• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karıştı :(

Burda açılan konuları okuyup etkisinde kalmışsın sanırım.Sen mesafe koymakla,akrabalık bağlarını koparmayı birbirine karıştırmışsın.Yeri gelir,ihtiyaç hasıl olur denk gelirsin temizliğe de yardım edersin,ya da bir tabağı kaldırıp mutfağa götürürsün.Mesafe koymak demek,saygıyı bozmadan,büyüğe karşı vazifeleri yerine getirip,sınırlarını çizmek,çok özeline sokmamak demektir.Karşındaki insan sana hakaret küfür saygısızlık etmediği sürece tabii.Anneni kaybetmişsin,koyabiliyorsan kayınvalideni de annen yerine koyabilirsin.Yeri dolmaz tabii ama boşluğunu hissettirmez.Çocuğumu kıskanmak ne demek.Onların da torunu.Gelirler,görürler,misafir de getirirler,sana tecrübelerini de aktarırlar.Hee lambur lumbur yaparlarsa sen de uygun bir dille hoşlanmadığını belirtirsin.Hiç belli olmaz,ihtiyaçta duyabilirsin onların varlığına.Hayat bu.Ne zaman ne olacağı bilinmez.Bu kadar soyutlaman yanlış.Sen olabilecek ihtimaller için anneliği tatmayı erteliyorsan,hazır değilsin demektir.Gelecekte şu olur mu kaygılarıyla yaşayamayızHayatı akışına bırakmak gerek.

26 yaşında 1 yıllık evliyim , eşimde 29 yaşında ikimizde çalışıyoruz evimiz kira öyle çok bir borcumuz yok. Eşim bebek istiyor bende istiyorum lakin eşimin ailesine pek alışamadım ben, gelirler gideriz sorun yok ama rahat değilim diğer arkadaşlar gibi gideyim yemek yapayım temizliğine yardım edeyim falan yok misafir gibiyim alışamadım, alışmamamın sebeplerinden en önemlisi annemi düğünümüzden 13 gün sonra kaybetmem ki kabullenemedim ailesini içine giremedim, sanki mesafe olmazsa çok yüz göz olup her işime karışacaklar gibi geliyor. tabi konu bebek ve ilk torun olunca aklıma bir sürü şey geliyor okuduklarım sağdan soldan duyduklarım... zaten sık gelip gitmemizi istiyor buna belli bir mesafe koymayı başardım 2 haftada bir gidiyoruz 2/3 saatliğine akşam yemeğine ama bebek olunca çok daha üstüne düşecekler bu konun haliyle daha sık gidip gelmeler olacak , ben biraz kıskancım bebeğimi paylaşmak istemeyeceğim işime karışılmasını istemeyeceğim ama olmayacak muhakkak yaşayacağım sanırım. bebek olunca onca insanı dolduracak evime yedi kat eli bile kv. bebek görmeye geldiler diye mevlütte gecelikle yat diye tutturacak hastaneye bir dünya insan gelecek . kimse dinlenip toparlanmamı beklemeyecek ve bayanlar aaa bizde sendeniz bizim yanımızda utanma sen yat uzan bebeğini emzir diyecek ama ben öyle biri değilim yapamam kendi annem ablamın yanında da yapamam sadece kv. yanı değil ama bilsem ki ablam bana annem gibi bakacak kimsenin eline bırakmayacak hiç düşünmem ama o da olmayacak ablamında 4 yaşında bir kızı var onunla ilgilenmesi gerekecek çok değil kendimi toparlayana kadar yardım etse beni kimseye muhtaç etmese yalnız kalmayacağımı bilsem keşke tüm bunları düşünüp istediğim halde cesaret edip hamileliği bir bebeği göze alamıyorum ama biliyorum ki 1yıl sonrada olsa 10 yıl sonrada olsa kv. aynı kv. ne yapacağım bilmiyorum

keşke anası,babası,sülalesi olmayan birisiyle evlenseydin de,doğmamış bebeğe don biçmeseydin:34:

26 yaşında 1 yıllık evliyim , eşimde 29 yaşında ikimizde çalışıyoruz evimiz kira öyle çok bir borcumuz yok. Eşim bebek istiyor bende istiyorum lakin eşimin ailesine pek alışamadım ben, gelirler gideriz sorun yok ama rahat değilim diğer arkadaşlar gibi gideyim yemek yapayım temizliğine yardım edeyim falan yok misafir gibiyim alışamadım, alışmamamın sebeplerinden en önemlisi annemi düğünümüzden 13 gün sonra kaybetmem ki kabullenemedim ailesini içine giremedim, sanki mesafe olmazsa çok yüz göz olup her işime karışacaklar gibi geliyor. tabi konu bebek ve ilk torun olunca aklıma bir sürü şey geliyor okuduklarım sağdan soldan duyduklarım... zaten sık gelip gitmemizi istiyor buna belli bir mesafe koymayı başardım 2 haftada bir gidiyoruz 2/3 saatliğine akşam yemeğine ama bebek olunca çok daha üstüne düşecekler bu konun haliyle daha sık gidip gelmeler olacak , ben biraz kıskancım bebeğimi paylaşmak istemeyeceğim işime karışılmasını istemeyeceğim ama olmayacak muhakkak yaşayacağım sanırım. bebek olunca onca insanı dolduracak evime yedi kat eli bile kv. bebek görmeye geldiler diye mevlütte gecelikle yat diye tutturacak hastaneye bir dünya insan gelecek . kimse dinlenip toparlanmamı beklemeyecek ve bayanlar aaa bizde sendeniz bizim yanımızda utanma sen yat uzan bebeğini emzir diyecek ama ben öyle biri değilim yapamam kendi annem ablamın yanında da yapamam sadece kv. yanı değil ama bilsem ki ablam bana annem gibi bakacak kimsenin eline bırakmayacak hiç düşünmem ama o da olmayacak ablamında 4 yaşında bir kızı var onunla ilgilenmesi gerekecek çok değil kendimi toparlayana kadar yardım etse beni kimseye muhtaç etmese yalnız kalmayacağımı bilsem keşke tüm bunları düşünüp istediğim halde cesaret edip hamileliği bir bebeği göze alamıyorum ama biliyorum ki 1yıl sonrada olsa 10 yıl sonrada olsa kv. aynı kv. ne yapacağım bilmiyorum

kv ile aranızda hiçbir sorun yok enüz hamilede değilsin. ama bütün kötü senaryolar kurulmuş kafada.

bi yandan anlıyorum sizi alah rahmet eylesin annenizi kaybednce eşinzin ailesinden uzak kalmışsınız. ama bir aileye 2 haftada 1 gidip 2-3 saat oturmakta bana çok adil gelmiyo. komşu bile annemin evine daha fazla gidiyo ben asıl okadar az giderim. hem belki herşey çok iyi olucak. ama siz bu önyargılar içinde yüzdükçe kadın ne yapsa sizze batacak. burda mesela torununa babaanne yavrum evladım dedi diye çıldıran gelinler oluyo. nesi var bunun ya kadının kuzusunun kuzusu. bir düşünseler ellerindeki bebek büyüyecekde onunda bebeği olacak gelinde kendileri gibi olacak. tamam bazı kötü kv ler var ama gelinlerinde doğum sonrası bu bebek kıskanması gerçekten sinir bozucu. he kv nispet yapar o ayrı ama işte öyle bi durum varki siz bu düşünceler çindeyken kv nispetmi yapıyo yoksa içinden öyle gelerekmi seviyo hç anlamadan sinir olucaksınız. size tavsiyem tüm kötü senaryolardan arının iyi şeyler düşünün. bebeğinizi çok seven bir babaannesi olduğu için mutlu olun.

şimdi bişey söyliycem lütfen kusuruma bakmayın üzmeden söylemeye çalışıyorum. annenizin ölümünden sonra eşiniin ailesine yakınlaşamamışsınız ama bebeğinizinde anneannesini göremiycek birde siz babaanneden uzaklaştırıcaksınız mümkün mertebe istiyosunuzki bebek olsada sadece 2 haftada 2-3 saat görüşün. bebeğinizede yazık değilmi nerden tadıcak büyük ata dede sevgisini.

fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim dediğiniz gibi benim kuruntum, burda okuduğum konular hepsi birleşince böyle bir durum ortaya çıktı :( dediğiniz doğru belki henüz hazır değilim dediğinizi yapmaya düşünmemeye çalışacağım benimde yeğenim var 2 yaşlarında annemi kaybetmeden önce, annem onu o kadar çok severdi ki hastalığında gördüğünde iyileşirdi bile anneannem der başka bişey demezdi onun yeğenimi sevdiğindeki mutluluğu kv. ve kp. yaşaması gereken bir süreç hem bebeğin hemde babaanne ve dedesinin sevgisiye ihtiyacı var yüreğime ferahlık diliyorum Allahtan bende elimden geleni yapacağım

arkadasım yazdığın tum cumleler kayınvalıden hakkında,ve hıc bırınde senı rahatsız etmesıne sebep olacak seyler degıl senın varsayımların var,tabı kayınvalıdenın yapısına dayanarak bazı seylerı dusunuyorsundur ama bence senın en buyuk sorunun annecıgını kaybetmen,ve bılıncaltında annenle yasamayı ısteyecegın seylerı kayınvalıdenın yasıyacak olmasını haksızlık olarak goruyorsun sanırım.bende babamı kaybettıgım zaman boyle dusunmustum cunku.art nıyet degıl tabıkı ınsan en yakınını kaybedınce bunu hazmetmesı yıllarını alıyor.annenın yanında olmaması senı savunmasız gıbı hıssettırıyor ama annen bedenen yanında degıl,ban hala babamla yasıyorum bazen cok daraldıgımda onunla kaonusuyorum.ha bu arada ben oglumu dedesıne goturuyorum emınımkı babam hıssedıyordur.annende senın en guzel anlarını hıssedecektır.sonrakı adımlarını elbette dusun ama sen cok kuruntu yapıyorsun bu hem senı hem esını mutsuz eder.hayat bıze verılmıs en guzel hedıye.zaman o kadar cabuk gecıyor kı.bunları dusunup hayatın tadını kacırma lutfen.

Canım en doğrusunu yapmışsın :34:bende 1,5 yıllık evliyim bana da çok uzaklar.. Bebeğin olunca sevmeye gelirler elbette sanada yardımcı olmaya gelicek bi dönem illaki. Bu dönemde aynı seviyeni korumaya devam edersen sana karışacağını problem çıkacağını düşünmüyorum.

Back
X