Kafaya takmamak için

Duru000

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
687
434
23
32
Dışarıdan cokca vurdum duymaz bir yapım vardır, cogu insana derdimi anlatsam dinlemez, ya senin ne derdin varki derler, işin garip tarafı herkesin derdini ben dinlerim. Böyle olmamın sebebi de benim aslında eskiden toplumda özgüven siz, pısırık, biri laf soksa saftirik gibiydim. Bu huyumu yenmek adına, daha dogrusu evliliğimin verdiği tecrübede, örnek veriyorum kayınvalidem benim yanımda bir gelini övüyor kıskanclık yaratmak için veya bak sende örnek al demek adına, bende onu onun silahıyla vuruyorum AA ne güzel maşallah aferin ona böyle gelin bulunmaz diyorum, maksat ben sizi tınlamıyorum laf soktugun umrumda bile degil imajı vermek. Bazen de gereksiz patlama yasıyorum. Büyük problemleri kafama takmazken ufak ufak problemlemleri biriktirip kendime dert ediyorum günümü zehir ediyorum. Misal evim hakkında bir karar aldım bunu eşimin ailesine açıkladım onlarda hoşuma gitmeyecek acıklama veya fikirlerini belirtiyorlar, ben de sinir oluyorum ne diye anlatıyorsun sanane içinde tutsana niye kendini eleştirme fırsatı veriyorsun bunun gibi. Nazende dünya yansa umrumda degil. İçim ve dışım cok farklı. Beynim artık kafamın içindeki düşünceleri kaldırmıyor ufak tefek şeyleri dert etmek istemiyorum. Sizler bununla nasıl baş edebiliyorsunuz

Rol yapıp umursamaz gibi görünmek gerçek hislerinizi bastırmanıza sebep oluyor o yüzden bir süre sonra bastırdığınız duygular öfke patlaması şeklinde ortaya çıkıyor. Sizi kıskandırmaya çalışıyorlarsa mesela, aa ne mutlu sana demek yerine ne yapmaya çalıştığını görüyorum beni kıskandırmaya çalışıyorsun diye doğrudan yüzüne vurun karşınızdaki kişinin. Emin olun hem daha özgüvenli durursunuz hem de bir daha yapamazlar.

Canm anlattığım konuda sürekli bu şekilde degilim bazende insanların yüzüne pat diye sen bana bunu mu demek istedin? Veya espriyle karısık cok fena lafımı da sokarım. Bazende safca hareketlerim oluyor. Bu bana laf soktu ben neden cevabını vermedim? Diye diye içim içimi yiyor. Güçlü durmaktan yoruldum sanırım. Beni tanıyan insanlar sen asla kendini ezdirmezsin derler. Kendimi ezdirdiğin zamanları düşünürken de kafayı yiyicek gibi oluyorum. Sanırım pisikolejim bozuk

Offf aynı ben. Tam huzurla uyuyacakken birden kv'min fi tarihinde dediği laf, kp'in m.ö. bilmem kaç yılında bana yaptığı haksızlık yada eltimgillere yapılan ayrımcılıklar aklıma geliyor ve o tatlı uyku gidiyor yerine dişlerimi sıktıran, gözlerimi belertip tavana baktıran sinir harbi geliyor. Off!!

İnsanları ciddiye almayarak çözdüm bunu ben
Her lafa karşılık verilmiyor, her harekete bir savunma geliştirilemiyor
Bazen bakarım laf mı soktu, şöyle bıyık altından bir gülerim, .....e konuş misali karşımdaki alır mesajı almayanı görmedim henüz :))
Bir de sınırlarım bellidir, kimseye fikir sormam, bir şey yapacaksam sadece bildiririm başkasının görüşleri beni hiç ilgilendirmez, fikir alış verişi yaptığım yegane insan eşimdir, bazende ahiretlik tabir edilen iki arkadaşım var onlarla konuşurum. Aileden, akrabadan özellikle kaçınırım önemli konularda. Duruşum serttir, bu yaratılışımdan gelen bir şey ama zaman içinde pekiştirdim bunu, insanlar çekinirler çoğunlukla konuşmaya bu da bir avantaj
Yine de olmuyor mu takıldığım şeyler oluyor:)) düşünme diyorum kendime hemen bir kitaba gömülüp kafamı dağıtıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…