• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-Kafam çorba gibi...-

inanc konusunu halledersen gerisi corap sokugu gibi gelir zaten...Ailenin seni musluman sanarak hayir demesi cok normal...İlk basta duyduklarinda musluman olmadigini ters tepki vermeleri de normal..Ama sen once din ini kabul ettireceksin sonra sevdigin adami..tabi duyunca seni kabulederlerse :) Saka bi yana su an ki dinine kalpten inaniyorsan bunu soyleme cesaretin de zaten olur..Allah Yardimcin olsun dogru yolu buldursun kardesim..

Teşekkürler zaman ayırdığınız için :))

:) Dine inanmayan birine İlk defa Allah yardimcin olsun diyorum..kusura bakma yazdiktan sonra okudum..Ama benim inancima gore sana dua etmekten baska birsey gelmiyor icimden..Gercekten cok uzuldum..İyigeceler

ailene müslüman olmadığını söylersen sanırım seni evlatlıktan rededebilirler.o kişiyle evlenince zaten din farklılığı olmadığından sıkıntı çekmeyeceksin.ailen müslüman olmadığını bilse zaten evlenmene karşı çıkmaz

ailen haksiz degil canim kolay bisi degil onlar icin yani soyle ikna et diyemem cunku dinen de evliliginiz uygun degil sayet damat adayi musluman olursa vaziyet degisir :-)

Valla ben hiç saygı duymuyorum. Ne diyo arkadaş liseden beri dinlere inanmıyormuş fikirleri o yöndeymiş. Arkadaş lise zamanı sen kaç tane din araştırdın kaçının kitabını okudun kaç tane o dinlere mensup adam gördün. Ben okuyan araştıran adama saygı duyarım. Burda gelip işte tam ergen zamanlarımda 16-17 yaşımda bu kararı aldım diyene değil. Tabii arkadaş araştırdım falan diyecek şimdi ama şimdiden hiç sanmıyorum. Burda konu başka dine geçmek veya dinsiz olmak da değil. Konu işkembeden sallamak.

:) Dine inanmayan birine İlk defa Allah yardimcin olsun diyorum..kusura bakma yazdiktan sonra okudum..Ama benim inancima gore sana dua etmekten baska birsey gelmiyor icimden..Gercekten cok uzuldum..İyigeceler

Yoo sonuçta iyi bir dilek , iyi bir temenni senin nezninde.Bir sorun yok yani , teşekkürler.

ailene müslüman olmadığını söylersen sanırım seni evlatlıktan rededebilirler.o kişiyle evlenince zaten din farklılığı olmadığından sıkıntı çekmeyeceksin.ailen müslüman olmadığını bilse zaten evlenmene karşı çıkmaz

Şöyle ki müslüman olmadığımı bilseler beni ''yanlış yoldan çevirme'' mantığı ile hareket edecekler.Sebebini ya da fikirlermi dinlemezler.O açıdan evliliğe yine sıcak bakmazlar gibi geliyor.Tabii yüzde yüzbilemiyorum yine de.Teşekkür ederim :)

pardon arkadas musluman degilmis zaten sozlerimi geri aliyorum allah ailenin sinavini vermis zaten :-) tabiki tum dinlere ve secimlere saygi

Öyle düşünüyorsunuz tabii inancınıza göre bir şey diyemem :-)Ki zaten dediğiniz gibi her türlü fikre , tercihe ve inanışa saygı önemli.Ben zaten dinsel bir mevzuda fikir almak içinde gelmedim yani.Kabul etmelerinin bir imkanı var mıdır diye kafa yorarken geldim buraya.Teşekkürler yine de :)

Valla ben hiç saygı duymuyorum. Ne diyo arkadaş liseden beri dinlere inanmıyormuş fikirleri o yöndeymiş. Arkadaş lise zamanı sen kaç tane din araştırdın kaçının kitabını okudun kaç tane o dinlere mensup adam gördün. Ben okuyan araştıran adama saygı duyarım. Burda gelip işte tam ergen zamanlarımda 16-17 yaşımda bu kararı aldım diyene değil. Tabii arkadaş araştırdım falan diyecek şimdi ama şimdiden hiç sanmıyorum. Burda konu başka dine geçmek veya dinsiz olmak da değil. Konu işkembeden sallamak.

Ben burada inanç kapıştırmaya gelmedim öncelikle.Durumumu açıkladım sorulunca.Ayrıyeten araştımadığıma , bilmediğime çok önyargılı bir şekilde karar vermişsiniz.Belki can sıkıntısından , farklı olma çabasından böyle bir tercihim olduğunu düşündünüz bilemiyorum ama tanışmıyoruz sonuçta.Yani bilemezsiniz bunları.Ama içiniz rahat edecekse söyleyim ilkokuldan itibaren bana yeterli gelecek cevapları alamazdım din hakkında.Din öğretmenleri , ailem vs tabii ki anlatıyordu ama mantıksız gelen şeyler oluyordu.Misal çok çocuksu bir bakış açısıyla söyleyim ; iyi bir insan olmasına rağmen cennete gidemeyecekler olduğunu düşünerek üzülüyordum.Tabii dediğim gibi o kadar küçük bir yaşta reddetme vs. olmadı.Ortaokulda açıp okumaya başladım kendi çabımda.Ama yeterli değildi.Lisede merakım arttıkça şekillendi.Artık inanmadığımdan emin olduğumdaysa 16 yaşındaydım.En özet haliyle bunun yeteceğini düşünüyorum.

kendi hikayeme cok cok benzettim. benim ailem de karsiydi, ta ki esimle tanisana kadar. 180 derece degisti herkes. tanistirin derim en kisa zamanda. bilinmeyen hep cok korkutur insanlari. hem sizinkinin turkcesi de vardir, benimkinde o da yoktu!! ayrica fransizlar ailelerine duskun olur ve cok cocuk severler ;)

Aslında inanç yarıştırması yapmadım. Siz dinlere inanmıyorum diye çoğul konuştuğunuz için bütün dinleri araştırıp böyle bişey söylenmeli dedim sadece Bizimkini değil. 16 yaşına kadar da bi insanın böyle kapsamlı şeylerle uğraşabileceğini düşünmedim belki önyargı gerçekten ama bunu yapan insan ne bileyim ya çok azdır ya hiç yoktur gibime geliyor hala. Yoksa ben kimsenin inancını sorgulamam haddime değiş zaten
Benim demek istediğim dinden tamamen bağımsız ni şeydi. Her konu için geçerli bişey.

kendi hikayeme cok cok benzettim. benim ailem de karsiydi, ta ki esimle tanisana kadar. 180 derece degisti herkes. tanistirin derim en kisa zamanda. bilinmeyen hep cok korkutur insanlari. hem sizinkinin turkcesi de vardir, benimkinde o da yoktu!! ayrica fransizlar ailelerine duskun olur ve cok cocuk severler :KK66:

Ne güzel ya sonunda onlarda ikna olmuş:KK49: Türkçesi de var konuşuyor böyle çat pat aksanlı bir şekilde :KK48: Umarım benimkide böyle olur da buzlar erir.Çok teşekkürler umutlandırdınız ya :)

Aslında inanç yarıştırması yapmadım. Siz dinlere inanmıyorum diye çoğul konuştuğunuz için bütün dinleri araştırıp böyle bişey söylenmeli dedim sadece Bizimkini değil. 16 yaşına kadar da bi insanın böyle kapsamlı şeylerle uğraşabileceğini düşünmedim belki önyargı gerçekten ama bunu yapan insan ne bileyim ya çok azdır ya hiç yoktur gibime geliyor hala. Yoksa ben kimsenin inancını sorgulamam haddime değiş zaten
Benim demek istediğim dinden tamamen bağımsız ni şeydi. Her konu için geçerli bişey.

Siz yaptınız diye söylememiştim.Ben o niyetle gelmedim onu belirtmek istedim.Sonuçta herkesin belli fikri ve inancı var.Saygı duyduktan sonra bir sorunda olmaz konuşulur ,tartışılır.Sadece emin olmanız dikkatimi çekti belirtmek istedim.Yanlış anlaşılmaya gerek yok.Hem insani şeyler bunlar.Sorun yok yani.

son yorumları okuyunca aklıma bişey geldi keşke dinini ırkını söylemeden önce bi şekilde tanıştırsaydınız.
sonra söylediğinizde belki daha ılımlı olurlardı.

son yorumları okuyunca aklıma bişey geldi keşke dinini ırkını söylemeden önce bi şekilde tanıştırsaydınız.
sonra söylediğinizde belki daha ılımlı olurlardı.

Böylesi hiç aklıma gelmedi ya.Ne olurdu bilinmez ama denemeye değermiş :KK51:İş işten geçti tabii şimdi en fazla anne müslüman olmuş falan diyebilirim ki o da ilk seçeneğim değil.Yani yalan illa ki ortaya çıkar.Bakalım artık , teşekkür ederim :)

Back
X