekilde rıza gösterebilir fakat erkek arkadaşınız öfke kontrolü tedavisi görmeli..

Aile rızasını almadan evlenmeyin.

Anladığım kadarı ile babası araştırmış zaten,ona rağmen olmaz diyormuş. Acaba neden nedir?

Suçun nedeni çok önemli bence. Doğru demiyorum ama hepimizin gözünün döneceği bi nokta mutlaka ki vardır.
Ve açıkçası babana hak veriyorum bir parça. Öldürmeye teşebbüs çok ciddi bir durum. Sinir eşiği düşük bir insan ise Allah korusun yarın bir gün tekrar olursa diye edişeleniyordur babanız.
Bence herşeyi ağırdan almakta fayda var.
Ama dediğim gibi suçun sebebi çok önemli bence. Sakıncası yoksa nedir ?

Suçun nedeni çok önemli bence. Doğru demiyorum ama hepimizin gözünün döneceği bi nokta mutlaka ki vardır.
Ve açıkçası babana hak veriyorum bir parça. Öldürmeye teşebbüs çok ciddi bir durum. Sinir eşiği düşük bir insan ise Allah korusun yarın bir gün tekrar olursa diye edişeleniyordur babanız.
Bence herşeyi ağırdan almakta fayda var.
Ama dediğim gibi suçun sebebi çok önemli bence. Sakıncası yoksa nedir ?
Şiddetli bi kavga oluyo üniversite 1. sınıf sevgilim ailesine çok ağır iftiralar atıyolar annesinden dinlemiştim arkadaşlarını alıp konuşanların yanına gidiyor karşı tarafa onlarda toplanmış oluyolar çocukla kavga ederken çocuk bıçak çıkarıyor alıp geri ona saplıyor . Çocuğun arkadaşları kasıtlı yaptı gördük diyorlar esnaflar şahit oluyor tabi oşekilde cezasıda az oluyor çıkıyor şimdi kavga etmez direk bu şekilde olaylarda hayatından çıkarır insanları

İlk başlarda bu şekilde anlatmıştım kopyaladım ama suçun sebebi ailesine yapılanlar.

Kızlar

Babam dayım annem sevgilim onun ailesi toplanıp bir yemek yedik bazı bazı kavga ediyoruz hala babamla ama razı oldu gibi uzun uğraşlar ve dayımında olaya dahil olmasıyla babam az da olsa yumuşadı inşallah 2 aya bişey olmazsa istemeye gelicekler babamın bu fikri kabullenmesi için annem en az 2 ay verdi dayım da detaylı bir araştırma yapmış benim bile bilmediğim esnafları bulmuş şahitlik yapan herşey iyi olucak Allah'ın izniyle:KK28:

Kızlar bugün evlilik teklifi aldım ve çok mutsuzum.Heyecanımla anlattığım herkes tepkiler gösterdi.Sevgilim eski bir suçlu (kasten adam öldürmeye teşebbüsten) evet ama şuan 30 yaşında bu hatayı yaptığında 18 yaşındaymış.Tüm arkadaşlarım babam ön yargılarını kıramıyorum.Hatasını anlamış 12 senedir aynı yerde saat ustalığı yapıyor.Alın terini kazanıp ailesine bakıyor (ailesinin durumu iyi olmasına rağmen) 2 yıldır sevgiliyiz annemin desteği sayesinde herşey yolundaydı taa ki bugüne gelene kadar ben kabul ettim babam asla diyor.Araştırmış sağolsun benim hiç haberim olmadı.Olabilir neden bu kadar kesin düşünceleri var insanların iş veren oğlu gibi seviyor çevresinde saygın bir kişi.Kendi çevreme laf geçiremedim bir türlü en son hiç duymadan görmeden yürümeye niyetliyim.Sizler ne dersiniz ben napıcam bilmiyorum.:KK43:

arkadaşım vazgeç demiyorum ama cinayete teşebbüsün de öyle "pişman oldum"luk bir şey olduğuna ikna değilim
hiç terapi almış mı sevgilin? sinir kontrolü tedavisi görmüş mü?
bak kumar mesela, çok para kaybedersin, aklın başına gelir, bir süre uzak durursun ama sonra eline biraz fazla para geçti mi hoooop
bazı durumlar yok olmadan uykuya yatabilirler, tetikleyici bir etken tekrar başa sarar
bence ne yap yap, babanın rızası olmadan evlenme, kaçma
eğer sevgilin kendinden eminse, allem etsin kallem etsin babana kendisini dinletsin, bir yemeğe davet etsin, iş yerine davet etsin, gerekirse yollarda beklesin vs
ikisi baş başa biraz konuşsunlar

EDIT: meğer konu eskiymiş
pardon, yorumu bilmeden yaptım

Back
X