KAFAM ÇOK KARIŞIK

birbirbiricik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
13
4
1
32
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aklıma takılan bazı sorunlar var ve sizlere danışmak istedim.

24 yaşımdayım. 6 yıllık erkek arkadaşımla bu kasım ayında sözlendik. Ancak, bu zamana kadar evlenmeyi çok isterken, söz günüm yaklaşınca evlilikten korkmaya ve uzaklaşmaya başladım. Özellikle de çevremde ki mutsuz evlilikleri gördükçe, ve "evlenince görürsün" "şimdi bunlar senin iyi günlerin" vs. cümlelerini duydukça evlilikten ister istemez soğudum. Kendim zaten biliyorum her evlilik dört dörtlük olmaz mutlaka sorunlar yaşanır. Ama bu denli kötü yorumlar duydukça düşüncelerim değişmeye başladı. Hatta bu yaz evlenecektik, ben işimi bahane ederek seneye erteledim. Gerçi bu konuda ki kararımı olumlu buluyorum. Çünkü işim olmadan evlenmek istemiyorum. Öğretmenin ve kpss ye hazırlanıyorum.

Bir diğer sorunum ise, yaşayacağımız yer... Nişanlımda üniversite mezunu ve aile işlerini devam ettirmeye karar verdi. Bu arada ikimiz de aynı memleketliyiz. Yani evlendikten sonra ailelerimizle aynı ilçede yaşayacağız. Ancak ben orada yaşamak istemiyorum. Sizde bilirsiniz ki üniversite okumaya büyük bir şehire gidilince küçük yerde çok yaşanılmak istenmez. Orayı seviyorum, orda doğup büyüdüm, ancak 12 bin nüfuslu bir yer hiç bir olanağı yok çıkıp dolaşılcak hiç bir yeri yok. Küçüklüğümü sırf küçük yerde yaşadığım için baskı içinde yaşadım ve halkı acayip dedikoducu. Ayrıca eğitim için - dersane vs.- sürekli il merkezine gitmek zorunda kaldım. İleride kendi çocuklarımın o şartlarda yaşamasını istemiyorum. Hele ki atanamazsam orada sürekli evde kendimi düşünemiyorum. Özel olarak kendi alanımla ilgili girebileceğim hiç bir iş sahası da yok. Kendim şuan ildeyim, dersane nedeniyle ve buraya çok alıştım - ayrıca bulunduğum il orta büyüklükte ve pahalı bir il değil-

Nişanlımda orada yeni iş yeri kurdu ve ona buraya gel diyemem. Ama ben kendimi ömür boyu orada yaşarken düşünemiyorum. Kendi ailemde yakında, ile taşınacaklar ve onlarda olmayacak. Şimdi diyebilirsiniz, seversen katlanırsın diye, ama şuan mesele gerçekten o değil. Aynı zamanda, nişanlım aile işini yapacak diye de içim hiç rahat değil sürekli bir arada olacağımız için, evler ayrı olacak ama kese bir yerde olacak.
Lütfen bana bir akıl verin.

Evlenmeden cikabilecek sorunlari gormen cok guzel ayni kese gibi.Atanirsan nisanlin yanina gelicekse buyuk bir sehire tasinmak istedigindede gelebilir diye dusunuyorum ama maddi acidan maasli istense kendi isi hernekadar riskli olsada cok farkli.Nisanlinin fikri yokmu bu konuda konusmadinmi hic.

Evlenmeden cikabilecek sorunlari gormen cok guzel ayni kese gibi.Atanirsan nisanlin yanina gelicekse buyuk bir sehire tasinmak istedigindede gelebilir diye dusunuyorum ama maddi acidan maasli istense kendi isi hernekadar riskli olsada cok farkli.Nisanlinin fikri yokmu bu konuda konusmadinmi hic.
Eğer atanırsan direkt gitmezsin diyor zaten. Ama o konuda onu kesinlikle dinlemem. Kendi işimi bırakıp nasıl geleyim yanına diyor. Bu konuda ki düşüncesi bu yani. Nişanlımla nedense bu konuları hiç konuşamıyoruz. Geçende altlı üstlü oturmayı kesinlikle istemediğimi söyledim ve kavga ettik. Konuyu ailemde biliyordu ardından kayınpederim babama tamam ayrı ev yaparız onlara demiş. O şekilde kapandı ama nişanlımdan hiç bir ses çıkmadı . Yani bu konuları neredeyse hiç konuşmuyor benimle

Bence endişelenmekte çok haklısınız.
Nerede yaşamak istediğiniz, oradan ayrılıp ayrılamayacağınız, kiminle yaşamak istediğiniz kadar önemli.
Ayrıca bu durumda erkek arkadaşınızın ailesine göbekten bağlı kalacaksınız.
Kendi isteklerinizden fedakarlık etmeye hazır olup olmadığınızı düşünmenizi tavsiye ederim.
Belki erkek arkadaşınız istediğiniz ilde bir şube açabilir. İşin ne olduğunu bilmiyorum elbette. Ancak bence gelecekten beklentileriniz hakkında dürüst ve yapıcı bir konuşma yapmalısınız.

Evlilik doğru insanla doğru koşullarda yapıldığında hayatta yaşayabileceğin en güzel şeylerden biri
Sözlünüz doğru insan olsada koşullar doğru değil ve ne güzelki bunun farkındasınız
Bile bile lades demeyin
Koşulları değiştirin

Eğer atanırsan direkt gitmezsin diyor zaten. Ama o konuda onu kesinlikle dinlemem. Kendi işimi bırakıp nasıl geleyim yanına diyor. Bu konuda ki düşüncesi bu yani. Nişanlımla nedense bu konuları hiç konuşamıyoruz. Geçende altlı üstlü oturmayı kesinlikle istemediğimi söyledim ve kavga ettik. Konuyu ailemde biliyordu ardından kayınpederim babama tamam ayrı ev yaparız onlara demiş. O şekilde kapandı ama nişanlımdan hiç bir ses çıkmadı . Yani bu konuları neredeyse hiç konuşmuyor benimle
Hayallerinize bile ortak degil nisanliniz ne desem bilemedim

Bende endişelenmekte çok haklısınız.
Nerede yaşamak istediğiniz, oradan ayrılıp ayrılamayacağınız, kiminle yaşamak istediğiniz kadar önemli.
Ayrıca bu durumda erkek arkadaşınızın ailesine göbekten bağlı kalacaksınız.
Kendi isteklerinizden fedakarlık etmeye hazır olup olmadığınızı düşünmenizi tavsiye ederim.
Belki erkek arkadaşınız istediğiniz ilde bir şube açabilir. İşin ne olduğunu bilmiyorum elbette. Ancak bence gelecekten beklentileriniz hakkında dürüst ve yapıcı bir konuşma yapmalısınız.
Açma ihtimali yüksek inşaat sektöründe, ayrıca çevresi ve imkanları da var, ama bu konuları ben ne kadar üstelesem bile kesinlikle konuşmuyor. Bu belirsizlik mahvedicek beni.

Açma ihtimali yüksek inşaat sektöründe, ayrıca çevresi ve imkanları da var, ama bu konuları ben ne kadar üstelesem bile kesinlikle konuşmuyor. Bu belirsizlik mahvedicek beni.
Sonraki mesajlarınızı okuduktan sonra partnerinizin uyumsuz, dikbaşlı ve kendi istediğini direten, sizi görmezden gelen biri olduğuna karar verdim.
Taviz vermeyin, boşa mı okudunuz?

Bence sen hiç yaklaşma. Ataman yapılsın veya istediğin şehirde bir işe gir o Zaman anlaşılır neyin Nasıl olacağı.

Sorunlarini onceden görüyorsun iste bunlar az buz seyler degil. Hele kese bir olayi tanidigim kim varsa sorunlu bir is. Bazi seyleri degistiremezsin ama mutlu olamayacagini dusunuyosan ve oyle olursa cok pismanlik duyarsin. Biliyodum boyle olacağını dersin hep. Insallah senin dusundugun gibi olmaz hicbirsey cok mutlu olursun. Altu ustu oturmayi hele hic dusunme. 1 sokak arkada ol ama ayni binada olma derim

Aynen ataman yapilana kadar evlenme sonucta sen ogretmensin o kadar oku kpss calis et birde kocaya uyum saglamaya calis oh ne ala.

Düşünceleriniz de çok haklısınız bence en ince ayrıntısına kadar isteklerinizi soylemelisiniz

Back
X