kafamdaki sorulara cevap arıyorum yardım eder misiniz?

aklıma geldi anlatmam lazım ;tabi her hikaye böyle bitecek değil ama....tıpkı annemizin kuzeni zamanında eşinizin yaptığı gibi sürekli bir iş kurma, ticaret yapma hevesiyle,o iş senin bu iş benim sayısını bilmediğimiz iflas yaşadı şimdi mersinin ünlü bir petrolcüsü oldu,umarım eşinizin hikayeside böyle mutlu sonla biter....kafaya takmışsa ticaretten alıkoyamazsınız,destek olun,yaparsın diye güç verin,belkide çok iyi şeyler olacak kim bilebilir..........
yazdıkların içimi rahatlattı çünkü ne kadar kızsamda eşim o benim ve seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum hep negatif düşündüm yazdıkların sayesinde pozitif düşünmem gerektiğinide görüyorum umarım dediğiniz gibi olur

ben konuyu yanlış anlamış olabilirim,

eşiniz esnaflık gibi bir iş mi yapıyor, kendi işi demişsiniz ama!
tam da oturtamamış henüz, 2 yıl da uzun bir süre gibi görülse de bazı işlerin oturması için çok da uzun değil.

haksızlığa uğradığında istifa etmesini ben kişisel olarak takdir ediyorum, sizin hoşunuza gitmemiş ama,
tam tersi bu ay bizim başımıza geldi, eşim haksızlığa uğradığını düşünüyor, işte bebek geliyor diye dayanmaya çalışıyor, fark ettim huzursuzluğunu, kocam sen istifa et ya, ben sana bakarım dedim :) o da tazminatsız ayrılacak bu ay sonunda, iş bulana kadar ben bakacağım aileye. bence kimse haksızlığa evet demesin.

son iki yıldaki gelişmeler sizi memnun etmese de desteğinizi çabuk çekiyor gibi geldiniz bana, çünkü seçtiği yöntem zaten kısa sürede sonuç verecek bir yöntem değil.
yan gelip yatmadığını tahmin ediyorum.

aranızdaki iletişimsizlik problemine gelince, yeni bir problem mi, yoksa evliliğinizin başından beri olan bir problem mi?
ve dediğin gibi sanırım ben desteğimi çabuk çekiyorum ve belkide en çok ihtiyacı olduğu zamanda

esnaflık işi canım dediğin gibi hiç sermeyesiz girdiğimiz için bu işe oturması daha uzun süre alıyor yan gelip yatmıyor sadece alacağı paraları geldikçe çalıştırdığı insanlara dağıtıyor ve eline kalırsa eve harcıyor tabi gelecek paraya bağlı bu.maaş gibi de olmuyor bugün diyorsun 10 gün sonra geliyor alacaklılarda arayıp duruyor o da sıkılıyor bizde.dediklerin çok iyi geldi bana yani bir yanım senin dediğin gibi düşünüyor destek ol yanında ol diye çünkü ailesi de dahil hiç kimse yanında değil birkaç arkadaşı hariç.ne maddi yönden ne manevi yönden.işini yapıyor ben işsiz kaldığım zamanda da hep o ödedi herşeyi.iş buluyor ama kendi işi olunca sıkıntılı oluyor gelen zaman belli olmuyor.iletişim problemi önceden çok yoktu çünkü bu kadar borçda yoktu çok.şimdi konuşmak istesem ben zaten bütün gün millete laf anlatıyorum eve geldiğimdede dinlenmek kafamı dağıtmak istiyorum diyor anlamaya çalışıp susuyorum.kafam karışık anlaycağın

canım seni maaşlı çalışan kişi çok iyi anlayamaz.

benim babam esnaftı.
hem de 2 kez battı.
ama bir başkasının yanında maaşlı çalışan olarak da çalışamadı, huy meselesi.

bizim evde para biriktirmek yasaktı biliyor musun, hani paranın kıymetini bilmek için çocuklara kumbara alınır para biriktirmesi öğütlenir ya, bizde net bir şekilde evin yasaklarındandı.
babam derdi ki, sizin bir ihtiyacınız olduğunda ben karşılayacağım, ama cebinizde fazladan paranız olmasın, o benim sermayem,, bugün 5 lira ile ben bir paket fazla sigara alırım, onu 6 liraya satarım.
o mantık.
bu mantığa alışmış biri ile, maaşı alıp 30 gün onunla yaşayan kişilerin görüşleri aynı olamaz.

elbette kimse kimseyi çekmek zorunda eğil,
ben sana doğrusu şu, şunu yap diyemem,

sadece;ben olsam, daha fazla eşimi anlamaya ve ona destek olmaya çalışırım. aramızdaki iletişim problemini çözmek için daha fazla adım atarım, kesinlikle senin stresin ile onun stresi bir değildir, biraz daha alttan alınabilir bence kendi işini yapan kişi. sen ona olumlu yaklaştıkça ve pozitif hisler gönderdikçe o da sana karşı daha açık olacaktır diye umut ediyorum.

geçen ay dedim paylaşalım artık herkes kendi sorumluluğunu bilsin dedim bana ne laflar söyledi ben başıma geleceğini biliyordum zaten parayı bulunca hemen değiştin falan filan.ben küçücük çocuğumu bırakıp çalıştım zamanında o ağlar ben ağlarım her sabah.hem de iş yerinde ne sorunlar yaşadım iş arkadaşın biriyle her gün ağladım geldim ama yine de çocuğumun hakkını yedirmedim kimseye çıkmadım işten.kaç yıl oldu çalışıyorum ben ve her zaman maaşı aldığımızn ertesi günü bende para yok bu da benim zoruma gidiyor işte

parayı bulunca değişmek ne oluyor? sanki piyango çıktı da adama vermiyosunuz. çalışıp kazanıyosunuz yani ne değişmesi. vallahi böyle ömür geçmez ki.

ve dediğin gibi sanırım ben desteğimi çabuk çekiyorum ve belkide en çok ihtiyacı olduğu zamanda
eşimde bir kez iş kurdu böyle, ona göre hemen zengin olacaktık sanki!,iflas etti! hava parasını bile zor kurtardı, kurarken cesaret verdim,iflas etti yinede destekledim...sonuçta denedi ve gördü yapamadığını şimdi; gül gibi mesleğini yapıyor ve artık o hayallerinin yerini gerçekler aldı,anlayacağın ders oldu...ama sizinki başka onda ticaret aşk olmuş belli,bırakın sizin kumanızda eşinizin ticaret sevdası olsun:)))))

canım seni maaşlı çalışan kişi çok iyi anlayamaz.

benim babam esnaftı.
hem de 2 kez battı.
ama bir başkasının yanında maaşlı çalışan olarak da çalışamadı, huy meselesi.

bizim evde para biriktirmek yasaktı biliyor musun, hani paranın kıymetini bilmek için çocuklara kumbara alınır para biriktirmesi öğütlenir ya, bizde net bir şekilde evin yasaklarındandı.
babam derdi ki, sizin bir ihtiyacınız olduğunda ben karşılayacağım, ama cebinizde fazladan paranız olmasın, o benim sermayem,, bugün 5 lira ile ben bir paket fazla sigara alırım, onu 6 liraya satarım.
o mantık.
bu mantığa alışmış biri ile, maaşı alıp 30 gün onunla yaşayan kişilerin görüşleri aynı olamaz.

elbette kimse kimseyi çekmek zorunda eğil,
ben sana doğrusu şu, şunu yap diyemem,

sadece;ben olsam, daha fazla eşimi anlamaya ve ona destek olmaya çalışırım. aramızdaki iletişim problemini çözmek için daha fazla adım atarım, kesinlikle senin stresin ile onun stresi bir değildir, biraz daha alttan alınabilir bence kendi işini yapan kişi. sen ona olumlu yaklaştıkça ve pozitif hisler gönderdikçe o da sana karşı daha açık olacaktır diye umut ediyorum.
syazdıklarınla kendi hatamı görmüş oldum onun bana gerçekten çok ihtiyacı var bu aralar özelliklede ama ben ondan elimi ayağımı çekmek üzereydim.desteğin için çok teşekkür ederim babandaki huy sanırım eşimdeki huy:) eline para geçince evine harcayan biri ama geçmedi mi de borca daha çok dalan :) benim de kafam o yüzden karışık sanki destek olsam daha kötü olacakmış gibi düşünüyorum olmasam da daha kötü olacak gibi :)

eşimde bir kez iş kurdu böyle, ona göre hemen zengin olacaktık sanki!,iflas etti! hava parasını bile zor kurtardı, kurarken cesaret verdim,iflas etti yinede destekledim...sonuçta denedi ve gördü yapamadığını şimdi; gül gibi mesleğini yapıyor ve artık o hayallerinin yerini gerçekler aldı,anlayacağın ders oldu...ama sizinki başka onda ticaret aşk olmuş belli,bırakın sizin kumanızda eşinizin ticaret sevdası olsun:)))))
aynen öyle canım resmen aşk bu işlere kabiliyeti de var yapıyor yapmasına da işler bozulunca borca giriyoruz o üzülüyor ben üzülüyorum desteklerimi dile de getiremiyorum ben içimden hep destekliyorum da o nerden bilecek işte

syazdıklarınla kendi hatamı görmüş oldum onun bana gerçekten çok ihtiyacı var bu aralar özelliklede ama ben ondan elimi ayağımı çekmek üzereydim.desteğin için çok teşekkür ederim babandaki huy sanırım eşimdeki huy:) eline para geçince evine harcayan biri ama geçmedi mi de borca daha çok dalan :) benim de kafam o yüzden karışık sanki destek olsam daha kötü olacakmış gibi düşünüyorum olmasam da daha kötü olacak gibi :)

kesinlikle zor bir hayat, kim ne derse desin.
ama işte bu hayatı yaşasanız bile evinize huzuru getirmeniz lazım.
biraz siz uğraşın bu sefer, sonra da onun uğraşması için teşvik edin.

hani iş peşinde koşuyor, akılsız kararlar alıyor, sizin rızkınızı yediriyor ise elbette bir yerden sonra desteğinizi çekeceksiniz, hayatta gerçekler var. ama elinden geleni yapıyor, dikiş tutturmaya çalışıyorsa bence evlilik için güzel bir deneyim gözüyle bile bakabilirsiniz.

eşimle bir sürü borç ödedik, şimdi geriye dönüp baktığımızda, "tey tey biz ne yollardan geçtik, her işin üstesinden geliriz eyvallah" diyoruz.

kesinlikle zor bir hayat, kim ne derse desin.
ama işte bu hayatı yaşasanız bile evinize huzuru getirmeniz lazım.
biraz siz uğraşın bu sefer, sonra da onun uğraşması için teşvik edin.

hani iş peşinde koşuyor, akılsız kararlar alıyor, sizin rızkınızı yediriyor ise elbette bir yerden sonra desteğinizi çekeceksiniz, hayatta gerçekler var. ama elinden geleni yapıyor, dikiş tutturmaya çalışıyorsa bence evlilik için güzel bir deneyim gözüyle bile bakabilirsiniz.

eşimle bir sürü borç ödedik, şimdi geriye dönüp baktığımızda, "tey tey biz ne yollardan geçtik, her işin üstesinden geliriz eyvallah" diyoruz.
biizmde öyle oldu herşeyi kendimiz yaptık ne yaparsak.ama bazen bana danışmaması birlikte karar almamamız beni üzüyor mesela en son olan krediden haberim bile yoktu ve fatura olarak da internetten.ben evde yokken bağlatmış ve ben istemediğim halde.bazende şeytan diyor sana mı sordu onları yaparken ne diye ödeyeceksin diye böyle ikilemde kalıyorum işte.birde eşimde bir huy var senin paran benim param çok yapıyor.misal markete gideriz.kartı ona verrim ben hemen der benim param gelsin alırım ben istediğimi diye bende kızıyorum sen ben mi var biz varız diye.söyler söyler ama alacağını da alır öyle yani :)

biizmde öyle oldu herşeyi kendimiz yaptık ne yaparsak.ama bazen bana danışmaması birlikte karar almamamız beni üzüyor mesela en son olan krediden haberim bile yoktu ve fatura olarak da internetten.ben evde yokken bağlatmış ve ben istemediğim halde.bazende şeytan diyor sana mı sordu onları yaparken ne diye ödeyeceksin diye böyle ikilemde kalıyorum işte.birde eşimde bir huy var senin paran benim param çok yapıyor.misal markete gideriz.kartı ona verrim ben hemen der benim param gelsin alırım ben istediğimi diye bende kızıyorum sen ben mi var biz varız diye.söyler söyler ama alacağını da alır öyle yani :)

iletişim problemini çözerseniz bu sorunları da aşarsınız belki.
kızmakta haklısınız.

Adam çalışıyorsun ya yan gelip yatmaya alışmış ..:KK20:
Hemen iş bul bulmazsan bende seni kapıya koyarım de ..:KK14:
Bu ne pişkinlik. .:KK12:

merhaba hanımlar ben 27 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim.devlet dairesinde memur olarak çalışıyorum.öncesindede çalıştım taşeron olarak eşimde çalışıyordu taşeron şirket elemanı olarak.evlendiğimizden beri eşimin kendi işini kurma hayali vardı nitekim gerçekleştirdi de.bundan yaklaşık 3 yıl önce çalıştığı halde bir yer açtı oraya birini koydu gelgelelim işler tutmadı ve zararına devrettik.hatta arabamızı da satıp kalan borçlara verdik neyse dedim bundan aldı hevesini bir daha girmez o işlere.sonra çalıştığı iş yerinde yer değişikliği gibi birşey yaptılar ve bizimkisi hazmedemedi ve çocuğum var evliyim demeden istifayı bastı tabi kendisi çıkınca da ne tazminatını alabildi nede işsizlik maaşını.kendi işimi yapcam dedi yine girdi.elde birikim yok sermaye yok anne babadan destek hiç yok.beni de o ara işten çıkardılar.maddi olarak sıkıldık çok.kredimiz vardı zaten yine çektik başkasının üstüne ama biz ödüyoruz.borçlar çoğaldı hep dedim gir bir işe az gelsin ama geldiği zaman belli olsun miktar belli olsun hayrını görelim diye ama dinlemedi.ben memur oldum rahatlarız dedim ama yine olmadı.evin bütün giderleri bana ait.hatta bazılarına yetmiyor bile para o buluyor ya da iş yaparsa geliyor ordan ayarlıyoruz.ama çok sıkılıyoruz ve zorlanıyoruz.yine kredi çekme yolları arıyor bu ara beni de banka banka gezdiriyor ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.uzun oldu kusura bakmayın ama gerçekten çok doluyum.ben yardım etmek istiyorum ama bu bir ay değil üç ay değil yaklaşık 2 yıldır böyle.işe girmeyi düşünmüyor bile.rahatına düşkün biri ama bende kendi çapımda düşünüyorum biz hep mi böyle olacağız diye.çalışıyorum elimde avucumda 5 kuruş kalmıyor bu da benim zoruma gidiyor.eve geldi mi de ben sohbet etmek kafamı dağıtmak istiyorum o bilgisayar başında.bir de bu konuya deli oluyorum resmen:KK47:.kahve yapıyorum gelsin mutfakta içelim diye sohbet edelim diyorum ne konuşcaz diyor borç konusunu zaten hiç sevmez konuşmayı açtırmazda ama ben normal günlük şeylerden konuşalım diyorum hemen kızıyor.bana fikir verecek olan hanımlar vardır mutlaka!!!:KK43:

Kocanizin meslegi nedir ? Devlette istifa edince bir muhlet icinde tekrar donulebiliyordu yanlis bilmiyorsam ama 2 yil demissiniz gecmistir oda sanirim.
Kocaniz pireye kizip yorgan yakmis ta hicmi ailesini cocugunu dusunmuyor ne bicim aile babasi bu adam.

Para pul vermeyin kocaniza sakin sakin sakin birdaha kredi falanda cekmeyin. O borclarida kendisi madem serbest calisacak calisip odesin. Gerekirse odemeyin bir ay rest cekin. Ne bicim bir karakterdir bu ... Cok yazik cidden
Kahve yapip cagirmak mi .... bence muhatap alip konusmayin bile..
Sorumluluk sahibi bir cocuk babasi degil karsinizdaki cunku.. muhatap alinacak bir adam gormeiyorum ben.. insan istifa ederken cocugunda utanir resmen.. Yeri degistiyse degisti devlette calisiyorsun sen ne kadar kotu olabilir yani.. ortamdaki gerilimler bitene kadar idare edememis mi..
Belli bir olgunluga gelmemis adamlarla evlenilmemesi gerektigini savunurum hep ben.. Erkekte ozellikle 30 dan once bu yok yani cogunda..

Ya bu kadin parasi yiyen erkekler ne kadar cogaldi.
Sizin esinizde kendi isini kuracak bir kapasite yok belli girsin bi ise calissin.
Cok rahata alismis simdi zor geliyor tabi calismak.
Sorumluluk sahibi biri olsa cocugunu dusunur zor sartlarda olsada calisir 2 kurus birikim yapar.
Sizde esinizin pesinde banka banka gezmeyin tavrinizi koyun artik.

Eşiniz ne iş yapıyor sorması ayıp?

Belki biraz sizinde destek olmanız gerek, fikir verin, çıkar yol bulun.

Bazı insanlar böyledir, birilerinin yanında yapamaz, sürekli kendi işinin hayalini kurar birini batırsa başka iş kurar. Benimde kuzenim öyledir. Sağlık memuru maaşı iyi ama 40 yaşına kadar 7-8 iş batırdı arada bilmediğimiz de vardır ve en az 2-3 ev parasını kaybetti. Adam böyle biri yani ticaret insanı, kimisi yanlış iş kolu olduğundan dolayı bitti, kimisinde öngörü eksikliği, kiminde beceremedi vs vs.

Ama en son işini tutturdu, yani bata çıka öğrendi. Şimdi sizin eşinize kızmak yerine ona destek olmanız, dua etmeniz, inanmanız gerek. Eğer adam çalışmıyorsa çalış çalış demek yersiz, ya bu deveyi güdeceksiniz ya diyardan gideceksiniz.

Eşinize sürekli bu iş olmaz, çalış boşver az olsun bizim olsun demek yerine destek olup, bu işi kurdun ve ben inanıyorum bu iş olacak, buradan rızkımızı alacağız vs şeklinde konuşun, bu onu motive eder ve işe inancı artar ve sonrasında başarılı olur.

Unutmayın korkular, endişeler başarısızlık getirir, biraz iyi yönde motive olun ve eşinizi iyi yönde motive edin, çekim yasası ile bu pozitifliği kazanıp eşinize aktarabilirsiniz, bence bide bunu deneyin....

Eşimin alnında öpeceğim eve gidince.. Siz zaten kendi kendinizi geçindiriyorsunuz.. Bir de eşinizi yük edinmişsiniz. İlgi yok alaka yok.. Yaptıgı hatalardan da ders cıkarmıyor.İlgi yok alaka yok saygı Hiç yok.. Sizin eşinizi karşınıza alıp sağlam bi konuşma yapmanız gerek..Sizin cocugunuz değil Eşiniz oldugunun farkına varmalı..

Back
X