• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamda deli sorular

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Arkadaşlar merhaba
Sağlıklı karar vermek için objektif yorumlara ihtiyacım var
Kime anlatsam farklı fikirler veriyor
Şuan ana sınıfına giden 5,5 yaşında oğlum yar
Diğer oğlum 2 yaşını dolduracak
İlçe de yaşıyoruz Eşimle il de çalışıyoruz servisle gidip geliyoruz çocuklara annem ve kv dönüşümlü bakıyorlar .
Oğlum sene ye ilkokula gidecek ilçe de maalesef tek okul var başka seçeneğimiz yok
Bir yandan da evimizi değiştirmek istiyoruz
Şimdi asıl mesele burada
1.Seçenek:Evimizi sattığımızda İl den ev alıp Çocuklarımız İlde okutabiliriz
Artıları Her sabah-akşam 1 saat yol gitmek yerine 10 dk halledebiliriz
Eksileri 2 sini özel okula vermek zorundayım çünkü 18:30 kadar çalışıyorum maddi olarak biraz kasabilir
2.Seçenek İlçede yeni ev almak Oğlumuzu ilçedeki okula yazdırmak
Artıları Küçük oğluma annem ve kv dönüşümlü bakmaya devan edebilir
Eksileri kurs vs olmadığı için ilçede çocuklarım mahrum kalacak
Ben eve geç geliyorum İlden gelince saat 19:30 da evde oluyorum yemek bulaşık falan derken saat geç oluyor çocuklarımın derslerine daha az vakit ayırmak zorunda kalı cam
Siz olsaydınız kararınız ne olur du?
İle gidersek maddi olarak biraz zorlanabiliriz
İlçede kalırsak maddi yönden rahatız ama kara veremiyorum
Yorumlarınız merak ediyorum
Çalıştığım için geç cevap yazabilirim
Kusura bakmayın tek tek yorumları okuyacağım
Teşekkür ederim
Not:İlçede ablam annem kv var çalışma saatlerinde ekstra bir durumda her şeyime yardımcı oluyorlar
İlde iş arkadaşlarım dışında kimsemiz yok

En sonunda ile tasinmak iyi fikir olacak, cocuklarin yaslari buyuduklerinde yani, hem ilce yeterli gelmeyeye baslayacak, hem de nereye kadar boyle devam edebilirsiniz esinizle, cok yorucu olmali.

Ama cocuklar kucukken aileden yardim almak da cok yardimci oluyor, ozellikle kisin hastalandiklarinda vs evde kalip dinlenebiliyorlar bu sayede.

Sizin yerinizde olsam ev degistirme isini kucugun ilk okul cagina kadar ertelerim, sonra da ile tasinirim.

En sonunda ile tasinmak iyi fikir olacak, cocuklarin yaslari buyuduklerinde yani, hem ilce yeterli gelmeyeye baslayacak, hem de nereye kadar boyle devam edebilirsiniz esinizle, cok yorucu olmali.

Ama cocuklar kucukken aileden yardim almak da cok yardimci oluyor, ozellikle kisin hastalandiklarinda vs evde kalip dinlenebiliyorlar bu sayede.

Sizin yerinizde olsam ev degistirme isini kucugun ilk okul cagina kadar ertelerim, sonra da ile tasinirim.
Onuda düşündük Fakat abisi 4 giderken 1. sınıfa başlayacak
Abisini de alıştığı düzenden öğretmenden okul ve arkadaşlarından koparmak istemedik
Ortaokula yani 5. sınıfa giderken taşınalım desek
Kardeşi 2 ye geçecek aynı durum onun için söz konusu olacak

İl eğitim imkanı olarak avantajlı görünüyor ama. İkisi de hasta olabilir, izin işleriniz sıkıntılı ise, kv, ya da anneniz ilgilenir. Ama öyle acil bir durum da çağırdığınız da gelebilirler se, sizin eviniz de de ilgilenebilirler

İl eğitim imkanı olarak avantajlı görünüyor ama. İkisi de hasta olabilir, izin işleriniz sıkıntılı ise, kv, ya da anneniz ilgilenir. Ama öyle acil bir durum da çağırdığınız da gelebilirler se, sizin eviniz de de ilgilenebilirler
Annem gelebilir Aslında İl İlçe arası 25 dk
Fakat servis dur kalk şehir merkezi trafik derken 1 saat sürüyor

İle tasinin zaten yardimci olacak insanlar ilcedeymis. Cocuklar her gun ilceden ile gidebiliyor, lazim bi durumda da ilden ilceye, kayinvalidenizin teyzelerinin yanina gelebilirler.

Onuda düşündük Fakat abisi 4 giderken 1. sınıfa başlayacak
Abisini de alıştığı düzenden öğretmenden okul ve arkadaşlarından koparmak istemedik
Ortaokula yani 5. sınıfa giderken taşınalım desek
Kardeşi 2 ye geçecek aynı durum onun için söz konusu olacak

evet anliyorum,

Ben kisisel olarak, cocuklar okula ebeveynler ise diye dusunuyorum hep, o yuzden krese baslatirdim kucugu.
Siz bu duzenden memnunsunuz diye ilk mesajimi onerdim aslinda.
Yoksa bence seneye 3 yasina girecek cocugunuz icin de okul zamani gelmis, hem daha duzenli olursunuz hem de esinizle daha az yorulursunuz.
Ancak ozellikle kucuk cocugunuz icin ailelerin hala yardimci olmaya devam etmeleri gerekebilir. Ornek vereyim; oglum krese basladigi sene salgin hastalik vardi bir donem, benim oglum hastalanmamisti ama salgin oldugu icin 2 hafta boyunca gondermemistim babam gelip bakmisti ogluma bu sebeple. Bunun gibi seylerde yardimci olacaklardir umarim.

Back
X