• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karmakarışık :( nolur fikir verin

'napim onlar öyle'diye bir kestirip atma cevap ben olsam kabullenmezdım .katılıyorum 3 kardes oturur konusur ne yapacaklarına karar verırler ama bana gore sen cok mudahalede bulunma sen soylemen gerekenı soyle tepkini bilsin ondan sonrada o konuyla ılgılı fazla karısma bı surede maddı açı için bekleyin bırak çözümünü o bulsun kardeşlerıyle.sen nıye sıkıntıya sokuyosun kendını bırde sacma sapan düşüncelere dalıyormuşsun bak:olmaz:

Cok bunaldigin belli yazdiklarindan..
Birlikte oturmak dusunulmesi gereken bir durum.
Her ne kadar siz ve kayinvalideniz birbirinize karsi anlayisli olsaniz da ayri gibi rahat edemezsiniz.
Belki biraz zaman vermek en iyisi.. Arkadasiniz da durumunu topalar.

kesinlikle haklısınız...bu arada bir tek ablası evli..abisi memlekete gitti evli değil.
Erkek arkadaşım askerdeyken evi abisi geçindiriyordu sözde...bir sürü borç yapmış abisi ve askerden geldiğinde tüm bu borçları erkek arkadaşım üstlendi.. ben konuşmaya başlayınca da napiyim abim de öyle dedi....
yani ben şimdi kalkıp 3 kardeşsiniz desem "napiyim onlar öyle" diyecek ve kendisi üstlenecek... annesi bakıma muhtaç değil ve bildiğim kadarıyla dul maaşı da almıyor hiçbir geliri olmaması bizim için tek sorun :(

Kendi tarafından çıkar yol bulmaya çalışıyorsun, göremediğin için de yoruluyorsun tabi. Belki de birlikte oturma fikrine sıcak bakmadığın için sorumlu hissediyor olabilirsin kendini. Aslında olmadığını sen de biliyorsun.
Erkek arkadaşına bırak biraz, ailenin, babanın zor olduğunu bu şartlar da evlenmenize ılımlı yaklaşmayacağını anlatabilirsin, şartları oluşturmasına mecbur bırakırsın.
Abisinin borçlarını üstlenmek ayrı yardım etmek ayrı. Evlenseniz ilerde benzer durumla karşılaşmayacağın garanti değil.daha ötesi olası bile.
Abisine borçlarını devretmeli, evleneceğim, ödeyemem, biraz da sen yardım et demeli.
Annesi konusuna kardeşler arası çözüm konuşmalılar.
Sen bu şekilde söyleyemezsin tabi ama ailen,baban handikapını anlattığında anlayacaktır yapması gerekenleri.
Abi borç yapsın kardeş ödesin, abi memlekete gitsin anneye kardeş baksın, kardeşte ses çıkarmadan tamam öderim, bakarım yaparım derse yüklenmeye devam ederler.
Sorunları kendi üzerine kendi çekiyor gibi. Başkasının sorumluluğunu alırken kendi sorumluluklarını gözardı ediyor.

merhabalar...çok bunalmış durumdayım :(..
Aramızda yüzük taktığım erkek arkadaşım var..çok ciddiyiz bir an önce işi ciddiye bağlamak gibi bir niyetimiz var. 2,5 seneyi geçti beraberiz... Ama bazı durumların altında ezilmiş durumdayız :( erkek arkadaşımın ailesinin durumu belli. Anne-babası ayrı, babası memlekette. Erkek arkadaşım annesiyle beraber kalıyor. Bir ablası var 5 ay önce evlenip melekete gitti, bir de abisi var o da 2 ay önce memlekete babasının yanına gitti. Şimdi erkek arkadaşım annesiyle yaşıyor ve evi o geçindiriyor. İşi nasıl ciddiye bağlayacağımızı bilmiyorum çıkmazın içindeyim :(
Babam çok fazla otoriter ve sert bir baba.. Sertliğinden de öte ters bir adamdır:( Aramızda baba - kız gibi bir ilişkide yoktur, aile içi şiddet geçen bir ailede büyüdümsenağlama ve babam çok zor bir insandır nuh der peygamber demez.. Önce ne iş yapıyor diyecek,sonra ailesini soracak....Sonra da bir ton huzursuzluk :(( 700 tl maaş alıyor şu anda erkek arkadaşım ve bu babamı tatmin etmeyecek :( Ailesi erkek arkadaşımın yanında olamayacak... Offfffffffffffff!!
Şimdi para biriktirmeye çalışıyoruz zar zor :( Şu an annesiyle oturdukları ev kendi evleri ve evlenme durumumuzda beraber oturmaktan bahsediyor erkek arkadaşım.. Annemi ortada bırakamam diyor. Benim hayallerim bunlar değildi :( Elbette seviyorum ama huzur bulacağımı düşünmüyorum o şekilde bir evlilikten..
Krediye uygun bir ev olayına girmeyi düşünmeye başladım şimdiden.. Evin kredisi bitene kadar annesiyle oturur kredi bittikten sonra eve çıkmak mantıklı gibi geliyor..Ama bu kredi işinin zorluklarını da bilemiyorum.

Offffff ki ne offfffffffffffff!! Aklımı kaçırmak üzereyim inanın senağlama

afedersinde 700 lira ile hem ev geçindirip hem kredi ile ev mi almayı düşünüyorsunuz:1shok:

sonra kendi evinize çıkıp 700 lira ile iki evi mi geçindireceksiniz:1shok:

çok utopik değil mi bukafamçokkarıştı

hayat şartları ortada. annesinin bir geliri olmadığını söylemişsiniz

ailenizde yardım etmeyecek üstüne her şeyi erkek tarafından bekleyecek. 700 lira maaşla tüm bu borçları ödeyeceksiniz , üstüne kredi borçları ve aile geçimiakannehir

sizde çalışıyorsanız sorun azalır ama bu koşullarda evlenmek pek sağlıklı değil. samanlık seyran olmuyor şu devirde

tek çözüm sizinde işinizin olması ve ömür boyu annesi ile aynı evi paylaşmanız fisfisfis

Allah güç kuvvet versin çok zor işler durumda kalmışsın...Kaderini ne kadar sen çizecek olsanda, bazı yaşaman gereken şeyleri zaten yaşayacaksın baştan üzülmene kendini hırpalamana gerek yok...

sadece moral vermek amacıyla söyledim...

ben de şunu yapmam lazım bunu yapmam lazım diyorum" vazgeçiyorum, engel olmaya çalışıyorum " ama olmuyor :D... o yüzden... hayatı oluruna bırak.. kızan , kızsın. sen şu dünya ya bir daha gelmeyeceksin o yüzden kimseyi kırmdan karşına almadan mantıkla bir şekilde ailenle oluruna bırakman... sıkıntısız hayat yok.ailelerimiz bunu anlasa .bizde yaşayarak tecrübe kazanacağız onlar bizi korumaya çalıştıkça biz bu hayatta hep başarısız olucaz ... çok zenginlede evlensen çok fakirlede evlensen... para mutluluk da getirmez ... ama o olamdanda yaşanmaz :)))
hersey kendiliğinden olup geçer sen çalışmayacakmısın peki... sende bir işe gir eşine destek ol...
baban otoriter ise onun huyuna gitmek zorundasın eğer annen babanı yumuşatacak biri ise ondan yardım iste...
bir aile olmak çok zormuş. hayat bu ne zaman ne olacağını bilemezsin...

Normal şartlarda aynı evde yaşamanızı önermem ama sizin durumunuz biraz farklı canım.. Kendimi senin yerine koyuyorumm ne yapardım diye eğer seviyorsam vazgeçemeyeceksem intihar bile düşüneceksem artı maddi anlamda çok gücüm kuvvetimde yoksaa birlikte yaşardımm. 700 tl gibi bir maaşla kredi çekip ev geçindirmek çok çok ama mantıksızzz sakın girişme böyle şeylere eşinen sözünü al durumumuz dzelttiğimiz zaman ayrı eve çıkalım deee be öyle yapardımm.. AMA özellikle şu konudaa kesin cevap almalsın bekar bir kanyın varr ve oo babasının yanına gitti demişssin babasıyla tartıtştığı anda döneceği yer sizin eviniz olacak ona müsade etme derim ozaman çok sıkıntı olur oturamazsın kalkamazsın amanın herşey vahimleşir Allah korusun o konuyu hallettikten sonra bence olurr.... sevgiye bir annenin birlikte yaşamsı engel olamamalı muhtaç kadın atamasınızzz...

Teşekkür ederim yorumlarınız için..az önce mesaj ile bildirdim düşüncelerimi ve başka çaremiz olmadığını söyledi..ve ben pişman olmak istemiyorum dedim..bilmiyorum nereye gidecek bu konu :(

afedersinde 700 lira ile hem ev geçindirip hem kredi ile ev mi almayı düşünüyorsunuz:1shok:

sonra kendi evinize çıkıp 700 lira ile iki evi mi geçindireceksiniz:1shok:

çok utopik değil mi bukafamçokkarıştı

hayat şartları ortada. annesinin bir geliri olmadığını söylemişsiniz

ailenizde yardım etmeyecek üstüne her şeyi erkek tarafından bekleyecek. 700 lira maaşla tüm bu borçları ödeyeceksiniz , üstüne kredi borçları ve aile geçimiakannehir

sizde çalışıyorsanız sorun azalır ama bu koşullarda evlenmek pek sağlıklı değil. samanlık seyran olmuyor şu devirde

tek çözüm sizinde işinizin olması ve ömür boyu annesi ile aynı evi paylaşmanız fisfisfis

evet 700 tl kazanıyor şu anda.Evlilik durumunda %100 ben de çalışıyr olacağım. Tek maaşla geçim olmaz. ama kredi olayını şöyle düşünmüştüm. Kredi ile aldığımız evi kiraya evrip gelen kira ile de her ay bu borcu ödemek..borç bitene kadar da annesiyle yaşamak mafoldumben ki bu bile ne kadar sağlıklı oluır bilmiyorumm yeni evliyken kayınvalide yanında....ne yapsam çıkamıyorum içinden.. Severken böyle stresin altına girmek çok zorluyor insanı..Çok çaresiz bi durum! :gitme:

Vıcdanı olarak yaklastıgımızda annesını sahıpsız bırakmak dogru gelmıyor. Ustelık gelırı de yok, ne yer ne ıcer bu kadın?

Belkı soyle yapabılırsınız. Butcenıze gore, ıkı katlı bır alırsınız. Sık, genıs olması onemlı degıl. Bır katında mustakbel esınızın annesı, dıgerınde sız yasarsınız. Kredıye gelınce, sızde ıse gırersınız. Bırınız kredıyı oder, dıgerı masrafları karsılar. Sartlar ne getırır bılemem tabıı.

Umarım yazdıgım kadar kolay olur sorununuzu cozmek.

canım bu işler zordur öyle ha deyince ev almak kolay bişey değildir hayat şartları malum çocuğun maaşı da ortada sen de çalışacaksın tabi ama dediğim gibi bu süreçte epey bir zorlanacaksın bu sıkıntıyı göze alacaksın bir de şöyle düşün kayınvalidenin yanında oturmasan zaten kira ödeyecektin bari bu sebeple ev sahibi olursunuz ama dediğim gibi zorluklara katlanacaksın diğer kardeşlere gelince herkes kendi vicdanından sorumludur vicdanı olan insandan korkma seviyorsan gözünü karartacaksın

Vıcdanı olarak yaklastıgımızda annesını sahıpsız bırakmak dogru gelmıyor. Ustelık gelırı de yok, ne yer ne ıcer bu kadın?

Belkı soyle yapabılırsınız. Butcenıze gore, ıkı katlı bır alırsınız. Sık, genıs olması onemlı degıl. Bır katında mustakbel esınızın annesı, dıgerınde sız yasarsınız. Kredıye gelınce, sızde ıse gırersınız. Bırınız kredıyı oder, dıgerı masrafları karsılar. Sartlar ne getırır bılemem tabıı.

Umarım yazdıgım kadar kolay olur sorununuzu cozmek.

bunu ben de düşünmüyor değilim ama İstanbul'da müstakil ev mi kaldı :(
kaldı ki şu an oturudukları evi satsak 70.000 anca eder. müstakil ev fiyatlarından haberim yok..altından kalkılır mı o da cabası.. vaziyet çok zor ne yazık ki..
düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bunlara çok ihtiyacım var gerçekten.
"Ne yapabiliriz" e cevaplar arıyorum kara kara :gitme:

bunu ben de düşünmüyor değilim ama İstanbul'da müstakil ev mi kaldı :(
kaldı ki şu an oturudukları evi satsak 70.000 anca eder. müstakil ev fiyatlarından haberim yok..altından kalkılır mı o da cabası.. vaziyet çok zor ne yazık ki..
düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bunlara çok ihtiyacım var gerçekten.
"Ne yapabiliriz" e cevaplar arıyorum kara kara :gitme:

70.00 hıc de az degıl ınan. Bız evımızı bu fıyata aldık. Evet, cok buyuk degıl, mutfagımız kucucuk, hatta ucgen (: ama kendı evımız.

Bunun ustune bıraz da ekledın mı, bulursun bır ev. Mustakıl olmasın, senın arzu ettıgın gıbı bır ev olsun, ıcıne sınsın. ıstemez mısın yıne de annesının sızınle yasamasını?

Benı sakın yanlıs anlama, tercıh etmem kayınvalıdem ıle yasamayı. Fakat ortada caresız bır anne var. O evladı butun yokluklara karsı buyuten anne. Omrumuz olursa bızlerde yaslanacagız... Ben aynı konuma dustugumu hayal ederım bazen, ıcım sızlar.

canım Benim hiç kendini yeme Biraz serin kanlı ol.. dur hele su akar yatağini Bulur.. allah evlenenin yardımcısı olur. Bol Bol dua et hakkında hayırlısı olsun.. ilişkinizi Böyle konularla yipratmayın akışına Bırakın.. annesinin hiç Biyerden geliri yok mu ? sözlün elini masaya koysun aBisi de ayda Belli Bi miktar para göndersin annesine.. siz de Biraz Bekleyin sen Bi iş Bul kiraya çıkarsınız annesinin evinin yakınında Bi yerde.. Bi eliniz annesinin üstünde olur hem. aynı evde zor olur.. ama imkansız değil, annesiyle aran nasıl ?

70.00 hıc de az degıl ınan. Bız evımızı bu fıyata aldık. Evet, cok buyuk degıl, mutfagımız kucucuk, hatta ucgen (: ama kendı evımız.

Bunun ustune bıraz da ekledın mı, bulursun bır ev. Mustakıl olmasın, senın arzu ettıgın gıbı bır ev olsun, ıcıne sınsın. ıstemez mısın yıne de annesının sızınle yasamasını?

Benı sakın yanlıs anlama, tercıh etmem kayınvalıdem ıle yasamayı. Fakat ortada caresız bır anne var. O evladı butun yokluklara karsı buyuten anne. Omrumuz olursa bızlerde yaslanacagız... Ben aynı konuma dustugumu hayal ederım bazen, ıcım sızlar.
ben de diyorum ki ufakta olsa bir ev bulalım krediye uygun, 1+1 bile yeter.Aldığımız o evi kiraya verir,o parayla kredisini öderiz.Bu sırada 2-3 sene annesiyle otururuz, kredi bitince eve geçeriz gibi düşünüyorum...Bilmiyorum ne kadar mantıklı..Ne kadar kolay bu söylediğim. Yeterki bizim olsun huzur olsun 1+1 bile yeter diyorum ya..:( annesinin yerine kendimi koyduğumda tabiki zor bir durum ve hiçbir yerden geliri yok.Fakat Ankara'da bir sürü akrabası var, kardeşleri,kızı,oğlu... Of bilemedim
canım Benim hiç kendini yeme Biraz serin kanlı ol.. dur hele su akar yatağini Bulur.. allah evlenenin yardımcısı olur. Bol Bol dua et hakkında hayırlısı olsun.. ilişkinizi Böyle konularla yipratmayın akışına Bırakın.. annesinin hiç Biyerden geliri yok mu ? sözlün elini masaya koysun aBisi de ayda Belli Bi miktar para göndersin annesine.. siz de Biraz Bekleyin sen Bi iş Bul kiraya çıkarsınız annesinin evinin yakınında Bi yerde.. Bi eliniz annesinin üstünde olur hem. aynı evde zor olur.. ama imkansız değil, annesiyle aran nasıl ?

Canım inan şimdiden yemeden içmeden kesildim gece uykum kaçıyor düşünmekten.Erkek arkadaşım "başka çaremiz yok " deyip duruyor! Abisi Ankara'da kendi halinde, umurlarında bile değil hiçbişey..Annesiyle aram normal..Yani ilerde nasıl olacağından emin değilim öyle söyliyim

Teşekkür ederim yorumlarınız için..az önce mesaj ile bildirdim düşüncelerimi ve başka çaremiz olmadığını söyledi..ve ben pişman olmak istemiyorum dedim..bilmiyorum nereye gidecek bu konu :(

evet 700 tl kazanıyor şu anda.Evlilik durumunda %100 ben de çalışıyr olacağım. Tek maaşla geçim olmaz. ama kredi olayını şöyle düşünmüştüm. Kredi ile aldığımız evi kiraya evrip gelen kira ile de her ay bu borcu ödemek..borç bitene kadar da annesiyle yaşamak mafoldumben ki bu bile ne kadar sağlıklı oluır bilmiyorumm yeni evliyken kayınvalide yanında....ne yapsam çıkamıyorum içinden.. Severken böyle stresin altına girmek çok zorluyor insanı..Çok çaresiz bi durum! :gitme:

sizin şu anda yapmanız gereken bir iş bulmak ve gerekirse 2 yıl birikim yapmak. 700 lira çok az çünkü. sizin gelirinizin ne kadar olacağı belli değilken şu planladığınız şeyleri yapmak sadece macera...

size kim kredi verecek bunu da düşünün. 700 lira maaş alan birine verirler mi?

evleneceğiniz adamın işi daimi mi? yarın öbür gün işten atılabilir mi veya batabilir mi? sigortası var mı

bunlar evliliğin devamı için önemli olan şeyler. paraya herkes nalet yağdırır ama onsuz da olmuyor:1ninca:

Sıkıntını anlayabılıyorum. Gecıcı surelıgıne esımın aılesının evındeyız ve ınan cok sıkıldım.

Fakat oglu dururken, kardeslerının yanına gıtmesı dogru olmaz. Yanı Allah korusun annem o konumda olacak, ıkı oglu ve bır kızı olacak, annem kardesının yanında kalacak. Kızı ıcın bır sey dıyemem. Her ne kadar annesı olsa da, esı ıstemeyınce yapacak bır seyı kalmıyor olabılır. Elbette sahıplenmelı annesını fakat belkı de o da ne yapacagını bılemez durumda.

Abıye gelınce, buyuk hata yapıyor. Hatasının farkında olsa kendını affettırmek ıcın annesını sırtında gezdırırdı. Belkı anlamıyorsun su an. Bende evlenene dek pek anlamazdım. Ama ınan anneler cok kutsal!

Burada sana baskı yapmak gıbı ne bır nıyetım var ne de haddım. Fıkrımı beyan edıyorum. Ve ustune basa basa dıyorum. Bende ıstemezdım ama sartları ve onun caresızlıgını dusunurdum. Su an sızden cok o kadın caresız.

Alığınız evi kiraya veripte kredi ödemek bu devirde çok zor bence.. Kiracılarda doğru düzgün kiralarını ödemiyolarki.. bizm 2 evimiz var kirada en az 2 ay geç veriyolar hatta bi tanesi bi keresinde 5 ay sonra ödemişti.. çıkartıyosun yenisini alıyosun oda aynısı.. :/

Erkek arkadaşın sevgiye yüklenerek birlikte yaşamak konusunda emrivaki yapmak istemiş. Konu hakkında sen net fikrini söylersen çözüm arayışına girecektir.
Annelerine kim bakıcak'ın cevabı senin düşüncen olmamalı. 3 kardeşler, iki kardeş evlenmiş şimdi diğeri evlenicek, birlikte fikirlerini konuşturacaklar, ne yapalım'ı konuşacaklar.
Evliliğin ilerisi için şimdi yaşadıklarınız zemin hazırlar, sen şimdiden peki der, seviyoruz herşeyin üstesinden gelirizler de olursan kısa zaman sonra suistimal edilmeye başlayabilirsin.
Erken arkadaşın annesi ile ilgili durumu üstlenip çare üretmeli.bulmalı.
Kendi ailen ile konuşmak da senin konun.

Tamamen katııyorum vereliniortak

sizin şu anda yapmanız gereken bir iş bulmak ve gerekirse 2 yıl birikim yapmak. 700 lira çok az çünkü. sizin gelirinizin ne kadar olacağı belli değilken şu planladığınız şeyleri yapmak sadece macera...

size kim kredi verecek bunu da düşünün. 700 lira maaş alan birine verirler mi?

evleneceğiniz adamın işi daimi mi? yarın öbür gün işten atılabilir mi veya batabilir mi? sigortası var mı

bunlar evliliğin devamı için önemli olan şeyler. paraya herkes nalet yağdırır ama onsuz da olmuyor:1ninca:

haklısınız... parası olmayana mutlulukta yok..!!!
şimdi delirmemek için uğraşıyorum

Back
X