Kafayı solucanlarla bozdum ... Çıldırmak üzereyim ...

Kira sozlesmeni iptal edebilirsin. Ya da arkadaşların dediği gibi 3 5 tane tavuk al. Hem ne tatli olurlar onlar. :KK53::KK56:

Ayrıca daha önce de yazmıştım, rutubetli yerleri çok severler. Isırmazlar ama yeşil bir su fışkırtanları vardır, cilde temas halinde zararı var mıdır bilemiyorum. İnsanın kıyafetlerinin iöinden bile çıkarlar, insanın üzerine bile rahatça çıkarlar yani no problem onlar için :) ALLAH ın gücüne gitmesin ama yılandan tiksinmem, onlardan tiksinirim.
Sağol ya gece gece :D

Tavuk iyi güzelde onunda pisliği var. Görümcemin vardı bahçesini kapının önünü sürekli temizlemek zorundaydı tavukların pisliği çok oluyor malesef. Bu arada bende bahçeli evde oturduğum için böcek solucan vb. Şeyler geliyordu evdeki havalandırma yerlerini telledik balkonun demir kapısını falan. En azından evin içine girmiyorlar.

benim bildiğim solucanların antenleri olmaz.. Yapışkan birşeyse sümüklü böcek olmasın?

İyi akşamlar bayanlar ..
Bizim burda hep müstakil evler var önceen hiç böyle bahçeli yerlerde bile görmemiştim bunları ama gerçekten artık dayanamıyorum . Evimiz şuan kira evden memnunum bi kaç şey hariç ama şu solucanları ev sahibi pisliği söylemedi . Eve girince gördüm ki sürekli evin dışı solucan dolu . Yaz ve kış yok ama ilkbahar ve sonbaharda yağmur yağdığı zamanlarda aşırı çıkıyorlar . Evimin minik bi bahçesi var ordan gelmiyorlar özellikle baktım . Yollarda kaldırımlarda bile var bunlardan . Alt katın bahçesindende geliyorlar yoldanda geliyorlar . Yan komşuya sorduk onlardada çok varmş . 2 alt caddede bi okulda bile gördüm . Buranın neyinde var ben anlamadım bunu . Her akşam süpürgeyle çıkıp tek tek indirim üzerine basıyorum hepsinin . Balkonla giriş katı bir . 1.kattayım .
Balkonun her yeri ölü solucan dolu . Evin içinede girmeye başladılar . İğreniyorum artık ..
Sönmüş kkireç döktüm olmadı . Bi ilaç aldım solucanlar için o da azcık birşeydi 30 tl ye almştm o biraz işe yarıyordu ama o da btti . Belediyeye söyledik gelip ilaçladılar ama ertesi günü yine devam .
Koyu gri siyahımsı renkteler antenleri var çok uzunlar .. İğrençler gerçekten sanırım toprak solucanı bunlar bilemiyorm . Her akşam indirip indirip öldrüyorum ama bitmiyor geçmiyorr .. Bıktım ya gerçekten rüyama giriyorlar artık o kadar taktım kafaya ... Benim evimde duvarlarımda onların olması midemi bulandırıyor ya yemek yerken dahi aklıma geliyorlar . Çok tiksinçler irkiliyorum oturduğum yerde bile artık .
Buna bi çare yok mu ? Buna benzer duurum yaşayan var mı ? Bilgisi olan ya da önerisi yazabilr mi ?
Ne yapacğaım ben bunlarla .. Böyle giderse seneye taşınrım ama şuan olmaz . Napsam ?
Tum kapilari ve pencereleri izole etmeniz lazim.

Hayvanlar kalmadıkça haşeratta çoğalıyor malesef doğanın dengeside bozuldu iyice. Kümes hayvanları çaredir evet ama hiç mi yabani kuş yok karga saksağan vb. Bunlarla beslenen etçil kuş türleri

İyi akşamlar bayanlar ..
Bizim burda hep müstakil evler var önceen hiç böyle bahçeli yerlerde bile görmemiştim bunları ama gerçekten artık dayanamıyorum . Evimiz şuan kira evden memnunum bi kaç şey hariç ama şu solucanları ev sahibi pisliği söylemedi . Eve girince gördüm ki sürekli evin dışı solucan dolu . Yaz ve kış yok ama ilkbahar ve sonbaharda yağmur yağdığı zamanlarda aşırı çıkıyorlar . Evimin minik bi bahçesi var ordan gelmiyorlar özellikle baktım . Yollarda kaldırımlarda bile var bunlardan . Alt katın bahçesindende geliyorlar yoldanda geliyorlar . Yan komşuya sorduk onlardada çok varmş . 2 alt caddede bi okulda bile gördüm . Buranın neyinde var ben anlamadım bunu . Her akşam süpürgeyle çıkıp tek tek indirim üzerine basıyorum hepsinin . Balkonla giriş katı bir . 1.kattayım .
Balkonun her yeri ölü solucan dolu . Evin içinede girmeye başladılar . İğreniyorum artık ..
Sönmüş kkireç döktüm olmadı . Bi ilaç aldım solucanlar için o da azcık birşeydi 30 tl ye almştm o biraz işe yarıyordu ama o da btti . Belediyeye söyledik gelip ilaçladılar ama ertesi günü yine devam .
Koyu gri siyahımsı renkteler antenleri var çok uzunlar .. İğrençler gerçekten sanırım toprak solucanı bunlar bilemiyorm . Her akşam indirip indirip öldrüyorum ama bitmiyor geçmiyorr .. Bıktım ya gerçekten rüyama giriyorlar artık o kadar taktım kafaya ... Benim evimde duvarlarımda onların olması midemi bulandırıyor ya yemek yerken dahi aklıma geliyorlar . Çok tiksinçler irkiliyorum oturduğum yerde bile artık .
Buna bi çare yok mu ? Buna benzer duurum yaşayan var mı ? Bilgisi olan ya da önerisi yazabilr mi ?
Ne yapacğaım ben bunlarla .. Böyle giderse seneye taşınrım ama şuan olmaz . Napsam ?
Ben yurt dışında yaşamıştım çok yağmur yağdığında milyonlarca solucan yollarda geziyordu ama dönemsel bişey merak etmeyin sürekli olmaz bildiğim kadarıyla

Antenli demişsiniz de, o yüzden kırkayak mı acaba dedimdi. Ben çocukken solucanlarla oynuyordum bir de, ay ne iğrençmişim ya :-)) şu fare ya da sinek yapışkanlarından koysanız kapı aralıklarına falan. Bir de pencerelerde oluklar olur ya hani, oralardanda girebilirler, onları da tıkayın varsa eğer.
Bende oynuyordum topraktan çıkartıp şişede toplayıp ördeklere yediriyordum psikopatmıymışım ne:KK53::KK53::KK53::KK53:

bahsettiğiniz canlı buna benzer bi şey mi?

Eklentiler

• salyangoz.webp
    salyangoz.webp
    76,5 KB · Görüntüleme: 80
Tavuktan sogudum valla , ne bulsa yiyormus icim kalkti :eek:

Bizim de arka taraf bahce, tum camlara sineklik geriyoruz , alt kata akrep bize kirkayak dadanmisti bir kere. Hem de yururken sirsirsir diye ses cikaranindan :eek:
Sineklikten sonra evde sinek bile kalmadi.
Insallah kisa surede kurtulursunuz.

İyi akşamlar bayanlar ..
Kovucular var prize takilan

Yavrum senin solucan dedigin sülük, yagmur yagdiginda bizim evin arka tarafinda cikiyor. Maaşallah bide bi hormonlular ki. Valla migdem bulaniyor. Ben care bulamadim. Evimin mutfak tarafinda. Dışa acilan kapiyi bi aciyorum hemen dibimde. 20 den asagi yok. Koloni gibi yasiyorlar. Tiksiniyorum. Kiraciyim. Bu yaza kadar idare edim, nasilsa gitcem diyorum.

Solucanlarin anteni oluyomu yahu bi resim cekip koysaniz sizin solucan sandiginiz baska bisey olmasin o_O

Back
X