Kafam karışık

Mickey mouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
27
2
86
41
Merhaba Kadınlar kulübü üyeleri.Önceki konularını bilenler bilir.Benim ikinci evliliğim eşimin de .4 yıllık evliyim ve 3 yaşında oğlum var.Eşimi ailesinin zoruyla da terapiste gitmeye ikna ettim.4-5 seans sonrasında doktor eşimde ileri derecede psikolojik rahatsızlığı olduğunu ve uzun sürecek tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi.Üzüldüm.Eşim doktor ileri derece psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyince tedaviye devam etmek istemedi.Ailesine karşı da sıkıntılı anne babasına bağırıyor kızıyor.Anne babası iyi insanlar.Konu oğulları olunca affediyorlar.Birçok davranışı çocuk gibi düşüncesiz yönlendirmek gerekiyor.Dışarıya karşı da oturmasını kalkmasını bilen düzgün efendi görünmeye çalışıyor.Ailesi arkamda çocuklarına söz geçiremiyorlar.Bazen zorlanıyorum davranışları karşısında arada boşanmayı düşünüyorum oğluma kıyamıyorum.Siz olsanız ne yapardınız.

Merhaba Kadınlar kulübü üyeleri.Önceki konularını bilenler bilir.Benim ikinci evliliğim eşimin de .4 yıllık evliyim ve 3 yaşında oğlum var.Eşimi ailesinin zoruyla da terapiste gitmeye ikna ettim.4-5 seans sonrasında doktor eşimde ileri derecede psikolojik rahatsızlığı olduğunu ve uzun sürecek tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi.Üzüldüm.Eşim doktor ileri derece psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyince tedaviye devam etmek istemedi.Ailesine karşı da sıkıntılı anne babasına bağırıyor kızıyor.Anne babası iyi insanlar.Konu oğulları olunca affediyorlar.Birçok davranışı çocuk gibi düşüncesiz yönlendirmek gerekiyor.Dışarıya karşı da oturmasını kalkmasını bilen düzgün efendi görünmeye çalışıyor.Ailesi arkamda çocuklarına söz geçiremiyorlar.Bazen zorlanıyorum davranışları karşısında arada boşanmayı düşünüyorum oğluma kıyamıyorum.Siz olsanız ne yapardınız.
Davranışları beni zorluyorsa ve tedaviyi reddediyorsa boşanırım ne yapabilirim başka? Eşinizdeki de nasıl bir bencillik hasta olduğunu duyunca tedaviden kaçmak falan. İnsanlar onun bozuk psikolojisine kurban gitmek zorunda mı?

Ailesi de gostermelik arkanizda. Bu is sizi pışpışlayarak degil herkesin iyiligi icin ogullarina soz gecirmeye calisarak bir yere varabilir. Affedici bir aile ve bencil bir es karsisinda vereceginiz mucadele sizi ve cocugunuzu cooook yipratir. Ultimatom verip ya tedavi olacaksin ya da bu is biter demelisiniz. Ki doktor bunu belgeleyebiliyor ve esiniz de tedaviden kaciyorsa %100 kusurludur.

Tedavi olmaz tabi, çocuğuna kıyamayıp kendisine kapıyı göstermeyen, el mecbur çeken bir kadın var. Ailesi affediyormuş hemen, eee? Çekiyorlar mı oğullarının nazlarını gazlarını? Siz bi kapıyı gösterin, ailesi en önden koşacak, oğulları tedaviye ikna olsun diye. Başlarına kalacak sıkıntılı oğulları çünkü.

Nedir teşhisi? Ilaç tedavisi görüyor mu? Yok yere size bir hastalık icat etmeyecekleri gibi böyle ileri derece diyerek sizi bağımlı kılmaya da çalışabileceklerini düşünerek başka hekime de gitmenizi öneririm. Unutmayın, siz doktorun hastası olduğunuz kadar müşterisi yani daha basit tabirle gelir kaynağısınız. Rahatsızlığı mutlaka teyit ettirmenizi öneririm.

Bana psikolog da problemli geldi.
tedaviyi kabullenmesi için karar vermeye yönlendirmek yerine adamı baştan korkutmuş sanki.
birine daha danışırdım ben olsam

Nedir teşhisi? Ilaç tedavisi görüyor mu? Yok yere size bir hastalık icat etmeyecekleri gibi böyle ileri derece diyerek sizi bağımlı kılmaya da çalışabileceklerini düşünerek başka hekime de gitmenizi öneririm. Unutmayın, siz doktorun hastası olduğunuz kadar müşterisi yani daha basit tabirle gelir kaynağısınız. Rahatsızlığı mutlaka teyit ettirmenizi öneririm.
Merhaba teşhis olarak isim söylemedi.Eşimde var olan ruh halinin sık değişmesi,takıntıları benim gördüğüm.Herhangi tedaviye başlanmadı.Şimdilik çocukluğuna inip oradaki sıkıntıları çözmeye çalışıyordu.Açıkcası maddi olarak çok yüksek ücretlerde doktora başlanması zor görünüyor.Dıktoru hastaların yorumlarına ve ücretin biraz daha hesaplı olmasından tercih ettim.Çünkü hastanelerde bu olmayacak birşey.Bilemiyorum ama doktor bize göre hareket ediyor.Kendimce çmzüm yolu bulmaya çalışıyorum.Sizlerin fikirlerine ihtiyacım olduğu için buraya yazmak zorunda kaldım

Ailesi de gostermelik arkanizda. Bu is sizi pışpışlayarak degil herkesin iyiligi icin ogullarina soz gecirmeye calisarak bir yere varabilir. Affedici bir aile ve bencil bir es karsisinda vereceginiz mucadele sizi ve cocugunuzu cooook yipratir. Ultimatom verip ya tedavi olacaksin ya da bu is biter demelisiniz. Ki doktor bunu belgeleyebiliyor ve esiniz de tedaviden kaciyorsa %100 kusurludur.
Bu belgeleme özel doktorda belgeleme noktasında yardımcı olur mu acaba.Görüşmeler oandemiden dolayı online olarak gerçekleşti

Merhaba teşhis olarak isim söylemedi.Eşimde var olan ruh halinin sık değişmesi,takıntıları benim gördüğüm.Herhangi tedaviye başlanmadı.Şimdilik çocukluğuna inip oradaki sıkıntıları çözmeye çalışıyordu.Açıkcası maddi olarak çok yüksek ücretlerde doktora başlanması zor görünüyor.Dıktoru hastaların yorumlarına ve ücretin biraz daha hesaplı olmasından tercih ettim.Çünkü hastanelerde bu olmayacak birşey.Bilemiyorum ama doktor bize göre hareket ediyor.Kendimce çmzüm yolu bulmaya çalışıyorum.Sizlerin fikirlerine ihtiyacım olduğu için buraya yazmak zorunda kaldım
Öncelikle geçmiş olsun. Terapist de dahil olmak üzere hepimizin takıntıları var. Bizzat bir terapist arkadaşım denizde boğulma tehlikesi yaşadıktan sonra denize giremedi yıllarca. En son bıraktığımda beline kadar girip çıkıyordu. Obsesyonlar, travma ile tetiklenir. Bu travmalar arasında en can yakıcı, en derin izi bırakanlar arasında çok sevdiğimiz bir kimsenin ölümü vardır. Kısaca ölüm korkusudur tetikleyici. Korona günlerinde rahatsızlığı iyice tetiklenmis olabilir. Malum hepimizde de ölüm korkusu ve buna bağlı endişeler ve tedbirler arttı. Hastalığı iyi öğrenin, üstüne çalışın. Onun çocukluğa ineceği terapi kadar sizin uygun davranmanız tesirlidir. Size önerim, hastalık üzerine bilimsel makale okumanız, ilgili kaynak araştırması yapmanız mümkünse kitap temin edip bizzat sizin kompulsiyona gerek kalmayacak yönlendirmelerde bulunmanızdır. Hastalığı yenebilir. Obsesyon bence ileri bir psikolojik rahatsızlık sınıfına girmez. Belli başlı ciddi rahatsızlığı (şizofreni, paranoya vb) olmadığı sürece kişisel destek sonuç verecektir.

Ruh hali değişimi derken, bipolar bozukluk mu, obsesif kompulsif bozukluk mu bunu öğreniniz. Ilki ilaçla tedavi edilir. Ikincisinde ilaç verirse kabul etmeyin. Zararı faydasından çok olabilir.

Bu belgeleme özel doktorda belgeleme noktasında yardımcı olur mu acaba.Görüşmeler oandemiden dolayı online olarak gerçekleşti
Net bir sey soyleyecek bilgim yok tıpci degilim ama bilir kisi olarak doktora gidiyoruz. Doktorun ruhsati oldugu surece ozel bir muayenehanede yazilmis receteyi alabiyoruz ve bu bir teshis sonucunda oluyor. Bu konuda uzmandan fikir alin. Size sozel olarak soylemesiyle bir sey kanitlayamazsiniz. Allah yardimciniz olsun🙏

Back
X