kafayı yemek üzereyim bir akıl verin...

Uffff... yaaa.... Evliliklerde hemen hemen aynı sorunlar yaşanıyor da, biz niye çözüm bulamıyoruz bayanlar...
Yıllar yıllar önce, yeni evli olduğum zamanlarda (evlilik bitti) burada bir topik açmaya kalksaydım,
çok benzer sorunlardan yakınırdım. Patinaj yapıp duruyoruz.
Yazılı ve görsel kaynaklarda, psikolojik eğitimler fışkırıyor lakin değişen hiç bir şey yok yok yok.
Sanırım bu eğitimlerden sadece ve sadece bayanlar yararlanıyor.
Erkekler de futbol seyrede seyrede, nasıl oluyorsa boksör oluyor.
Töbe töbe, yaşadıklarım aklıma gelince kendime hakim olamıyorum.
Tatlım çok üzüldüm gerçekten. Onu değiştiremeyeceğine göre kendini değiştireceksin canım.
Konuşmaya başlarken; Hayatım kızmazsan sana bir şey söylemek istiyorum diyeceksin.
Tepkisi hoşuna gitmezse yok yok vazgeçtim, biliyorum kızacaksın diyebilirsin.
Konuşmaya başladığında sinirlendiğini hissettiğin anda tamam tamam hayatım haklısın, bak sustum demelisin.
Tabii ki yüzünden tebessüm eksik olmayacak...
Senin ailenle ilgili hoşuna gitmeyen sözler sarfetmeye başladığında ise; biliyorum canım, ben de senin gibi
düşünüyorum demen gerekiyor.
Yani söylemek istediğim şu ki; Sinirlilik ve öfke hali de kişide alışkanlık haline geliyor. Bu alışkanlık halinin
kemikleşmesine izin vermemek için bir süre ortamı soft tutmalısın.
Sürekli savunma halinde olmamayı dene canım. Onun sözleriyle senin annene, babana hiç bir şey olmaz.

iyi geceler arkadaşım sevdiğim biri demiştiki erkek ne kadar sertse kadın o kadar yumuşak olmalı yani bir liman gibi.. yuvayı dişi kuş kurar canım eğer evliliğini devam ettirmek istiyorsan önce kendini sonra onu değiştirmeye çalışmalısın. tatlı dil güler yüzün yaptıramayacağı şey yoktur böyle davranıp sabretmelisin ve çok dua etmelisin erkekler geç olgunlaşır zamanlar senin kıymetini anlayacaktır. rabbim yardımcın olsun arkadaşım..

Kiyamam sana Yaaa sakin esin duzelmeden cocuk yapma ister arkadas nasiyati de ister abla daha berbat olur hersy

Tatlim konustunnmu esinle sakin kafasiyla demiyrcm illki konudmssndur kayinvaliden veya esinin tarafiyla aran nasil

iyi geceler arkadaşım sevdiğim biri demiştiki erkek ne kadar sertse kadın o kadar yumuşak olmalı yani bir liman gibi.. yuvayı dişi kuş kurar canım eğer evliliğini devam ettirmek istiyorsan önce kendini sonra onu değiştirmeye çalışmalısın. tatlı dil güler yüzün yaptıramayacağı şey yoktur böyle davranıp sabretmelisin ve çok dua etmelisin erkekler geç olgunlaşır zamanlar senin kıymetini anlayacaktır. rabbim yardımcın olsun arkadaşım..

teşekkür ederim...ben de sabrediyorum belki zamanla düzelir diye...inşallah daha iyi olur zamanla...bütün umudum o...:26:

bence anlatmaya çalışma zaten konuşmak böyle durumlarda işe yaramaz çünkü erkek bildiğini okur bir kadından akıl almak zorlarına gider
sen ona yaşayarak göstermelisin yani sen sana nasıl davranmasını istiyorsan eşine öyle davranmalı arasıra rahatsız olduğun şeyleri kavgaya çevirmeden dile getirmelisin tartışmak her zaman senin zararına olur..

bence anlatmaya çalışma zaten konuşmak böyle durumlarda işe yaramaz çünkü erkek bildiğini okur bir kadından akıl almak zorlarına gider
sen ona yaşayarak göstermelisin yani sen sana nasıl davranmasını istiyorsan eşine öyle davranmalı arasıra rahatsız olduğun şeyleri kavgaya çevirmeden dile getirmelisin tartışmak her zaman senin zararına olur..

ben tartışma heveslisi değilim emin ol zaten bir anda bağırmaya başlıyor bende susup dinliyorum artık...

allah yardımcın olsun arkadaşım kendine ve eşine çok dua et evliliğin ilk yıllarında oluyor böyle şeyler herşey rayına girene kadar olan kadına oluyor kendini sakin tut eğer yapabiliyorsan eşinle birlikte bir uzman yardımı al bence..

Tatlim anladigim kadariyla esinin sinirleri bozulmus seni stres topu olarak goruyor
Bnce kimse icin cmdan atmaya degmez s'en Boyle gidersen hastalik sahibi olursun
Esin susmana alismis sende kavga buyumesin diye hep Susan taraf olmussun bnm bile
Gucume gitti aileye ve insanlarin yaninda kucuk gormesi eminim kadinlar haketmez bu durumu
Kesinlikle arkadasa katiliyorum uzmn bir yardim almaniz sart tabi Kabul
Ederse esin

Tatlim anladigim kadariyla esinin sinirleri bozulmus seni stres topu olarak goruyor
Bnce kimse icin cmdan atmaya degmez s'en Boyle gidersen hastalik sahibi olursun
Esin susmana alismis sende kavga buyumesin diye hep Susan taraf olmussun bnm bile
Gucume gitti aileye ve insanlarin yaninda kucuk gormesi eminim kadinlar haketmez bu durumu
Kesinlikle arkadasa katiliyorum uzmn bir yardim almaniz sart tabi Kabul
Ederse esin

kabul edeceğini zannetmiyorum kendisine göre o herşeyde uzman zaten başka birine gerek yok.doğru olan bana oluyor böyle giderse hasta edecek beni...

eşine biraz daha zaman ver düzelmesi için ama düzelmiyorsa ömrünü heba etme :50:böyle biriyle yaşamaya devam edersen cidden hastalık sahibi olursun çocuğunda yokmuş ayrılmak zor olmaz canım

kabul edeceğini zannetmiyorum kendisine göre o herşeyde uzman zaten başka birine gerek yok.doğru olan bana oluyor böyle giderse hasta edecek beni...

biliyorum tatlim dedigim gibi konussanda zamanada biraksan anlamazlar hastalik sahibi olursun...daha yapabilecek hic bir seyim yok cok iyi anliyorum seni bnde uc senemi vermistim oyuzden sana demiyorum konustun mu konusmadin mi gibi sozler sakinde konussan tamam tamam denir hoppp bir bakmissin ayni....

biliyorum tatlim dedigim gibi konussanda zamanada biraksan anlamazlar hastalik sahibi olursun...daha yapabilecek hic bir seyim yok cok iyi anliyorum seni bnde uc senemi vermistim oyuzden sana demiyorum konustun mu konusmadin mi gibi sozler sakinde konussan tamam tamam denir hoppp bir bakmissin ayni....

ne kadar doğru söylüyorsun tamam diyo sonra yeniden başa sarıyoruz hiçbirşey değişmiyor...

Gencecik bir bahar dalısın.Yazık sana,çok yazık...
Ne hakkı var seni bu kadar hırpalamaya ? Ne zoruna bu kadar katlanıyorsun ?
Çocuğun yok,ailen arkanda,daha ne bekliyorsun ?
Seviyorum dersen asla inanmam.Seni hor gören,hırpalayan,ailene ve sana hakaret eden adamın nesini seveceksin ?
Bir de bebek yapmak istiyormuşsun,sakın sakın...

Bu tiplerin yöntemi bu :
Seni aşağılar,ezer,hor görür.Sen de kendini çaresiz ve ümitsiz hissedersin.Ona bağımlı hissedersin.Ama değilsin !

Etraf ne derse desin,sen mutsuz olunca,yalnız kalınca onlar senin yanında olmayacaklar.

Son bir kez şans vereceksen,al karşına konuş.Böyle devam edemem,kendine çeki düzen vermezsen ben gideceğim de...
O da 3-5 gün işe yarar,aynısına dönersiniz gibime geliyor.

Kurtulman ümidiyle...

Gencecik bir bahar dalısın.Yazık sana,çok yazık...
Ne hakkı var seni bu kadar hırpalamaya ? Ne zoruna bu kadar katlanıyorsun ?
Çocuğun yok,ailen arkanda,daha ne bekliyorsun ?
Seviyorum dersen asla inanmam.Seni hor gören,hırpalayan,ailene ve sana hakaret eden adamın nesini seveceksin ?
Bir de bebek yapmak istiyormuşsun,sakın sakın...

Bu tiplerin yöntemi bu :
Seni aşağılar,ezer,hor görür.Sen de kendini çaresiz ve ümitsiz hissedersin.Ona bağımlı hissedersin.Ama değilsin !

Etraf ne derse desin,sen mutsuz olunca,yalnız kalınca onlar senin yanında olmayacaklar.

Son bir kez şans vereceksen,al karşına konuş.Böyle devam edemem,kendine çeki düzen vermezsen ben gideceğim de...
O da 3-5 gün işe yarar,aynısına dönersiniz gibime geliyor.

Kurtulman ümidiyle...

aynen canım hep başa dönüyoruz...çocukdan falan geçtim zaten...ben bu halle cocugum olsa ona ne verebilirim ki zaten...

ne kadar doğru söylüyorsun tamam diyo sonra yeniden başa sarıyoruz hiçbirşey değişmiyor...

değişmesi mümkün değil.
ya uğraşmayıp boşanaksın,yada çok sabredeceksin.
benim merak ettiğim şey şu,bu adam ailemin arkasından küfür ediyor diyosun ya,
yüzlerine nasıl davranıyor yani arkalarından konuşsa bile yüzlerine karşı mesafeli fakat saygılı davranıyorsa belki düzelme şansı var bence.
ama onarada terbiyesizlik yapıyorsa adamın hamuru bu demekki.

değişmesi mümkün değil.
ya uğraşmayıp boşanaksın,yada çok sabredeceksin.
benim merak ettiğim şey şu,bu adam ailemin arkasından küfür ediyor diyosun ya,
yüzlerine nasıl davranıyor yani arkalarından konuşsa bile yüzlerine karşı mesafeli fakat saygılı davranıyorsa belki düzelme şansı var bence.
ama onarada terbiyesizlik yapıyorsa adamın hamuru bu demekki.

soğuk ilgisiz bakışlarıyla bile aşağılarmış gibi bakıyor bunların ailemde farkında neler oluyor diye soruyorlar herşeyi anlatamıyorum tabi...ama bugün annem dedi babam konusacakmış...aman konuşsun artık yeter yani....:14:

Back
X