• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karisik okuyun...

Derinmevzu

Derinmevzu
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
233
85
98
Merhaba aslinda dertmi bilmiyorum burdan baska fikir alacagim kimse yokk dusuncem hep ise girmek calismak ama olmuyo suan nasi olcakki hadi okul bitti ondan sonra napacam cocuk var krese falanda gitmek istemiyo ben disardan cocuk gelisimi okuyorum bulundugum yerde kres iki tane ozel egitim mrrkezleri var iki uc tanede orda alim oluyomus ogretmnler degisiyomus orda calisan bi ogretmenle gorusmustum oda cocuk gelisimciydi ama nasi olacak hadi orda baslasam cocuk krese gitmek istemiyoo dort yasinda ben iyce koreldim bunaldim bulundugumnyerde ailem yok arkadasda yok kimisi menfaatci bilirsnz sizce napmam lazim calisan anneler nasi beceriyo bu isi yani dusuncem bu bolumu okuyosam bari bi faydasi olsun seklindeki ozellerde onu acik bi bolum napacam bilmiyorum dusunuyorum ozel egitimde baslasam oraya cocuguda gotursem olmaz sanirim kafam iyice karisti fikire ihtiyaccim var

Okulunuz ne zaman bitecek?
Çocuğunuz dört yaşındaymış kreşe gitmese bile illa ki okula başlayacak, neden kreşe gitmek istemiyor daha önce gitti mi hiç?

Merhaba aslinda dertmi bilmiyorum burdan baska fikir alacagim kimse yokk dusuncem hep ise girmek calismak ama olmuyo suan nasi olcakki hadi okul bitti ondan sonra napacam cocuk var krese falanda gitmek istemiyo ben disardan cocuk gelisimi okuyorum bulundugum yerde kres iki tane ozel egitim mrrkezleri var iki uc tanede orda alim oluyomus ogretmnler degisiyomus orda calisan bi ogretmenle gorusmustum oda cocuk gelisimciydi ama nasi olacak hadi orda baslasam cocuk krese gitmek istemiyoo dort yasinda ben iyce koreldim bunaldim bulundugumnyerde ailem yok arkadasda yok kimisi menfaatci bilirsnz sizce napmam lazim calisan anneler nasi beceriyo bu isi yani dusuncem bu bolumu okuyosam bari bi faydasi olsun seklindeki ozellerde onu acik bi bolum napacam bilmiyorum dusunuyorum ozel egitimde baslasam oraya cocuguda gotursem olmaz sanirim kafam iyice karisti fikire ihtiyaccim var

Ben tam anlayamıyorum açıkçası. Bütün çocuklar sabahları neşeyle şarkılar söyeyerek gitmiyor kreşe. Hadi bu sene gitmiyor seneye okula da gitmek istemiyorum diyince ne olacak? Her şey isteğe göre olmuyor ki bu hayatta.

Kreşe gidince alışır çocuğunuz,şuan istememesi normal bence.

Ben tam anlayamıyorum açıkçası. Bütün çocuklar sabahları neşeyle şarkılar söyeyerek gitmiyor kreşe. Hadi bu sene gitmiyor seneye okula da gitmek istemiyorum diyince ne olacak? Her şey isteğe göre olmuyor ki bu hayatta.
4 yaşındaki bir çocuk kreşe girmek istemiyorsa güven duygusu tam tatmin edilmemiş demektir annesi tarafından . Zorla göndermek uygun olmaz . Okula da zorla göndermek uygun değil

4 yaşındaki bir çocuk kreşe girmek istemiyorsa güven duygusu tam tatmin edilmemiş demektir annesi tarafından . Zorla göndermek uygun olmaz . Okula da zorla göndermek uygun değil

Zorla demiyorum zaten ama kesinlikle bir yolu vardır. Yani okula da zorla gönderemeyiz diyince göndermemek mi lazım?Usulü neyse araştırılır uygulanır. Kou sahibinin okulu da bitmemiş sanırım hem. Şimdiden ne yapılması gerekiyorsa yapmaya başlanabilir. Çocuk istemiyor diye olacak şey değil ki bunlar.

Çocuk istemiyor diye kreşe göndermeyen aileleri anlamıyorum. İstemiyor diye okula da mı göndermeyeceksiniz? Yaşıtlarıyla sosyalleşmesi, davranış eğitimi alması için kreş, anaokulu vs şart. İyilik değil kötülük ediyorsunuz çocuğunuza. Bir iki hafta mızmızlık edecek en fazla, sonra alışacak. Hatta anlayacağı dilde konuşmayı becerirseniz hiç sorun çıkmayacak.

Özel eğitim iyidir, güzel para kazanırsınız ama kreşe göre biraz daha zordur. Bence iyi bir seçenek.

Kreşe gidip gitmeyeceğine çocuğunuz kendisi mi karar veriyor?

Hem de çocuk gelişimi okuyorsunuz?

Ne yemek yiyeceğine? Saat kaçta yatacağına? Banyo zamanına? Banyo yapmak istemeyince 15 gün yıkamadığınız oluyor mu mesela?

Bir yaşıma daha girdim vallahi.
Benim çocuklarım da okula gitmek istemiyor mesela, biri 2 biri 5. sınıf. Göndermeyeyim mi?

Çocuk krese gitmek istemiyor gibi bir bahane olamaz çünkü hiç bir çocuk ailesine ne olur beni krese ya da okula baslatin diye yalvarmaz. Bir şekilde sevdirmek ve alistirmak zorundasiniz. Yarin ben okula gitmek istemiyorum dese okutmayacak misiniz.

çocuk hiç kreşe gitmemiş ki

yani konuşurken ben gitmeyeceğim mi dedi

siz bizim kreşe giden çocuklarımızın birgün gelip ben karar verdim artık kreşe gideceğim dediğini mi düşünüyorsunuz

anne işe çocuk okula gider

sabah çıkılır ve gidilir

çocuk da bu sürece alışır

Dört yaşındaki kaç çocuk kreşe isteyerek başlıyordur sizce?
Çocuk 15 yaşına kadar okula gitmek istemezse göndermeyecek misiniz zorla?

Kızım 2 yaşında istemesi dert değil yakında iznim bitiyor. Benden bir ay önce kreşe başlayıp alışacak ve hemen ardından ben işe başlayacağım. Kendisine fikrini sormadım :-)

Kreşe gidip gitmeyeceğine çocuğunuz kendisi mi karar veriyor?

Hem de çocuk gelişimi okuyorsunuz?

Ne yemek yiyeceğine? Saat kaçta yatacağına? Banyo zamanına? Banyo yapmak istemeyince 15 gün yıkamadığınız oluyor mu mesela?

Bir yaşıma daha girdim vallahi.
Benim çocuklarım da okula gitmek istemiyor mesela, biri 2 biri 5. sınıf. Göndermeyeyim mi?
Benim oğlum 19 aylık, saydığınız herşeye kendisi karar veriyor hanımefendi

Çocuk okula gitmek isteyene kadar bekliyor musunuz gerçekten? :KK57:
Yani çocuk kendisiyle barışık ve hayati seviyorsa , annesinden yeterli doyumu aldıysa zaten ister .
Ama konu sahibinin yazdıklarından da anladığım kadarı ile çocuğu ile iletişimi pek iyi değil

Dört yaşındaki kaç çocuk kreşe isteyerek başlıyordur sizce?
Çocuk 15 yaşına kadar okula gitmek istemezse göndermeyecek misiniz zorla?
Ben çocuğumu okula zorla göndermem . Arkadaşlarının gittiğini görünce o da isteyecektir zaten . Zorla eğitim mi olur !!!
Sorunuza cevap vereyim . Evt 15 yaşına kadar okula gitmek istemezse göndermeyeceğim . Okula gitmek istemeyen çocuğun başka bir alanda becerisi var demektir. Kendisini hangi alanda yetiştirmek istiyorsa o alanda yetiştirir .
Türkiye'deki eğitim sistemini uygun bulmuyorum .

Yani çocuk kendisiyle barışık ve hayati seviyorsa , annesinden yeterli doyumu aldıysa zaten ister .
Ama konu sahibinin yazdıklarından da anladığım kadarı ile çocuğu ile iletişimi pek iyi değil
Okul annesinden yeterli sevgi alan çocukların gittiği bir yer değil. Çocukların okula gitmesi Türkiye'deki eğitim sistemiyle alakalı değil. Olması gereken bu. Hem sosyalleşmesi hem de zihinsel gelişimini sağlayabilmesi için. Küçücük çocuk hayatıyla ilgili nasıl doğru karar verebilir ki? Temel eğitim aldıktan sonra neye yöneleceğine karar verebilen bir yetişkin olunca yönelir farklı alanlara.

Back
X