Kafam karışık :(

pufboregi

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
3.284
3.111
448
Selam Kızlar,

Ağustos 2012 de evlendim ama eşimle 5 sene çıktık. Tanıma, tanımama, iyi baba olur mu, beni hep sever mi, evliliğim oturdu mu gibi problemlerim yok çok şükür. Çevre baskısı, etrafımda arkadaşlarımın sırayla çocuk sahibi oluşu ve çocukları aşırı seviyor olmamdan dolayı kafam karışık. Sizce çocuk yapmak için çok mu erken yoksa daha beklemeli miyiz? Yaşımız 29 bu arada. Şu an çalıştığım işe yeni girdim. Bu da sıkıntı yaratacak. Zaten beni en çok düşündüren de bu. Eşim de kararsız. Sen en mantıklısını düşünürsün diyo :44:

Eğer çok bi manin yoksa korunmayı bırakıp extra bi cabada harcamadan akisina bırak bence.. olursa öpüp başına koyarsin olmazsada çok kafana takip stres yapmamış olursun..

doğum kont. hapını ağrılarım nedeniyle vermişti doktor. 4 yıldır kullanıyordum. 4 yıldan sonra ara vermem gerekiyormuş. O yüzden bıraktım bu ay. Ama yine de korunuyoruz. Tabi çok etkili olmayan bir yöntemle... olsun diye her şeyi tam yapmıyoruz yani. bu halde olursa mucize olur :1:
esas planlamam seneye bu zamanlarda gebelikti ama işte bilemiyorum. sanırım hormonlarım bana oyun oynuyor

canım geç hamilelik güç hamilelik bence , sen şimdi yapalım desen çocuk en az 1 sene sonra doğacak, seneye ertelesen hamile kalma işini 31-32 gibi çocuk olur ??

Selam Kızlar,

Ağustos 2012 de evlendim ama eşimle 5 sene çıktık. Tanıma, tanımama, iyi baba olur mu, beni hep sever mi, evliliğim oturdu mu gibi problemlerim yok çok şükür. Çevre baskısı, etrafımda arkadaşlarımın sırayla çocuk sahibi oluşu ve çocukları aşırı seviyor olmamdan dolayı kafam karışık. Sizce çocuk yapmak için çok mu erken yoksa daha beklemeli miyiz? Yaşımız 29 bu arada. Şu an çalıştığım işe yeni girdim. Bu da sıkıntı yaratacak. Zaten beni en çok düşündüren de bu. Eşim de kararsız. Sen en mantıklısını düşünürsün diyo :44:

Ben de eşimle evlendiğimde 8 senedir birlikteydik.2 sene çocuk yapmayalım dedik çünkü işe daha yeni başlamıştık.1,5 sene oldu evleneli.Şimdi eşimin işi iyi sayılır.Ben de işe başlayalı 11 ay oldu ve 6 aylık hamileyim.İşi bırakıyorum önümüzdeki ay.
Kararsız kalmayın yapın bir tane çocuk.hem birbirinizi iyi tanıyorsunuz,herşey yolunda beklemeyin bence.İş sıkıntı yaratmaz merak etme.Zaten hemen hamile kalacağının garantisi de yok.Biz 8 ay uğraştık.Eğer çok büyük maddi sıkıntılarınız yoksa denemelere başlayın.İyi giden bir evliliği daha da iyi bir yere taşır çocuk.Şu yıllarda verilecek en doğru karar olur.

Bu arada ben 28'im eşim 29

Son düzenleme:
Kızlar işi bıraktım. Şu an işsizim.2014 KPSS'ye çalışmaya başladım. En iyisinin memurluk olduğuna karar verdik. Bu sebeple de çocuk isteğimizi öne aldık :) Bu ay çalışmalara başlıyoruz. Bakalım kısmetttt :)

Bu arada işi bırakmamın sebebi benden 2017 den önce gebe kalmamamı istemeleri. Böyle bir şey istemeye kimsenin hakkı yok. Hem ben 20 yaşında diilimki. 29 um.34-35 yaşında olcam o sene. Ya olmazsa sonra... Düşünmesi bile korkunç. Maddi anlamda biraz sıkılcaz, aşırı özen göstermemiz gerekecek ama olsun. Doğru karar aldığımı düşünüyorsunuzdur umarım:18:

Bu arada işi bırakmamın sebebi benden 2017 den önce gebe kalmamamı istemeleri. Böyle bir şey istemeye kimsenin hakkı yok. Hem ben 20 yaşında diilimki. 29 um.34-35 yaşında olcam o sene. Ya olmazsa sonra... Düşünmesi bile korkunç. Maddi anlamda biraz sıkılcaz, aşırı özen göstermemiz gerekecek ama olsun. Doğru karar aldığımı düşünüyorsunuzdur umarım:18:

Kesinlikle doğru karar almışsınız.Bu işverenler çalışanları ne zannediyorsa.Bu yaptıkları ayrımcılığa girer.Zor da geçinseniz bir şekilde geçiniliyor.Gebeliğinde de çalışmıyor olacağın için tadını çıkartabilirsin.Çalışırken hamile olmak zorluyor insanı.

Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Bir yandan maddi anlamda eşime fazla yüklenecekmişim gibi geldi ama iç huzurumuz ve dünyaya getireceğimiz yeni bir nefes daha önemliydi... Umarım en kısa zamanda hamile kalırım :26:

Back
X