Kafamda deli sorular..

Trizomi13-15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
318
267
103
37
bugün tramvayla bir yere gitmem gerekti..çok kalabalıktı bindiğim yerde ama kalabalık olmasına rağmen mavi koltuklardan inen oldu ve binen bayanlardan biri diğerine ben yan koltuğuna oturdum.. 6 aylık hamileyim ve henüz dışardan belli değil.. 5-6 durak sonra bebek arabalı genç bir bayan bindi.. bana doğru gelip müsade eder misiniz dedi arka arkaya sert bir dille durmadan ben ilk yanımdan geçip arka tarafa doğru dediğini sandım efendim dedim tekrar dedi ben hamileyim dedim..kız çık çık yapmaya arkamdan söylenmeye başladı. Yanındaki bayanda ben kalkıyım demedi. Herkes bana bakmaya başladı yalan söylüyorum gibi ..çocuğu ağlamaya başladı kız sinirden çocuğu sarsıyor millet bana bakıyor arkamdaki beyefendiler buyurun felan dedi kıza yer verdiler ama yok yok sağolun deyip oturmadı.. hala çocuğa beni gereksiz kişilerle muhattap ediyorsun deyip durup durup çık çık yapıp söyleniyor bana..herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor (riskli bir gebelik sürecim var normalde dışarı çok çıkamıyorum bugünde araba kaza yaptığı için zorunlu toplu taşıma kullandım..)çok sinirlendim bir yandan tuhaf bakışlar arasında utandım. Bağırarak ben hamileyim diyesim geldi defalarca.. yinede sessizliğimi bozmadım.. ama kafama çok takıldı öncelik kimin? Ne yani yer mi vermem uygun olurdu?şaşırdım kaldım açıkcası..böyle bir şeyde siz ne tepki verip ne yapardınız?

bugün tramvayla bir yere gitmem gerekti..çok kalabalıktı bindiğim yerde ama kalabalık olmasına rağmen mavi koltuklardan inen oldu ve binen bayanlardan biri diğerine ben yan koltuğuna oturdum.. 6 aylık hamileyim ve henüz dışardan belli değil.. 5-6 durak sonra bebek arabalı genç bir bayan bindi.. bana doğru gelip müsade eder misiniz dedi arka arkaya sert bir dille durmadan ben ilk yanımdan geçip arka tarafa doğru dediğini sandım efendim dedim tekrar dedi ben hamileyim dedim..kız çık çık yapmaya arkamdan söylenmeye başladı. Yanındaki bayanda ben kalkıyım demedi. Herkes bana bakmaya başladı yalan söylüyorum gibi ..çocuğu ağlamaya başladı kız sinirden çocuğu sarsıyor millet bana bakıyor arkamdaki beyefendiler buyurun felan dedi kıza yer verdiler ama yok yok sağolun deyip oturmadı.. hala çocuğa beni gereksiz kişilerle muhattap ediyorsun deyip durup durup çık çık yapıp söyleniyor bana..herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor (riskli bir gebelik sürecim var normalde dışarı çok çıkamıyorum bugünde araba kaza yaptığı için zorunlu toplu taşıma kullandım..)çok sinirlendim bir yandan tuhaf bakışlar arasında utandım. Bağırarak ben hamileyim diyesim geldi defalarca.. yinede sessizliğimi bozmadım.. ama kafama çok takıldı öncelik kimin? Ne yani yer mi vermem uygun olurdu?şaşırdım kaldım açıkcası..böyle bir şeyde siz ne tepki verip ne yapardınız?
amelıyat olalım 1 ay olmustu otobuse bınmek zorunda kalmıstım
ogunu hatırlattı yasadıgınız bana
aynı seyı yasadım
ustelık kadın ınanmadıgı gıbı poposunu dızıme dayayarak ınecegı yere kadar abandı bana poposunu dızıme dayandı resmen ...

psıkolojık sorunları var boyle ınsanların bence uzulmeyın derım

orda okadar camış gıbı oturan saglıgı yerınde erkekler var onlar dusunsun oncelık kımın sorusunu

Eger riskli bi durumsa tabiki bebegini dusuneceksin. Millet tuhaf tuhaf bakacagina onlar yer verseymis. Ayrica benim bildigim kalkip yer vermek kendi isteginle yapilan bir kibarliktir. Zorla kaldirmaya calisip aksi yanit alinca laf sokup cirkeflesmek nedir...

Kimseyi inandırmanız gerekmiyor. Tabiki kalkıp yer vermeyeceksiniz. O kadar insan varken size mi kalmış.

Yani her ikiniz de öncelik sahibisiniz aslında.
O kadar insan içinde gelip senden yer istemesi ve ona teklif edilen diğer yere oturmaması saçma olmuş. Ay takma kafanı boş yere :)

Oncelik tabiki sizin.
Koca koca adamlar otururken size dusmez yer vermek hamile hamile.
Verilen yeri de reddetmis zaten.
O bakislar o kadinadir siz alinmayin.

Bu toplu taşıma araçlarında öncelik olayı beni çok sıkıyor hergün ise gidebilmek için 2 saat yol çekiyor akşam is cikislarinda günden çıkmış Teyzeler yüzünden bende otobüse biner binmez kulakligi takip uyuyorum siz de çok takilma yın boşverin.

bırde o kadın aglayan cocugunu sarsıp benı kımlerle muhattap edıyorsun dıyor
ıngılız kralıyet aıle uyesı nasıl otobuse bıner cok dogru :KK70:
ben şok oldum zaten onu deyince.. tşkler msjınız için 3-4 saattir kafamı kurcalıyordu.. sanırım hamilelikte çok takıntılı yaptı beni..

Bu arada şunu da ekleyeyim. Her gün yollarda bebek arabasıyla ilermeye çalışırken, kaldırıma park etmiş araba, yol vermeyen sürücü vs her türlü hak ihlali ile kafayı yemek üzere olan şu halimle toplu taşımaya binsem ve hamile bir kadın görsem ona yerimi seve seve verirdim. Ben benim bebeyi bir şekilde zaptederim nasıl olsa, önemli olan doğmamış minnoşlar. Hele bi doğsunlar daha çok ayakta yolculuk edecekler zaten hehehe.

hic üzülmeyin. baskalari yer vermis. o size takmis resmen. herseyden önce siz ve bebeginiz sonra gerisi bu hayat böyle.

Bu arada şunu da ekleyeyim. Her gün yollarda bebek arabasıyla ilermeye çalışırken, kaldırıma park etmiş araba, yol vermeyen sürücü vs her türlü hak ihlali ile kafayı yemek üzere olan şu halimle toplu taşımaya binsem ve hamile bir kadın görsem ona yerimi seve seve verirdim. Ben benim bebeyi bir şekilde zaptederim nasıl olsa, önemli olan doğmamış minnoşlar. Hele bi doğsunlar daha çok ayakta yolculuk edecekler zaten hehehe.
kesınlıkle aynı fıkırdeyım katılıyorum...

Hamile olmasan da kalmak sana düşmez orda onca erkek var oturan. Bi zahmet kalksın yer versinler. Hayret birşey ya.
Beni de kaldırdı bi kadın ama ben kızı otizm hastası diye yer verdim. Kaldırmak için de resmen üzerime attı kızı.
(Kız dediğim 17 18 yaşlarında filan)
Baya da kiloluydu hamileyim yavaş olur musunuz kalkıyorum dedim.
İnsanlar gerçekten ilginç otobüslerde.

Ayni şeyler bana da oluyor ara ara.
Yorgun argin ayakta duracak halim kalmiyor zaten ayakta bile duracak yer yok
Vermiyorum kardesim
O tepki gösterenler versin
Cok acidilarsa kucaklarinda götursünler
Kimse kimsenin ne yasadigini bilemezki
Bi bakiyolar gençsin saniyorlar ki sagliklisin
Hamile olabilirim yorgun olabilirim ameliyatli olabilirim yada araba tutuyordur

valla çocuklu bir kadın kalkıp beni kaldırsa sinir olur kalkmam . Bebeği barsa zaten kalkarım ama beni yerimden kaldırmak gibi bir lüksü yok .. bana bir de laf edecek valla kadını bozardım . Siz baya sakin kalmışsınız

Benim cok sık rastladigim bi durum var
Kadin biniyo 2 cocukla tek kisilik para veriyor
Cocuklarini ayri ayri iki koltuga kendide ayri bi koltuga oturuyor bide tembih ediyor sakın yerinizden kalkmayin diye
Binenlerde geliyor benim gözümun ıçine bakiyor kalksam diye:63:
Kesinlikle ben cok yardimsever ve duygusal bir insanimdir ama dolmuşlarda otibuslerde insanlarin bencil davranişlari yalanciliklari beni beni çom sinir ediyor

Aldırmayın tabiki hamile hamile ayakta gitmeyecektiniz. Kadın duymadi mi anlamadım tepkisini bencilmis eğer hamileyim dediğinizi anlayıp devam ettiyse. Yani genç olunca bende kızıyorum yer vermek zorunda gibi davrananlara bayanlardan.Görünüşte belli olmayan bir rahatsızlık olabilir zaten yaşlı sakat gibi durumlarda insan Vicdanen vermek ister. Ama regl oldum belki dışardan gorunmesede kalkamayacak durumdayım yer isteyen birine herkesin içinde regl oldum nasıl denir mesela.

Back
X