• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafaya bakar misiniz

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
133
37
Merhabalar

Esimler iki erkek kardes. Kaynim onumuzdeki aylarda evlenecek. Kayinvalidemler memlekete gidecek evlerinde kaynim oturacak. Istanbul da yasayanlar bilir genelede memleteke giden ortayas ustu insanlar kisin istanbulda kalmayi yaza dogru memleketlerine gitmeyi tercih ederler. Eltim de guya kisin kalmalarini birsorun olmadigini soylemis.

Ama bizimkile soyle dusunuyorlar yani bunu acikca dile getiriyorlar. 15 birinizde 15gun birinizde kalir gideriz diyorlar. Simdi diyeceksinizki" e dert nerde burda 15gun misafir edemiyor musun" dert su ki ben 5yil kendileriyle birlikte oturdum yeterince birbirimizi agirladik yani:-)

Simdi bir iki ay neyse yeni gelinin yaninda kalmiyorlarmi ben anlamiyorum hala benim yanimda kalmak istiyorlar. Akillarinca esit davranmis oluyorlar boyle esitlik olurmu Allah askiniza:KK12:

Sonuc olarak gelene gelme denmez ama hic adil olmadiklarini nasil anlatabilirim kendilerine cunku kendileri dusunemiyor galiba:deli:

Merhabalar

Esimler iki erkek kardes. Kaynim onumuzdeki aylarda evlenecek. Kayinvalidemler memlekete gidecek evlerinde kaynim oturacak. Istanbul da yasayanlar bilir genelede memleteke giden ortayas ustu insanlar kisin istanbulda kalmayi yaza dogru memleketlerine gitmeyi tercih ederler. Eltim de guya kisin kalmalarini birsorun olmadigini soylemis.

Ama bizimkile soyle dusunuyorlar yani bunu acikca dile getiriyorlar. 15 birinizde 15gun birinizde kalir gideriz diyorlar. Simdi diyeceksinizki" e dert nerde burda 15gun misafir edemiyor musun" dert su ki ben 5yil kendileriyle birlikte oturdum yeterince birbirimizi agirladik yani:-)

Simdi bir iki ay neyse yeni gelinin yaninda kalmiyorlarmi ben anlamiyorum hala benim yanimda kalmak istiyorlar. Akillarinca esit davranmis oluyorlar boyle esitlik olurmu Allah askiniza:KK12:

Sonuc olarak gelene gelme denmez ama hic adil olmadiklarini nasil anlatabilirim kendilerine cunku kendileri dusunemiyor galiba:deli:
bence hıcbi şekilde acıklayamazsınız kendilerince adalet sağlamaya çalışıyolar onlar güya eşit avrnıyolar aynı dert bendede var birde biz kaynımla karsılıklı daırede oturuyoruz ayak ustu bıle gıdılse mutlaka bize de ugrarlar saat kac olursa olsun :D halbuki bilmezler hiç gelmeseler gönül koymayız eşitlik istemeyiz :halay:

Evlerini onlara bıraktıkları sürece zaten eşitlik yok çünkü adamlar beleşten eve konup bir de üstüne siz ceremesini çekiyor olacaksınız. Bu cidden sinir bozucu olurdu.

Sizin eviniz kira mı yoksa onlar mı aldı?

açıkçası kendinizi eltinizle birlikte oturacaklarmış gibi hiç alıştırmayın derim.
iki yıl kayın valide ile oturduktan sonra, yeni gelinin evine ( ki kendisi "gelin annecim, çok kalın annecim, ben bakarım, ben yaparım" diyen bir hanımdı) bir ay kalmaya giden kayınvalidem 10 gün sonra koşarak (ağlayarak, söylenerek, hastalandığını iddia ederek) geri geldi. bir daha da asla ayak basmayacağını söyleyerek o sayfayı kapattı.
velhasıl nasıl bir gelin olacağı evlendikten sonra belli olacak
beklentilerini yüksek tutmayın, üzülerek yine birlikte yaşamaz zorunda kalabilirsiniz ( umarım öyle bir şey olmaz)

tezgahı kurmuşlar
diğer gelin kabul etse bile siz kabul etmek zorunda değilsiniz.
illaki iki gelini de eşit şekilde rahatsız edeceğim diye uğraşmak başka bir şey değil
bedava evi kime verdilerse onda kalsınlar
siz 5 sene oturup sonra kendiniz mi aldınız evinizi yoksa onlar yardım etti mi ?
kaynınıza bedava ev veriyorlar onlarla otursunlar

eşiniz bu eşitlik (!) olayına ne diyor ?

iyi de kış ayı 30 günden ibaret değil ki. hani bu Antalya gibi sıcak ilimiz dahi olsa nerden baksan 3-4 ay.
yani 3 ay kışı evinde geçirip 1 ay için insanların düzenini bozmak saçma bir şey.

Merhabalar

Büyükler bunu düşünememiş olabilir ama sizinde daha gelmeden gelecek olana kendi istemediğiniz şeyleri yüklemeye çalışmanız çok yanlış.
Sonradan gelen sizde olabilirdiniz

Büyükler bunu düşünememiş olabilir ama sizinde daha gelmeden gelecek olana kendi istemediğiniz şeyleri yüklemeye çalışmanız çok yanlış.
Sonradan gelen sizde olabilirdiniz
kendı istemediğiniz şeyler derken kaynana ve kayınpederi kastediyorsunuz sanırım ?
sonradan gelen derken ? o da yeni gelin mi ?

burada konu sahibi kaynana kayınpederi yeni geline yüklemiyor ki
yeni gelin kışları kalırsınız sorun yok demiş zaten ama konu sahibi de bunun böyle olmayacagını tahmin ediyor ki kışları iki gelinde eşit kalacaklar diye düşünüyor zaten kaynana kayınpeder de bunu acıkca söylemişler

burada kaynana kayınpeder hazır oturdukları evı diğer ogullarına verip evlendirecekler diye neden konu sahibi kışın yarısını kaynana kayınpederle geçirsin ki
evi kime veriyorlarsa onda kalsınlar
ya da hazır başlarındaki evi kimseye vermesinler ki herkes otursun bi tarafının üstüne , evleneceğim diyen de kiraya mı çıkar artık bir yolunu bulsun , ona da bi tarafı yemeyen evlenmesin

kendı istemediğiniz şeyler derken kaynana ve kayınpederi kastediyorsunuz sanırım ?
sonradan gelen derken ? o da yeni gelin mi ?

burada konu sahibi kaynana kayınpederi yeni geline yüklemiyor ki
yeni gelin kışları kalırsınız sorun yok demiş zaten ama konu sahibi de bunun böyle olmayacagını tahmin ediyor ki kışları iki gelinde eşit kalacaklar diye düşünüyor zaten kaynana kayınpeder de bunu acıkca söylemişler

burada kaynana kayınpeder hazır oturdukları evı diğer ogullarına verip evlendirecekler diye neden konu sahibi kışın yarısını kaynana kayınpederle geçirsin ki
evi kime veriyorlarsa onda kalsınlar
ya da hazır başlarındaki evi kimseye vermesinler ki herkes otursun bi tarafının üstüne , evleneceğim diyen de kiraya mı çıkar artık bir yolunu bulsun , ona da bi tarafı yemeyen evlenmesin
Tamam hemfikiriz bu konuda.
Benim takıldğım şey yeni gelininde bunda payı var gibi daha neolacağını gmrmeden o bayana önyargılı yaklaşması.
Kesinlikle adaleti kv ve kaynpder sağlayacak.
Aileler bu adaleti sağlamayınca kardeşler birbirine düşman oluyo.
Yeni gelinin bu konuda bi yanlışı yok henüz

Hiçbir zaman 15 15de kalmayacak. Hep size yıkılmaya çalışılacak. Sonra bişey diyemeyip birbirinize sinir ola ola devam edeceksiniz. Bence başından tavrınızı koyun. Kimse 15 15 diye o kadar dakik olmaz ordan oraya bozmaz düzenini.

Tamam hemfikiriz bu konuda.
Benim takıldğım şey yeni gelininde bunda payı var gibi daha neolacağını gmrmeden o bayana önyargılı yaklaşması.
Kesinlikle adaleti kv ve kaynpder sağlayacak.
Aileler bu adaleti sağlamayınca kardeşler birbirine düşman oluyo.
Yeni gelinin bu konuda bi yanlışı yok henüz
burada başlarındaki evi diğer oğula verip evlenince kaynana kayınpeder evsiz kalacak bu kesin
diğer gelin için kışın yarısını kaynana kayınpeder ile geçirmek sorun olmayabilir ama konu sahibi istemiyor işte
eşitlik olacak diye bir gelinin yaptıgını diğer gelin yapmak zorunda değil ki
kaynana kayınpeder adeleti nasıl sağlayacak ki
ya gerçi ben burda konu açıp çekip gidenlere de kızıyorum bir saat olmuş konuyu açalı kendi kendimize yazıyoruz
konu sahibi 5 sene oturmuş zaten beraber , mesela konu sahibi şuan kirada mı ? ev mi aldılar ?aldılarsa kaynana kayınpederin yardımı oldu mu ? bunlar önemli
eğer kiradalar ya da kimseden yardım almadan kendi evlerini aldılarsa kusura bakmayın, diğer oğlanı evlerine yerleştirip sonrada bizim evimiz yok deyip kışın yarısını bir gelinde yarısını diğer gelinde geçirerek kv kp bi taraflarını da yırtsalar eşitliği sağlayamazlar

Hiçbir zaman 15 15de kalmayacak. Hep size yıkılmaya çalışılacak. Sonra bişey diyemeyip birbirinize sinir ola ola devam edeceksiniz. Bence başından tavrınızı koyun. Kimse 15 15 diye o kadar dakik olmaz ordan oraya bozmaz düzenini.
:) bir de o var evet ben de hiiiç zannetmem 15 gün geçince haydi süre doldu diğer tarafa mı diyecekler kış günüde ordan oraya hiç çekilmez , 16.gün de kalmaya devam etse kim ne diyebilir ki

Çok basit bi şekilde siyrilabilirsiniz. Evi boşaltmaya yakın annecim yatağınıZ düzeniniz kalsın bu evde bir odada. Geldiğinizde rahat edersiniz. Diye bi citlatip verin sinyali. Ayrıca calisoyorsaniz sizde kalmak istemezler

Back
X