kafam çok karışıyor...ne yapmalıyım?

ESTER

gül
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
17
0
86
Ankara
4 senelik evliyim bebek istiyorum 1,5 aydır doktora gidiyordum kan tahlili filan hepsi normal çıktı ama doktorum aşılama dedi düzensiz yumurtlama varmış bende(?)adetimin 2. gününde (yumurta geliştiricisiymiş ) iğne yaptırtmam için ilaçlarımı getirtti doktorum. hatta ilaçlar için nakit 500 tl vermem gerektiğini söyledi sekreterlik, yanımda nakit olmadığını fakat pazartesi getirebileceğimi söyledim(hatta devlet memuruyum bunu devlet karşılamıyor mu diyecektim yapamadım:)toplamda 1300 tl fiyat çıkardılar hadi fiyatını geçiyorum ama bu beni ilk etapta çok korkuttu aşılama için mutlaka bu iğnelerden olmam gerekiyor mu? bilmiyorumkismile

mrb öncelikle, bende 2 defa aşılama yaptırdım korkulacak bişey yok, 10 dk gibi sürüyor,yarım saat falan yatıyosun, garanti olsun diye.Ben ilk önce klomen,çatlatma iğnesi ve spontan ilişki ile başladım 3 defa denedik olmadı, yine klomenle yumurta geliştirme ve aşılama yaptırdım 2 defa yine olmadı ama bende yumurtlama falan oluyodu sonra farkettik ki doktorumla beraber sorun endometriozismiş, ameliyat oldum bu ayda tedavi falan olmadık, bekliyorum. Kısacası eğer doktoruna güveniyorsan dediklerini dene,klomen ucuz bir ilaç,iğneleri kullunmadığım için bilemiyorum ama çatlatma iğnelerini de 3 yıllık ve üzeri evliliklerde devlet karşılıyormuş ancak bu kadar yardımcı olabilirim ama aşılama korkulacak bişey değil doktorun yönlendirir.

ama aşılamada klomenle yumurta uyarılabiliyor değil mi? korktuğum için yaptırmadım aşılamayı...kendimde tam olarak ne olduğunu bilmediğimde aşikar şimdiye kadar 2 dr a gittim ilk dr uma neyim var diye sorduğumda %10 bizim bilmediğimiz nedenlerden dedi 2. ise yumurtlama düzensizliği diyip aşılamaya geçmek istedi ben vaz geçince beni arayarak aşılama yapmasakta olur eşinle gel karar verelim dedi tedavimize dedi daha çok ürktüm...amaç para mıydı diye düşünmedim değil çünkü bizim ülkemizde artık her şeye para gözüyle bakılıyor...sorun para değil ama umutlarımı kaybetmekten korkuyorum yeşilmandalinacım bu arada beni cevaplandırdığın için çok teşekkür ediyorum inan çok sevindirdin beni allah tez zamanda bebeğimi ve bebğini kucağımıza almamızı kısmet eder inşallah

Back
X