Kafam çok karışık :((

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Selam kızlar.Çok karmaşık duygular içerisindeyim.4 senelik bir ilişkim var.Özellikle son sene iyice monotonlaştı sanki bu ilişki.Ayrı şehirlerdeyiz.Üniversite son senedeyim.Okul bitince evlilik hayalleri var haliyle.Ama benim şimdiden kaygılarım başladı.Sanki iş ciddileştikçe ondan soğuyor gibiyim.Korkuyorum yanlış bir seçim yapmaktan.Bu benim hayatıma mal olabilecek bir karar olacak çünkü.İyi karar vermeliyim.Sanki eskisi kadar sevmiyor gibi hissediyorum bu aralar.Ama onunla bir hafta konuşmasam içimde bir boşluk oluşuyor ve onu çok özlüyorum.Alışkanlık mı değil mi onu da çözemedim.Bir de benim erkek arkadaşlarım var normal anlamda.Sürekli konuştuğum.Çocukluktan beri falan.Bazen sevgilimden göremediğim ilgiyi onlardan görüyorum.Ne bileyim acaba bu durumlar mı böyle düşünmeme neden oluyor.Sizce nasıl bir doğru karar verebilirim.Neler yapmam gerekir.Bu konuda konuşmalı mıyım?? Yardımlarınızı bekliyorum.(birazda aile yapısından çekiniyorum açıkcası,kendisi doğulu gelenek-kültür farkı var biraz:bu durumu da göz önünde bulundurmalı mıyım??)

Merhaba,

Yaşım sizden büyük ve ben gençlerin evlilik kararını sadece heyecana,aşka,duygulara....göre vermesini doğru bulmuyorum.Eğer aileniz ile uzun uzun düşünüp,araştırdıktan sonra size uygunsa evlenmelisiniz diye düşünenlerdenim.Ama siz sanırım eşiniz olacak kişinin ,en çok özlediğiniz ve size en çok ilgi gösteren erkek olmasını önemsiyorsunuz.Bu durumda kafanız karışmasın.Bir hafta içinde özlediğinize göre o kriter tamam.Kendisinden daha çok ilgi talep edin eğer karşılık veriyorsa o da tamam.

Talep ettiğimde değilde aslında etmediğim zaman ilgi gösteriyor.Dile getirdiğim zaman onun eksik yönü olduğunu düşünerek biraz alınıyor sanırsam.Bir bakıyorum odun,bir bakıyorum aşık gibi.Bir sorun olduğunda kendisi suçlu olduğunda özür dilemez.Daha çok o konuyu kapatıp devam etmeyi seviyor. Ben ise tam tersi.Özür dilerim bir suçum olduğunda ama o bunu etmeyince bana garip geliyor.İlerde diyorum evlensek sorun yaşasam benden hiç özür dilemeyecek diye düşünmeden edemiyorum.Kafam baya karışık.

Bence herşeyden önce kültür farkını göz önünde bulundurmalısınız.Bugün değil ama yarın işler ciddiye binince aileler tanışınca aradaki anlaşmazlık ve de farklılıklardan dolayı en çok siz zarar görürsünüz.Erkek arkadaşınızın o zaman sizin arkanızda duracağına size destek olacağına emin olmadan bi adım atmayın lütfen.Burda eşlerini sevgililerini ailesine karşı koruyamayan erkekler yüzünden açılan yüzlerce konu kırılan yıpranan yüzlerce bayan var.Her kararınızda Allah yardımcınız olsun

Canım benden başka farklı yorumlarda olacaktır sana yardımcı olacak.

Benim düşünceme göre: Eğer bir sorun olduğunda bunu sakince konuşabiliyorsanız ve o hatasını anlayıp tekrar etmiyorsa harika.Özür dilemese de olur.Birde şöyle düşün hemen özür dileyen ama ilk fırsatta aynı hatayı tekrarlayan biri seni mutlu eder mi?

Eksik yönlerinden alınması,özür dilememesi demek ki hatasız görünmek istiyor diye düşündürüyor.Bu tip insanlar hep kendini haklı çıkarmaya çalışır.Hatasını kabul etmez.

Senin arkadaşın özür dilemese de hatalarını anlayabilen ve tekrarlamayan biri mi?

Evet çok haklısınız,şimdiye kadar pek bir sorun görmedim.Ailesi beni biliyor.Dediğine göre sevmişler de.Ne zaman gidip tanışıyoruz bile demişler.Hatta okulunu bitirsin öyle olsun demişler.Ama dediğiniz gibi ilerde evlenince nasıl olurlar bilemem.Belki çok iyiler ama yine de insan bilemiyor işte.Teşekkür ederim.

Tabiki de sürekli özür dileyen biri olsun da istemem.Dediğiniz gibi öyle biri cnm.Hani özür dilemez ama hatasını anlar sadece belli etmek istemez.

Son düzenleme:
canım benim koca bi 4 yıl geçirmişsiniz maalesefki ister istemez ilişkiler monotonlaşıyor bizde sizin gibiydik 5. yılımız doluyorken ayrılmak istediğimi söyledim çünkü ilgisiz olmaya başlamıştı onunda bu ilişkiden soğuduğunu hissetmiştim çünkü ben. bir gün annesinin yanındayken söyledim bu ilişki bitsin bu şekilde yürümüyo diye ondan da hiç beklemediğim bi performans gördüm o anda "hemen gidip isteyeceksiniz bu kızı bana ben kaybetmek istemiyorum" dedi ve 1-2 ay içinde isteme oldu yani ayrılacakken birden nişanlanmış olduk o yüzden uzun ilişkiler de bu dönemler oluyor canım eğer ki şuana kadar kültür çatışması yaşamadıysan bundan sonra da yaşayacağını sanmıyorum sonuçta az çok biliyorsundur nasıl davranıp davranmayacağını değil mi? bu zmanda doğru insanı bulmak zor canım eğerki sadakatine inanıyorsan ve sana huzur veren biriyse bence gerisi boş canım ahh keşke aşk her daim taze dursaa ama durmuyor işte napcann

Çok güzel yazmışsınız,evet o konuda sorun yaşamadım ama ailesinin içine girmediğim için şuan bilemem.Umarım ilerde de yaşamam.Önemli olan karşılıklı sevgi-saygı bitmesin yeter.

Ben 4 yıllık bir ilişkide ailelerin tanışmamasını anlamakta zorlanıyorum ve eğer doğru anladıysam henüz siz bile arkadaşınızın ailesi ile yüz-yüze görüşmemişsiniz.Bence artık aileler tanışmalı ve nişan yapılmalı.Eğer kültür farkı..vb konularda sorun çıkacaksa bu aşamada anlaşılmalı.Bence siz duygusal kısmı artık aşıp evlilik adımını atmalısınız yoksa yıllar geçtikçe elbette heyecanlar azalacak yoksa kalp kronik heyecana nasıl dayansın?

Benim ailem bilmiyor bir tek.Çünkü korkuyorum,doğululara karşı babam biraz katıdır.Onun ailesi beni biliyor.Ayrı şehir olunca tanışamadım bir türlü.Bir de şöyle bir durum var 1 gün konuşmasam bunalıyorum deliriyorum sanki,ama bir taraftan da ayrılsam nasıl olur diyorum aklıma güzel anılar geliyor,ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.Dua ediyorum sürekli nasip neyse o olsun diye.İki arada bir derde kaldım resmen.Bazen ilgisizliği geliyor aklıma,bazen de diyorum yanımdayken o kadar iyi ki ne dersem yapıyor diyorum.Acaba uzaklık girince mi böyle duygulara kapılıyorum diyorum.Geleceğim için bu kararın önemli olduğunu düşünüyorum.Ama hala düşünüp duruyorum.

Son düzenleme:

Canım bence geleceğin için en ama en önemli kararlardan biri bu.Hatta bence en önemlisi.Kimin ile evleneceğin.
Dört yıl olmuştu değil mi?Karar vermek için çok uzun bir süre.
Bu kadar kararsızken evlenmeyi düşünemezsin o zaman neden yıllarını veriyorsun?
Baban , arkadaşın doğulu diye tavır alırsa onu savunabilecek misin?Babanı ikna edebilecek misin?
Sen daha kendin bu ilşkiye inanmıyorken bunu yapabilir misin?

Hayatım bir gün konuşmayınca bunalmak,delirmek senin bulunduğun ortamda mutlu olmadığını düşündürüyor.Kendine yetemezsen bu ilşkiyi tüketirsin.Dikkat!

Sanırım senin ilgiye ihtiyacın var.

Bak bence önce sen kendine şunu sor:"Ben kendimi nasıl mutlu edebilirim?"Onun seni aramadığı bir günün sonunda eğer kendini mutlu hissedebiliyorsan bu aşama tamamdır.

Sonraki aşama o senin evleneceğin erkek mi?
Ahlakı nasıl?
Sorumluluk sahibi biri mi?
İlerde hasta olsa hala onu ister misin?
Sen hasta olsan o sana bakar mı?
Sorunlar karşısında sakin mi?
Hatalarını anlayabilen biri mi?.......

Bu ve benzeri birçok soruya sen yanıt verip evet ben onun ile bir ömür geçirebilirim dedikten sonra üçüncü aşama var.

Ailelerle tanışmak ve olası sorunları birlikte gögüslemek.

Ama sen bu kadar karasız olursan ve sadece duygusal kısımda takılırsan nasıl ilerleyeceksiniz?

Ben yaşça büyük olduğum için açıkça yazdım bana kızma emi,büyükler gençlerin iyiliğini ister

Son düzenleme:
bence evlenmek için sadece sevmek yeterli değil.içine sinmiyorsa,bu tarz düşüncelere girdiysen ani kararlar verme.herşey zamanı gelince olur elbet.kültür farkını göz ardı etme.ayrıca evlilik için yaşınız küçük sanırım.sonra pişman olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…