• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam cok karisik

Periiii93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
118
0
26
Almanya
merhaba. kadinlar kulübünü uzun zamandir takip ediyorum ama yeni üye oldum.
yorumlariniz banada cogu zaman cok yardimci oldu.
benimde bi derdim var sirf bu yüzden üye oldum umarim bana akil verebilirsiniz.

hemen konuya girim...
benim 5 senedir bi iliskim var her iliskikide oldugu gibi bizde cok zor zamanlar atlattik.
Benimle ciddi oldugunu söylüyor annemle konustum ama karsi cikiyor. Sevgilimi ve ailesini taniyor. istemiyorum diyor.
ben almanyada o türkiyede yasiyor 5 sene önce tanistik .
annemi ikna edemiyorum.Sevmiyor sevgilimi onunla olmama bile karsi cikiyor evlenmeyede asla izin vermez.
Bende aslinda suan evlenmeyi falan düsünmüyorum yasim kücük, 19 yasindayim ama annem ve ailem böyle davraninca cok kiziyorum artik onunla birlikte olmak istiyorum cünkü sadece internetten ve telefondan görüsebiliyoruz senede bikerede türkiyeye tatile gidiyoruz. Buda artik cok agir geliyo sevgilimi yanimda istiyorum. Sevgilim suan askerde daha 2 hafta oldu. Bana askerden geldiginde hemen kacalim diyor. kafam cok karisik onu cok seviyorum onunla olmak istiyorum ama ailemi nasil birakip giderim onu düsünüyorum. Bide ben almanyada dogdum büyüdüm orda yapabilirmiyim bilmiyorum.Ne yapacagimi gercekten bilmiyorum. Yardimci olun lütfen :-(

annenin bir bildiği mi var da karşı çıkıyor,durdur yere değildir elbet

sonuna kadar ikna etmeye çalış derim sevgilinde 20 yaşında olduğunu varsayarsak ikinizin yaşıda çok küçük , bak burada neler okuyorsun kimseye %100 güvenip ailene sırtını çevirme ,

Kaçarak evlenirsen bu sefer aileni yok saymış olursun...
Aileni ikna etmeye çalış.
Kaçarsan onların desteğine sırt çevirirsin.
Bu hataya düşme.
İnsanın ailesi tektir ama sevgili herzaman bulunur.

14 yaşından beri berabersiniz
Daha karakterinin tam oturmadığı yaşlar, şimdi bile 19 iken
Ben annen olsam bende istemem

Büyü, oku, çalış sonra evlen kızım derim
Ayrıca annenin neden istemediğini yazmamışsın ?

Kaçmak en son tercihin bile olmasın
Yarın birgün herkes yalan olur, ak dediğin kara çıkabilir
Bu durumda ailenin yüzüne bakabilecek durumda ol, telinle duvağınla evlen

Sanki 30 yaşındasın herşeyiniz tamam da
Annen izin vermiyor gibi kendini doldurmana gerek yok
Sevgilini iyi niyetli bulmadım, niye daha bi kere bile isteme yokken kaçmayı sokuyo senin de aklına

ailenizin istememe gerekçeleri sağlam demek ki sevgiliniz bile Allahın izni ile gelip seni isteyeyim dememiş.

en kolay olan kaçmayı dile getirmiş. ailenizin karsısına cıkmaya bile cesareti olmayan insan sizin yanınızda size hep destek olur mu?

bunu düşünmenizde fayda var.:31:

Ne kaçması arkadaşım? Önce askerden dönsün, ikiniz de ayaklarınızın üzerinde durabilecek duruma gelin. Sevgilini görmek istiyorsan üniversite eğitimine Türkiye'de devam etmeyi düşünebilirsin. Kaçmak gibi bir çocukluk yapma. Benim ailem de 6 yıllık sevgilime karşıydı ama iş güç sahibi olunca biz evleniyoruz dedik kimse karışamadı. Lütfen kaçma fikrini aklından çıkar...

anneler kızlarının iyiliğini ister, karşı çıkıyorsa vardır bi bildiği,
öyle kaçmayı falanda düşünme tatlım, evlilik zor birşey,heleki sen Almanyada büyümüş bir kızsın,
Türkiye ye uyum sürecin olacak, belki çok bunalıcaksın,yıpranacaksın,bunların hepsini düşün.
kaçarsan herşeyin güllük gülistanlık olacağını düşünme, asıl ozaman başlar bütün sorunlar.
Ailene sırt çevirme,çok pişman olursun.

Kaçarak evlenen ve mutsuz olan o kadar insan var...
Aile rızasını almadan yapılan işten hayır gelmez arkadaşım..

canımm sakın kaçmayı düşünme.... bak 2 yıl sonra fikirlerin nasılda değişecek, düşüncelerin , şuan sana mantıklı gelen şeyler 1 kaç yıl sonra mantıksız gelmeye başlayacak oyuzden sakın öyle bı hata yapma.:50:

ailenizin istememe gerekçeleri sağlam demek ki sevgiliniz bile Allahın izni ile gelip seni isteyeyim dememiş.

en kolay olan kaçmayı dile getirmiş. ailenizin karsısına cıkmaya bile cesareti olmayan insan sizin yanınızda size hep destek olur mu?

bunu düşünmenizde fayda var.:31:

anneme bu durumu anlattigimda cok sert tepki Verdi asla izin vermiyecegini soyledi . ordayken sevgilim konusacakti ama dinlemek bile istemedi annem .

Bi Arkadas neden istemedigini aciklarmisin dedi . Eskiden cok hatalari oldu . Cok capkin biriydi cok iliskileri oldu . Annem bunu cevreden duydu tabiki :( . asla izin vermiyecegini soyledi . Bidahada bu konuyu acmami soyledi . Cok seviyorum onu vazgecmek istemiyorum . Yasinda kücük biliyorum :(

canımm sakın kaçmayı düşünme.... bak 2 yıl sonra fikirlerin nasılda değişecek, düşüncelerin , şuan sana mantıklı gelen şeyler 1 kaç yıl sonra mantıksız gelmeye başlayacak oyuzden sakın öyle bı hata yapma.:50:

Kafam gercekten cok karisik onu cok seviyorum . Ondan uzak oldugum icin cok mutsuzum
5 senedir sürüyo dayanacak gibi degil artik :(
Sadece mutlu olmak istiyorum

19 yaş için çok normal bir durum bu :) Hepimiz 19 yaşında olduk ve benzer durumlar yaşadık. Özellikle aile karşı çıkınca iş daha da tatlı bir hal alıyor. Yasaklar malum her zaman tatlı gelmiştir onları çiğnemek. :) Şuan yapılması gereken şey zamanın ne getireceğini görmek. Aceleye lüzum yok ki, nasılsa o asker sen başka ülkede.. Bekle bakalım zaman ne getirecek. Belki 1 ay sonra belki asker dönüşü herşey şuan olduğundan daha farklı bir hal alacak. Belki kendin istemeyeceksin. Neden şuanda hem kırılıp hemde annenle tartışmaya giriyorsun. Öyle tatlı yaşlardasın ki heran hata yapabilirsin. Kaçmak ise bu hataların belki de en yanlışı.. Durum değerlendirmesi yapmalısın.

Kaçarak evlenirsen bu sefer aileni yok saymış olursun...
Aileni ikna etmeye çalış.
Kaçarsan onların desteğine sırt çevirirsin.
Bu hataya düşme.
İnsanın ailesi tektir ama sevgili herzaman bulunur.

Bende bundan korkuyorum iste asla sirt cevirmek istemiyorum ama boyle ondan uzak olmayada dayanamiyorum artik :(

19 yaş için çok normal bir durum bu :) Hepimiz 19 yaşında olduk ve benzer durumlar yaşadık. Özellikle aile karşı çıkınca iş daha da tatlı bir hal alıyor. Yasaklar malum her zaman tatlı gelmiştir onları çiğnemek. :) Şuan yapılması gereken şey zamanın ne getireceğini görmek. Aceleye lüzum yok ki, nasılsa o asker sen başka ülkede.. Bekle bakalım zaman ne getirecek. Belki 1 ay sonra belki asker dönüşü herşey şuan olduğundan daha farklı bir hal alacak. Belki kendin istemeyeceksin. Neden şuanda hem kırılıp hemde annenle tartışmaya giriyorsun. Öyle tatlı yaşlardasın ki heran hata yapabilirsin. Kaçmak ise bu hataların belki de en yanlışı.. Durum değerlendirmesi yapmalısın.

haklisin aslinda . Ama etrafimdakileri gördügümde arkadaslarimi falan aileleri cok anlayisli . istedikleri gibi hayatlarini yasiyorlar Bense sadece hayal Kurmaktayim . :( bu durum cok üzüyo beni

Kafam gercekten cok karisik onu cok seviyorum . Ondan uzak oldugum icin cok mutsuzum
5 senedir sürüyo dayanacak gibi degil artik :(
Sadece mutlu olmak istiyorum

canımmm vazgeç demıyorum kı sana hem askerdeymış zaten bi işini bulsun geldikten sonra bi görrüşüün insan sevdiğinden ayrı heralde mutsuız olur canım benımmm böyle olumsuzluklar olunca dahada dayanılmayacak hal alıyomuş gibi geliyo ama sabırlı ol ccanım zararlı çıkmazsın

Sevgilin niyetinde ciddi olsaydı gerçekten ve seni düşünseydi,kaçalım demezdi...Olgun bir erkek,yaşının biraz daha büyümesini bekleyip,gerekli şartlar yerine gelene kadar ailene kendini ispatlamaya çalışırdı...

Hiçbir aklı başında insan sanmıyorum ki,,sevdiği insanın başını öne eğdirsin,hemde ailesine karşı,seni bu zamana kadar binbir emekle büyütüp yetiştiren,haklarını asla ödeyemeyeceğin insanlara karşı...

Kaçalım dediği an,cevabını vermen gerekiyordu.

Diğer bir mesele,yaşın çok küçük...Bekle bakalım,aradan birkaç yıl geçsin,sevdiğinden ve sevgilinden hala eminsen,sana gerçekten bağlıysa zaten bırakmaz seni...Yaşın büyüdükçe daha iyi anlayacaksın bazı şeyleri.

Ve en önemlisi,anneni üzme bir erkek için.Anneler istemiyorsa vardır bildiği,Emin ol o senin göremediğin neleri görüyordur,yabana atma anneciğinin sözlerini...

14 yaşından beri berabersiniz
Daha karakterinin tam oturmadığı yaşlar, şimdi bile 19 iken
Ben annen olsam bende istemem

Büyü, oku, çalış sonra evlen kızım derim
Ayrıca annenin neden istemediğini yazmamışsın ?

Kaçmak en son tercihin bile olmasın
Yarın birgün herkes yalan olur, ak dediğin kara çıkabilir
Bu durumda ailenin yüzüne bakabilecek durumda ol, telinle duvağınla evlen

Sanki 30 yaşındasın herşeyiniz tamam da
Annen izin vermiyor gibi kendini doldurmana gerek yok
Sevgilini iyi niyetli bulmadım, niye daha bi kere bile isteme yokken kaçmayı sokuyo senin de

. Eskiden cok hatalari oldu . Cok capkin biriydi cok iliskileri oldu . Annem bunu cevreden duydu tabiki :( . asla izin vermiyecegini soyledi . Bidahada bu konuyu acmami soyledi . Cok seviyorum onu vazgecmek istemiyorum . Yasinda kücük biliyorum :(

emin ol bikaç yıl sonra kendine dönüp baktığında o kadar değişmiş görüceksin ki

sevgilinde aynı şekilde askerliğini yapsın, işine başlasın derken onunda değiştiğini görüceksin,

herşey yerli yerine otursun ondan sonra etraflıca konuşup aileni ikna edersiniz elbet ,

ayrıca sen 5 yıldır birlikteysen bu adamla 14 yaşındaydın başladığında sevgilin kaç yaşındaki senden büyük olsa gerek yoksa aynı yaştaysanız annen sevgilinin 13 yaşındaki kız arkadaşlarından bahsetmiyordur heralde diymi

Back
X