kafam karmakarışık. ...

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar bir ay sonra evliligimin birinci yili doluuor Allah in izniyle ikinci yila dönüyoruz. . Ben 26yi doldurdum esim 30 yasinda.. esimi uc yikdir taniyorum toplamda.. arasira kavgalarimiz olsa da ozunde beni sevdigine inanıyorum. . Bende esimi tum tartışmalara ragmen cok seviyorum. . Diyeceksiniz ki sorun ne.. sorun şu esimle bazi sorunlar yasadik ve maalesef araya aileler girdi benim ailem heraeyi yanlis anladi... zaten basta esimi istememistiler o yuzden de yanlia anlamak işlerine geldi diyebilirim.
Neyae esim artk bi bebegimiz olsun diyor evimizi aldik ama daha iki yil borcumuz kaldi.. ikimizde calisiyoruz.. esim bebegin masrafi ne ki diyor.. diyor da diyor yani ama hani bebek icin ölüp bitmiyorda.. oyle cok asiri bi istek yok.. gelirse hosgelir diyor.. ailem en az dort yil olmasin diyor.. napsam bu yaz calismalara başlasam mi bi yanimda vicdan azabi cekiyo esimi beklettigim icin..gorumcem en son görüşmemizde bana abim ailesinin istedigi gibi kapali calismayan bi ev kiziyla evlenseydi coktan annemler torunlarini alirlardi kucaklarina dedi :(((( buyuk kavga cikti bidaha da gorusmedik zaten :(((( esim bidaha kardesimle muhatap olma dedi... napmaliyim kafam cok karisik..

Bunun kararını ne senin 4 yıl bekle diyen ailen, ne de görümcen verebilir
Eşinizle beraber karar almalısınız, eşim istiyo derken kendi fikrinizden hiç bahsetmemişsiniz
Ayrıca ev taksitinizden geriye kalan rakam da önemli, şu kadar rakam var bez+mama vs. de eklense yeter diyebilmelisiniz
Bunu da en iyi siz bilirsiniz

Kapalı olunca daha mı doğurgan oluyormuş, lafa bak ya :20:
Bilmiyorum canim bana gorumcenin ilk dedigi sey abim senle nisanlaninca cok sasirdik biz hep bizim gibi kapali calismayan biriyle olur diye bekliyoduk dedi.. bikere de evime gelmislerdi ev habersiz geldikleri icin biraz daginikti gorumceye dedimki kusura bakmayin calisiyorum ev biraz daginik
Bana dedi ki SENIN CALISMAN BiZIM ICIN HICBISEY IFADE ETMIYOR...

Eşinizle beraber karar almalısınız, eşim istiyo derken kendi fikrinizden hiç bahsetmemişsiniz
Ayrıca ev taksitinizden geriye kalan rakam da önemli, şu kadar rakam var bez+mama vs. de eklense yeter diyebilmelisiniz
Bunu da en iyi siz bilirsiniz
canim su an bi bebegin aylik ihtiyaci nedir onu dahi bilmiyorum ..

Kizlar bir ay sonra evliligimin birinci yili doluuor Allah in izniyle ikinci yila dönüyoruz. . Ben 26yi doldurdum esim 30 yasinda.. esimi uc yikdir taniyorum toplamda.. arasira kavgalarimiz olsa da ozunde beni sevdigine inanıyorum. . Bende esimi tum tartışmalara ragmen cok seviyorum. . Diyeceksiniz ki sorun ne.. sorun şu esimle bazi sorunlar yasadik ve maalesef araya aileler girdi benim ailem heraeyi yanlis anladi... zaten basta esimi istememistiler o yuzden de yanlia anlamak işlerine geldi diyebilirim.
Neyae esim artk bi bebegimiz olsun diyor evimizi aldik ama daha iki yil borcumuz kaldi.. ikimizde calisiyoruz.. esim bebegin masrafi ne ki diyor.. diyor da diyor yani ama hani bebek icin ölüp bitmiyorda.. oyle cok asiri bi istek yok.. gelirse hosgelir diyor.. ailem en az dort yil olmasin diyor.. napsam bu yaz calismalara başlasam mi bi yanimda vicdan azabi cekiyo esimi beklettigim icin..gorumcem en son görüşmemizde bana abim ailesinin istedigi gibi kapali calismayan bi ev kiziyla evlenseydi coktan annemler torunlarini alirlardi kucaklarina dedi :(((( buyuk kavga cikti bidaha da gorusmedik zaten :(((( esim bidaha kardesimle muhatap olma dedi... napmaliyim kafam cok karisik..

ilişkinize ve böyle 2 kişiyi ilgilendiren kararlarda ne kendi ailenizi ne de eşinizin ailesini katmanızı tavsiye etmiyorum.
herkes için seviyenizi koyun,yoksa kurmaya çalıştığınız aileniz dağılır!!!

canim su an bi bebegin aylik ihtiyaci nedir onu dahi bilmiyorum ..

O konuda net bi rakam söyleyemem, henüz çocuğum yok. Anne olan arkadaşlar yardımcı olur
Ama diğer konularda tavsiyem, sorunlarınızı ikiniz çözün
3.bir kişinin bilmesi büyütür ve siz o sorunu aşsanız da onlar unutmaz
Ayrıca bebek gibi önemli konularda da eşiniz dışında kimseye söz hakkı tanımayın
Yaşın kaç bilmiyorum 4 yıl sonrası belki geç olabilir eşinle konuşmalısın bu durumu ya da ev kızı da olsan kapalı da olsan Allah nasip etmeyebilir. O çok örtünün anlamını bilen görümce nasıl böyle garanti verebiliyo çok tezat olmuş.

Bunu da en iyi siz bilirsiniz[/QUO

cekirgee'ye katılıyorum ve herşeydende önce sizin anneliğe hazır olup olmamanız önemli değil mi? eşinizden bile önce. Çocuk sahibi olmak anneyi çok daha etkileyen bi durum diye düşünüyorum o yüzden herkesten önce siz kendinizi dinleyin derim. Umarım hakkınızda hayırlı olan olur

O konuda net bi rakam söyleyemem, henüz çocuğum yok. Anne olan arkadaşlar yardımcı olur
Ama diğer konularda tavsiyem, sorunlarınızı ikiniz çözün
3.bir kişinin bilmesi büyütür ve siz o sorunu aşsanız da onlar unutmaz
Ayrıca bebek gibi önemli konularda da eşiniz dışında kimseye söz hakkı tanımayın
Yaşın kaç bilmiyorum 4 yıl sonrası belki geç olabilir eşinle konuşmalısın bu durumu ya da ev kızı da olsan kapalı da olsan Allah nasip etmeyebilir. O çok örtünün anlamını bilen görümce nasıl böyle garanti verebiliyo çok tezat olmuş.

Cok haklisin canim ailelere duyurmamak en iyisiymis bende bunu anladim..yasim 26 gorumcem bekar .. benle yasit.. esim 30 yasinda..

cekirgee'ye katılıyorum ve herşeydende önce sizin anneliğe hazır olup olmamanız önemli değil mi? eşinizden bile önce. Çocuk sahibi olmak anneyi çok daha etkileyen bi durum diye düşünüyorum o yüzden herkesten önce siz kendinizi dinleyin derim. Umarım hakkınızda hayırlı olan olur[/QUOTE]

Anne olmayi cok cok istiyorum ama cokta korkuyorum. . Ya ona iyi annelik yapamazsam ya onu koruyamazsam ya zarar gorurse naparim diye hayattan ve hayatin getirdiklerinden korkuyorum. . Sirf zamani geldi yada esim istiyor diye cocuk yapacak biri degilim o cocuga en guzel gelecegi en guzel gunleri saglamak isterim.... ama diyorum ya cok buyuk bi sorumluluk . Benim annem hic sevgi vermedi bana . Ben o sevgiyi verebilmek icin istiyorum. Ama korkuyorum da..

Öncelikle sizin isteğiniz önemli, neticede bakıcak olan sizsiniz. Diğerleri iki agucuk yapıp geçerler.
Birde maddi durumunuz. Mesela iş bahsettiğiniz gibi bez ve mamadan ibaret değil. Her bebek kısmetiyle gelir lafına da günümüz de çok inancım yok kendi adıma. Mesela sürekli kıyafet almak zorundasınız. Kıyafet ne ki demeyin. Günde belki 5 kere başdan aşağı kıyafet değiştiriceksiniz, eviniz sürekli sıcak olmak zorunda. Bunların losyonları şampuanları, allah korusun ama hastalıkları ilaçları var. Sadece buda değil azıcık büyüdüğünde ihtiyaçlar daha artıyor ilgisi olan şeylere göre eğitici oyuncaklar vs ki bu oyuncaklar 40-50 tlden aşağı değil. Ev ayakkabısı sokak ayakkabısı falan. Yani ayda 200 tlyi gözden mutlaka çıkarmanız lazım sadece bebek için artı evdeki elektrik su doğalgaz kullanımı artıyor. Evde olduğunuz için gıda masrafları artıyor. Ayrıca bebeğin ek gıdaya geçişi yine farklı masraflar. Siz bu maddiyatı karşılayabilcek güçteyseniz ve kendinizi hazır hissediyorsanız eşinizle karar almanız lazım. Bir tarafdan borç ödeyip bir taraftan çocuk büyütmek ve geçinmek zor. Bir çok zaman kendinizden kısıcaksınız. Madem 2 yıl kalmış az daha dişinizi sıkmanız gerekebilir. Rabbim sağıklı hayırlı evlat nasip etsin herkese. Umarım en hayırlı zamanda geliverir miniğiniz.

Başkalarının ne dediğine takılmayın, biz düşünmüyoruz hemen diyip geçiştirin. Kimsenin çocuğu kimseyi ilgilendirmez. 4 yıl bekledikden sonra çocuk yapmanın mantığı nedir anlamadım gerçekten. O zaman sevmediklerini damatlarını çok mu sevicekler nedir yani

Öncelikle sizin isteğiniz önemli, neticede bakıcak olan sizsiniz. Diğerleri iki agucuk yapıp geçerler.
Birde maddi durumunuz. Mesela iş bahsettiğiniz gibi bez ve mamadan ibaret değil. Her bebek kısmetiyle gelir lafına da günümüz de çok inancım yok kendi adıma. Mesela sürekli kıyafet almak zorundasınız. Kıyafet ne ki demeyin. Günde belki 5 kere başdan aşağı kıyafet değiştiriceksiniz, eviniz sürekli sıcak olmak zorunda. Bunların losyonları şampuanları, allah korusun ama hastalıkları ilaçları var. Sadece buda değil azıcık büyüdüğünde ihtiyaçlar daha artıyor ilgisi olan şeylere göre eğitici oyuncaklar vs ki bu oyuncaklar 40-50 tlden aşağı değil. Ev ayakkabısı sokak ayakkabısı falan. Yani ayda 200 tlyi gözden mutlaka çıkarmanız lazım sadece bebek için artı evdeki elektrik su doğalgaz kullanımı artıyor. Evde olduğunuz için gıda masrafları artıyor. Ayrıca bebeğin ek gıdaya geçişi yine farklı masraflar. Siz bu maddiyatı karşılayabilcek güçteyseniz ve kendinizi hazır hissediyorsanız eşinizle karar almanız lazım. Bir tarafdan borç ödeyip bir taraftan çocuk büyütmek ve geçinmek zor. Bir çok zaman kendinizden kısıcaksınız. Madem 2 yıl kalmış az daha dişinizi sıkmanız gerekebilir. Rabbim sağıklı hayırlı evlat nasip etsin herkese. Umarım en hayırlı zamanda geliverir miniğiniz.

Başkalarının ne dediğine takılmayın, biz düşünmüyoruz hemen diyip geçiştirin. Kimsenin çocuğu kimseyi ilgilendirmez. 4 yıl bekledikden sonra çocuk yapmanın mantığı nedir anlamadım gerçekten. O zaman sevmediklerini damatlarını çok mu sevicekler nedir yani

Tesekkurler yorumunuz icin.. aslinda bir yil daha hamile kalmasam hersey cuk oturur cunku dokuz ay da hamilelik surer.. bebek dogduguna yakin borcumuzda biter .. rahatlamis oluruz en azindan yani..ben dedigim gibi istiyorum ama korkuyorum da.. esimde sen kendini ne zaman hazir hissedersen diyor.. ama bir yili da gecmesin lutfen diye ekliyor..
Ailem de esimi hic istememişti ama ben istedim evlendik.. esimin memleketi biza taban tabana zit yani ben guney cocugu o daha farkli diyeyim tartisma cikmasin sonra.. aramizdaki kulturel farkliliklar fln .. ettigimiz kavgamizda babam direk zaten aranuzda doku uyusmazligi var bundan bisey olmaz bosan gitsin dedi.. ama ben esimle devam karari aldim..
Neyse ayrintiya cok girdim aileme su an ayriliyorum desem sevinirler cunku hep kafalarinda baska biri vardi o olmadi diye babam bana cok kirildi.. bu yuzden dort sene demeleri...

Tesekkurler yorumunuz icin.. aslinda bir yil daha hamile kalmasam hersey cuk oturur cunku dokuz ay da hamilelik surer.. bebek dogduguna yakin borcumuzda biter .. rahatlamis oluruz en azindan yani..ben dedigim gibi istiyorum ama korkuyorum da.. esimde sen kendini ne zaman hazir hissedersen diyor.. ama bir yili da gecmesin lutfen diye ekliyor..
Ailem de esimi hic istememişti ama ben istedim evlendik.. esimin memleketi biza taban tabana zit yani ben guney cocugu o daha farkli diyeyim tartisma cikmasin sonra.. aramizdaki kulturel farkliliklar fln .. ettigimiz kavgamizda babam direk zaten aranuzda doku uyusmazligi var bundan bisey olmaz bosan gitsin dedi.. ama ben esimle devam karari aldim..
Neyse ayrintiya cok girdim aileme su an ayriliyorum desem sevinirler cunku hep kafalarinda baska biri vardi o olmadi diye babam bana cok kirildi.. bu yuzden dort sene demeleri...

eğerki eşinle mutluysan kimseyi hayatına karıştırmamalısın. Tabi şu da bir gerçek aileni kesinlikle kırma. O kadar çok şey okuyorum ki, yapmaz dediklerimiz yapıyor olmaz dediklerimiz oluyor. Şuan değil ama belki 3-5 yıl sonra ailenin desteğine muhtaç olabilirsin. Aileni kırmadan evliliğinizi yaşayın. Dediğim gibi çocuk kararı size kalmış. Hakkınızda hayırlısı olsun

okula başlayana kadar fazla bir masrafı olmuyor aslında
önceki konularıza da baktım,eşinizle ilgili problemlerinizi çözdüyseniz
endişelenmeye gerek yok bence

Görümcene mi kalmış abisinin evliliğini sorgulamak? Ona bence önce ailen sana terbiye verseymiş madem o kadar dindarsınız kurulmuş yuvaya fitne sokmanın ne kadar büyük yanlış olduğunu bilseymişsin Allah yakıştırmış nasib etmiş sen razı olsan ne olur olmasan ne olur demelisin görümcene çok sinir oldum:41: Umarım bu konuda eşin sana hak veriyordur. Bebek konusundaysa bu kararı verecek olan sensin ve eşin. Sen doğuracaksın beraber bakacaksınız 3. kişilere halt etmek düşer.:51:

Son düzenleme:

Sizin aile planlamanıza kendi aileniz neden fikir beyan edip, yorum yapıyor?

ailenin sana 4 yıl bekle demesi ne kadar abes ise görümcenin dedikleri de o kadar hadsiz ve sevimsiz, benim bildiğim anne baba hazır olur çocuk yapar ailelere de gözünüz aydın torununuz oluyo denir, bide şunu söyliyim bebeğim daha doğmadı ama doğmadan bi dolu masrafı oldu, ha dersen ki atıyorum şampuanı olmayıversin sabunla yıkarım ya da pişik kremi almayıveririm bez yerine pazen bağlarım masrafları azaltabilirsin tabi, ben bi ufak tırnak makasına 15 lira verdim, şampuanı 27 lira vs ordan pay biç

Görümcenizin de sizin ailenizin de fikir beyan etmesi hoş değil ... Evlilikte çocuk zamanlamasına karışılması , sorulması ... bana hadi bu gece sevişin demenin üstü kapalı şekli gibi geliyor :52:

Bu arada eşiniz kardeşinin yaptığı densizliği farketmiş , bir tebrik etmeden geçmeyeyim dedim , pek görmüyoruz bu günlerde de :1:

Geri aldım tebriğimi , bir önceki konunuzu okudum , eşinizle de kavgalarınız hiç hoş değilmiş . Küfürler , hem de o görümce için yediğiniz küfürler havada uçuşmuş

Son düzenleme:
e canım daha 1 ay olmamış sen yol bitti diye konu açmışsın o konuyuda hatırlıyorum öğretmenevine gidicem falan demişsin birden çocuk isteyecek kadar güvendin inandın yani eşine öyle mi, eşin bugün muhattap olma kardeşimle diyo yarın ne dicek bakalım eşin doğulu ise hiç bekleme zaten eninde sonunda vıcık vıcık iç içe bi hayata döner onlar

e canım daha 1 ay olmamış sen yol bitti diye konu açmışsın o konuyuda hatırlıyorum öğretmenevine gidicem falan demişsin birden çocuk isteyecek kadar güvendin inandın yani eşine öyle mi, eşin bugün muhattap olma kardeşimle diyo yarın ne dicek bakalım eşin doğulu ise hiç bekleme zaten eninde sonunda vıcık vıcık iç içe bi hayata döner onlar

Neden boyle dusunuyosun ki. Ailesi hic destek olmadi esime sonucta. O da sikinti yasamak istemiyo artk O da bana dönüyor artik ben oyle goruyorum. Dogulu olmasi asla ayrilamayacaklari anlamina geliyor mu..

Büyümüşsün evlenmişsin.Evli bir kadınsın.Ev geçindiriyorsunuz.Kocanla hergün sen birliktesin.Aynı yemeği yiyip,aynı çatı altında yaşıyor,borcu da alacağı da beraber göğüslüyorsunuz.Çocuk yapmak için önce senin sonra eşinin sorumluluk açısından psikolojik olarak hazır olması gerek.Sonra maddi olarak sizi zorlar mı zorlamaz mı hesabını yapmak gerek.Öyle bebeğin masrafı az olur diye de birşey yok.Bu yanlış düşünce.Hamileleikti,testlerdi,doğumdu,doğum sonrasıydı,sağlık hastalık mama bez... Bu hep bebek kalmayacak.Bunları hesaplar,sizi çok zorlamayacaksa bebek kararı verirsiniz.Eeeee senin ailenin fonksiyonu veya söz hakkı ne burda.Yani ailene ne.Veya eşinin ailesine ne.Ailelerinizi çok fazla karıştırmayın kendi meslelerinize.Görümcen de cahillik yapmış.Allah nasip ederse hemen olur,etmezse olmaz.O yüzden anasının babasının kısmetinde torun sevmek varsa olur.

Back
X