- 28 Ağustos 2016
- 318
- 267
- 103
- 37
- Konu Sahibi Trizomi13-15
bugün tramvayla bir yere gitmem gerekti..çok kalabalıktı bindiğim yerde ama kalabalık olmasına rağmen mavi koltuklardan inen oldu ve binen bayanlardan biri diğerine ben yan koltuğuna oturdum.. 6 aylık hamileyim ve henüz dışardan belli değil.. 5-6 durak sonra bebek arabalı genç bir bayan bindi.. bana doğru gelip müsade eder misiniz dedi arka arkaya sert bir dille durmadan ben ilk yanımdan geçip arka tarafa doğru dediğini sandım efendim dedim tekrar dedi ben hamileyim dedim..kız çık çık yapmaya arkamdan söylenmeye başladı. Yanındaki bayanda ben kalkıyım demedi. Herkes bana bakmaya başladı yalan söylüyorum gibi ..çocuğu ağlamaya başladı kız sinirden çocuğu sarsıyor millet bana bakıyor arkamdaki beyefendiler buyurun felan dedi kıza yer verdiler ama yok yok sağolun deyip oturmadı.. hala çocuğa beni gereksiz kişilerle muhattap ediyorsun deyip durup durup çık çık yapıp söyleniyor bana..herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor (riskli bir gebelik sürecim var normalde dışarı çok çıkamıyorum bugünde araba kaza yaptığı için zorunlu toplu taşıma kullandım..)çok sinirlendim bir yandan tuhaf bakışlar arasında utandım. Bağırarak ben hamileyim diyesim geldi defalarca.. yinede sessizliğimi bozmadım.. ama kafama çok takıldı öncelik kimin? Ne yani yer mi vermem uygun olurdu?şaşırdım kaldım açıkcası..böyle bir şeyde siz ne tepki verip ne yapardınız?