kafam çok karışık..

arkadaşım ben sadece içimdekileri anlatıyorum,belki objektif düşünemediğim içinde görüşlerinizi okuyup,değerlendiriyorum.çevremde kimseye anlatamıyorum çünkü.öyle düşünmenizi sağlamaya çalışmak gibi bir amacım neden olsunki,sadece bir karar vermeye çalışıyorum.onun beni gerçekten sevdiğine de eminim.benimle bu yola girmeseydi durumunu daha kısa sürede düzelteceğini de biliyorum.sonuçta nişan için masrafları oldu,oturduğu evi değiştirdi evleneceğiz diye biraz daha pahalı eve geçti ve kendi çapında masraflarda yaptı.ve babası düğün için nakit gönderecek mahsulu satınca.bunlar yerine borcun birkısmınıda kapatabilirlerdi.nişanlım kötü niyetli değil aslında.ama bunlar gerçek işte.belkide yeterince olgun değil yada ben bencilim...

insanın o kadar borcu varken neden bu kadar rahat yeni harcamalar yapabilir ki...
bence ikinizin de para yönetimi konusunda biraz daha temkinli olmanız gerekiyor...

yoksa bu borçlar 2-3 yılda biteceğine yenisi olur...

ben seviyorum aslında.ama evet belkide kazandığımı başkasıyla bu derece paylaşmak ve zorluk çekeceğimi düşünmek beni üzüyor.akşam 7den önce çıkamıyorum işten,deli gibi çalışıyorum.evleneceğim diye öğle yemeklerini geçiştiriyorum artık masrafım çok diye,evden birşeyler götürüyorum.işe dolmuşla gidiyorum artık. ve o şu işim var bu işim var diye benden arabayı almaya başladı son zamanlarda.ne işin var diye soruncada eften püften şeyler.kıyamıyorum yinede veriyorum.nişanlım yarım gün çalışıyor,gelecek hafta 2 ay tatile girecekler.ekderste bitiyor,özel ders zaten bitti.ek gelir yok 2 ay.hepsini düşününce iyice çıkmaza giriyorum işte..
Böyle kıyamıyorum falan dersen üzülen sen olursun. Bence çok fazla fedakarlık yapmışsın, ve nişanlın da hiç öyle mahcup biri gibi durmuyor yazdıklarından.. Bana çok samimi gelmiyor açıkcası, acele etme derim..

daha evlenmeden stres sıkıntı icine girmissin, adam gecmisindeki borclarla yıkıntılarla gelmis sana,keske hemen nisan yapmasaydın ama olmus ...bence oturup konusun bu borclar evlendikten sonra nasil odenecek neyle odenecek sıkıntı olacak mı ne dusunuyor, bunu konus bence

yanlıs anlama ama yakın zamanda buna benzer bir konu daha acıldı herseyi kız alıyordu erkek tarafı hiçbişi almıyordu düğünde yapmayacaklardı gelinlikte almıyorlardı cunku erkek 1 defa evlenmiş bosanmıs o yollardan gecti diye balayı parasını bile kız ödeyecekti burada herkes ayrıl diye yazdı kızda ayrılmıs esyaları rica edip iade etmişler aldıgı parayla araba aldı kendisine ve ayrıldı tabiki

sen bu kadar borcu sorun ediyorsun dogal cunku az değil ama nişanlın tanesi 500 milyonluk avizlere bakıyor eminim kendisi ödeyecek olsa bakmaz :olmaz: sen dolmusla giderken yemeginden bile fedakarlık ederken o arabayla işim var deyip gidiyor kusura bakma ama nişanlın seni kullanıyor gibi geldi bana bence bu düğün işini ertele cunku şimdiden maddiyat sorun olmus nişanlın borcum var diyecek buyuk ihtimal eve katkıda bulunmayacak nasılsa senin maasın var yapma derim üzülme

bugün babası rahatsızlanmış.yanına gitti sesi kötüydü.babası kalp hastası ve evvelki yaz hastalanmış.borçların birkısmıda bu hastalık yüzünden.aynı zamanda fıtık hastası.ameliyat diyorlar doktorlar sürekli ve istemiyordu şimdi olmak çünkü azda olsa riski vardı kalbinden dolayı.neden diye soruyordum ne nişanlım nede babsı birşey demiyordu bana.az önce nişanlımla konuşurken dediki ameliyatı eylülden sonra olayım diyormuş babası...sizin düğününüzü görmem lazım demiş,risk çok azda olsa bunu göze alamam demiş.bittim bunları duyunca,donakaldım.nişanlımın sesi titriyordu anlatırken.

önceki sayfalarda yazdın ise göremedim cok özür...ESKı NıSANLISINDAN nicin ayrılmış?? ve bu kadar borc varken evlenmek cok mantıklı değil..daha evlenmeden sinir ,stres almış seni..ki şu anda borcu ödemek mecburiyetin yok ..evlenince birde bu eklenecek..o zaman ne yapacaksın

sen vicdan yapma şimdi nişanlın hiç borcu varmış gibi durmuyor,çok rahat bu kadar rahatlık olduğu sürece bunlarda borç bitmez.:olmaz:sen vazgeç bu işten

eski nişanlısıyla sürekli tartışmaları varmış,ailesinden koparmaya çalışmış sanırım kız ve sürekli herşeyine müdahale ediyormuş ve tartışmaları bitmiyormuş hiç.nişanlım ayrılmış kendine inanmazdım ama başka şekillerde de öğrendim.bu farklı bir problem zaten.sürekli sorular sorup duruyorum ben,konuyu açmak için.bu önce anlatmak istemez ben ısrar edince anlatır anlatıncada ben sinirlenir kızarım neden anlatıyorsun diye... kıskançlık yaptığım bir gerçek yani.ve çok fazla araştırdım bildiklerimi çoğunu bildiğimi bilmiyor zaten kendisi.kızda öğretmen ve tayini memleketine çıktı gitti bile.nişanlım belki tayininin çıktığınıda bilmiyordur çünkü ben kendim öğrendim..böyle işte benzuzucum..

Bi çok arkadaşımız ayrıl yada iyi düşün ertele felan demiş ama ben onlara katılmıyorum. Siz evleneceksiniz arkadaşım ve söyledğine göre onu seviyorsun nişanlınında seni sevdiğinden eminsen ayrılığı kafandan çıkar. Şimdi burda seni kullanıyo felan demişler buna kimse karar veremez sonuçta nişanlını sen tanıyorsun seni kullanıp kullanmadığınıda sen anlayablirsin. Ortada bariz bi sorun var nişanlın büyük bi borcun altında çocugun zaten derdi başından aşkın babası rahatsız bi taraftanda onu düşünüyordur. Bide bu durumda sen bunları sorun yaparsan napsın o çocuk. Neticede siz evleneceksiniz ve nişanlınn aileside bişey yapmıycaz karışmayız demiyolarmış ellerine para geçince verecekler söylediklerine göre. Ayrıca sen bişeyler alıyorsan kimsenin özeline almıyorsun aldığın yada yaptığın herşey sonuçta kendin için , o masraflar ikinize yapılıyor. Yani şimdiden sen onu aldın ben bunu yaptım gibilerinde düşünülürse ilerde bunlar çok daha sorun yaratır. Bence elinden gelen fedakarlığı yap ve emin ol nişanlında durumu olsa oda yapardı. Siz bi yuva kuracaksınız ve 3 lira 5 lira nın yada senin paran benim paran muhabbetlerinin yapılmaması lazım. ınşallah doğru karar verir mutlu olursun

sana birsuru kisi ne yapman gerektigi konusunda cesitli fikirler sunmus...ama senin mesajlarina bakiyorum her mesajinda bir olay anlatiyorsun, babasi ameliyat olacakmis vs tamam da bu tur duygu somurulerinin senin gelecegini etkilememesi lazim bence once kendini dusunmelisin, herkes gormek ister evladinin evlendigini mutlu oldugunu zaten...bence sen evleneceksin zaten bu adamla yazim tarzindar n belli, fakir ama gururlu genc imaji yaratmissin kafanda turk filmi gibi anlatipduruyorsun..artik bi karar ver derim cok zaman gecmeden, sonra simdiye kadar aklın nerdeydi derler adama

gelincim,ben buraya dedimi anlattım çünkü bir derdim var köşesiydi.içimi dökmekti birazda amacım. olumlu yada olumsuz görüşlere elbette açığım.bekle diyen arkadaşların yada bekleme üstesinden gelirsiniz diyen arkadaşların fikirlerini elbette değerlendireceğim.ama sen sürekli azarlar şekilde birşeyler yazıyorsun. ben evlenmesem mi diye sormadım hiçbir zaman kimseye acaba erken mi diye düşündüm hep. ertelesem mi diye düşündüm.kafamda yarattığım fakir ama gururlu imajı değil ayrıca.karşımdaki nişanlım,canım.. böyle düşünmeseydim zaten nişanlım olmazdı değil mi... kimsenin zoruyla bu ilişkiye girmedim sonuçta.

_gelin_ arkadaşım gerçekten konu sahibini suçlayıcı mesajlar yazıyorsun.borcu var nişanlısının evet ama bu borç için nişanlısını terketse,yada ertelese sanki konu sahibi çok vicdansızmış gibi yazıyorsun,ama arkadaşımız haklı borç az bi borç değilki tabiki geleceğini,evliliğini düşünecek bu demek değilki bencillik niye olsun hatta arkadaşımız gereğinden fazla vicdan yapıyor.

Back
X