• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık

Neden işinizden ayrilip kendinizin ve cocugunuzun gelecegini bir adamin ellerine birakmayi düşünüyorsunuz ki?
Çok iyi bir insan olabilir, varını yoğunu önünüze sürebilir ama kendi kazanciniza sahip olmanız demek isteklerinizi, hayallerinizi gerçekleştirirken özgür olmanız demek.
Çocuğunuzun bir isteği yada ihtiyacı için tabiri caizse adamın eline mi bakacaksınız?
Ayrıca eli ayağı tutan, çalışma imkanı olan insanların kendisini bir başkasına baktirmasini doğru bulmuyorum.

Gencecik kadınların ne işi olur böyle yaşlı başlı adamlarla anlamıyorum. Yaş farkını bir kenara bıraksak bile bu adamdan olmaz! Kız çocuğunuz var bir de, ailenizin fikri de korkunç, o çocuk kendini sığıntı gibi hissetmeyecek mi? Nasıl yaralar açacağınızın farkında değil misiniz?

Ben almak istemiyorum demedim annem onlarda kalması konusunda
Anneniz söylemiş olsa bile siz çocuk benim çocuğum diyeceksiniz. İşi bırak çocuğu bırak oh ne âlâ memleket. Kaç gündür tanıyorsunuz da adama güvenerek çalışmayı düşünmüyorsunuz ? Pişman olacağınız şeyler yapmayın.

koca koca kızları var. o kızlar size huzur verir mi bilmem. yaş farkı çok. işini bırakma. kızını bırakma. koca koca diye insanlar evlatlarını boşluyor. işte bu çok saçma bence. elin herifi seni bakacak he? hiç başına kakmayacak mı bunu? karın tokluğuna hizmetçi olmak da var..
Hayır vermez. Eşimin dayısı kaç yaşından sonra evlendi. Evli kocaman kızı var, kız arada gelip kadını kışkışlıyor. Bir güzel haftalarca kalıyor. Kız gittiğinde kadın geri geliyor. Böyle bir hayat. Kız çocukları babayı paylaşamıyor ne kadar kötü olsa da.

O çocuk başta annenizde kalırsa hep öyle devam eder. Hiç kısa süreliğine diye kendinizi kandırmayın

2 tane kızı var biri 20 diğeri 24 yaşında büyük olan evli küçük olan ünide okuyor

Adamın 48 yaşında olduğuna emin misiniz?
Ayrıca ben sizde hiçbir mantık görmedim. Sırf evlenmiş için evlenecek gibi görünüyorsunuz.

Yaş farkının fazla olduğunun farkındasındır heralde.mâdem sıcak bakıyorsun adamın cinsel sorunları var mı onu test et.
Ne alaka şimdi? Niye senin aklına sürekli bir tek cinsellik geliyor? Kadın kızını soruyor sen ç*k soruyorsun.. Gerçekten tedaviye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum.

Merhabalar 35 yaşındayım ilk eşimden boşandım bir tane çocuğum var ilkokula giden boşandıktan sonra çocuğumla beraber ailemin yanında yaşamaya başladım ailem özellikle de annem kızıma çok düşkün kızımı benden fazla düşünürler desem yeridir 2.evliliği düşünmüyordum ama ailem sürekli karşına iyi biri çıkarsa evlen diye telkinde bulundular 5 ay önce ablamın eşi aracılığıyla birisiyle tanıştım 48 yaşında ama yaşını hiç göstermiyor kafa yapılarımız uyuşuyor kızımla tanıştırdım onun da, onayını aldım evlenmeyi düşündüğüm kişi evlenince çalışmanı istemiyorum diyor açıkcası benimde işime geldi çünkü küçük yaşlardan beri çalışıp milletin kahrını çekiyorum ilerde pişman olur muyum bir de annem sen evlenince kızın bizim yanımızda kalsın dedi ben pek sıcak bakmadım bari ilk zamanlar bizde kalsın dedi bu sefer de hemen mi yanıma almalıyım bir süre sonra mı bilemedim iki konuda da fikir verirseniz sevinirim
Bence özellikle de kız çocuğu sahibi birinin 2 kez düşünmesi lazım Türkiye şartlarında öz baba öz dayıya dedeye bile güvenilmicek durumlar görüyoruz ne yazık ki . Kesinlikle çok düşünülüp karar verilmeli

Yerinizde olsam kimse için işimi ve kızımı bırakmam. Yarınların ne getireceği belli mi olur.Hersey mümkün.Kendiniz ve kızınızın maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarınız başkalarından çok daha önde.Ayni iş fırsatları sonradan bulunmayabiliyor.. çocuğunuzu annenizde bırakmanız psikolojik olarak etkiler.Bence asla düşünmeyin .

Merhabalar 35 yaşındayım ilk eşimden boşandım bir tane çocuğum var ilkokula giden boşandıktan sonra çocuğumla beraber ailemin yanında yaşamaya başladım ailem özellikle de annem kızıma çok düşkün kızımı benden fazla düşünürler desem yeridir 2.evliliği düşünmüyordum ama ailem sürekli karşına iyi biri çıkarsa evlen diye telkinde bulundular 5 ay önce ablamın eşi aracılığıyla birisiyle tanıştım 48 yaşında ama yaşını hiç göstermiyor kafa yapılarımız uyuşuyor kızımla tanıştırdım onun da, onayını aldım evlenmeyi düşündüğüm kişi evlenince çalışmanı istemiyorum diyor açıkcası benimde işime geldi çünkü küçük yaşlardan beri çalışıp milletin kahrını çekiyorum ilerde pişman olur muyum bir de annem sen evlenince kızın bizim yanımızda kalsın dedi ben pek sıcak bakmadım bari ilk zamanlar bizde kalsın dedi bu sefer de hemen mi yanıma almalıyım bir süre sonra mı bilemedim iki konuda da fikir verirseniz sevinirim
-Ne olursa olsun çalışmayı bırakmayın.Bu dünyada bir kadının kendine ait parası olması kadar muazzam bir şey yoktur.Bunu "Ben tüm gün çalışıyorum,sen evde oturuyorsun.Her şeyi ben kazandım.Her şey benim." gibi laflar duymadan önce anlamalısınız.

-Eğer ölmediyseniz ki öyle bir durum yok,ne alaka çocuğun anneannede yaşaması?Bir çocuğun yeri annesinin yanıdır.Hele hele bu kadar küçük bir çocuğun.Onu anneannede bırakıp giderseniz çocukta terk edilme travması oluşabilir.

Ekonomik özgürlüğünüz gidince ne yapacaksınız? Çocuğunuza bir ayakkabı almak için onun eline bakmanız bana iyi gelmedi. Ayrıca kızınız anneanne sıcaklığından sonra elalemin adamıyla aynı şekilde mutlu olabilir mi? Hiç sanmıyorum.

İş hayatından bıktığınız için teklif size çok cazip gelmiş ama geleceği düşünmüyorsunuz bence şu an. Kim ki o hayatınızı bu kadar gözü kara teslim etmeyi düşünüyorsunuz??

Çocuğunuzun yarın bir gün istekleri olunca eşiniz cimrilik yaparsa, yok derse, bahaneler sıralarsa ne yapacaksınız? Ne vereceksiniz çocuğunuza?
Çocuğu annede bırakmak da hiç mantıklı bir şey değil. İlk zamanı son zamanı yok bu işin. Çocuğun yeri annesinin yanıdır. Ve bir kadının hele ki çocuğu varsa maddi özgürlüğü olmalıdır. Evlenene kadar "tamam canım, yaparız hayatım, benim param senin paran canım" derler evlenince harcadığınız para gözlerine batar. Hele ki ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde. Kendinizden önce çocuğunuzu düşünmek zorundasınız, çalışmamak işime gelir diye düşünmeniz bence hata. Sizin maddi özgürlüğünüz kızınız için olmak zorunda.
Vee yaş farkı çok değil mi yahu? Bence siz evlilik işini bi 10-15 kere daha düşünün. Kolay karar vermeyin.

Cocugunuzu yaniniza alacaksaniz çalışmaniz lazim diye dusunuyorum adam bugun ister yarin istemez belli olmaz. Kim niye elalemden olma cocugun masraflarini karşilasin yillarca? Bugun de benzer bir konuya yazdim ama siz sanslisiniz aileniz destekmiş. Cocugun masraflarini aileniz karsilayacaksa ya da eski esiniz karsiliyorsa o ayri.
Bence annenizde birakmayin. Cocukla ileride baginiz olmaz

2 yetişkin kızı zaten maddi olarak babalarını sömürüyordur. baba ne kazanıyor ki ne harcasın. konu sahibi işten çıkacak ev hanımı olacak. acaba eline kaç para geçecek evlenince. kocadan para dilenir artık. kızlardan fırsat kalırsa kocası ona da 3-5 kuruş verir belki. bunları hesap etmeden evlenmemek lazım.

kız çocuğu olan annelerin ikinci evlilik konusunda daha dikkatli olması gerekir. Bir adamın lafına bakarak işinizi bırakıp adamın ağzına mı bakmak istiyorsunuz. Yarın öbür gün kızını istemiyorum rahatsız oluyorum derse şaşırmayın. Ayrıca yaş farkı bana fazla geldi.

Herkese ben bırakmayı düşünmüyorum yazmışsınız ama sorunuz gayet de bırakmam mantıkli mı anlamına geliyor ya da ben çok yanlış anladım olayı. Benim de bir kızım var, büyük konuşmayalım ama tekrar evlenmek için canımın parçasını anneannesi ne bile bırakamam. Benim annem bana bunu yapmış olsaydı onu asla affetmezdim.

Merak ettim evlenince çalışmamı istemiyor demişsiniz. Hem kendi çocuğunuz hem de adamın 2 tane yetişkin çocuğu var. Nasıl yetmeyi planlıyorsunuz? Çok yüksek gelirlere sahip olması gerek bu kadar kişiye bakabilmesi için.
Kızınızı bırakıp bırakmama konusunda bir şey demiyorum bu soru işareti bile olmamalı kafanızda. Annesi varken neden anneannede kalsın çocuk? Bilmiyorum ya çocuğa haksızlık bu.

İşi zaten bırakmayın da çocuğu kesinlikle bırakmayın derim.Yazik degilmi o çocuk yüreğinde sizinle ilgili nasıl duygular taşıyacak..Annem babam hatta erkek kardeşim bile çocuklarıma babalarından daha çok sahip çıkıyor el üstünde tutuyor ama ben nereye kızlarım oraya der hiç bir teklifi kabul etmezdim.Evlilik başlı başına zor yarın ne olacağı hiç belli değil bari kiziniza yazik etmeyin.

Madem keyfiniz yerinde ailenizin illa evlen, çocuğunu bırak da evlen mantığı nedir?
Annesi evlensin diye niye küçücük çocuk ondan mahrum kalsın? Çok saçma bir baskı.
Ayrıca aranızdaki yaş farkı az değil.
İşten çıkma kısmı da bir çocuğunuz varken özellikle sıkıntı. Onun ihtiyaçlarını, ekstra isteklerini yeni eşiniz karşılayacak bir nevi. O çocuk büyüyecek sonuçta. Kendi gelirinizin olması, eşinize bu konuda bağlı olmamanız çok önemli.
Evlilik yapacaksanız bile çocuğunuzun her şeyini düşünüp ona göre hareket ederek olmalı bu.
kızım yıllarca babamın verdiği harçlığı bile almadı,bizim onun parasına ihtiyacımız mı var diye
ne kolay elin adamından kızına don atlet almak için para istemek
insanlar çok cesur maşallah

Back
X