Kafam ok kark yanl m yaptm acaba?

cnm borç herkese verilmez verirken arkadaş die de bakma borç verilcek insan ayrı arkadaş ayrı malesef herkes borcunu şerefi gibi gormuyor.ben zaten her zaman derim borc vermeyi bilmeyen vermesin sonra da ağlamasın.

bnm ailem co borc verdi hiçbir sorun da cıkmadı şşimdiye kadar ama ole herkese vermiyorlar işte arkadaş hatrı da yok bu işlerde

işyerinde 8 yıldır birlikte çalıştığım bir arkadaşım var.Yani aramızda samimiyet var tabi yılların verdiği bir alışkanlık .... Bu arkadaşım benim kredi kartımdan 800 tl geçmek istedi.Başka bir yere borcu var kart limiti dolu olduğu için benden istiyor....Ama yani uçan kuşa borcu var derler ya işte öyle biri...Bende veremiyeceğimi söyledim.o günden beri bana
karşı soğuk davranıyor..böyle olduğu içinde çok üzüldüm.acaba yanlışmı yaptım vermelimiydim.Aslında yardım etmeyi seven biriyim ama kredi kartı işini pek karıştırmak
istemiyorum.....
benneyaptımkibenneyaptımki

yok sakın. bir arkadaşım 5 sene önce 2 milyar nakit kredi çekti,kredi kartından, arkadaşı için. geçen eylül ayında ödenmediği için oldumu 15 milyar. neyseki eylülde bir af çıktıda kız 3 buçuk milyarmı ne geçmiş zaman,tam net hatırlamıyorum..., peşin vererek kurtuldu.. alan ödemedi çünkü...

iyi yapmışsın bence de.ben zamanında öyle bi hata yaptım.çok sevdiğim bi arkadaşıma kredi çekip yardımcı olmuştum.ödedi ama geciktirerek ödedi hep.yardım etmek iyi de sonuçları kötü olabiliyo

en iyisi bu bencede..kafan rahat olsun...
veripde borcunu ödemeyip aranız daha çok bozulacağına başın daha çok yanacağına böyle olsun konuşmasın senle....
zaten kaç gün konuşmıycak ki seni tanıyosa bi gün oda anlar durumu...

en doğrusunu yapmışsın.bizde eşimle aman istedi ayıp olmasın diye vadedeki paramızı bozup benim hiç de sevmediğim bi tanıdığıma verdik..adam iflasdaymış meğer..hem paramız boşa gitti hem benim tnaıdığımdı eşime mahcup oldum(aslında eşim para vermeyi istedi ben verme demiştim)hemde bu yüzden kaç kişyle aram bozuldu ve ömrüm boyuncada yüzlerine bakmam artık,istemiyorum..eşim vermeseydi o parayı biz hiç bu kadar şeyide yaşamış olmayacaktık..o yüzden çok haklısın vermemek en doğrusu

iyi yapmışsınız. ben öğrenci iken bu hatayı yapmıştım, hiç vaktinde alamamıştım.

bunun için tavır alıyorsa kendi ayıbıdır. sizinle arkadaşlığını çıkarına göre yönlendiriyor demek ki.

200 olsa belki ama 800 çok para. Eşimin de arkadaşının karısı doğum yapmıştı 2000 lira borç istedi ama eşim kredi çekmedi birikmiş parasından verdi neyse adam ödedi 1,5 sene sonra falan. Ama o ihtiyaçtı bebek yüzünden ve kredi çekmemiştik.

en doğrusunu yapmışın vermemekle.verip kötü olacağınıza böyle olması daha iyi olmuş..verseydin kavga bitmezdi inan sen isterdin borcunu o veremezdi falan baya başın ağrırdı ii yapmışın..

yok canım doğru yapmışşın.Bu zamanda borç para vermek akıl karı değil cünkü giden para gelmiyor.Deneyimlerle sabitiir.Bendende gecenlerde bir arkadas borc istedi.1 yıldan beri tanırım kendisini.Ne arar ne sorar ne buluşmak ister kalktı beni aradı bende iyi niyetliyim ya hemen giitm bulustum megerse lafı dondu dolastırdı benden borç para istemeye getirdi.Bende durumumun musait olmadıgını soyledim.iyikide vermemişim cunku hala ne arar ne sorar beni kendisi. verdiğim borç kimbilir ne zaman gelcekti yada hic gelmeyecekti bilmiyorumkismile iyi yapmışşın vermemekle.Eğer borç vermedin diye soğuk davranacaksa davransın boşver arkadaşlığını göstermiş olur.

Back
X