• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı kurcalıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar merhaba

Eylül ayında yeni bir şehirde mastera başlıyorum.
Büyük şans ki önümdeki bir kişi okuldan vazgeçince para bursu bana kaldı
Yurt da çıktı ama kalacağım yerde-fakültemin olduğu yerde tek kişilik oda yokmuş

Ben gece yaşayan bir insanım, gündüz uyurum
Gece çalışır, otururum falan
Yalnız olmayı da severim

Ama yurt fiyatı çok ucuz
Yurtla dışarı arasında 150 € kadar fark var, kararsızım
Acaba iyi biri denk gelir mi öyle olursa belki arkadaş edinmem dünyanın her yerinden insanlar tanımam kolay olur gibi

Bir insanla aynı odanın içinde yaşanır mı veya yaşadınız mı siz
Deneyimleriniz nedir

oda arkadaşıyla çok zor oluyor, 1 yada 5 kişi fark etmez zor her şekilde.

Bence sizde biraz kalabalıkta olmayı seçin eminim çok eğleneceksiniz

Biraz onu yapmam lazım sanırım fazla kendi içime izole yaşamaya başladım :KK23:

Ama yanında kalan kişi gece uyumak isteyecek sen ışık açınca nasıl olacak o iş? Ya da o gündüz perdeleri açıp ferah ferah oturmak isteyecek sen uyumak isteyeceksin. Bu açıdan sorun yaşarsın

Benim de uyumam lazım aslında ya sabah 8 akşam 7 ders var uyumayıp ne yapacağım :-)

Canımcım ben ayrı eve çıkmadan önce yurtta kalıyordum, odamız çift kişilikti. Oda arkadaşım iyi bir kızdı ama herkesin düzeni farklı oluyor, ne olursa olsun başkasının yanında rahat edemiyorsun istediğin gibi. Bölümlerimiz de farklıydı o mühendislik okuyordu benden daha yoğun ders çalışıyordu. Sonradan ayrı eve çıktım kafam rahat etti, istediğim arkadaşımı davet ettim, istediğim yemeği yaptım, köpek sahiplendim. Hala da bu düzenim devam ediyor.

Bizim bölümler hep ayrı ya neden bilmem hep bizim fakülteleri tecrit ediyorlar bulaşmasın diye midir nedir :D
O yüzden hep benim bölümümden insanlar olacak
Ben de ev istiyorum ama geçen seferden aklıma geliyor işte yalnızlık çekmiştim biraz açıkçası bir de her ülkeden insanla arkadaş olma şansı var yurtta ama evde kalınca değil gibi
Of kararsızım bilemiyorum bir yanım diyor ki git dene olmadı çıkarsın yani bilmeden denemeden reddetmek de iyi gibi gelmiyor

Canım valla lise 1den beri yurtlarda kalıyorum,kavga da ettim mutlu da oldum.kaldigim her yerde çalışma odası vardı gece da dilediğim gibi çalıştım.alisirsin merak etme

Ders durumunuzu etkiledi mi peki? Yani rahat çalışabildiniz mi?
Genel olarak yurtta kalmayı tavsiye ediyorsunuz yani :21:

150 euromu tlmi?
Her ikiside az meblag degil.
Hem bence zaten beraberce kalmak daha eglenceli.
Helede yeni bi sehirde tek basina olup her hafta 1 yeni arkads edinicegine, 2 kisi olun; 2 yeni arkadas edin. Cevren buyur.

Euro
O aradaki fark
Yurt 180 € dışarıda fiyatlar 250-350 arası değişiyor
Ben de öyle düşünüyorum ilk birkaç ay arkadaş edineyim hem sadece ülke vatandaşları değil her ülkeden insan olacak yurtta, evde biraz kısıtlı kalıyor çevre. Belki kendime ev arkadaşı bulup yurttan çıkarım diye umut ediyorum :-)

kişilik burda çok önemli

ben aynı kişiyi çok uzun süre görünce bıkıyorum mesela. en yakın arkadaşımla tatil yapalım dedik, son gün "5 gündür beraberiz yeter bıktım" diyip tek takıldım

insanlarla tanışmayı, vakit geçirmeyi çok severim
ama kesinlikle bir süre yalnız kalmam gerek

mutfağın ortak olduğu, odaların tek olduğu bi yurtta kalıyorum
tek başıma rahat rahat yemek hazırlayamıyorum, yayılıp tv izleyemiyorum diye sinir oldum geçen gün :KK70:

ben birisiyle aynı odada asla kalamam
kafayı yerim, eminim

Valla ben de bıkıyorum aynı evin içinde de bıkıyorum ama geçen sefer yaşadığım yalnızlıktan sonra açıkçası emin de olamıyorum yalnız olmak istiyor muyum.:KK35:

yurt dışında ne yazık ki durum sandığınız gibi değil.
Ben şu zaman uyurum şu zaman uyanırım gibi lüksleriniz olmuyor.
Orada kural neyse ona göre yaşamalı ve çalışmalısınız. Onların kurallarına göre. Çok katı ve disiplinliler.
Bu yüzden uygun olan yurt en iyisi olacaktır.
Kendinizi baştan kendinize göre ayarlamayın.

Ben şu zaman uyurum uyanırımı kendi ev düzenim için söyledim yanımdaki insanı özellikle rahatsız etmem tabii ki

oda arkadaşıyla çok zor oluyor, 1 yada 5 kişi fark etmez zor her şekilde.

Türkiyede kykda 12 kalanlar vardı nasıl yapıyorlardı bilmem :KK23:

Bir kişiyle kalınır mı kaldınız mı demişsiniz de ben üniversitede 8 kişi ile aynı odada kaldım 3 yıl boyu :) Sıkıntı illa çıkıyor,2 de kalsan 8 de kalsan ama insan idare etmeyi öğreniyor,sağlam dostluklar ediniyor vs. Fakat siz master için kalacaksınız yani yaşınız da bi üni öğrencisinden büyük olduğu için tahammül sınırınızı zorlayabilir. Ve gece gündüz farklılığınız karşınızdaki kişi için büyük sorun olur gibi o da siz gibi değilse. Cebinize kalan para da fena para sayılmaz sanırım belki Türk parası olsa çok değil gibi ama y.dışı için iyi para olabilir. Bi şansınızı deneyin. Önyargılı yaklaşmamaya çalışın derim.

Bir kişiyle kalınır mı kaldınız mı demişsiniz de ben üniversitede 8 kişi ile aynı odada kaldım 3 yıl boyu :) Sıkıntı illa çıkıyor,2 de kalsan 8 de kalsan ama insan idare etmeyi öğreniyor,sağlam dostluklar ediniyor vs. Fakat siz master için kalacaksınız yani yaşınız da bi üni öğrencisinden büyük olduğu için tahammül sınırınızı zorlayabilir. Ve gece gündüz farklılığınız karşınızdaki kişi için büyük sorun olur gibi o da siz gibi değilse. Cebinize kalan para da fena para sayılmaz sanırım belki Türk parası olsa çok değil gibi ama y.dışı için iyi para olabilir. Bi şansınızı deneyin. Önyargılı yaklaşmamaya çalışın derim.

Evet ilk üniversite deneyimim değil ki bu artık
Benim de amacım önce dostluk edinmek aslında
Sonrasında sürekli yurtta olabileceğime inanmıyorum ben de ama yalnız kalmaktan da korkuyorum açıkçası
Belki en iyisi zaten birkaç ay yurtta kalıp sonra eve çıkmak

Biraz onu yapmam lazım sanırım fazla kendi içime izole yaşamaya başladım :KK23:

Benim de uyumam lazım aslında ya sabah 8 akşam 7 ders var uyumayıp ne yapacağım :-)

Bizim bölümler hep ayrı ya neden bilmem hep bizim fakülteleri tecrit ediyorlar bulaşmasın diye midir nedir :KK70:
O yüzden hep benim bölümümden insanlar olacak
Ben de ev istiyorum ama geçen seferden aklıma geliyor işte yalnızlık çekmiştim biraz açıkçası bir de her ülkeden insanla arkadaş olma şansı var yurtta ama evde kalınca değil gibi
Of kararsızım bilemiyorum bir yanım diyor ki git dene olmadı çıkarsın yani bilmeden denemeden reddetmek de iyi gibi gelmiyor

Ders durumunuzu etkiledi mi peki? Yani rahat çalışabildiniz mi?
Genel olarak yurtta kalmayı tavsiye ediyorsunuz yani :21:
Hukuk fakültesinden 4 yılda mezun oldum özel bir üniversitede %100 bursluydum diyeyim yalnızca ben size:KK48:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X