Kaşıntı nin sebebi mantardir zannedersem ama doktor daha iyi bilir.
Havuza denize girdiginde islak mayo ya da bikiniyle oturma altını degistir yedek bikinin olsun
Her tuvaletten sonra yani idrarini yaptiktan sonra vajinani suyla dangur sungur yikama
Gunluk ped kullanma
Vajinal dus yapma.
Antibiyotik mumkun mertebe kullanmamaya calis antibiyotik vajinal mantara sebep olabiliyor
Orana parfum vs bilmemne sıkma.
Ben yakin zamanda doktora gittim. Gercekten deneyimli bir doktor ayni zamanda
tup bebek uzmani. Kendisi bana bazi hastalarinin piyasadaki butun mantar ilaclarini falan kullandigini soyledi akıntı nin spesifik birsey oldugunu,kimi kadında az kimisinde cok olabildiğini olusan kokunun beklemekten oldugunu soyledi.
Bana onceki doktor enfeksiyon var demisti ,krem,hap,kalcadan igne,vajinal fitil kullandirmisti. Sonra arkasindan tekrarlamasin deyipte bir daha ilac vermisti. 1 ay gecti adetim gecikti ve gittim tekrardan bana ayni ilaci vermisti bende hemen doktora gittim,suphelenip cunku 1 ay nerdeyse bu ilaclari kullanmisim ne enfeksiyonu yani? bende hicbir problem olmadigini ne mantar ne enfeksiyon vs soyledi. Zaten vajinal.muayne ile enfeksiyon anlaşılmıyormus bunu internette okudum.
Oyle odadan falan mikrop kapman biraz zor bir ihtimal gibi .
Adet stresten gecikmis olabilir ya da mevsim dönüşünden kaynakli olabilir
Ben gercekten gunluk ped kullanmayi biraktim koku moku kalmadi. Benim verebilcegim tavsiyeler bunlar
Birde adet zamanlarinda adet bittikten sonra pedlerden dolayi mantar olabiliyor havasız nemli kaldigi icin
Mantar nemi sever.