• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karmakarışık :( nolur fikir verin

Tarcinli_Kurabiye

Esta Piti Piti :)
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
1.512
6
116
İstanbul
merhabalar...çok bunalmış durumdayım :(..
Aramızda yüzük taktığım erkek arkadaşım var..çok ciddiyiz bir an önce işi ciddiye bağlamak gibi bir niyetimiz var. 2,5 seneyi geçti beraberiz... Ama bazı durumların altında ezilmiş durumdayız :( erkek arkadaşımın ailesinin durumu belli. Anne-babası ayrı, babası memlekette. Erkek arkadaşım annesiyle beraber kalıyor. Bir ablası var 5 ay önce evlenip melekete gitti, bir de abisi var o da 2 ay önce memlekete babasının yanına gitti. Şimdi erkek arkadaşım annesiyle yaşıyor ve evi o geçindiriyor. İşi nasıl ciddiye bağlayacağımızı bilmiyorum çıkmazın içindeyim :(
Babam çok fazla otoriter ve sert bir baba.. Sertliğinden de öte ters bir adamdır:( Aramızda baba - kız gibi bir ilişkide yoktur, aile içi şiddet geçen bir ailede büyüdümsenağlama ve babam çok zor bir insandır nuh der peygamber demez.. Önce ne iş yapıyor diyecek,sonra ailesini soracak....Sonra da bir ton huzursuzluk :(( 700 tl maaş alıyor şu anda erkek arkadaşım ve bu babamı tatmin etmeyecek :( Ailesi erkek arkadaşımın yanında olamayacak... Offfffffffffffff!!
Şimdi para biriktirmeye çalışıyoruz zar zor :( Şu an annesiyle oturdukları ev kendi evleri ve evlenme durumumuzda beraber oturmaktan bahsediyor erkek arkadaşım.. Annemi ortada bırakamam diyor. Benim hayallerim bunlar değildi :( Elbette seviyorum ama huzur bulacağımı düşünmüyorum o şekilde bir evlilikten..
Krediye uygun bir ev olayına girmeyi düşünmeye başladım şimdiden.. Evin kredisi bitene kadar annesiyle oturur kredi bittikten sonra eve çıkmak mantıklı gibi geliyor..Ama bu kredi işinin zorluklarını da bilemiyorum.

Offffff ki ne offfffffffffffff!! Aklımı kaçırmak üzereyim inanın senağlama

aynı evde yaşam çok zor. yakınlarımda gördüm böyle durumlar. kısa sürelerde ayrılanları da biliyorum. tavsiyem şudur ki bu ara ciddiye bağlamayı düşünmeyin bence. çok iyi düşünmek lazım gupset'in de dediği gbi ev üstüne ev olmuyor.

ıleride evlerimizi ayırırızda desen, eşin annem tek diye pek ayıracağını sanmıyorum. Eğer illa olsun diyeceksen, aynı evde oturmanın malesef birsürü sıkıntısı olacak, bunları bilerek bu işe girmelisin, sıkıntı yaşanma olasılığı yüksek malesef. Sonradan bilseydim girmezdim deme. ınsanın bu zamanlarda gözü kara oluyor, olmalıda belki. Ortada gerçekten bir sevgi ve emek varsa, sadece para mani olmamalı birşeylere. Peki biraz daha bekleseniz nasıl olur.
Hayattan vazgeçme derecesine filan geldim deme, durumlar zor olabilir ama pes edecek bir durum yok.

birbirimizi seviyoruz ve bu sebepten ayrılmalı mıyız senağlama aklımı kaçırmak üzereyim düşünmekten... iyi düşünmeliyim evet ama bir çıkış yolu yok.. benim ailem de destek olmayacaklar çünkü ailemin hep "erkek tarafı yapsın" gibi sabit bir fikri var... işi ciddiyete bindirme fikrini biraz daha erteleyip kendimizi toparlayalım diyeceğim ama yok işte! dönüp dolaşıp aynı yere geleceğiz! :1ninca: bıktım hayattan bir kere yüzüm gülmediii

İleride evlerimizi ayırırızda desen, eşin annem tek diye pek ayıracağını sanmıyorum. Eğer illa olsun diyeceksen, aynı evde oturmanın malesef birsürü sıkıntısı olacak, bunları bilerek bu işe girmelisin, sıkıntı yaşanma olasılığı yüksek malesef. Sonradan bilseydim girmezdim deme. İnsanın bu zamanlarda gözü kara oluyor, olmalıda belki. Ortada gerçekten bir sevgi ve emek varsa, sadece para mani olmamalı birşeylere. Peki biraz daha bekleseniz nasıl olur.
Hayattan vazgeçme derecesine filan geldim deme, durumlar zor olabilir ama pes edecek bir durum yok.

ablası evlendi memlekete gitti...abisi de melekete gitti 2 ay önce ve annesine sahip çıkmak sadece erkek arkadaşımın derdi oldu :( hepsi kendi havasında... Erkek arkadaşım annesini ortda bırakmak istemiyor.. evet aynı durumda ben olsam ve anneme sahip çıkacak hiç kimse olmasa ben de sırtımı dönemezdim...
Çıkmazın içindeyim...
Evlilik kararını ertelemesine erteleyelim ama ne yararı olacak ne değişecek bunu bilmiyorum:1no2:

slm cnm okudumda uzuldum senın adına bencede bı sure erteleyın cıddıyet işini,en azından bıraz maddı acıdan rahatlayacagınız bı doneme kadar dicemm...yani boyle sebepten ayrıl demeyıde kalbım almıoo yazık yaaa valla nedır bu aıle mevzusu para derdi offfboshayallersmile

birbirimizi seviyoruz ve bu sebepten ayrılmalı mıyız senağlama aklımı kaçırmak üzereyim düşünmekten... iyi düşünmeliyim evet ama bir çıkış yolu yok.. benim ailem de destek olmayacaklar çünkü ailemin hep "erkek tarafı yapsın" gibi sabit bir fikri var... işi ciddiyete bindirme fikrini biraz daha erteleyip kendimizi toparlayalım diyeceğim ama yok işte! dönüp dolaşıp aynı yere geleceğiz! :1ninca: bıktım hayattan bir kere yüzüm gülmediii

ya canım üzülme elbet herşeyin bi çaresi vardır ama beraber oturmak kolay olmaz sorunlar çıkar evlilini yaşayamzsın ama bu hyat şartlarında iki tarafta fedakrlık yapmalı yani ayrı eve çıkıcaksanız onunda durumu ortada diyosun ozaman ailenin durumu iyiyse senin mutlulugun için fedakarlık yapmamalılar yoksa bencede beraber oturmanız iyi olmaz saglıklı düşün canım vede kendini yıpratmagelecekteki olayları düşünerek hareket et bi anlık heyecanla seviyorsun diye pişman olacagın şeyleri yapma kib:teselli:

Çok karamsarsın.Bu ruh halinden kurtul öncelikle.Sonra kararını ver.Ben annesiyle yaşayamam ,diyorsan ilişkini bitir.Kendini kandırma sakın.Bir anlık heyecanla ''yaşarım'' desen bile her gün zorluk çekeceğine bir defa da ilişkine son ver,olsun bitsin.

Onun yerinde sende olsan aynısını yapardın ve sen onu seviğini söylüyosun sen paylaşmıcaksında kim paylaşıcak onun derterini.. :/ Hayat bu bellli olmaz bakarsın bi gün istediğin herşeye kavuşursun:) eğer yapabilirim diyosan bırakma onu bence.. hee bide annesinin nasıl birisi olduğuna bağlı anlaşıyomusunuz anlayışlı birimi filan? Senin annen senin evinde sorun olmazdı belki erkek arkadaşının anneside seni kızı gibi sever :) Hem eşinede güvenmen gerek seni mutlu edermi yarın öbür gün o da değişirse filan mutsuz olursun..

Ama tabii söylemesi kolaayy haklısın zor bi durum:/

Kolay iş değil beraber oturmak ilk başta bunu kabul etmek lazım, bunu bilerek girmen ya da girmemen lazım. Zaman tanımak en azından maddi açıdan yararlı olur. İşi ciddiyete bindereceksiniz diye, ikinizide sıkıntı içine sokup, sonra ah vah demenin anlamı yok. Biraz daha sabırlı olun bence ve az çok birikim yapmaya çalışın. Malesef samanlık seyran olur zamanları geçti artık, evlilik kolay iş değil, aşkla da herşey güllük gülistanlık olmuyor. Bekleyin ve görün, bu kadar karamsar olma, zaman ya ileri ya geri, bir yol gösterecektir. Acele edip kendini içine atma birşeylerin bence.

Normal şartlarda bana kalsa, hiç girme bu işe derim, aynı evde gerçekten zor. Ama sevgide önemli bir duygu tabi.

biraz zaman vermek en sağlıklısı...
evet ben de olsam annemi arkamda bırakmak istemezdim fakat kendi annem bile olsa huzur kalmaz diye düşünüyorum :( aramızda bir tartışma geçse anneler karışacak..benim annem olsa onu kötü bilecek, onun annesi olsa beni... Huzur kalmayacak.. ve ben rahat edemem :( evliliğin tadını çıkartmak isterim of ne bileyim!! benim açımdan bakınca böyle, onun açısından bakınca da öyle..... Ve gerçekten seviyoruz birbirimizi ayrılığı ikimizde düşünemeyiz, bunu da ben kabul edememsenağlama
evlilik kararına biraz daha zaman verelim ve birikim yapalım da, bu defa kiraya çıksak kendimizi çevirebilirz...Annesine kim bakacak :bbo:
Kafayı yememek içten değil çok zor durumdayım:1no2:

yaaa ben pek anlamam bu konulardan yaşımda küçük ama annesi dul maaşı almasıı gerekmiyomu? Sİzde biraz sabredin erkek arkadaşın imkanı varsa iş değiştirsin bi ev tutarsınız anneye yakın böyle olabilir bence? yani imkansz değil insanın isteyipte yapamayacağı şey yoktur bence. Zaten sen o eve gitsende 700 lirayla nasıl geciniceksiniz bu da var cocukta yapmak istersiniz çok zoor.. yani onun iş değiştirmesi gerekiyo herhalukardaa.. tek başına yettiriyodu belki ama böyle bi sorumluuk altına girmek çok zor..

Annesi bakıma muhtaç durumdamıkiii neden birisinin bakımına ihtiyacı var yani eğer tek sorun maddiyatsa bşraz daha beklemelisin o zaman ama bakıma muhtaçsa onun bi çözümü yok :/

Erkek arkadaşın sevgiye yüklenerek birlikte yaşamak konusunda emrivaki yapmak istemiş. Konu hakkında sen net fikrini söylersen çözüm arayışına girecektir.
Annelerine kim bakıcak'ın cevabı senin düşüncen olmamalı. 3 kardeşler, iki kardeş evlenmiş şimdi diğeri evlenicek, birlikte fikirlerini konuşturacaklar, ne yapalım'ı konuşacaklar.
Evliliğin ilerisi için şimdi yaşadıklarınız zemin hazırlar, sen şimdiden peki der, seviyoruz herşeyin üstesinden gelirizler de olursan kısa zaman sonra suistimal edilmeye başlayabilirsin.
Erken arkadaşın annesi ile ilgili durumu üstlenip çare üretmeli.bulmalı.
Kendi ailen ile konuşmak da senin konun.

Erkek arkadaşın sevgiye yüklenerek birlikte yaşamak konusunda emrivaki yapmak istemiş. Konu hakkında sen net fikrini söylersen çözüm arayışına girecektir.
Annelerine kim bakıcak'ın cevabı senin düşüncen olmamalı. 3 kardeşler, iki kardeş evlenmiş şimdi diğeri evlenicek, birlikte fikirlerini konuşturacaklar, ne yapalım'ı konuşacaklar.
Evliliğin ilerisi için şimdi yaşadıklarınız zemin hazırlar, sen şimdiden peki der, seviyoruz herşeyin üstesinden gelirizler de olursan kısa zaman sonra suistimal edilmeye başlayabilirsin.
Erken arkadaşın annesi ile ilgili durumu üstlenip çare üretmeli.bulmalı.
Kendi ailen ile konuşmak da senin konun.

kesinlikle haklısınız...bu arada bir tek ablası evli..abisi memlekete gitti evli değil.
Erkek arkadaşım askerdeyken evi abisi geçindiriyordu sözde...bir sürü borç yapmış abisi ve askerden geldiğinde tüm bu borçları erkek arkadaşım üstlendi.. ben konuşmaya başlayınca da napiyim abim de öyle dedi....
yani ben şimdi kalkıp 3 kardeşsiniz desem "napiyim onlar öyle" diyecek ve kendisi üstlenecek... annesi bakıma muhtaç değil ve bildiğim kadarıyla dul maaşı da almıyor hiçbir geliri olmaması bizim için tek sorun :(

Back
X