almanyadayım değişim öğrencisi olarak geldim buraya ama diğerlerinden bikaç gün geç geldim oryantasyon günlerini filan kaçırdım. ben geldğimde herkes kaynaşmış arkadaşını bulmuş grubunu kurmuştu. şimdi beni aralarına almıyolarselamlaşıyoruz sadece bu kadar onun dışında kendi gruplarıyla takılıyolar, akşamları çıkıyolar filan haber vermiyolar feyste fotolarını görünce daha kötü hissediyorum kendimi. resmen yok sayıyolar beni. nefret ediyorum hepsinden.
Peki yabancı dilin var mı?
Var ki orada eğitim görüyorsun...
Anlıyorum seni biraz içe kapanıksın, fakat orada aktivitelere katılabilir, yürüyüşlere çıkabilir, bazı cafelere gidebilirsin.
Tam arkadaş ortamı kurulacak ortamlar bunlar. O kadar çok seçenek var ki önünde aslında, şimdi tam olarak bulunduğun ortamı bilemiyorum elbet.
Bak ben sana kendimden örnek vereyim, 15 yaşında Amerika'ya gittim ve İngilizcenin İ sini bilmiyordum.
Ama Liseye başladığımda senin gibi geç kalmıştım bir çok şeye. Fakat bir sürü arkadaş edindim sonraları.
Bazen karşı taraftan birşeyler beklememek, kendin aralarına girmekte çaba göstermek gerekiyor.
Özellikle yabancılar açısından, onlar daha farklı kültürde oldukları için bu gibi davranışları yadırgamazlar.
Tam tersine sen onlarla sohbet edip, kendini tanıtmaya başladıkça ve sende onları tanıdıkça, sana destek ve yardımcı olurlar...
O yüzden kendini eve kapatma, bu kadar karamsarlaştırma kendini derim...